למי שיש שאלות על סוסים

../images/Emo42.gif../images/Emo175.gif../images/Emo19.gif כן, ראיתי! איזה

רעים הם! ועזבי, הם חושבים שהם יודעים הכל והם ממש לא ובגלל זה הם לא מוכנים לשמוע כלום!

שלום תמרה ../images/Emo140.gif

קודם כל- ברוכה הבאה לפורומנו הקט. שנית כל: בפורום סוסים לא הגבנו לך ברצינות מהסיבה הפשוטה שנכנסת (וגם לפה אני מודה) עם האף למעלה. אנשים נורא לא אוהבים כשעושים את זה. כאילו- נכנסים וישר מציעים לענות על הכל כאילו הם יודעים הכל ואנחנו... לא.

תמרה... תודה על הכול.. אבלל..

רק שתביני שאנחנו ממש לא סתומים.. וזה שאת בבלגיה לא משנה את העובדה שאנחנו לא יודעים בדיוק כמוך... לא הוספת לי כלום חוץ מהקטע של הפוני גיימס שאין את זה אצלנו בארץ... בכל מקרה יפה מצידך שאת משקיעה והכול אבל אל תחשבי שאנחנו לא יודעים כלום..

אין קשר בין ידע ברכיבה לחוכמה...

ולא הרבה מכאן מכירים מה שאחרים (אני לא אומרת שרק אני יודעת) יודעים. ויש כאן כאלה שכן חידשתי להם עם מה שכתבתי אם אתה יודע הכל אז בסדר ותתן לאלה שלא יודעים לקרוא אני בהחלט יודעת שאתם לא סתומים ואין שום קשר בין ידע ברכיבה לבין חוכמה אני מסכימה איתך שיש פה אנשים שמכירים את מה שכתבתי אבל בכל זאת לא כולם... תמרה

א. היא בת ../images/Emo110.gif

ב. בסדר,באמת תודה על ההסבר ונכון את צודקת יש כאלה שחידשת להם אבל בכל זאת נכנסת באופן דיי שחצני

אלא אם כן דרור את רוצה ../images/Emo110.gif

לספר לנו משהו שלא ידענו..! (בקשר לזה שאת בת ולא בן)

די די........

ברוכה הבאה תמרה! אני מקווה שתשתלבי בפורום אני סתיו אני בת 14 וחצי ויש לי סוסה שקוראים לה מיסי (ואם למישהו יש שם אחר כי אני החלטתי סופית שאני משנה לה אותו!) אני רוכבת אינגליש כבר שנתיים וזיהו.... עכשיו חלקינו הגדול יותר מפה הם מנוסים בסוסים באופן יומיומי וקבוע לחלקינו יש סוסים פרטיים (כמוך בידיוק) וחלקינו סתם הולכים לחווה כל יום ולומדים ממדריכים מאוד מנוסים ומאנשי מקצוע את באמת כמו שכבר אמרו באת בגישה שגרמה לאנשים להרגיש נחותים ממך לא חידשת פה להרבה אנשים כשכתבת על מה שכתכת אבל בכל מקרה תודה על המאמץ רק שתדעי שלמרות שאת בחו"ל אנחנו יודעים כמוך.......

l o r e n 1

New member
אני לא בטוחה אם זאת את...

???RELAIS DU PACHISאת רוכבת ב לפני חודש וחצי עבדת עם סוס שנגנב ששיך לאיש אחד שקוראים לו שמואל??? אם כן את זוכרת אותי? זה היה סוס שלי! בקיצור טורבו בסדר אבא שלי רוכב עליו ואני מתחילה הוא כבר הרבה יותר שמן מאיך שהוא חזר יאללה ביי לורן

כתבה בנושא התעללות בסוסות

את הכתבה נלקחה מהאתר אנונימוס מהו פרמרין. פרמרין (קיצור של PREgnant MARes\' urINE) הוא תחליף להורמון אסטרוגן, שסונתז לראשונה בשנת 1942. זוהי תרופה נפוצה ביותר, אשר מיליוני נשים ברחבי העולם נוטלות אותה באופן קבוע, במטרה להקל על הסימפטומים של גיל המעבר (גלי חום, בריחת סידן וכו\'). מעטות יודעות, כי התרופה (המשווקת כגלולות, קרם, זריקות ועוד) מופקת משתן של סוסות בהריון, המנוצלות באופן אכזרי. צמאות בצינוק. כ 75,000 סוסות מנוצלות בתעשיית הפרמרין בכ 500 משקים ברחבי ארצות-הברית וקנדה. במשך שישה חודשים מתוך 11 חודשי הריונן, מוחזקות הסוסות בתאים זעירים, שבהם אין הן יכולות להסתובב, לנקות את גופן, או לרבוץ בנוחות. לגופן מחוברת שקית גומי לאיסוף השתן, שיוצרת חיכוך מתמיד ברגליהן וזיהומים, וכלל אינה מאפשרת להן לשכב. בדרך-כלל, אין הסוסות זוכות לזוז ממקומן במשך כל אותם שישה חודשים רצופים. העמידה הרצופה והממושכת על רצפה קרה גורמת לכאבים ולנפיחויות ברגליים, לתשישות ולמצוקה רבה. היות שמחיר השתן נמדד לפי ריכוז האסטרוגן שבו, מונעים מהסוסות שתיית מים והן מוחזקות במצב תמידי של צמא. מחלות כבד וכליות כתוצאה מהצמא הן נפוצות ביותר. הסוסות עוברות הליכים אלה במשך כ 20 שנים ואף יותר, ובסופן הן יישחטו לצורך שימוש בבשרן. תנאי החיים הקשים גורמים ל 25 אחוזי תמותה מדי שנה. הסייח כ"תוצר-לוואי" בתעשיית הפרמרין. הסייחים, הנולדים כתוצאה משרשרת ההריונות של הסוסות, שווים פחות מהשתן שמייצרות האימהות. בעוד שחלק מן הסייחות נשמרות בחיים, כדי להיות מנוצלות בעצמן בתעשיית הפרמרין, מוצעים הזכרים, בהגיעם לגיל שלושה חודשים בערך, במכירה פומבית, ורובם המכריע נמכר לשחיטה (ארצות-הברית מייצאת בשר סוסים למדינות שבהן נהוג לאכול בשר זה, כגון יפן, מקסיקו ומדינות באירופה). המסע האחרון. סוחרי הסוסים נעים מעיר לעיר, ומטרתם לאסוף סוסים רבים ככל האפשר אל רכבם. כשהרכב מלא מוסעים הסייחים והסוסות המבוגרות אל בית-המטבחיים. היות שישנן רק משחטות סוסים אחדות בכל ארצות-הברית וקנדה, המסע אל המשחטה הוא בדרך-כלל ארוך ומפרך במיוחד (לעתים בן אלפי קילומטרים), והוא נערך ללא מתן שתייה, מזון או מנוחה לסוסים. לרוב המדינות בארצות-הברית אין חוקים הנוגעים להובלת סוסים. לעתים מוסעים הסוסים בכלי-רכב המיועדים להובלת בקר, אשר תקרתם נמוכה מכדי לאפשר לסוסים לעמוד בזקיפות במשך כל שעות הנסיעה. הסוסים, המוחזקים בצפיפות רבה, מתבוססים בהפרשותיהם. הפרשות של הסוסים בקומה העליונה של הרכב נופלים על הסוסים שבקומה התחתונה. בתנאים אלה מובלים בצפון אמריקה כ 100,000 סוסים מדי שנה אל תחנתם הסופית בחייהם - בית-המטבחיים. המאבק נגד השיטה. PeTA, ארגון זכויות בעלי-החיים הגדול בעולם, יצא במסע הסברה נגד ניצול סוסות ולהחרמת הפרמרין. בפרסומות של הארגון נראית אישה בהריון, הפונה לקוראות בבקשה לדמיין את עצמן קשורות חצי שנה במהלך הריונן לשקית לאיסוף שתן. מעבר לחשיפת תנאי הגידול האכזריים של הסוסות בתהליך הפקת התרופה, מזכירים ב PeTA לצרכניות, כי המדובר במוצר העשוי שתן. מיטב השחקניות בארצות-הברית הצטלמו לקמפיין של PeTA תחת כותרות כגון "לא הייתי נוגעת בפרמרין גם במקל ארוך", "אני לא מספיק טיפשה כדי לשתות שתן של סוסים" וכדומה. באחת מתמונות הקמפיין נראית אישה כשעל שפתה העליונה יש "שפם" של נוזל בצבע צהבהב, ומתחת לתמונה מופיעה הכותרת "שתן".

למעלה