למי שיש זמן - קצת חומר לקריאה

למי שיש זמן - קצת חומר לקריאה

לא עברתי על הכל, אני סומך על המקור ''מלחמת האבולוציה'' בבתי הספר בארה''ב נמשכת במלוא עוזה. חסידיה האדוקים של התאוריה הגורסת שהחיים עלי אדמות נוצרו מעליהם בתהליך מקרי לחלוטין, דורשים להשאיר על כנו את הסטטוס קוו הקיים לפיו מלמדים בבתי הספר היסודיים את תאורית האבולוציה בלי להזכיר את הקשיים הרבים בהם היא נגועה. לעומתם מספר הולך וגודל של מדינות שוקלות לשלב בשעורי הביולוגיה פרקי בקורת מדעית כלפי התאוריה. אחרים מבקשים להמשיך צעד אחד קדימה וללמד בבתי הספר את התאוריה הקרויה ''תכנון תבוני'' לפיה החיים הם מורכבים מכדי להתפתח מעליהם וכי ניתן באמצעים מדעיים לזהות במערכות ביולוגיות סימני היכר המעידות על תכנון מתוחכם של איברים שונים. במסגרת הויכוח הצבורי הסוער מנסים תומכי האבולוציה להציג את עצמם כ''מחנה אנשי מדע'' ואילו את יריביהם הם נוהגים לצייר כאנשים חשוכים שאינם מבינים במדע. אבל למי שמצפה מ''אנשי המדע'' הללו שיתמכו בפתיחות ובחופש המחשבה, צפויה הפתעה. במהלך נדיר שכמעט אין לו אח ורע בתולדות המחקר המדעי במדינות המערב, פועלים תומכי האבולוציה בחדשים האחרונים במסלול משפטי כדי למנוע בכח החוק את קיומו של דיון חפשי ובקורתי בתאורית האבולוציה או לבחון חלופות מדעיות לתאוריה זו. מאחורי המהלכים הללו עומדת קבוצה קטנה אך קולנית מאד של פעילים שהפכו בשנים האחרונות לראש החץ במאבק למניעת כל חתירה תחת אושיות תאורית האבולוציה. ''האינקויזיציה של דארוין'', כך מכנים אותם מתנגדיהם. האינקויזיציה של דארוין לא מדובר בכנוי מושאל בלבד. עם התגברות הפולמוס הצבורי בסוגית האבולוציה בשנתים האחרונות, ניהלו חברי 'האינקויזיציה של דארוין' מסעות ציד מאורגנים כלפי אישים בולטים שהעזו להתיצב לימין העמדה הגורסת שמותר לפקפק ואף לכפור בטענה שהחיים התפתחו מאליהם. אקדמאים שטענו בפומבי שתאורית האבולוציה אינה מסוגלת להסביר את מורכבות החיים סבלו מאיומים ומהתנכלויות, עורך של כתב עת מדעי שהעז לפרסם מחקרים התומכים ב'תכנון התבוני' פוטר ממקום עבודתו, חוקרים המבקרים בגלוי את תאורית האבולוציה מסכנים את קידומם האקדמי והיה כבר מי שקרא לראשי האוניברסיטאות שלא לקבל סטודנטים המזדהים בגלוי עם 'התכנון התבוני' - כל זאת בשם הפתיחות המדעית, כמובן. הקמפיין של חברי 'האינקויזיציה של דארוין' קבל תנופה בשבוע שעבר כאשר תומכי האבולוציה בועדת החנוך של מדינת אוהיו דרשו להעביר ברוב קולות תקנה האוסרת על מורים להשמיע בפני תלמידיהם בקורת על תאורית האבולוציה, או ללמד אותם אודות הקשיים המדעיים הרבים מהם היא סובלת. מהלך שנוי במחלוקת זה מצטרף להחלטה קודמת שקבל שופט במדינת פנסילבניה שקבע כי אסור לבית ספר מקומי ללמד את תלמידיו כי ישנם איברים שהינם מורכבים מכדי שיוכלו להתפתח מאליהם. ''בקרוב ידרשו מתלמידים להצהיר מידי בקר שבועת נאמנות לדארוין'', מפטירים בלעג מבקרי האבולוציה ומוסיפים כי ''דת דארוין'' הפכה לדת היחידה הנהנית מהגנה רשמית של החוק האמריקאי המפריד בדרך כלל בין דת למדינה. למעלה מ-500 מדענים נגד דארוין תומכי 'התכנון התבוני' אינם טומנים את ידם בצלחת. בתגובה לטענה כי ההתקפות כנגד האבולוציה באות אך ורק מצד אנשים שאינם מבינים במדע, פרסם מכון 'דיסקברי', הארגון המוביל של תומכי 'התכנון התבוני', רשימה ובה 538 מדענים שחתמו על הצהרה המתנגדת לדארווניזם. בין החותמים ניתן למצא לא פחות מ - 154 ביולוגים, בנוסף ל – 76 כימאים ו – 63 פיזיקאים, רבים מהם פרופסורים או חוקרים במוסדות מחקר יוקרתיים כדוגמת MIT' ואוניברסיטאות: 'קיימברידג' ', 'UCLA', 'ברקלי', 'פרינסטון', 'פנסילבניה', 'ג'ורג'יה' 'וושינגטון'. בהצהרה עליה חתמו אנשי המדע נאמר: ''אנו מביעים ספקנות כלפי הטענה שיש ביכולתם של מוטציות אקראיות וברירה טבעית להסביר את מורכבות החיים. יש לעודד בחינה בקורתית של תאורית דארוין''.

ההמשך

בין החותמים ניתן למצא שמות מפורסמים כמו זה של פרופסור ג'יימס תור מאוניברסיטת 'רייס' שזכה לפרסום רב בעקבות פריצת דרך חשובה שהצליח לחולל בתחום 'הננו-טכנולוגיה', אחד מתחומי המחקר המובילים בשנים האחרונות. תור הצליח לבנות את ה'ננו-מכונית', מולקולה בודדת בצורת מכונית ולה ארבעה גלגלים מסתובבים. לדבריו, הנסיון שצבר בתחום הכימיה ו'הננו-טכנולוגיה' לימדו אותו עד כמה קשה לתמרן אטומים ומולקולות. ''קשה להאמין שהטבע מסוגל ליצר את המכונות הזעירות המצויות בתוככי התא החי באמצעות תהליך אקראי'' אמר תור, ''ההסברים שמציעה האבולוציה לוקים בחסר''. ברשימת החותמים ניתן למצא גם את חבר האקדמיה הלאומית למדעים בארה''ב פיליפ סקל, עמית 'האגודה האמריקאית לקדום המדעים' ליל ג'נסן, הביולוג האבולוציוני סטנלי סלת', הביולוג האבולוציוני ריצ'ארד וון סטרנברג, את האמבריולוג וחבר האקדמיה הרוסית למדעי הטבע לב בלוסוב וכן את עורך כתב העת הביולוגי הותיק בעולם 'ריביסתה די ביולוגיה', ג'יוספה סרמונטי. עוד חתימה מענינת היא זו של פרופסור סטנלי סלת' שהוא לא רק ביולוג מכובד בזכות עצמו אלא גם מחברו של ספר למוד מתקדם העוסק בביולוגיה אבולוציונית כך שבהחלט קשה לומר עליו שהוא אינו יודע על מה הוא מדבר. תומכי האבולוציה טענו בתגובה כי ביכולתם להפיק רשימת תומכים ארוכה יותר, אך במכון 'דיסקברי' מסבירים שזאת איננה הנקודה. ''השאלה איננה לאיזה צד יש כרגע יותר תומכים, אלא האם קיים ויכוח מדעי בשאלת האבולוציה. התשובה לכך חיובית''. מי התקין את המנוע? תומכי 'התכנון התבוני' אינם נבהלים מכך שהם עדין בעמדת מעוט. ההסטוריה של המדע, הם אומרים, זרועה בדוגמאות שבהן עמדות שהיו דחויות הפכו ברבות הזמן לנחלת הכלל. רק בשנה שעברה הוענק פרס הנובל לרפואה לשני חוקרים שבמשך שנים ארוכות גרסו שהגורם לכיבי קיבה (אולקוס) אינו מתח נפשי, כפי שסבר העולם הרפואי, אלא סוג של חידק בלתי מוכר. השנים ספגו לא מעט בקורת ואף לעג על עמדה זו, אך בסופו של דבר התברר כי הצדק היה אתם. ''כל פרדיגמה מדעית שאבד עליה הכלח נתמכה בשלב כלשהו בידי רוב הממסד המדעי, עד שהשאלות המתרבות והולכות אלצו את המדענים לזנוח את התאוריה המיושנת. זה גם מה שקורה לתאורית 'האבולוציה האקראית' '', אומר ד''ר וויליאם דמבסקי הנחשב לאחד מחלוצי החקר המדעי של 'התכנון התבוני', ''הקרקע בוערת מתחת לרגלי הדארווניסטים והם נזקקים לאמצעים נואשים כדי לבצר את מעמדם''. לדברים הללו מצטרף גם ד''ר מיקל ביהי, מומחה לביוכימיה שספרו רב ההשפעה 'התיבה השחורה של דארוין', דחף את פולמוס האבולוציה למרכז הבמה הצבורית בארה''ב. ''בזמנו של דארוין העולם המדעי היה נאיבי ולא היה מסוגל להעריך את רמת המורכבות הגלומה בכל תא חי. התא נחשב לגוש חסר צורה של חומר צמיג, שהתפתח איכשהו בתהליך אבולוציה. כיום אנחנו מגלים שבתוך התא יש רכיבים 'טכנולוג'ים' מובהקים שלא היו יכולים להיווצר בכחות עצמם''. כדוגמא לכך הוא מצביע על מנוע זערורי המצוי בתאים מסוימים. למנוע הביולוגי הזה יש בצועים מרשימים ביותר - יחס בין משקלו לתפוקת הכח שלו זהה לתפוקה של מנוע בעירה פנימי, הוא פועל במהירות של 100,000 סבובי מנוע לדקה ויש לו נצולת אנרגיה כמעט מושלמת. בצועים אלו היו מרשימים מאד גם לו היה מדובר במנוע בעל מימדים רגילים, אלא שהמנוע המדובר הוא כה זעיר עד שמאה מליון מנועים יכולים להסתדר בקו ישר שגודלו לא יעלה על הנקודה שבסוף המשפט הזה. ''לא קשה לנו להבדיל בין דבר שנוצר בתכנון לבין דבר שנוצר בתהליך אקראי'', אומר דמבסקי. כדוגמא לכך הוא מצביע על האנדרטה לכבוד נשיאי ארה''ב בהר 'רושמור' המורכבת משורה של פרצופי אבן ענקיים המגולפים בצלע ההר. ''כל מי שיראה את הגילופים הללו יבין מיד שהם לא נוצרו כתוצאה מפעילות הרוח והמים. לשם כך נחוצה תבונה. גם בלי לדעת את זהותו של האומן שיצר את הגילופים האדירים הללו ברור שהיתה כאן יד מכונת. דברים כאלו פשוט לא נוצרים מעצמם'' אם פרצופי אבן המגולפים בצלע הר מעידים על תכנון, אומר דמבסקי, אין סבה שהמערכות הממוחשבות והמפעלים הרובוטים לבנית חלבונים המצוים בתוככי כל תא חי לא יחשבו כראיה לתכנון. את הצבור האמריקאי, כך נראה, כבר הצליחו דמבסקי וחבריו לשכנע. בעוד תומכי האבולוציה פונים לערכאות משפטיות כדי לצנזר בכח החוק דעות שאינן מקובלות עליהם, מגלים סקרים כי רוב אזרחי המדינה דוקא תומכים בהוראת 'התכנון התבוני'. סקר שנערך בקרב אזרחי מדינת אוהיו מצא כי 85% מהצבור מעונין בכך שילמדו את תאורית 'התכנון התבוני'. ממצאים אלו מצטרפים לסקרים רבים אחרים המלמדים כי רוב אזרחי ארה''ב אומרים לא לדארוין.

גם "חופש" ממזרים לא קטנים.

גם הם פועלים באופן מיסיונרי בכיוון ההפוך הם לא בוחלים בדמגוגיה זולה ושקרים על החרדים כדי לשכנע בצדקת דרכו.

היי אחי אתה עוד פה?? ../images/Emo24.gif

עדיין לא ענית לי ואני עוד מחכה
אלוהים הוא פי אינסוף יותר מורכב מבן אדם, מדוע אינך שואל איך הוא נוצר לבד? ובלי הקישקושים על כך שהוא לא חומרי או על כך שהוא תמיד היה קיים, כי איפה כתוב שדבר לא חומרי כל כך מורכב ומדהים כמו אלוהים יכול להיווצר מעצמו? יש איזה ניסויי שיכול לאשש זאת? ואם אלוהים תמיד היה קיים מה דעתך שאולי גם אנחנו תמיד היינו קיימים? מדוע את כל אותן קושיות שאתה שואל כאן אינך שואל גם לגבי האלוהים הבלתי נראה שאתה כל כך מאמין בו? אלוהים כל יכול שמאאאאאד איכפת לו אם חיידקים עלובים כמונו שחיים על גרגר אבק ביקום בשם כדור הארץ אוכלים בשר עם חלב או נוסעים לטייל עם המכונית ביום שבת, תסלח לי אבל זה ממש פטאתי. משתמש בצלילים.

אז זה גם לא מחייב שהאדם "נוצר" ../images/Emo13.gif

אפשר לטעון שבני האדם היו כאן מאז ומעולם, שהם מעבר לזמן.

זה בלתי אפשרי

אם אתה טוען שבני האדם היו כאן נגיד לפני אינסוף אז כל חומר היה כבר צריך להכלות ולהפוך לחומר אחר ובמצב הכי גרוע שכל העולם היה הוכך לאטום עם פרוטון אחד וניורון אחד ואחרי זה מי יודע מה וכל זה היה נגרם בגלל שחומר תוך כמה אלפי שנים מאבד את השווי משקל שלו בין הגרעין (פרוטון וניורון) שמושכים את האלקטרון פנימה והאלקטרון משוך החוצה (ככה נוצרת התפרקות חומר בצורה גרעינית ככה גם עושים עם פצצת אטום ששם (באורניום ) יש משהו כמו 90 ומשהו פרוטונים ניורונים ואלקטרונים והם פשוט מתפרקים מהלחץ וככה גם קורה באטומים פשוטים יותר כמו חמצן וכו (סליחה על זיבולי השכל)

באמת זיבוליי שכל ../images/Emo6.gif

תקשיב שלחתי לך מסר אישי, ואני עדיין מחכה שתגיב אליו עם תשובות הסברים ונימוקים. משתמש בצלילים.

הנה מסר התשובה ששלחתי לך ../images/Emo24.gif

בחרת להתעלם מהמסר שלי, אני מעתיק אותו לכאן, אולי תגיב סוף סוף. "יש בעיה עם בני אדם הם לא בודקים אף פעם את הדעה השניה הם רק מסתכים על מה שאמרו להם שהם היו ילדים" אתה צודק ב 100% ואני ממש מסכים איתך, הדתי הממוצע בולע את האגדה המטופשת שסיפרו לו כשהיה בן 5, על איזה אלוהים דמיוני "בלתי נראה" שכביכול עוקב אחרינו מלמעלה ומאד איכפת לו אם אנחנו אוכלים בשר עם חלב, הדתי הממוצע לא שואל יותר מדיי שאלות, סיפרו לו אז זה בטח נכון כי אין אפשרות אחרת. "תחשוב שאם ה´ לא חומרי בלה בלה בלה...." אין מה לחשוב כאן יותר מדיי, לא קיימת שום עדות ואפילו הקטנה ביותר לכך שהאלוהים הדמיוני הזה באמת קיים במציאות או היה קיים איי פעם, באותה מידה יכולתי לספר לך שדרקונים מעופפים בלתי נראים הם אלו שבראו אותנו, אף פעם לא תוכל להוכיח שזה לא נכון, תורת האבולוצייה לעומת זאת מבוססת על אינספור עדויות מתחומים רבים המשלימים ומצליבים זה את זה, להגיד שהאבולוצייה אינה נכונה זה כמו להטיל ספק בעובדה שכדור הארץ מסתובב סביב השמש. והנה קטע מתוך תשובה שנתתי למישהי לפני כמה ימים בנושא, הדברים כתובים בלשון נקבה אבל אני מבקש שתקרא את הקטע עד סופו ותחשוב לעומק על הנקודות שאני מעלה כאן - בדיוק כמו רוחות רפאים גם אלוהים קיים אך ורק בעולם האגדות, צריך רק להפעיל קצת את ההגיון ולהסיק מסקנות, אלוהים כל יכול "בלתי נראה" שאין שמץ של עדות לקיומו? מה גורם לך להיות כל כך בטוחה שהוא קיים? רק בגלל שככה סיפרו לך כשהיית קטנה? משהו שמעולם לא ראית ולא שמעת, מדוע את כל כך בטוחה שהוא קיים? למה? אלוהים כזה כל יכול שמה שמעניין אותו זה אם חיידקים עלובים כמונו שחיים על גרגר אבק בייקום בשם כדור הארץ אוכלים בשר עם חלב או נוסעים לטייל עם המשפחה ברכב בחייק הטבע ביום שבת? זה לא נשמע לך קצת מגוכח?? ומה עם התפילות? אם אלוהים באמת יודע מה כל אחד חושב ורוצה אז מדוע צריכים להתפלל אליו? מה הוא לא יודע לבד מה אני רוצה? זו ההנאה שלו בחיים לראות אנשים יושבים שעות בבתיי הכנסת ומתפללים אליו? אם אני הייתי אלוהים הייתי רוצה שבני האדם שבראתי יעשו דברים מועילים בחיים שלהם, שיהנו, ולא שיתפללו אלי כל היום כמו רובוטים. ותגידי לי מי ברא את אלוהים? את הרי לא מאמינה שחיידקים עלובים כמונו נוצרנו לבד, אז איך את מסוגלת להאמין שדבר פי אינסוף יותר מורכב ויותר מדהים מאיתנו נוצר מעצמו? חשבת על זה פעם? מה קרה פתאום התחברו להן כמה מולקולות בחלל באופן אקראי ונוצר אלוהים הכל יכול? את באמת לא קולטת שזו אגדה מטופשת? הסיפורים המטורפים שמיוחסים לאלוהים מביישים את אגדת הילדים הכי מטורפת שנכתבה איי פעם, איך אפשר באמת להאמין שזה קרה באמת? לבני האדם בעבר לא היה את כל הידע שהיה לנו היום, אבל בני אדם הם כידוע סקרנים גדולים וחייבים תשובה לכל דבר, אז בכל פעם שהם ראו סביבם תופעה שלא היה להם הסבר לגביה, כמו התפרצויות של הר געש, סופות ברקים ורעמים, רעידות אדמה, מחלות ודברים דומים, הם החליטו שחייבת להיות איזו יישות "בלתי נראיית" שגורמת לכל התופעות האלו, בואו נתפלל אליו וננסה לרצות אותו כדי שהוא יעזור לנו, וכך נוצר אלוהים
במשך הדורות הסיפור עליו עבר מאב לבן, מפה לאוזן, כל אחד הוסיף קצת פרטים כדי לפאר את שמו, כל אחד שינה קצת פה, שינה קצת שם, עד שלבסוף נוצר ספר האגדות המטופש המכונה תנ"ך. האם ידעת שספר התורה מלא בשגיאות וטעויות? כתוב לדוגמה בתורה ששפן מעלה גירה שזו שטות מוחלטת, ובגמרה רשום שקרציות ופרעושים נוצרים מבוץ ועיפושים, אם מקור הידע בתורה הוא באמת אלוהים שיודע הכל אז איך יתכן שרשומות שם כל כך הרבה שטויות? אני אגיד לך למה, כי את התורה כתבו בני אדם כמוני וכמוך ורמת הידע המשתקפת מהתורה מתאימה לרמת הידע של אותה תקופה קדומה. אם אלוהים כל יכול באמת ברא אותנו אז מדוע גופנו מלא בכל כך הרבה פגמים וחולשות? תראי כמה בני אדם בעולם זקוקים למשקפיים כדי לראות, תראי כמה בני אדם סובלים מכאביי גב, תראי כמה בני אדם מתו עד היום ממחלות בגלל מערכת החיסון הדפוקה ומלאת החורים שהוא יצר לנו, מדוע הראייה שלנו לא טובה כמו ראייה של נץ? מדוע אנחנו לא זריזים כמו קופים? מאלוהים כל כך מושלם הייתי מצפה לעבודה הרבה יותר טובה..... ושאלות נוספות - מדוע לגברים יש פיטמות אם הם לא מניקים? מדוע יש לנו עצם זנב? מדוע גופינו מכוסה שיער דליל חסר כל שימוש? מדוע אלוהים ברא ציפור כמו בת יענה שהיא בעלת כנפיים אך לא יכולה לעוף? איך תסבירי את הדמיון המדהים ביננו לבין קופיי השימפנזה? גם להם וגם לנו אין זנב, יש להם בדיוק את אותן עצמות כמו שלנו, אותם מפרקים, אותן חוליות, אותה מערכת עצבים, אותה מערכת כלי דם, אותם איברים בדיוק בחלל הבטן אשר גם מסודרים באותו אופן בדיוק! (לב, ריאות, כבד, קיבה, מעי.....) והאמת היא שכאשר משווים בין עובר בן 5 שבועות של אדם או של קוף שימפנזה לא ניתן להבחין בינהם בשום הבדל, הם נראים זהים לחלוטין! כולל זנב שגם אצל השימפנזים וגם אצל בני האדם "ניספג" בגוף ונעלם תוך מספר שבועות, איך תסבירי את הדמיון המדהים הזה? שלא לדבר על הזהות הכמעט מוחלטת מבחינה גנטית שיש ביננו. ואיך יתכן שמשה דיבר מול מאות אלפיי בני אדם במעמד הר סיניי, ללא שום רמקול או מגבר קול וכולם הצליחו לשמוע אותו? איך זה יתכן? ואיך יתכן שבתורה שמשה נתן כביכול לבני ישראל במעמד הר סיניי רשומים אירועים רבים שהתרחשו לאחר מעמד הר סיניי כולל מותו שלו עצמו? ומה לגבי אגדת יציאת מצריים? עם שלם של עבדים עבריים יוצא ממצריים עם רכוש רב, וזאת לאחר 10 מכות קשות שאלוהים היכה כביכול את המיצרים, אירוע כל כך דרמטי בסדר גודל שהיה אמור למוטט לחלוטין את הכלכלה המיצרית! והפלא ופלא, אין שום איזכור למאורע הזה לא בהיסטורייה העתיקה של מצריים, ולא בתעוד ההיסטורי העתיק של אף אחד מהעמים שישב בצמוד למצריים! מאורע בסדר גודל כל כך גדול ואף אחד לא ראה ולא שמע חוץ מכותביי התורה? לא קצת מוזר?
זה היה ממש על קצה המזלג, רק נסיון לגרות קצת את החוש הביקורתי שלך, את ההגיון, את השכל הישר, אשמח להמשיך איתך את הדיון
הנה כמה מאמרים מאד מעניינים בעברית בנושא האמונה באלוהים, המאמרים מאד מעניינים, כדאי לקרוא אותם בעיון רב! (תן לקישור כמה שניות טובות עד חצי דקה כדי להיטען מהארכיון), אל תפספס את המאמר "לנשק לאלוהים את התחת" - משתמש בצלילים

nourian

New member
גם לי זה נורא מפריע

נורא מפריע לי שבאמת יש אנשים שממש באמת מאמינים באלוהים, כאילו הם ממש מאמינים שיש למעלה דמות ששומרת עליהם. הם מתעלמים מכל ראיה שתביא מכל הוכחה מכל טיעון אפשרי הולכים כמו עיוורים כמו רובוטים, זה מרתיח זה מתסכל. לחשוב שאתה מדבר עם בן אדם במאה ה21 שכבר מדענים הוכיחו את האבולוציה כשהם כבר בנו רובוטים שמתנהגים כבני אדם, כשכימכאים בנו תרכובות מוסבכות, פיסיקאים מסבירים תופעות שהם כל כך מתקדמות שצריך ללמוד 3 שנים בשביל תואר בפיסיקה כדי להבין וגנטיקאים חקרו את הגנום האנושי וביולוגים וזאולוגים כבר קבעו שקיימת התפתחות עפ"י עקרונות הברירה הטבעית, ולמרות כל ההתפתחות וההתקדמות הזאת יש אנשים שמאמינים בצורה כזאת פרמיטיבית שתואמת חשיבה של בן אדם שחי ליפני 4000 שנה שסך הכל מנסה להסביר את הקיום שלו באיזה "אלוהים", זה הורג אותי! אליו יש כל כך הרבה אנשים שממש מאמינים שאם הם יחללו *חס וחלילה* את יום שבת אז הם ישלחו לגהנום, הם בכלל מאמינים בגהנום! הם מאמינים שקיים עולם שכל הרעים הולכים ושם הם נענשים וכל הזמן מתעללים בהם! ויש עולם שקוראים לו גן עדן וכל מי שהתנהג טוב מגיע לשם! זה כל כך מטומטם, זה פרמיטיבי, זה תואם חשיבה של בן 5! איך בן אדם במאה ה21 עם כל ההתקדמות וההתפחות והמדע איך לא נוצר לו קו חשיבה הגיוני? איך הוא לא קולט שהתנ"ך זה אוסף של כתבים עתיקים? איך הוא לא קולט שאם לדוגמא הוא היה נולד למשפחה מוסלמית, עכשיו הוא היה מאמין באיסלאם בכל ליבו, כנ"ל לגבי הנצרות, זה כזה סוביקטיבי! ומה עוד, כל ההתפתחות הזאת של המדע, זה דבר שממש לא דבר נעלם מהעין, זה מופיע בעיתונות ובתקשורת ולמרות כל זה אותו בן אדם ממש מאמין בדברים האלה, ויש מלא כאלה! משפחה שלמה שלי ממש חושבת שהם צריכים לשים כיפה ולהתפלל ולברך על היין, ואם אני לא אגיד להם "אמן" על הקדיש על סבא שלי ז"ל אז הוא לא יגיע לגן עדן וילך לגהנום! הורג אותי, הם מאמינים באגדת נוח! הם מאמינים שאלוהים כעס יום אחד, והחליט להשמיד את כל בני האדם, אבל היה איש אחד שהוא היה צדיק אז הוא שם אותו בסירה, והאיש הזה לקח איתו את כל החיות בעולם, כן כן, את כל המיליונים אם לא מילארדים האלה, ושם אותם בתוך התיבה, כאילו עד כמה אתה צריך להיות בעל חשיבה פרמיטיבית ועתיקה, הם לא קולטים שהם מחזיקים ספר שנכתב ליפני יותר מ2000 שנה? איך הם מתעלמים מזה? זה לא נתפס פשוט! אני לא יכול, בכלל כל פרק א' ב' ג' וד' של בראשית הם כאלה מטומטמים, "בראשית ברא ה' את השמיים והארץ" "ויאמר אלוהים יהי אור - ויהי אור" הם לא שמים לב עד כמה הטקסט הזה מטומטם, כאילו מה הם ממש קוראים אותו ומאמינים בזה?? שהיה אלוהים והוא החליט שביום ראשון הוא יברא אדם, ביום שני הוא יברא את זה וביום שלישי את זה, ואז הוא נח בשבת (מה שאומר כמובן שכל בני האדם עכשיו צריכים לנוח בשבת) זה כזה אגדה, הטקסט הזה צועק : " אני אגדה, אל תאמין בי!! אתה נורא טיפש אם אתה כן!!" אבל הם פשוט מתעלמים הם סוגרים את האוזניים ועוצמים את העיניים וממלמלים לעצמם "לא יכול להיות שמה שהאמנתי בו כל הזמן הזה הוא בעצם לא נכון" למה לא? למה זה לא יכול להיות?? זה כזה מתבקש! ומה עוד, הייתה שואה! כאילו מה עוד אתם צריכים?? מה?? אנחנו עם נבחר?? שקיבלנו שואה?? שריצצו גולגולות של יהודי בן 5 חודשים על רצפה? ששידכו עם מעדק אצבעות של יהודים? שהרעיבו אותם למוות? כאילו לעזאזל! תראו! מיליון וחצי ילדים מתו! ילדים! וזה לא היה בגלל שהם חטאו, זה היה בגלל קיומו של צורר בשם היטלר שהחליט לרצוח אותם, אלוהים בכלל לא קיים בנושא הזה, הוא לא התערב, לא מנע, זה פשוט קרה, בלי אלוהים או "עם" אלוהים. זה לא נתפס פשוט, זה משגע אותי! בן אדם זה כזה יצור מפגר!

אמונה דתית עלולה להביא לאסון

מספיק לראות מה קורה במדינות הלכה מטורפות כמו אירן ופקיסטן ומדינות דומות להן כדי לקלוט לאילו זוועות דת ואמונות מטופשים יכולות להוביל, יש לא מעט דתיים כאן בארץ שמדינת הלכה זה החלום הרטוב שלהם, עוד נגיע יום אחד ליום בו אישה תיסקל למוות באבנים בגלל שאיזה רב חשב שהיא הלכה ברחוב בלבוש לא מספיק צנוע, ואנשים כמוני וכמוך שכופרים בדת ימצאו את עצמם נירדפים ומושלכים לבתיי הכלא, כבר ראינו דוגמאות דומות במקומות אחרים בעולם, אסור לחכות שזה יגיע לכאן, יש לפעול בדרך של הידברות ושיכנוע כדי להרחיק מאיתנו את היום השחור הזה. משתמש בצלילים.

T r i v i n

New member
קודם כל...

...אני מאמין שאנחנו חיים במדינה דמוקרטית ולכן כל אחד רשאי להאמין במה שהוא רוצה אם מישהו רוצה להאמין בה' שיאמין ואם מישהו רוצה להאמין בפית השיניים אז שיהיה לו לבריאות. אם האנשים בפורום הזה לא מוכנים לקבל דעות שונות מדעותיהם אז מן הראוי שבכניסה לפורום יכתב "לא לדתיים" או "אין כניסה לבריאתנים" ואין שום בעיה. עכשיו הדעה שלי בנושא (ואם חלילה אני אעצבן או אטריד מישהו בדעותי הפרימיטיביות אז אנא סילחו לי.): התנ"ך הוא ספר עתיק ששרד בעולם למעלה מ-2000 שנה וכל הזמן הזה כמעט ולא השתנה. ולפי דעתי העובדה הזו כבר אומרת שיש בספר הזה משהו מיוחד. נכון, בתנ"ך יש לא מעט טעויות ושגיעות אני מסכים אבל יש בו גם הרבה דברים מעניינים ומסקרנים. למשל, בספר בראשית כתוב שה' לקח צלע אחת מאדם ובעזרתה עשה את האישה. כידוע כרומוזומי המין אצל הגבר הם X ו-Y. אצל האישה יש שני כרומוזומי X. ממש כאילו שמישהו לקח את כרומוזום X מהגבר ובעזרתו "ברא" את כרומוזומי המין של האישה. ולאמיתו של דבר כרומוזומים באמת מזכירים צלעות לפחות בשני מובנים, הם באים בזוגות ולכולם יש אותם. נכון, אפשר לבוא ולהגיד שכל זה שטויות במיץ ואני לא אוכל להתווכח משום שאין לי שום הוכחות ממשיות רק השערות. אבל אפשר גם לפתוח קצת את הראש ולהגיד "יש פה צירוף מקרים מעניין אולי כדאי להשקיע קצת יותר מחשבה ומחקר בספר עתיק ומיושן זה". כמובן שזו דעתי הפרטית ואני לא מנסה לשכנע אף אחד. רק אולי לנסות לסדוק מעט את הכלוב שאליו אתם מכניסים את המוח שלכם.

nourian

New member
תראה

דבר ראשון, זה שהוא שרד בעולם למעלה מ-2000 שנה, וכל הזמן הזה לא ישתנה בכלל, לאו דווקא הופכת אותו למשהו מיוחד. גם הספר "אלמנטים" שנכתב ע"י אאוקלידס 300 שנה ליפני הספירה שרד את כל הזמן הזה, ועד ליפני המאה הקודמת הוא היה הרב-מכר השני אחרי התנ"ך. הספר הזה אגב, הוא ספר לימוד שנכתב ע"י אאוקלידס בנושא - מתמתיקה. זה סתם מראה שכל ספר שהוא מספיק מעניין ישרוד תקופה עצומה, במיוחד ספר כמו התנ"ך שהיווה את אמונתם של רבים. לפי דעתי האישית, מספיק שיש בתנ"ך שגיאה גסה אחת, כדי להוכיח שכולו לא נכון. אפילו יותר מזה, מספיק שהספר מכיל סיפור אחד (שכמובן מתיימר עפ"י התנ"ך להיות היסטוריה אמיתית) שהוא באופן מוחלט בדיה ומנותק מהמציאות, כדי להעלות ספק רב בשאר הסיפורים. בעוד שסיפור הבריאה בכלל לא תואם את הסדר האבולוציוני ויותר מתאים לסיפורים כמו המיתולוגיה הרומית בגרסא המונותאיסתית, וסיפור כמו "בני האדם בנו מגדל שהגיע לאלוהים אז הוא התעצבן ושינה לכולם את השפות ובגלל זה יש הרבה שפות שונות בעולם" שנשמע יותר מצחיק מאשר אמיתי. (אגב, אנחנו יודעים את ההתפתחות של השפות, ובנוסף לזה אין כזה דבר מגדל שמגיע לאלוהים) בנוסף לכל אלו, קיים הסיפור של נוח שהצליח לעשות את הבלתי אפשרי והכניס את כל מיליוני הבעלי חיים שלא ישרדו שטפונות (על כל מיניהם כמובן) לתוך סירה אחת, ובנוסף לכך סיפור היציאה ממצרים, שאין לו שום ממצא היסטורי, קשה לי להגיד: "וואלה: אלוהים אמר שהוא לקח צלע אחת מהאדם ובעזרתה עשה את האישה, ואיזה קטע! כמוזומי המין אצל הגברים הם X וY ואצל האישה הם X X איזה צירוף מקרים מעניין".

T r i v i n

New member
אתה רוצה להגיד...

שספר לימוד בנושא מתמטיקה שנכתב לפני 2300 שנה זה לא ספר מיוחד? אם בתיאוריה מדעית יש טעות גסה אחת זה אומר בהכרח שכל התיאוריה לא נכונה? אם מדען מסוים פירסם מספר תיאוריות ואחת מהן התבררה כשטות גמורה אז זה אומר ששאר התיאוריות שלו לא נכונות גם כן? ולגבי בריאת העולם אני עצמי מחזיק בדעה וגם קראתי באיזשהו מקום שקיים דמיון רב בין בריאת העולם לפי התנ"ך לבין היווצרות העולם לפי המדע. כמובן שיש בתנ"ך בריאת העולם היא הרבה יותר מופשטת ולעיתים לא מדויקת אולם יש לזכור שהתורה היה מיועדת לאנשים פרימיטיביים יחסית שחיו לפני יותר מ-3000 שנה. ודרך אגב יש דרך להכניס מיליוני בעלי חיים לתוך תיבה אחת. מספיק לקחת תא אחד של בעל חיים ובעזרתו ניתן לשחזר את בעל החיים. אם אנחנו כמעט יכולים לעשות את זה עכשיו אז ה' לא יכול? ולסיום משהו שחשבתי עליו לפני זמן מה: כבר עכשיו הטכנולוגיה שלנו מאפשרת לנו לחולל "פלאים" ולעשות דברים שלא חלמנו לעשות לפני 50 שנה ואפילו 20 שנה. ומה יהיה הלאה, בעוד 100, 1000 שנה? האנושות תגבר על המגבלות הפיזיות, הביולוגיות ואפילו על המגבלות הנפשיות. אנשים יחיו לנצח, ינועו בחופשיות ביקום וידעו לנצל את מוחם במלו עוצמתו. יתרה מזאת התכנולוגיה תאפשר לנו לשנות את האקלים על פני כוכבי לכת לשנות את מסלולם של גופים שמיימיים ואפילו ליצור חיים. ואז אני בטוח שכל אחד ואחד מאיתנו ימהר למצוא לעצמו כוכב לכת לטעמו(או ייצור אחד) ויתחיל "לשחק את ה'": ייצור צורות חיים שונות או משונות ויביט כיצד הן מתפתחות ומשתנות. ואז יתפתחו יצורים תבוניים או ש"הבורא" ייצור אותם עקב שיעמום מהמישחק הפרימיטיבי. ואת ההמשך אתם יודעים...

למעלה