על אלוהים ופרדוקסים
זהו פרדוקס רק אם יוצאים מנקודת הנחה שניתן להוכיח את קיומו של אלוהים בצורה לוגית (ובכלל, שהוא בתחום תפישתנו). אלוהים בהגדרתו הוא כל יכול. יש להבין את זה לא רק במשמעות של היכולת לעשות הכל (לברוא, לחולל נסים וכו'), אלא גם במשמעות של להכיל הכל. לכן ,למשל, השאלה איפה אלוהים נמצא (בשמיים, בבית המקדש)? היא לא במקום, כי הוא המקום בו שוכן הכל (כמו ה"אתר" שטענו פעם שממלא את היקום). מעבר לחומר- הוא מכיל גם את המחשבה והחכמה. הוא מכיל הסתירות והן חלק ממנו, ללא צורך לישבן. הצורך לישב סתירה הוא אנושי. אנחנו נתקלים ב-Error (הפרדוקס) הזה בגלל שאנחנו מוגבלים לחשיבה הלוגית. החשיבה הלוגית היא מוגבלת, כפי שאני טוען, ואלוהים הוא לא, הוא מושלם. אלוהים הוא כל יכול ומכיל גם את אי יכולתו, כלומר, הוא יכול לעשות הכל ולא יכול לעשות כלום, ורק לנו (בעלי החשיבה הלוגית) יש "בעיה" עם זה. לנו זה נראה לא הגיוני. זה מקביל לשאלה "האם אלוהים יכול למאוס בקיומו ולבחור לחדול מלהתקיים פתאום?" (אולי למישהו יש תשובה) גם בהודעה הזאת יש סתירה, מצד אחד אני אומר שאלוהים הוא כל יכול, ומצד שני, אני מצהיר שאין שום אפשרות שיכלית/לוגית להוכיח את קיומו בבירור. כמה זה אינסוף חלקי אפס? (אני באמת לא זוכר)