למי יותר קל להתמודד עם לקות בשמיעה?

למי יותר קל להתמודד עם לקות בשמיעה?

למי יותר קל להתמודד עם לקות בשמיעה? לבנים או לבנות? אישית אני חושב שלבנות קל יותר , ולבנים קשה יותר. אולי מאחר שאני בן וגם בלי בת זוג אז אני טועה אך אני רואה שהבנות עם לקות בשמיעה מעדיפות לצאת עם שומעים ולא לקויי שמיעה. ובניגוד להיפך אני רואה שהבנים ששומעים לא מפריע להם לצאת עם בנות לקויות שמיעה. אשמח לשמוע תגובות לעניין

moran f

New member
לא הבנתי

למה שיהיה הבדל מגדרי בהתמודדות עם הלקות? האם יש סיבה להניח שיש קשר כזה? אם לקויות שמיעה מעדיפות לצאת עם שומעים ולשומעים לא מפריע שבנות זוגם לקויות שמיעה, מה כאן "בניגוד להיפך"?

black_magic

New member
תשמע..

מה שכתבת קצת הזוי, כי אין הבדל בין גבר לאישה בלקות שמיעה, אבל הבנתי ממך שאתה מתכוון לזוגיות אז תראה, זה שבחורה לקויית שמיעה תעדיף לצאת עם בחור שומע זאת בחירה שלה כמו שיש בחורה לקוית שמיעה שתעדיף לצאת עם בחור לק"ש, הכל תלוי בגורמים שונים, אם הבחורה מעורה בסביבה "שומעת" ויותר נוח לה להיות עם בנים שומעים, אם היא מרגישה או לא מרגישה קשר לקהילה הלקויית שמיעה וכנ"ל לגבי גברים.. אין פה מה להכליל הכל אינוידואלי.. אגב אני חושבת שלא נכון להגיד שלבנים שומעים אין בעיה לצאת עם בנות לק"ש ואילו לבנות שומעות יש בעיה לצאת עם בנים לק"ש, מאיפה הבאת את זה?

M r s S m i t h

New member
אני מסכימה עם בלאק מג'יק

זה נכון, הכול זה נורא אינדיבידואלי...הטעם נורא משתנה בצורה קיצונית מאדם לאדם. מבחינת מבט סובייקטיבי שלי, אני שיניתי את טעמי לפחות איזה מיליון פעמים. בעבר(הרחוק קצת) דווקא חשבתי שאני מעדיפה מישו כבד שמיעה כמוני, כי לא חשבתי שתהיה לי סבלנות למישו שומע עם קצב דיבור נורא מהיר. אך עם הזמן אני רואה שזה מאד אפשרי לנוכח מספר זוגות שאני מכירה במציאות, ומדובר בזוגות עם כימיה ממש טובה ומוצלחת בלי שום קשר לליקוי שמיעה. אז מה שמוכיח שחשוב מאד לא להסתכל על ליקוי שמיעה, אלא בעיקר על התאמה.

אמיר335

New member
מסכים איתך

ענו לך כאן בנות. שבמקרה או לא במקרה הן לקויות שמיעה. ובמקרה או לא במקרה הן ענו תשובה פוליטיקי קורקט. אני רואה לדוגמא באתרי ההכרויות לבחור ללא מכשירי שמיעה יהיה קל הרבה יותר מבחור עם מכשירי שמיעה. וכן לגבי בחורות עם מכשירים יהיה קל יותר מבחורים עם מכשירים. למה? צריך לשאל את השומעות אולי

moran f

New member
נראה לי יותר מענין לשאול אותך

איך אתה יודע כמה קל לנשים?

אמיר335

New member
את מוזמנת לנסות

תפתחי שני כרטיסים פקטיביים באתר הכרויות כלשהו לגבר ואישה תצייני בכרטיס שיש להם ליקוי שמיעה קל. תתחילי לשלוח פניות לבני/בנות זוג פוטנציאלים ונראה למי יענו יותר

moran f

New member
זו לא השאלה שלי

אתה ניסית? או שאתה טוען שלנשים קל יותר גם בלי לבדוק? ואגב, אם כבר העלית את זה - האם מספר הפניות הוא בהכרח המדד הנכון?

אמיר335

New member
אזז ככה

התל אביבי כתב באופן כללי יותר. אני התייחסתי לשיטת הכרויות בעולם הוירטואלי בכלל ואתרי ההכרויות בפרט. קשרים רציניים היו לי רק עם שומעות אבל זה היה על בסיס הכרות מקום עבודה/לימודים וכד'. ולגבי הכרות במקרים כאלה אני לא מדבר. אלא רק בשיטת ההכרות הוירטואלית. בעולם ההכרויות הוירטואלי הסלקציה היא קטלנית. יש מבחר גדול כל כך אז למה ליפול על "סחורה פגומה" ?. אתה יכול להצחיק בנות בצט לשלוח להן את ההודעות הכי מקוריות והכי מצחיקות והן יענו לך לפעמים בהתלהבות. ברגע שעולה עניין השמיעה - זהו ברוב המקרים זה אבוד. ניסיתי כמה שיטות ושילבתי בינהן אבל השתיים העקריות הן: 1.לא לספר תחילה על עניין השמיעה אלא לזרום עם זה ולספר אח"כ(שיחה שנייה או שלישית) - והתוצאה היא שהבחורות מאד מתעצבנות ומרגישות מרומות. 2.השיטה השנייה היא לא להסתיר כלום ולרשום מלכתחילה בכרטיס שלך את עניין השמיעה. אני רושם "בעיית שמיעה קלה לא מפריעה ביום יום יכול לדבר בטלפון וכד"+עוד קשקושים מחייבים באתרי הכרויות
. ואז אז... הן מהשתהות קצת על הכרטיס נעצרות מביטות - וממשיכות הלאה בקלילות לכרטיס הבא. בלי התבכיינות ורחמים עצמיים- עובדות

moran f

New member
והעובדות האלו

(שהן נסיונך האישי - שלא מבוטל כנסיון אבל בהחלט לא מספיק כשרוצים לקבוע מגמות) מראות... מה בעצם? איפה כאן החלק שבו לנשים קל יותר?

black_magic

New member
אהממ, חשבת על זה

שרוב הבנות לא מתחילות עם בנים, ומחכות שבנים ישלחו להן הודעה?

hilarose

New member
בולשיט...

בתור מישהי שיצאה רק עם "שומעים" (כמו שאתם קוראים להם) דווקא התחתנתי בסופו של דבר עם בחור לקוי שמיעה זה מה יצא, לא מחשבות ולא נעליים.. יצאתי עם בחור, הרגשתי שזה זה ולכן לא אכפת לי מה יש לו באוזניים.. בהתחלה היססתי דווקא לצאת עם מישהו בעל לקות כמוני, אבל זה מה יצא- האהבה לא בוחרת דברים הגיוניים אגב היום לפעמים זה דיי מעצבן שאנחנו לקויי שמיעה, כי אנחנו יכולים לדבר כל אחד לדבר ולא לענות לשני על מה שהוא שאל ולזה רבותי קוראים "שיח חרשים".. פשוט- כמו בכל דבר בחיים אם תציג את הלקות שלך כמשהו חיצוני שאתה נרתע ממנו ככה גם יתייחסו אליך אני מתייחסת לזה (וגם בעלי) כחלק מגופינו ונשמתינו.. וללא כל התייחסות מיוחדת במינה הכל בפרופורציה יום נפלא

tyofi

New member
לא נכון - אין שוויון בין בנים לבנות

ואני אסביר. בנות מטבען הן יותר "רחמניות" מבנים, יש להן יותר סבלנות (אולי ככה הטבע ברא אותן כי הן אלה שנכנסות להריון, שמטפלות יותר בילד וכו') ולכן הן מוכנות לצאת עם גברים לק"ש. הבנים כמתחייב מהאופי הגברי שלהם פחות סבלנים. ממה שאני ראיתי רוב הזוגות המעורבים זה כמעט תמיד גבר לק"ש ואישה שומעת. לא ראיתי הפוך.

hilarose

New member
דווקא אני לקוית שמיעה ויצאתי עם

בחורים ללא לקות שמיעה.. לא רואה בזה דבר בכלל כשיקול האם לצאת עם מישהו או לא.. אין לכם על דברים אחרים לחשוב? אותי יותר הטריד שלבעלי יש לו אוזני פייפר מאשר המכשירים- והוא הציע להדביק אותם בציילוטפ .. עובדה שעבד עליי אחרת לא הייתי אישתו ואמא לגיא המתוק
בן חצי שנה וללא לקות בשמיעה. אין הבדל במגדר, מי שמתייחס לבעיה גם הסובבים אותו מתייחסים אליו ככזה נכון זה מטריד קצת בגיל ההתבגרות- אך היום יש פתיחות גדולה לזה.

moran f

New member
"מטבען"?

יותר נכון להגיד שהטבע לא ברא כלום, החיברות האנושי פועל כל כך הרבה בכיוון שאי אפשר לדעת מה באמת מולד. מה שראית לא מתקרב בכלל ללהיות מדגם מייצג שיכול לתמוך בטענה כלשהי.

M r s S m i t h

New member
ואילו אני

ראיתי מלא זוגות של בנות לקו"ש עם בנים שומעים וגם להפך. אז מוטעה לומר דברים כאלה. כדי להבין בדברים כאלה צריך להיות סוציולוג שערך מחקרים. אני לא מקשיבה לאנשים שאומרים דעות על סמך מסקנות וראייה אישית שלהם. אגיד מה יעבוד? גישה וביטחון עצמי! גם מצד בנים ומצד בנות. כל זוגות שראיתי במציאות עם בנות לקו"ש ובנים שומעים ולהיפך. שמתי לב ששניהם הם בעלי כימיה טובה וביטחון עצמי. הם לא מתייבשים וגאים במי שהם. וכמובן הם הכירו דרך חברים ולא דרך אתרי היכרויות באינטרנט שהן לדעתי תובעניות מידי ומלאות ציפיות מוגזמות מידי.

אני דווקא ראיתי

נשים לק"ש וגברים שומעים הבנים החרשים שאני מכירה שהסתובבו עם שומעות זה סתם בשביל הכיף ובשביל הקטע... ובזה זה נגמר בסוף הם גומרים עם חרשות כמוהם לגבי כבדי שמיעה זה שונה... הם יותר פתוחים לעולם השומעים

black_magic

New member
אם תראי למעלה אני כתבתי אותו דבר

או שסתם שרשרת לא נכון בקשר לזה שבנות יוצאות עם בנים לקוי שמיעה ואילו בנים לא יוצאים עם בנות לקיות שמיעה גם לא במקום, מאיפה לנו לדעת? הנה עוד אחת שיצאה עם בחור שומע, אני... ואני מכירה עוד הרבה כמוני שיוצאות או יצאו עם בנים שומעים ועוד הרבה שיוצאות דווקא עם בנים לקוי שמיעה כל השרשור הזה לא מוביל לשומדבר..

למעלה