למי יותר קל להתמודד עם לקות בשמיעה?

בואו נעבור לשרשורים נורמליים....

עובדה שיש הרבה זוגות מעורבים בהם האישה חרשת והבעל שומע ודווקא בזוגיות כשהבעל חרש והאישה שומעת, זה לא משחק כלל לטובה הגבר, להיפך: האישה עוברת הריונות, לידות, עסוקה עם הילדים, ולא תמיד יש לה הסבלנות והזמן לתקשר כמו שצריך עם בעלה החרש והוא לא תמיד יכול לעזור לה ולהיות לצידה... נפגשתי עם כמה וכמה בחורים שומעים וגם עם חרשים ובכנות, כל אחד והאופי שלו, בנוסף לחינוך שהוא קיבל והבית ממנו הוא בא ואלה הדברים הראשונים שעליהם צריך לחשוב ולבדוק אותם! היו כמה שומעים שהתביישו להיות בקרבתי, מהרגע שפתחתי את פי לדבר וזו תחושה טבעית ומובנת בעיניי... עכשיו באים למכור לי את המיתוס, כאילו לנשים חרשות קל יותר מאשר לגברים חרשים?... אוי ואבוי, עוד מעט יבואו ויגידו לי שאישה חרשת מאושרת וחזקה יותר מגבר חרש... נו, באמת, אין לדברים חשובים יותר לעסוק בהם, מאשר לדון בדעות קדומות כאלו ואחרות???

מאיזה בחינה קשה לך?

למה קשה לך? הרי זוגיות כוללת תמיכה ואהבה ותלות אחד בשני , אז מה קשה לך? שאלה נוספת , האם חבר לקוי שמיעה היה יותר קל לך? אשמח לדעת

לא אמרתי שקשה לי

אבל אמרת שלבחורות קל בגלל בעיית שמיעה איפה הקלות פה בדיוק??? גם בזוגיות עם לקוי שמיעה זה קשה. לכול דבר יש פלוסים ומינוסים. לא קשה לי, אבל לא קל זה שאני חרשת לא אומר שקל לי במערכת יחסים הזאת.

אביתר30

New member
נכון מאד. לבנות הרבה יותר קל.

* לסביבה (השומעת) יש יותר סבלנות לבנות (לקויות שמיעה) מאשר לבנים * יותר קל להן למצוא חתן (אם הן נאות) ולהתחתן עם שומעים , כי זה כידוע שיקול יותר נכבד אצל הגברים מאשר אופי.. * עם החברות שלהן יותר קל (בנות - יותר תקשורתיות) מאשר לבנים עם חבריהם.. * היום זה עדיין התפקיד של הגבר לפרנס את המשפחה , והוא "תקוע" בעבודה ואילו הן לא חייבות לעבוד , והן יכולות ללמוד בכיף מה שבא להן , וכך להרחיב את תחום פעילותן החברתי * ועוד ועד.. אגב , לא מזמן היה בערוץ שמונה תכנית על ההבדלים בין המינים והראו שכשבנות מדברות הן מסתכלות אחת על השניה ואילו כשבנים מדברים הם לא מסתכלים אחד על השני זאת הייתה תכנית רגילה (על שומעים) אבל למעשה יש לבנות פה יתרון גדול מבחינת היכולת לקרוא שפתיים ולשמוע.. ולהרגיש נח..

moran f

New member
אקסיומות נפלאות

מי צריך להוכיח, נכון? (לא, התוכנית מערוץ 8 לא מוכיחה כלום).

אביתר30

New member
מי אמר שזה מדע מדויק?

זה רק מה שאני חושב ומרגיש.. יש כמובן גברים שיותר קל להם , ונשים שיותר קשה להם.. אבל בגדול , נראה לי שגברים סובלים יותר מהבעיית שמיעה שלהם בעיקר מבחינת ההיכרויות , שזה כמובן הדבר הכי חשוב בחיים (לפחות לי..)

moran f

New member
ובמדע לא מדויק לא צריך ביסוס?

אולי פספסתי, אבל לא שמתי לב שציינת קודם שזו דעתך הלא מבוססת.

deathcaster

New member
הבנת הנקרא לא תזיק מורן

הוא כתב שזה מה שהוא חושב ומרגיש, ולא, במדע לא מדויק, ישנן הנחות, והשערות, לפעמים ולרוב לא מבוססות. ואיזה כיף שאומרים לך שאת מעצבנת.... כבר שנים אני טוען זאת, טוב שאני כבר לא בודד במערכה.

אביתר, המסקנות המתבקשות הן ש...

אני לא נאה בשביל שבחור שומע ירצה להתחתן איתי, לאחרים אין מספיק סבלנות בשבילי ( אוי ואבוי... ) ויכול להיות שבטעות אני בטבעי דווקא גבר ולא אישה, אני פחות תקשורתית ( והאמת היא שיש לי רק מעט מאד קשרים חברתיים מבחירה חופשית מתוך המודעות שאני מתקשה לשמור גם על הקשרים החברתיים הקיימים שלי ).. להבהרה הכל נכתב ברוח טובה
תופתע, אך רוב הגברים דווקא מחפשים אישה שעובדת ומתפרנסת בכבוד ( מנסיון אישי שזו השאלה הראשונה שאני נשאלת למטרת ההיכרויות... ), אחד מהשומעים הביא לתשומת לבי שאני דווקא מצאתי ביותר חן בעיניו, אך חרשותי מפריעה לו... במחילה מכבודך, אני מכירה הן רווקים הן רווקות בגילאים מתקדמים שעדיין לא הולך להם בתחום הזוגיות והקמת המשפחה, הן חרשות/ים, הן שומעות/ים... מה שכן נכון הוא שהגברים מתקשים להסתכל בפנים תוך כדי שיחה, אך לא תמיד ולא כל אחד ויצא לי כבר לפגוש גם הרבה נשים כאלו, אז הן במקור גברים שבטעות נולדו נשים?? אין כל מקום להכללות ולמיתוסים....

לתל אביבי כבד השמיעה

אני לא מבינה מה אתה רוצה מהחיים של השני-לא מתאים לך עו"ס כבד שמיעה אז אל תלך אליו!!לאחרים שהם חרשים שמרגישים שזה מתאים להם אז הם ישמחו על כך שיש עו"ס כבדי שמיעה.ובכלל אני בתור כבדת שמיעה לא מרגישה שאני מחלקת את החיים שלי בין חרשים וכבדי שמיעה ולאלו ששומעים.רוב סביבתי שומעת ורגילה כי כך זה יצא ולא שחיפשתי בכוונה העדפות אחרות. בבי"ס הייתי היחידה שלא שומעת ולא הרגשתי הבדל גדול ,וכן בנישואיי כל המשפחה שומעת והילדים שומעים.ובלימודיי האקדמיים לא בחרתי תחום עבור חרשים דווקא ,אך אם יבקשו ממני לעזור להם אין לי בעיה!נראה כי אתה בוחר לעצמך ובעצמך את הבעיות שלך!

טוב , ברוכה הבאה

פשוט היה יום ארוך היום ומעניין , ואני מודה שיש לי בעיות , אחרת לא הייתי פה אך לגבי זה שאני בוחר את הבעיות , אני לא חושב , הבעיה היא הסטיגמה של הסביבה , השאלה היא האם את מתנדבת לעזור לאחרים , את זה אני מקבל בברכה , וכך כתבתי בתגובות קודמות אך אם את עובדת בזה ומקבלת כסף על לעזור ללקויי שמיעה , זה חוצפה , זה ניצול

למעלה