למי שחושף את הקסמים...

maninaox

New member
למי שחושף את הקסמים...

באמת שאני לא יודע, אם אתם חושבים שאתם יותר טובים מכולם שאתם יודעים את הסודות, שאתם מרגישים שאתם בשליחות אלוהית לחשוף את כל ה"רמאויות" שיש בסדרה, או סתם משעמם לכם, חשוב שתדעו כמה דברים; כשאתם מגלים סוד, אתם הורסים לעשרות אנשים את הקסם. לא רק את הקסם, אלא את החוויה שהוא עבר תוך כדי הצפייה. כמו להגיד לילד שסנטה-קלאוס לא אמיתי, אתם פשוט הורסים אותו מבפנים. למה נראה לכם שזה דבר טוב? כל הקוסמים שקרנים. אם הקוסם היה אומר לכם שהוא שם את המטפחת בתוך אגודל מפלסטיק, זה כבר לא היה קסם, ולא היינו נהנים מזה. כל קסם מבוסס על רמאות. אין קסמים אמיתיים, נקודה. מה ששווה לראות זה הSHOW שנותן הקוסם, שזה הדבר שנוסף לסוד. אז אם אתם יודעים משהו, יפה לכם, תשמרו את זה לעצמכם, אתם לא צריכים להוכיח לכולם שאתם יודעים את הסוד. כשאתם מגלים קסם, אתם לא הורסים לנמרוד, לאמיר ולכל קוסם אחר, אתם הורסים את החוויה של הקהל. וזה באמת חבל.

Lord VoIdemort

New member
../images/Emo45.gif+אזהרה

מי שייחשוף מהיום כל קסם שהוא שמופיע בתוכנית של נמרוד הראל יקבל חסימה ל12 שעות ולאחריה אם ימשיך, ל 48 שעות.

Flagg1

New member
זה לא כל הרעיון של הפרק הבא?

לפי אחת התמונות שהעלת יש לי תחושה שאני יודע מה יהיה אחד הטריקים שיפורסמו, ויש כמה קוסמים שלא יאהבו את זה. ההבדל שלזה יש חשיפה יותר גדולה מאשר פורום באינטרנט.

maninaox

New member
ממש לא.

כשנמרוד מגלה משהו, הוא לא באמת חושף את הסוד. הוא נותן לך הסבר שנשמע לך הגיוני, וככה אתה לא מחפש את כל הטריקים שנותנים בפורום. נמרוד הוא קוסם בדיוק כמו אמיר לוסטיג, וכמו כל הקוסמים האחרים בעולם, אין בו שום דבר מיוחד פרט לעובדה שלמד ספרות ברמה גבוהה, ושהוא עושה פרסומת לכל המיסטיקנים שהוא טוען שהם שקריים. הקסם של המטמורפיסיס הרבה יותר עתיק מהודיני עצמו, הסיבה שהוא פרסם אותו לא אומרת שהוא יצר אותו. יש לקסם הזה עשרות גירסאות שונות, ואם נמרוד מתכוון לחשוף את השיטות היותר קדומות של הקסם, שיהנה לו - גם ככה אין הרבה קוסמים שמשתמשים בהן. מה שנמרוד כן חוטא, לדעתי, זה שימוש בקסם הידוע ביותר של פן וטלר, שלדעתי הוא אחד מהקסמים היותר מבדרים שיש, וצוות הטלויזיה של נמרוד ידוע ביכולותיו העל-חושיות לגנוב קסמים ולהרוס את כל הSHOW שלהם.

johnnygoodboy

New member
קנאים זה דבר פתטי

את הקסם של פן וטלר לא עשו 10 שנים נראה לי ודוקא נחמד שהם מחזירים אותו (אם זה באמת זה). נמרוד זה לא דארן בראון אבל זה תוכנית המנטליזם והקסמים הכי טובה שהיתה במדינה שלנו (ובעיניי גם השניה הכי טובה בעולם אחרי דארן בראון). אני מת על קוסמים מתוסכלים כמוך שלא הגיעו לשומקום ולא יכולים לפרגן אפילו לסבתא שלהם.

maninaox

New member
ברור.

לא עשו את הקסם של פן וטלר 7 שנים (נראה לאחרונה בתוכנית של דייויד לטרמן בשנת 99) מהסיבה הפשוטה ש.. זה הקסם שלהם, ואף אחד לא עושה את זה יותר טוב מהם. זה הסימן היכר שלהם. זה כמו שתופיע עם הרוטינת כוסות והכדורים של ג'ייסון לטימר, או שתכלא את עצמך בתוך קוביית קרח ענקית למשך 3 ימים. זו אכן תוכנית קסמים מוצלחת, אבל לא הכי טובה שיש. יש טובים מדארן ויש הרבה תוכניות בז'אנר, זה שאתה מכיר 2 מהן - לא אומר שום דבר. ואני מניח שאתה קוסם מצליח, ולכן אתה מסתובב בפורומים של תפוז ועונה להודעות כמו זו.

johnnygoodboy

New member
יאללה יאללה

יאללה. היתה תוכנית מעולה ואפילו לא נעים להגיד: חינוכית. ותאמין לי שאני מכיר את כל התוכניות בז'אנר כולל תוכניות שאפילו לא שמעת עליהן. אני חולה על זה. ואף פעם לא אמרתי שאני קוסם מצליח. אני רק יודע לפרגן כשמגיע, וסוף סוף יש מה לראות בטלויזיה למי שמת על הדברים האלה כמוני. והקטע עם הבחורה שישבה על הקלף היה משהו שדארן היה משלם כסף בשביל לעשות אותו. גאוני.

maninaox

New member
לא ממש.

לדרן יש קטעים הרבה יותר מוצלחים מהדברים ה"מקוריים" שנמרוד עושה. רוב הקטעים שנמרוד מופיע איתם שייכים לדרן, לאוסטרלינד, או לקוסמים אחרים. הדברים המקוריים שלו לא מצטלמים טוב ולא נראים משהו. אגב, הישיבה על הקלף זוהי רוטינה של סטיב בנאצ'ק. הנגינה בפסנתר זה משהו שנמרוד הוסיף, ולמען האמת - לא נראה טוב בטלויזיה. אתה חושב שאנשים לא יריצו אחורה ויבדקו אם עושים מהם צחוק? במחשבה שנייה, אני לא יודע אם הוא בכלל מתאים למדיום של טלויזיה. חבל שהתדהמה של הצופים בבית צריכה לבוא על חשבונו של האיש שעושים לו את הקסם במציאות. ותאמין לי שאני יודע על מה אני מדבר כשאני אומר שראיתי את רוב התוכניות האלה.

johnnygoodboy

New member
רואים שאתה לא מבין

עוד מעט תשווה לי סרט הוליוודי לסרט ישראלי. יש לך ספק בכלל שהתוכנית של נמרוד עולה עשירית מהתוכנית של דארן? אח שלי לומד עריכת וידאו והוא והחבר'ה שלו מהביתספר יושבים לראות את התוכנית של נמרוד לא בגלל שהם אוהבים קסמים (הם לא) אלא רק בגלל שזה ביתספר לטלויזיה. הוא אומר שהוא לא ראה תוכנית ישראלית עם איכות צילום כזו ועם עריכה כזו (את זה אנחנו כבר יודעים..) ושיחסית למה שיש בארץ זה נראה פשוט חו"ל. הם לקחו את הבימאים הכי טובים בארץ ואח שלי אמר שאחד מהבימאים שקוראים לו מרקו כרמלי הוא בימאי של סרטים בכלל, גם בארץ וגם בחו"ל. זה הכל עניין של כסף ויחסית למה שקורה פה בארץ בטלויזיה אני חושב שבלתי נתפס מביאה בכלל רמה אחרת. ולגבי הדברים המקוריים: על חלק מהדברים אני מסכים אבל לפעמים יש קטעים שפשוט עושים כבוד ברמה עולמית כמו הרולטת חיצים והפרק של הטלקינזיס (באף תוכנית לא ראיתי רמה כזאת) והקטע עם החלומות (שנמרוד משחק שם פשוט מבריק). דוקא את הנהיגה העיוורת לא אהבתי כי הוא אחד לאחד מה שבארי עשה (רק בלי הכוסיות) אבל אתה בטח יודע את זה כי ראית כבר הכל...

maninaox

New member
מה קשור הצילום?

אני מדבר איתך על הרמה של האפקטים עצמם. אתה יכול להשקיע 20 אלף שקל על 1\2 דקה צילום, אבל אם האפקט לא מוצלח - זה כמו לבנות גורד שחקים על בסיס של קרטון. אם אין לך משהו להראות, מן הסתם שגם לא יהיה משהו לצלם. ההתחלה של הרולטת חיצים נראתה אחד לאחד כמו הספיישל רולטה רוסית של בראון. כל ה"מבחנים" שהוא עשה לקוחים משם. ואם היית רואה איך עושים את הקסם הזה, היית מבין שבשבילו צריכים להביא כמה עורכי וידאו מקצועיים, אחרת זה יראה דבילי לחלוטין.

LiranTheWizard

New member
התוכנית הטובה ביותר

בתחום הייתה של ליאור מנור עם "קלף חזק" בערוץ 1.

maninaox

New member
אגב -

ליאור מנור זכה בפרס על המופע המקורי ביותר מטעם איגוד המנטליסטים בשנת 2001. בפרס זה זכה לפני שנה גם דרן בראון.

BolraK

New member
משהו פה מוזר לי

זה לא אתה שלפני שבוע בערך פרסמת הודעה ובאופן רשמי הודעת שמותר לפרסם פה סודות?? לפי דעתי אם אתה אוסר דבר כזה הפורום יעלם תוך שבוע.....תשים לב שכל הדיונים פה זה על איך הקסמים מתבצעים, אם לא יהיה את זה לא יהיה פורום. איזה סיבה יש למישהו להכנס לפורום אם לא בשביל זה? בשביל להגיד עד כמה הם נהנו מהתוכנית? עד כמה התוכנית מדהימה? אם ככה אז הפורום יהיה פעיל מקסימום 10 דקות בשבוע--->10 דקות שידור התוכנית ביום שני. זהו.

Lord VoIdemort

New member
החוק היה

שאנשים ישימו תאייקון של הספויילר, אבל אנשים לא מכבדים את החוקים, אז זה מה יש. אם יש לכם סוד בכל זאת, ימו אייקון, אם אין, הוא יימחק.

adim44semel

New member
אסבר בבקשה

מה זה תאיייקן הספוילר? מה זה ימו איקון? סליחה שאני לא מבין

למעלה