"יש לי! יש לי! יש לי! מה יש לך? את
הדיסק החדש של גרין דיי!" מי שגדל על הקומדי-סטור יבין... הייתה לנו הפסקה של חצי שעה במד"א, אז הלכתי לקניון הקרוב והשגתי אותו... Jesus of suburbia שיר פשוט מדהים... חייבים לשמוע כדי להבין... אחלה שיר! אני הרגע שומע את I don't care... איך "ישו" הולך משיר אחד לשני... מדהים.... I Don't care ממש מזכיר את הסקס פיסטולס, סטייל השיר Anarchy. הריף הפותח של tales of another broken hart ממש דומה לריף של אמריקן אידיוט, לא? תקשיבו מעבר לתופים ותשמעו. וואלה, גם בריף של הסולו זה נשמע דומה... Holiday מזכיר קצת את.. אמממ... איך קוראים לו... אה כן, Hitchin' a ride. תקשיבו, זה ממש דומה. גם המלודיה של הריFים מאוד דומה. וואלה צדקתם, אני יכול לדמיין את הקליפ של BOBD שהוא הולך כזה.... זה שיר כזה דכאוני ורגשי כזה... יכול להיות שיעשו אותו כזה, שהוא הולך באיזה רחוב, מצלמה מולו לרגליו, ככה שרואים את השמיים וגגות הבתים, סתיו, שחור לבן. יש בדיסק הזה מלא סולואי-ווקל (סולו שנשמע כמו מה שבילי אמור לשיר, אבל זאת גיטרה במקום), מה שלא היה כ"כ נפוץ בשירים שלהם. Are we the waiting שיר ממש מוזר. לא יודע ממש מה להגיד עליו... די מונוטוני וחוזר על עצמו. בהחלט לא השיר הכי "מעניין" שלהם בדיסק... הממממ, St.Jimmy נשמע עצבני. ריף פותח מזכיר את ימי הפאנק המחתרתי שלהם, סטייל Burnout וכאלה. שיר מאוד מהיר ופאנקי. נחמד ביותר... Give me novacaine מתחיל רגוע ונחמד... הופ, הנה הדיסטורשן! והנה חוזר הרוגע אחרי הפזמון... וואלה, שיר מאוד רגשי ויפה. והנה הריף האינסטרומנטלי+ סולו ווקלי... נשמע אחלה... אבל למה זה נגמר "באמצע" השיר?.... She's a rebel חוזר לסגנון הפאנק של St.Jimmy, עם קצת יותר רגש. גם קצת מונוטוני וחוזר על עצמו... מה עכשיו? תופים אפריקנים? Extraordinary girl קוראים לשיר... מחכה למשהו להתחיל... והנה גיטרה מדורסשטנת. המפ, שיר קצת משעמם... לא אוהב במיוחד... יאללה, שיר הבא בבקשה Letter bomb מתחיל בריף עצבני, עם הרבה פאלם מיוטים מהירים. משלב אולד-סקול פאנק (St.Jimmy) עם הסגנון של Warning... לא יודע בדיוק איך להסביר... לא שיר מרתק במיוחד... נחזור אליו אח"כ. Wake me up when september comes... אחד השירים הכי מדוברים מהדיסק... מזכיר קצת את Macy's day parade ו Time of your life. נשמע מאוד יפה... ואוו, שינוי מאקוסטית ותוף מרים ודיסטורשן ותופים! נחמד! שיר שבהחלט שולט! טוב, זהו לעכשיו, צריך לחזור על החומר ממד"א... דרך אגב, כל זה נכתב בזמן ששמעתי את השיר, אז אם זה לא נשמע הגיוני או משו, לא היה לי כח לחזור ולבדוק שכתבתי הכול נכון..... סיכום? דיסק שולט. נקודה.