למי שלא ראה -

Gilliana

New member
בדיוק ההיפך

ככל שהטכנולוגיה מתפתחת - כך גוף האדם הולך ומתנוון. חשבי על כך שכיום, בזכות הטכנולוגיה, ניתן לבצע פעולות רבות מבלי לצאת כלל מפתח הבית. אנו ממעטים בפעילות גופנית ומרבים בפעילות מוחית (מול המחשב לרוב) וככל שהטכנולוגיה מתקדמת יותר, כך אנו הולכים ונחלשים מבחינה גופנית. המדע הנקרא "עתידנות" (קיימת פקולטה כזו גם בישראל באונ' "בר-אילן") מעריך כי בעוד כמה אלפי שנה, תהליך האבולוציה יגרום לכך שהאדם יראה אחרת לגמרי ממה שהוא נראה כיום כאשר יבלטו נוון בגפיים וגדילה משמעותית של הראש (נשמע דומה למשהו שאנחנו מכירים?)
 

AdonAsda

New member
ממש לא.

דבר ראשון צריך להבדיל בין שני דברים: 1. החלשות הגוף של פרט עקב תרבות מסוימת(אי ביצוע פעילות גופנית.), הדבר כמובן לא ישפיע על צאצאיו שיכולים להתאמן כמה שירצו. 2. התפתחות(אבולוציה) של המין, שינויים תורשתיים. למה שאמרת אין כל קשר לתיאוריה המודרנית של האבולוציה(דרוויניזם), אם כבר זה מזכיר את התיאוריה של למארק שטען כי שינוים נגרמים עקב הסתגלות של הפרט במשך חיו- התיאוריה הזאת לא נכונה
(אני מקווה שאת לא צריכה נימוק). בכל מיקרה, תיאורית האבולוציה מדברת על שינויים שנגרמים עקב מוטציות אקראיות בקוד הגנטי, חלק מהשנויים מעלים את יכולות ההישרדות של הפרט*(התנגדות טבעית למחלה למשל.). השנויים המוצלחים יזכו להישמר ולהתפזר עד שיוצר מין בעל תכונות חדשות. *למעשה מדובר בשינויים שמעלים את יכולת ההישרדות וההפצה של הגנים עצמם. האם את יכולה להצביע על יתרון הישרדותי כלשהו שיש לאנשים בעלי רגליים קצרות וראש גדול? להיפך, ניראה שאנשים טיפשים הם אלא שמולדים הרבה ילדים. בנוסף, מכיוון שמוטציות גנטיות הן אקראיות לחלוטין, לא ניתן לצפות לאן הן יובילו. ראש או מוח גדול לא מעיד בהכרח על אינטליגנציה גבוהה. זאת תפיסה ישנה של סרטי מדע בדיוני בשקל. >המדע הנקרא "עתידנות"< לא, מדע כזה ניקרא בדיוני, וכל קשר בינו למדע הוא מיקרי לחלוטין.
 

Gilliana

New member
שמע, אני לא מתווכחת על עתידנות

ותתפלא - גם אני אינני מחסידותיו של מדע זה. להתיימר לנחש מה יהיה בעתיד על סמך העבר נחשב בעיני במקרה הטוב כחוסר זהירות משווע. לגבי ראש גדול המעיד על מח גדול - זו לא תפיסה של סרטי מדע בדיוני, זו תפיסה שאף אוששה במחקרים רבים (לאחרונה, מחקר בעטלפים). בנוגע ליתרון ההישרדותי - כבר היום אין לנו יתרון הישרדותי. שיניו וצפרניו של האדם אינן חדות כפי שהן חדות אצל בעלי חיים או כפי שהיו באדם הקדמון כך שתהליך הנוון כבר בא לידי ביטוי.
 

AdonAsda

New member
את שמת לב שאמרתי "לא בהכרח"?

לכל בני האדם(תמיד יש יוצאים מן הכלל כמובן), יש מספר דומה של תאי מוח, וזה למרות שיש אנשים טיפשים ואנשים טיפשים פחות. לאנשים גדולים יש מוח גדול יותר מלקטנים, אבל יש להם גם תאי מוח גדולים יותר. אחד הגורמים החושבים לאינטלגנציה הוא מבנה המוח ולא הגדול. את מוזמנת לחפש מידע באינטרטנט. זאת תפיסה ששייכת ל"גדול יותר טוב". >בנוגע ליתרון ההישרדותי - כבר היום אין לנו יתרון הישרדותי. שיניו וצפרניו של האדם אינן חדות כפי שהן חדות אצל בעלי חיים או כפי שהיו באדם הקדמון כך שתהליך הנוון כבר בא לידי ביטוי.< לפי זה אני מבין שלא הבנת שום דבר ממה שאמרתי.
 

AdonAsda

New member
אני אשמח אם

תקראי את המאמרים הממצים מפורם אבולוציה, אני בטוח שהם יסבירו את זה הרבה יותר טוב ממני. ולדברים שקשורים לעינינו, את צריכה להבין שהאבולציה לא הולכת לפי מסלול שניתן לצפות מראש, משום שכל שינוי מקורו במוטציה אקראית בקוד הגנטי. כל התפתחות היא התפתחות שנותנת יתרון הישרדותי. אין דבר כזה "תהליך ניוון". איבר יתפתח/"יתנוון"(אין דבר כזה "ניוון" בעיקרון, כל שינוי הוא רק פיתוח.) רק אם פיתחו יקנה יתרון הישרדות כלשהו. למשל- פטמות אצל זכרים ממחלקת היונקים, לא נעלמו מעולם משום שאיבודם לא מקנה שום יתרון. לעומת זאת המעיים אצל האדם התקצרו אחרי שהחל לעבור לדיאטה בשרית יותר, המעיים צורכים הרבה אנרגיה ותופסים מקום ומשקל, לכן איבודם מקנה יתרון, האנרגיה העודפת העוברה לצריכת המוח. לגבי בני האדם בימינו, מי שיש לו יתרון, הוא מי שמצליח להפיץ את הגנים שלו יותר, עכשיו תחשבי לאיזה קבוצות באוכלוסיה יש יותר ילדים? האם אלו העשירים או העניים? אגב את אמרת גם "שיניו וצפרניו של האדם אינן חדות כפי שהן" לגבי הציפורניים, מדוע את חושבת שהציפרניים פחות חדות? ממתי לקופים יש ציפרניים חדות?
 

ירדן121

New member
לא? מה לא?

זה נכון מה שהיא אומרת . ככל שהזמן עובר והטכנולוגיה מתקדמת אנחנו נהיים יותר חכמים . והמוח גדל. אז זה במתבטא בגדילה של הראש. ועם כל הטכנולוגיה הזאת אנחנו לא נצטרך להשתמש בגוף שלנו כדי ללכת אז בטח הרגליים שלנו יהיו יותר קצרות... אבל למה שנהפוך להיות אפורים? אז אולי יש משהו במה שאמרתי..
 

HUhybrid

New member
ירדן, בתגובתך 3 הנחות פרטיות שלך

שלא נכונות בהרח ולא חייבות בהרח להתרחש: 1.
"ככל שהזמן עובר והטכנולוגיה מתקדמת אנחנו נהיים יותר חכמים." - ככל שהזמן עובר הטכנולוגיה לא בהכרח יותר "מתקדמת" ואין אנו נעשים בהכרח יותר "חכמים" עקב כך. 2.
"והמוח גדל. אז זה במתבטא בגדילה של הראש." - שוב, לא בהכרח. מידת החוכמה אינה פונק' חד-חד ערכית של נפח הראש\המוח. 3.
"ועם כל הטכנולוגיה הזאת אנחנו לא נצטרך להשתמש בגוף שלנו כדי ללכת אז בטח הרגליים שלנו יהיו יותר קצרות..." שוב, לא בהכרח. כאן בהנחה פרטית זאת את נכנסת לעובי הקורה של תחום מדעי הקשור בניבוי התנהגות מערכות הנקרא "עתידנות".
 
צודק. אין

קשר בין התנוונות, או התפתחות של איבר בגוף לבין תדירות הפעולה שלו. התיאוריה הזו מזמן לא נכונה.
 
למעלה