למי שזוכר ולמי שלא
ארוךךך....

rubber duck

New member
ועוד אחת כי הברווזה דרשה שאשים ../images/Emo13.gif

לכל אלו שהיו כאן אז ולכל אלו שנמצאים כאן עכשיו
שרון

rubber duck

New member
סבלנות

אני אמנם רוצה עוד ילד או שניים אבל הכל בזמנו כרגע אני עוד לומד מהי הורות וזה שונה מכל מה שחשבתי שזה יכול להיות יש רגעים שזה ממש כיף ויש רגעים של תיסכול יש רגעים של פחד ויש רגעים של מחשבה קדימה למה שגב מסוגל ( כלומר מה הוא יעשה בעוד 5 שניות
) מה שבטוח זו אהבה ממבט ראשון שרון

נאן

New member
חמסה שום בצל איזה תמונות......

שיו עשיתים לי צמרמורתתתתתתתת זה כייף להתחיל ככה את היום! בכל המתוקים האלו מכל סוג! תינוקות עושים לי את זה אין ספק! תחזיקי בהריון אף משוגע לא יוריד אותו רק אם אולי הית צריכה כימו... וגם זה לא בטוח. ונחזיק לך אצבעות...... מבטיחה גם של הרגליים. נאנוש

blg

New member
איזה ילד א ל י פ ו ת !!

בעד ההצעה לפתוח קבוצת ילדים שאחרי ההודג'קינס (והנון) טפו טפו חמסה חמסה בריאות אושר ושמחה לכולנו.

מלמלה

New member
כנ"ל לשתיכן

אני לא יודעת אם אתן זוכרות אותי אבל אני זוכרת אותכן וגם אני כאן בשיטוט מקרי. בכל אופן ליטל מזל טוב להריון ......... וblg מזלט לגוזלים

אביתר27

New member
בשעה טובה והריון קל ../images/Emo57.gif../images/Emo24.gif

זאת תמר (כותבת מהניק של בעלי) אולי את עוד זוכרת אותי? כתבתי פה מזמן. קצת מהניסיון שלי. נכנסתי להריון באופן לא צפוי 8 חודשים בלבד (!!!) אחרי סיום הטיפולים.. (ככה זה כשהרופא אוסר על גלולות, קונדומים אסור מסיבות דתיות, והמחזור לא סדיר. בדיוק התחלתי לברר על התקן). כשגיליתי את ההריון הייתי מבולבלת מאוד (לא ידעתי למה לקוות והאם לשמוח), באתי לרופא נשים עצבנית ומבולבלת, הייתי בטוחה שהוא יתחיל להרצות לי על חוסר האחריות והסיכון לי ולעובר. להפתעתי ולשמחתי הוא דווקא תמך והרגיע. הוא רצה כמובן שאמשיך במעקב והביקורות אצל ההמטולוגית, אבל הגישה שלו היתה חיובית ומרגיעה. ההמטולוגית לא היתה מאושרת כששמעה על ההריון, אבל בשום שלב לא דיברה על להפסיק את ההריון, כל עוד המחלה לא חזרה. שיננתי לעצמי כמה מנטרות:
"ההריון הזה הוא שלי" (לא של הגינקולוג ולא של ההמטולוגית), ואני אחראית עליו. הרופאים הם לטובתי והם מייעצים לי, אבל לא מחלקים לי פקודות. וכך היה. נורא קפץ לי המשפט של הרופא שלך "אני צריך מכתב שההריון לא מסכן אותך כדי לדעת אם להמשיך אותו" בכל מקרה זו את שממשיכה את ההריון לא הוא
אגב את הגישה הזאת המשכתי גם בלידה ולאחריה, אף אחד בביה"ח לא נגע/בדק/טיפל בתינוק שלי בלי להסביר לנו ובלי רשות שלי.
"הריון זה דבר טבעי ובריא, אם הגוף איפשר את ההריון סימן שהוא מוכן למשימה שלקח על עצמו". אמנם זה לא 100% מדעי - אני בעצמי איבדתי הריון בתחילתו בגלל ההוצ'קין, אבל הייתי חייבת להאמין במשהו טוב, וזה עודד אותי, כי הסיכון לאבד עוד הריון היה בלתי נסבל. המכתב שהגינקולוג שלך מבקש לא צריך ממש להרתיע אותך, זה פשוט דרך להוריד ממנו את האחריות לבריאות שלך בכל הנוגע להוצ'קין. מזכיר לי את המכתב שהייתי צריכה להביא לחדר לידה מההמטולוגית שלי, שמפרט שהיא יודעת מה היה לי ושמותר לי ללדת (מותר?!
הרי ההריון כולו אסור!
מה נעשה? נחכה עם הלידה עד שיהיה מותר??
) בפועל בלידה הם כמעט שכחו מהמכתב. ממה שידוע לי אין קשר ידוע ומוכח בין הוצ'קין להריון. זה לא סרטן גניקולוגי על כן לא אמורה להיות השפעה ישירה. סרטן יכול להתפרץ ממגוון סיבות וכשהגוף נחלש אחרי מצב של סטרס הוא מועד לכך יותר. לכן נראה לי חשוב שתחזקי את הגוף שלך: תזונה בריאה
, מנוחה פיזית ונפשית מספקת, אורח חיים בריא, ואפילו התעמלות מתונה יכולים לחזק אותך. (הכל כמובן בהמלצת רופא!!!) נראה לי חשוב שתמצאי רופא (גם גניקולוג וגם המטולוג) שתומך בך ומאמין בך ולא כזה שמפחיד אותך. הדבר המדהים ביותר שקרה לי הוא שלמרות שהגוף שלי רק התחיל אז להתאושש מהמחלה ומהטיפולים, ההריון לא החליש אותי, אלא חיזק אותי ונתן לי כוחות. זה עזר לי לחזור ולהאמין בגוף שלי, עזר לי לשכוח מההוצ'קין, ולהתמקד בחיים. לפני הרבה זמן, בזמן הטיפולים בחיים אחרים, חלמתי שישבנו בסוכה עם תינוק קטן ויפייפה, בזמנו לא יכולתי לדמיין את החלום הזה מתגשם אי פעם. היום ישבנו בסוכה עם שי שבן 3.5 חודשים, וכל יום יפה יותר
. יצא ארוךךךךךךך נורא אבל שי ישן, אז פשוט ישבתי וכתבתי וכתבתי וכתבתי... מקווה שעזר לך. בהצלחה ועוד הרבה

מזי א

New member
פשוט תענוג

לקרוא מה שכתבת. רק נחת ותתכננו עוד. שנה טובה וחג שמח מזי

אביתר27

New member
שנה טובה ../images/Emo74.gif

תהא שנת סימן טוב ומזל טוב לכולם
(לגבי העוד אצלנו, פעם הבאה אני מאוד מעדיפה שאכן זה יהיה מתוכנן
)

lital_helmer

New member
אני זוכרת אותך...

זוכרת הכל! כל כך טוב לקרוא את שכתבת. מאוד מחזק. איזה מעקב עשו לך בהריון? ההמטולוגית שלי די אמרה שאין כל כך מה לעשות...רק לבוא אליה לביקורת. (בטח היא לא תעשה כלום אולי בדיקת דם..לפי דעתי)

אביתר27

New member
את במצב טוב יותר ממני../images/Emo141.gif

כי את כבר 3 שנים אחרי, אני מניחה, כלומר אולי את לא צריכה להיבדק כ"כ צפוף. (הביקורות שלי היו כל 3 חודשים) בשליש הראשון הרופאה רק מיששה את איזור הצוואר ובית השחי, ואולטרא סאונד לאיזור. ובכלל כל מיחוש יוצא דופן/שיעול/חום כל דבר שנראה קצת חשוד הייתי צריכה לדווח ולבדוק (פשוט להיות עם היד על הדופק, לשים לב לתסמינים אפשריים). בדיקות דם גם היו אבל אני פחות זוכרת פשוט ממילא יש כ"כ הרבה בדיקות דם בהריון. בשליש השני-שלישי בהתייעצות עם אחראי בטיחות קרינה בביה"ח הוחלט גם על סי טי לאיזור הצוואר והחזה בלבד. אחרי הלידה עשיתי את הפט סי-טי (זה משבש את ההנקה ל-24 שעות, אבל התגברנו). לגבי בדיוקת להריון בגלל הסמיכות לכימו' ולהקרנות עשיתי יותר בדיקות ממה שעשיתי בהריון עם הבת שלי (לראות שהעובר מתפתח כמו שצריך). בדיקות סקר: שקיפות עורפית בדיקות דם תבחין משולש, סקירות מורחבות, חלבון עוברי. יכולתי לעשות גם מי שפיר, אבל בגלל שכל בדיקות הסקר יצאו טובות החלטתי שלא להידקר
לגבייך בגלל שאת כבר 3 שנים אחרי, זה נראה לי פחות סיכון, ומתייחסים אלייך כמו להריון רגיל -כמעט- (בזמנו, אמרו לי שאחרי 2-3 שנים, אפשר לתכנן הריון - אז לדעתי, את בצד הבטוח) איזה התרגשות
המון בריאות והצלחה

למעלה