למי שיש שאלות על סוסים

למי שיש שאלות על סוסים

שלום קוראים לי תמרה אני כמעט בת 15 אני רוכבת כבר 7 שנים בבלגיה (ושם יש המון רוכבים ומדריכים מעולים וחוץ מזה הרוכבים הכי טובים הם חלקם בלגים) ואני גרה בלוקסמבורג יש לי 2 סוסים (סייחה וסוסה)הגדולה היא פיורד מעורבת בערבי והקטנה מעורבת בתחת אוכף צרפתי אני מאלפת סייחים באורווה שאני רוכבת בה ונותנת שיעורים לילדים לקטנים יותר למי שיש בעיות ברכיבה עם הסוס שלו לא יודע איך לאלף ובאיזה גיל להתחיל איזה סוס כדאי לקנות למי ולאיזה מטרה עם איזה סוס כדאי להרביע את הסוסה שלכם איזה סוס מיועד למה כמה עולה סוס מה צריך בשביל להחזיק סוס או בשביל לרכב על כל השאלות האלה ועוד אשמח לענות לכם תמרה

TauraMan

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo6.gif ../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif

ברוכה הבאה לפורום!

Sweet SuGaR

New member
שלום../images/Emo13.gif

קוראים לי שי אני כמעט בת 15 ואני כמעט (חח 4 חודשים, זה בא עם היומולדת) רוכבת 7 שנים, קופצת.... אין לי סוס אבל אני רוכבת בעיקר על צ'יקו ואני מאוהבת בו קשות
. היית אי פעם בחווה של טל מילשטיין? ומה את רוכבת? קפיצות או דרסז'? הנה תמונה של החתיך

Shai Felton

New member
היי!../images/Emo63.gif

ברוכה הבאה לפורום! אני שי, אני בת 15, אני רוכבת אינגליש 4 וחצי שנים במשמר העמק, ומתחרה בקפיצות. אין לי סוס פרטי. תהני בפורום
אין לי ממש שאלות כרגע, אבל את יכולה להסתכל ולענות על הדיונים השונים

GrEeNwOmAn

New member
../images/Emo175.gif

שלום, אני אבישג בת 12, רוכבת שלוש שנים עוד מעט בעמק זוהר. מתחרה 70-80 או 70-60 על פוצ'יני, ואוהבת כללי גם את איקס ופליקס, אבל את פוצ'יני גם מאד, את שלושתם באותה המידה. מקווה שתשתלבי ותהני בפורום שלנו... >>> אבישג <<<

niko girl

New member
שלום!!!!!!!

אני אצלה! אני בת 12 וחצי ואני רוכבת 3 וחצי שנים ווסטרן! מקווה ששתלבי מהר בפוורם ותהני!

Juli kleo rullz

New member
היי... ../images/Emo15.gif

דבר ראשון: ב-ר-ו-כ-ה ה-ב-א-ה!!!!!! דבר שני... נחמד שיש מישהי שמאלפת סוסים פה...
תוכלי לענות על הרבה שאלות (אני מניחה...) לי כרגע אין שאלות... על עצמי: קוראים לי שירה ואני רוכבת שנתיים אני הכי אוהבת את הסוסות ג'וליה וקליאו אני רוכבת בעיקר על ג'וליה... אני רוכבת אניגליש... בעיקר דרסאג' אבל גם טיפה קפיצות... וזהו
האייסיקיו שלי: (אם יש לך תוסיפי אותי...) 148979983

קצת על פירזול

אז ככה למי שלא הבין אני רוכבת בבלגיה בחווה שאם ילד גדל שם הוא מכיר הרבה דברים בנושא (בכללי לא בפרטים) מה שאני יכולה להגיד לך זה: צריך לפרזל כל 6 עד 8 שבועות (תלוי בעונה ובגדילת הסוס) מומלץ יותר לפרזל על קר ולא על חם כי ברזל רותח הורס את הפרסות (זה לא החום שמכאיב להם) יש גם גדלים שונים של פרסות המידה רשומה על הברזל למטה יש פרסה ימנית ויש פרסה שמאלית על הימנית המספר (למשל של סוס בינוני 01) נמצא במד ימין (למטה) ועל השמאלית ההפך בצד ימין (של הימנית) החורים (למסמרים (שמיועדים לפירזול)) (דרך אגב יש 4חורים בכל צד) יותר מורווחים מבצד שמאל וההפך לשמאלית תמרה עדיף ליהיות זאב בודד מאשר ליהיות עם חבר בוגד

היי כולם

הוספתי קצת דברים הנה על פוני גיימס ועל פירזול אם אתם רוצים עוד אז תודיעו לי כבר הכנתי טקסט על ... (לא מגלה) אז יאללה ביי בנתיים תמרה

מה לעשות כאשר הסוס מפחד

קודם כל תנסו למצוא ממה הוא מפחד למשל הסוסה שלי (שבתמונה ב"למי שיש שאלות על סוסים") מפחדת מחביות ומפחים קודם כל בשביל להרגיע אותה אני אומרת לה בקול עדין ונמוך "אולה" או "אוהוו" אם היא לא נירגעת אני יורדת ממנה ונוגעת בעדינות בחבית או בפח ואז אולי יושבת עליו אחר כך אני מקרבת אותה אלי אם היא לא רוצה לבוא אז העיקר זה לא למשוך אותה בכוח לאט לאט היא תבין שזה לא מסוכן ושהיא יכולה לסמוך עלי זהו לבנתיים תמרה

niko girl

New member
תודה תמרה!!!../images/Emo41.gif

[URL='target=_blank']זה באמת עוזר!!!‏[/URL] תודה ואל תשימי לב לאנשים בפורום סוסים! לרב האנשים שמה יש רק טענות ומריבות.

../images/Emo24.gifקצת על פוני גיימס../images/Emo24.gif

ponny games אז ככה,בפוני גיימס בעצם משחקים על פונים משחקים בקבוצות משחקים מסוימים (לא כל משחק על פוני זה פוני גיימס) למשל יש משחק שקוראים לו שק תפוחי אדמה משחקים אותו בזוגות (זה בקבוצה אבל כל פעם ניגש זוג) אחד על הסוס והשני במרחק של 100 או 150 מטרים ממנו מה הראשון צריך (בגאלופ עם השק) להגיע אל השני ולקפוץ מהסוס זה שבצד ימין שם את רגלו השמאלית בשק והשמאלי את הימנית ואז שניהם צריכים לרוץ עם השק ועם הסוסים (הם מחזיקים אותם) עד הקבוצה ואז השחקן שהיה (במשחק הקודם עם הסוס ביד) צריך לקפוץ (לא לעלות,בפוני גיימס יש שיטה אחרת בשביל לעלות על הסוס) ולהמשיך את אותו הדבר עם שחקן אחר מהקבוצה..... יש עוד הרבה משחקים אחרים ואם מישהו רוצה עוד אחד שרק יבקש תמרה

למעלה