למי יש חתול בבית?

sigaliot

New member
למי יש חתול בבית? ../images/Emo108.gif

בעלי מצא גור חתולים קטן והביא לי אותו הביתה...(הוא למד ממני לאסוף מסכנים ברחוב)....יש לי כבר כלב בבית ואני לא יודעת מה אני אעשה גם עם חתול....כמובן שכל פעם אחרי שאני נוגעת בו אני רצה לשטוף ידיים (היסטרית אתן כבר יודעות)....אני לא יודעת אם זה מסוכן להריון אבל ברגע שאחסן אותו הכל יהיה בסדר.... הבעיה היא שאני לא יודעת איך חתול ותינוק הולכים ביחד , אני יודעת שחתולים אוהבים לישון במיטה ובעגלה של התינוק ובכלל שהם מתעלקים על כל דבר שקשור לתינוק , חוץ מזה , מה עושים עם חתול בבית כשרוצים לנסוע לכמה ימים? עם הכלב אין לי בעיה כי אני משאירה אותו אצל אמא שלי לבייביסיטר והוא מאוד נהנה שם כי יש לה גינה גדולה.....אבל מה אני אעשה עם החתול??? אז בנות עם חתולים בבית (בלי גינה)...תאירו את עיניי...

limi m

New member
יש לי צמד ../images/Emo108.gif../images/Emo108.gifות ו-../images/Emo107.gif .

האמת כרגע, יש לנו עוד כלבה (של אמא שלי. נסעה לחו"ל, ועפ"י עצתי השאירה אצלנו, כדי שלכלבה תהיה חברה). אני לא דוגמא. יש לי תיאוריה: "יותר מלא, יותר שמח...". כרגע מדובר לגבי בע"ח, אולי בעתיד ידובר לגבי ילדים, קודם שנעבור את ההריון הראשון הזה... ושלחתי לך פירוט עצות בהודעה אישית. ויצא ארוף, אז תתכונני:

לנו יש שתי חתולות

לא יודעת לענות לך לגבי כלב וחתול יחד אבל לגבי שאר השאלות: הסכנה בחתול בזמן ההריון היא להדבק ממנו במחלה שקרויה טוקסופלזמה. אם נדבקים בשליש הראשון של ההריון יכולים להגרם מומים לעובר. אם כבר נדבקת בעבר - את מחוסנת ואת זה אפשר לבדוק בבדיקת דם פשוטה שאותה כדאי לך לבקש מהרופא. אם לא נדבקת בעבר - את צריכה להזהר. לא לנגוע בהפרשות של הגור (אצלינו הטיפול בחול של החתולות זה התפקיד של ליאור עוד מהתחלת הטיפולים) ולרחוץ ידיים לפני האוכל (תמיד טוב). אני חייבת לציין שאפשר להדבק במחלה הזאת גם מאכילת בשר לא מבושל היטב (סושי או סטייק רייר) ולא רק ממגע עם הפרשות של חתולים. אפשר להשאיר חתול בבית ליומיים. משאירים אוכל יבש בכמות גדולה והולכים. חתולים אוכלים רק כשהם רעבים וזה מספיק להם. אם נוסעים ליותר זמן - צריך למצוא מישהו שיכנס, יאכיל את החתול וינקה את החול שלו פעם ביומיים. החתולות אכן אוהבות לעלות על כל דבר של שיר, כמו שהן עולות על כל רהיט בבית. אנחנו סוגרים את החדר שלה כשהיא לא שם וגוערים בחתולות כשהן עולות על משהו אסור. בינתיים נראה שהן קצת נרתעות מהחפצים שלה אבל אני לא יודעת אם נוכל למנוע מהן לעלות על זה לאורך זמן. נקפיד לשאוב טוב את השטיח כשהיא תתחיל לזחול וזהו... סטריליות זה לא אצלינו. חנה

sigaliot

New member
וואי...הלחצת אותי קצת...

בעיקרון תמיד גדלתי עם בעלי חיים ובכלל לא הייתי סטרילית...אבל עכשיו שאני בהריון אני פוחדת כי זה גור ממש קטן שנמצא ברחוב והוא זקוק להמון תשומת לב... אני נזהרת שהוא לא ישרוט אותי תוך כדי משחק ותמיד אחרי שהוא נרדם אני שוטפת ידיים....לגבי הפרשות הוא בכלל עוד לא עשה אבל אני אזהיר את בעלי שזה יהיה תפקיד שלו....הוא הביא את זה על עצמו
נקווה שהכל יילך חלק....היום בערב אני אסע לקנות לו ארגז חול , מיטה ואולי צעצוע או שניים...כמו ילד בבית... אגב , אני צריכה שם

limi m

New member
בשביל השם - איך הוא נראה?../images/Emo108.gif

לכלב שלנו קוראים "פנחס" (וזה ממש שוס, כי הוא פינצ´ר מעורב. מצאנו אותו כשהיה בן חודש וחצי. תארי לך מה זה גור קטנטן שקוראים לו ככה...), חתולה מז´ 1 "זואי" (ע"ש הסרט "להרוג את זואי", שראינו בקולנוע באותה תקופה) ולשניה "שולמית, (ע"ש החתולה של סבא ג´פטו, כמובן).

sigaliot

New member
לימי חמוד אבל...

לחתולה של אמא שלי קוראים זואי.... בינתיים אין לי רעיון...אשמח לעוד הצעות... אגב , החתול ג´ינג´י!

החתול ג´ינג´י? - אז תקראי לו שמעון

ע"ש שמעון פרנס , הג´ינג´י- חלודה מ"הטברנה" וההוא שמנגב בדוך ולא בסיבוב וחושב שבגלל זה נקנה יותר חומוס , תמים שכמותו...

TWEETY =^.^=

New member
תקראי לו "גזר" - כמו לשלי../images/Emo9.gif

שלי עכשיו בהסגר כבר יומיים במקלחת,
קניתי לו שירותיים סגורים עם דלת מתנדנדנת, והוא סירב לעשות שם. אז הורדתי את הדלת, והוא כן הסכים. עכשיו אחרי חצי שנה של עשית צרכים בשירותים סגורים, החזרתי את הדלת.
ושוב הוא מסרב
נראה לי שיש לי חתול קלסטרופובי
אז שמתי אותו בהסגר עם השרותים שלו והמיטה והאוכל והצעצועים במקלחת, כדי שילמד להשתמש בהם, אחרת הוא משתין לי בכל הבית. וזה מסריח פוייייייי
בקיצר,,,הבוקר גיליתי שהוא חירבן בשירותים שלו, אז כצופר הוצאתי אותו מיד החוצה,,,,והופס השתין לי במטבח

sigaliot

New member
זה מה שמפחיד אותי...

שהבית שלי יהפוך למשתנה ציבורית....החתול שלך מסורס?

TWEETY =^.^=

New member
בטח שהוא מסורס, אחרת זה אסון בבית

אין מה לדאוג לגבי המשתנה, תקני לו ארגז חול מעכשיו ויהיה אחלה. שלי לא יוצא בכלל החוצה, הוא לא מוכן לדבר על זה והשטות שלי הוא השינוי תנאים ככה סתם באמצע החיים. מעבר לכך, אין לך מה לדאוג, זו חיה נקיה, שלי לא מטפס על כלום, הוא לא גונב אוכל, ובכלל לא יודע איך נראה השיש מלמעלה
כך שאם שלך גור, זה אחלה כי אין לו הרגלים מגונים.

sigaliot

New member
זה לא שאני לא יודעת מה זה חתולים...

תמיד גידלתי ולאמא שלי יש שלושה חתולים....אבל מאז ההריון נהייתי היסטרית לגבי כל נושא......מזל שהוא חתול בעל פרווה קצרה אז בתקווה שלא תהיינה לי בעיות של שערות מסתובבות בבית. הכלב שלי הוא פודל ולפודלים השיער כמעט ולא נושר אז זה לא מדאיג אותי... מקודם הוא חרבן לי על הרצפה ולמזלי יש לי חבילת כפפות חד פעמיות , מיד לבשתי זוג וניקיתי....כבר יידעתי את בעלי ש"תיק ההפרשות" (איכס) עליו...הוא אימץ את התפקיד בשמחה... יאללה....שיהיה בשעה טובה...

limi m

New member
סיגליות, אולי הפרווה שלו תשתנה...

גם זואי, המקסימה שלנו, היתה עם פרווה קצרה, כשהיתה גורה והפרווה שלהם משתנה במשך הזמן. היא הצמיחה רעמה לתפארת מדינת ישראל, כמו חתולה פרסית...

limi m

New member
טוויטי! איך את תמיד יודעת לבוא ...

איך את תמיד יודעת לבוא כשהשיחות נהיות מעניינות. וכל הכבוד שהחתול שלך מסורס! אני ממש בעד. אפילו פנחס (הכלבלב החתיך שלנו) מסורס שלא לדבר על החתולות, שהן כמובן מסורסות, אה, מעוקרות.

limi m

New member
נו, מה הבעיה: גארפילד או הית´קליף

או "שמעון" (ע"ש שמעון פרנס כמובן. אגב, לדעתי אחלה שם לחתול) - שלושתם ג´ינג´ים.

גורים זה באמת עניין לא פשוט.

עד גיל שנה בערך הם דורשים הרבה תשומת לב. החלק שאותי היה מדאיג היה עניין המשחקים. בשביל גור, כל דבר זה צעצוע. הוא נושך ושורט הרבה כחלק מהמשחק ורץ הרבה בבית, ולא תמיד שם לב על מה הוא דורך. לי יש בבית שלושה חתולים בוגרים, מתוכם שניים פרסיים (כלומר הרבה שערות מתרוצצות בבית). הם נזהרים ולא מתקרבים לילדים. הם מנסים להתגנב לחדר או להתיישב בסלקלים ואני מעיפה אותם משם, אבל הבית ממילא מלא בשערות שלהם. הם לא פוגעים בילדים ובקושי מתקרבים. אם הילדים ישנים על שמיכה על השטיח, הם יעשו עיקוף גדול ולא ידרכו על השמיכה. הבעיה היא שאני לא יודעת כיצד ינהג גור. יכול להיות שהכל יהיה בסדר והוא יזהר ליד התינוק, אבל אני לא בטוחה. כדאי להתייעץ עם וטרינר.

sigaliot

New member
מיכל...

אני רק בשבוע תשיעי כך שעד שאלד החתול יהיה בוגר...אני מקווה לחנך אותו מספיק טוב עד הלידה (ב"ה).

ושכחתי להגיד לך...

תעשו בחדר הילדים דלת רשת - חצי עליון מרשת וחצי תחתון מפרספקס. החתול לא יוכל להיכנס, אבל אתם תשמעו את התינוק כאילו הדלת פתוחה. תרגילו את החתול כבר עכשיו שהוא לא נכנס לחדר הזה. ככה לא יהיו תסכולים מיותרים כשהתינוק יוולד.

למעלה