למי שיש זמן - קצת חומר לקריאה

nourian

New member
תראה

בקשר לתנ"ך, אם סתם לדוגמא היסטוריון מפרסם על כל מיני ממצאים שלו, "מצאתי ארמון עתיק מליפני 4000 שנה" "גיליתי עצמות של דינוזאור שלא נחקר מעולם" ועוד כל מיני ממצאים מרעישים שיש להם השפעה לא בטלה (אתה חייב להסכים איתי שהתנ"ך שהוא מתיימר להציג את הסיבה שנוצרנו ושלל אירועים היסטוריים בעליה השפעה לא קטנה) ופתאום מתגלה שאותו היסטוריון טעה, ואין ארמון עתיק. וואלה, הוא דיבר עוד שטויות, הוא לא גילה שום עצמות של דינוזאור, אולי לך זה לא היה מפריע, אבל אני הייתי מטיל ספק ענקי באותו היסטוריון. שים לב שאמרתי שמספיק שאירוע היסטורי אחד מתברר להיות שיקרי בתוך ספר היסטוריה כלשהו, אז זה מספיק בשביל להעלות ספק בשאר האירועים ההיסטוריים המופיעים בספר הזה, עדיין לא פסלתי שום דבר! אבל הטענה שלי הייתה שברגע שיש כמות לא מבוטלת של טעויות, זה כבר אומר משהו, שהוא קצת יותר מהעלאת ספק. בקשר לעובדה שיש בתנ"ך דברים מעניינים אני מסכים איתך לגמרי, אני גם מסכים שניתן למצוא דברים מעניינים למיניהם בברית החדשה ובקוראן. אבל השאלה היא האם זה מצדיק אמונה בהשגחה פרטית? בקשר לתאוריה שלך, תראה חשבתי על זה לא פעם וזה באמת נחמד ויפה, אבל יש משהו שנורא מפריע לי בכלל בכל ההסברים. הקטע הוא שאנחנו בחיים לא נוכל להבין את ההתחלה של הכל! מה יצר את היצורים התבוניים שבנו אותנו והולכים לאינספור גלקסיות ועושים כל מיני ניסויים? מה יצר בכלל את הגלקסיות? ואין תשובה שתענה שתספק אותי, כי תמיד אני אשאל אותך, אוקיי אבל מה יצר את זה? ולמעשה, זה נראה כאילו המוח שלנו נחסם, כי אנחנו לא יכולים להבין בכלל את העניין מה הדבר הראשון שנוצר. יכול להיות שבכלל להכל יש הסבר נורא פשוט, אבל מה שברא אותנו, שם אצלנו משהו במוח שחסם מאיתנו את היכולת להבין את זה.

SilentMike

New member
נא לדייק.

כדי להעביר את מלוא מובן המילה, יש ללוות את שם האתר באייקון המתאים. לדוגמא: "קראתי באתר שופר
כתבה חדשה משהו משהו" או "ראית את הסרטים החדשים של אאי"י רקה"ם שליט"א באתר שופר
? איזה קומיקאי אדיר ולא מובן בדורו"

אף פעם לא הבנתי

איזה אינטרס יש לתומכי האבולוציה לשלול את קיומו של האלוהים, שלכאורה הם מודעים לו? עושה רושם שהבריאתנים פשוט לא שמעו על ההימור של פקסל.

למעלה