אבל כעקרון כל המצב של הרוק וזה היה נורא קשה ב10 שנים האחרונות.... עם כל ההיפ הופ ופופ וזה. מכאן הדימוי של "העיר עולה בלהבות" אבל בילי ג'ו שר שזה לא קשור אליו, לא אכפת לו. הוא יעשה מה שהוא רוצה גם אם זה לא מה שיציל את המצב של האנדרגראונד...
אני וחברה שלי ישבנו אתמול שעות וחרשנו על הדיסק, ועל המילים והכל... ואנחנו מנסות לפענח...מי זה ג'ימי?!?!?! מי זה גימי!??!?!?!כבר נשבר לי הראש!! העלנו השערה אבל לא נראה לי שהיא נכונה... אולי ג'ימי זה אבא של בילי ג'ו? אבל בעצם לא הגיוני..כי ג'ימי התאבד ואבא של בילי ג'ו מת מסרטן..נראה לי... אוף מי זה ג'ימי?!? אה ויש לי עוד שאלה...מה זה נובקיין?
דמות מומצאת, כמו כולם באלבום הזה? בילי ג'ו רק שר את jesus of suburbia, הוא לא מייצג אותו (לא לחלוטין לפחות...) וwhatsername היא גם מומצאת, אחרי הכל בילי ג'ו ואשתו נשואים כבר משהו כמו עשר שנים...
כאילו בד"כ שירים נכתבים , גם אם בעקיפין, על משהו שקרה... אולי ג'ימי זה מישהו שבילי ג'ו הכיר פעם, אני לא ממש מכירה אותו ואת סיפור חייו ככה שאני לא ממש יודעת, רק מנחשת..
השירים של ג.ד רוב הזמן לא על דברים מוחשיים, אלא יותר מסרים וכאלה. קח/י את Warning לדוגמא. נראה אותך מוצא/ת משהו שם שיכול להיות משהו מחיים אמיתיים. אלו רוב הזמן מסרים ומחשבות, לא סיפורים. בדיסק הזה, ג.ד הצליחו לשלב את שניהם. ובלובל- "אגודל מורם" על הפירושים שלך
ובקשר לפצצה בדואר, אני אקשיב לו שוב כשתהיה לי הזדמנות...
מושפע ממנה זה Jason Andrew Relva זה מישהו שגרין דיי ממה שהבנתי הכירו ואהבו, והוא מת לפני כמה שנים וזה השפיע עליהם מאוד (עליו נכתב השיר JAR שמופיע בספרהיטס). כנראה שהתחושות בדיסק שמלוות את ההתאבדות של ג'ימי נובעות מזה... אבל סך הכל זו דמות מומצאת, לא צריך להשתגע יותר מדי בגלל זה.
בובה, אני רק מניח אבל Its not over till your underground משמעו שום דבר לא נגמר עד שאתה מת. ובקשר לג'ימי ולדמיות, אני חושב שזה מאוד סימבולי למצב החברתי באמריקה, יש איזה לינק מסתובב שמסביר את הדמיות בשיר, www.greendayauthority.com JAR שיר מעולה!