למי שלא שמע

לאחות שלום

לא כל כך הבנתי מתגובתך באם אחיך נמצא בהוסטל אצלינו בת"א, אבל זה גם לא חשוב..העיקר שטוב לו.. לגבי ההערה שלך על תמר ועל כך ש'ניצלתי', אני חייבת להגיב ולומר שלא חשוב לאן תגיע לבסוף בתה של תמר, אני בטוחה שהיא תתקבל באהבה ותקבל את מלוא הטיפול לו היא זקוקה. בכל אופן, כך זה היה אצלינו באם היתה מגיעה אלינו לת"א. אני מאחלת לתמר שתמצא לבתה את המקום הטוב ביותר לפי עניות דעתה. מאוד חשוב שהורים יהיו רגועים כאשר הם מוציאים את ילדם מן הבית, וחשוב לבחון כמה שיותר אופציות כפי שעשתה תמר, ולבסוף למצוא את המסגרת האופטימלית בעיניהם. בעיניי לפחות- לא חשוב עד כמה מסתדרים עם ההורים- מה שחשוב זה לתת את השירות הטוב ביותר עבור החניך, ואני בפירוש מאמינה שיש אצלינו הרבה רצון טוב והשתדלות אמיתית לעשות כך, כך שלא ניצלתי מכלום, להפך- הייתי שמחה לקלוט את בתה של תמר ולהוכיח לה חד משמעית שלא כל המערכת רקובה, ואני באמת באמת שמחה שהמסגרת בחדרה עונה על הציפיות של תמר ומאחלת בהצלחה לבת ולכל המשפחה. אחות יקרה,אני לא רואה בדברייך אלי דברי חנופה, אלא- כפי שיש ביקורת שלילית, כך יש גם ביקורת חיובית ודברייך נשמעו בסה"כ כביקורת חיובית על המסגרת של אחיך ותו לא. כל מה שנותר לי לאחל לאחיך זה שימשיך להיות מאושר במסגרתו הנכחית,וגם אתם ביחד איתו. כל טוב, אורית

tamar13

New member
לשחר

התפלאתי שלא השמעת קולך כשנער שבר רגלו כתוצאה מהתעללות ולא נחרדת לשמע הידיעה על מותו הטרגי של רון ז"ל.אני מצטערת שרמת האינטליגנציה שלי אינה מגיעה לרמתך,מה לעשות לא כאלם נולדו חכמים,השאלה היא מה עושים עם החכמה.אני כבר רעיתי מה אתה עושה עם שלך. אינני זוכרת שהתחננתי לדבר עם הורה,ביקשתי לדעת באם יש בזה בפורום כיוון שכשניסיתי למצא נציג הורים למערך הדיור של ת"א בהנהלה,או נציג של ועד הורים הסתבר שאין.כן ,להמשך הבירורים השתמשתי בקשרי עבודתי.וכן,אני עובדת תתפלא ואם ביום מן הימים אחליט להזדהות תבלע את הלשון. בנתיים,תמשיך לצחקק אם לזה נועד הפורום.

עצוב ומפחיד כאחד

וזה מקפיץ אצלי את המחשבה כמה חשוב לרענן את ידיעת הצוות בנושא עזרה ראשונה..

עצוב כואב מפחיד... ../images/Emo10.gif

לשמוע דבר כזה. במיוחד שאחי נכנס לא מזמן למעון. בתקווה שבעתיד יהיה אפשר לעזור ולהתמודד עם מקרים כאלו. אני לא יודעת אילו עוד בעיות רפואיות היו לאותו הנער, אבל כפי שרשום הוא סבל מבעיות בליעה וזו לא הייתה הפעם הראשונה שנחנק, אז אני הייתי חושבת על דרך אחרת להזין אותו. אני לא באה לשפוט אף אחד, אני רק יודעת שהיה לי מאוד כואב וקשה לקרוא על המקרה הזה. סיגל

tamar13

New member
מזעזע!!!

אנו צריכים לחשוב כיצד ניתן למנוע מקרים נוראיים כגון זה,ולא להסתפק בזעזוע.אני פונה לכל מכתיבי המדיניות לחייב כל מי שבא בקשר עם האוכלוסיה שלנו לעבור קורס בעזרה ראשונה.קראתי על פעולה מסויימת 0לחץ חזק על הסרעפת)שבמקרים כאלו עשויה לעזור.בזמן האוכל חייב לשבת ליד כל שולחן מדריך.אין זמן במקרה כזה להתחיל לחפש את האחות.ובמקרים יותר קשים כפי שהציעה סיגל אפשר להאכיל בדרך אחרת.נזכרתי בביקור לפני שנים כשבתי השתתפה באחת הקייטנות של אקים ישראל (פעם אחת ויחידה)ביקרתי בזמן ארוחת הצהרים ,נוכחו חניכים רבים שישבו לבד ליד השולחנות והצוות ישב יחד בשולחן נפרד.מבלי לראות מה וכמה ואיך אוכלים החניכים .אנו חייבים להתריע והאחראים חייבים לבדוק ולשנות את המפגעים.אחרת נראה בהם אשמים עיקריים.

tamar13

New member
חשבתי.,

חשבתי שאחרי המודעה שהביאה לידיעתינו אורית,הפורום יהיה "מפוצץ" .מפחיד לחשוב באיזה שקט ושלוות נפש עוברת ידיעה כזו כאילו כלום לא קרה ואף אחד לא מנסה לעשות מעשה או אפילו להגיב על הצעות שעשויות לשפר סכויים. חבל!!!

tamar13

New member
אורית

בהמשך לתהיוחינו מאתמול,מדוע הורים למוגבלים בשכלם לא הגיבו להודעתך,ואילו אתר האוטיסטים היה מלא.קראתי את דברי עמיקם,דבריו של דן ודבריך ואני מתחילה להבין(ואינני מאמינה)לא משנה מה שיקרה צריך אמון במערכת.יש ביקורת של משרד הרווחה(אלק ביקורת עם הודעה מראש כדי שיוכלו להתכונן)וזה מספק.לא העברתי בקורת על המעון,ציטטתי את דברי האב השבור,הצעתי ללמד את הצוות מה עושים אם ישנו חלילה מקרים כאלה אבל אין כלל התייחסות אתם בשלכם,צריך אמון במערכת ויש ביקורת ותקנים של משרד הרווחה.אבל הילדים הם שלנו!!!ובמקום לדרוש שיפורים נותנים לנו לנבוח והשיירה עוברת.רק הורים שאכפת להם שרואים ומבקרים הם אלו שיכולים להתריע אך תגובתכם מרפה ידים.ולכן כנראה לשאלתך אורית אין תגובות בפורום.אגב גם לעובדה שתרמו את אבריו של רון אין כל ידיעה.אביו אמר שהלב נתרם כי היה לו לב של זהב.לפחות בדי לכבדו היה צריך להגיב.

שלום תמר

כנראה שלקחת על עצמך את תפקיד מבקר הפנים של המעונות, ההוסטלים,משרד העבודה, של אקים, וכעת גם של ההורים. האם לשיטתך (כפי שאני מבינה אותה), כולם כאחד חברו כדי לגרום נזק ולפגוע בכבודו של האדם המפגר? מדוע את לא מסוגלת לתת את אותו כבוד ואמון במערכת (וכשאני אומרת מערכת אני מתכוונת גם אלינו, ההורים שחברים בהנהלת אקים)? מדוע את יוצאת כל הזמן מנקודת הנחה שאזני כולם ערלות לקריאותייך? האמיני לי תמר, שגם אנו נובחים לפעמים (אני באופן אישי אפילו יודעת לנבוח מאוד חזק, נכון עמיקם?
). רק בגלל 'נביחות' של הורים כמותינו, רמת השירותים לאדם המפגר נמצאת במקום שהיא היום, והאמיני לי תמר, שיחסית למדינות רבות בעולם, יש לנו במה להתגאות. שלא תביני לרגע שאנחנו נחים על זרי דפנה. המאבקים שלנו למען האוכלוסיה היקרה הזו הם רבים, ולרוב נעשים מאחורי הקלעים, אך הם נעשים כל הזמן, מתוך אותה אמונה שגם את שותפה לה, שלילדינו מגיע הכי טוב ושאף אחד לא יגיש להם כלום על מגש של זהב. אבל גם 'לנבוח' צריך לדעת תמר. כשאתה נובח וגם נושך, יש סיכוי יותר גדול שתושמד, או תבודד, ואז היחיד שישמע את הנביחות שלך זה אתה עצמך. (כדי שלא תביני לא נכון- לא התכוונתי אליך פה, אלא אלינו-אל אקים, כגוף מסנגר הנלחם למען רווחת ילדינו) ומכאן באה התפישה שלי שאומרת, שאת המלחמות צריך לעשות תוך שילוב ושיתוף פעולה של כל הכוחות, על מנת להשיג תוצאות טובות יותר, ולא מתוך איזושהי אמונה עיוורת במערכת. האמיני לי שאיננו עוורים, ולעצם העניין גם לא חרשים. לגבי המקרה הטראגי של רון-אני שבה ואומרת את מה שאמרתי לדן. את דבריו של אבא של רון לא שמעתי, ואני מניחה שרבים נוספים לא שמעו, ואילו את מצפה שנגיב על דברים שלא שמענו..נו באמת תמר.. לסיום תמר- אני מציעה לך את מה שהציע עמיקם..התחילי להתנדב למען המטרה המשותפת של כולנו. רק אז אולי, כשתהיי בשטח ותראי את כמות ההשקעה והעבודה הסיזיפית שנעשית, תצליחי אולי להוציא מעצמך איזושהיא מילה טובה גם על המערכת. כל טוב, אורית

tamar13

New member
לאורית

שימי לב באיזה לעג את עונה למי שמתריע ומנסה ביחד למצא דרכים כדי לנסות להפחית מקרים מצערים.אינני לא לקחתי על עצמי תפקיד של מבקרת לא של משרד הרווחה ,אקים או גוף אחר,אבל בהחלט תפקידי כהורה הוא לראות לשמוע ולהתריע ובמקרים שיש לי רעיון לשיפור להעלות אותו גם אם הוא נשאר כקול קורא במדבר.כמובן שיותר נעים לקבל מחמאות אבל באותה אהבה יש לקבל ביקורת והצעות לייעול.זה שלא שמעת את כאבו וטענותיו של האב כלפי המערכת לא אומר שלא היה כשל.ומה הצעתי בסך הכל ללמד את הצוות איך נוהגים במקרה כזה ועל זה יצא הקצף.הרי כל יעול ושיפור עתיד לעזור גם לילדינו ואין להצמד למנטרה שאומרת אינך יודעת במה שאנחנו בסדר.בקשר להתנדבותי פניתי ונענתי שאין צורך ולכן התנדבתי לגוף אחר לצערי מעט מאד כי אני גםעובדת אבל כל רגע פנוי הוא לעשיה ציבורית.רצינית ובונה.לכן תגובותיך תמוהות בעיני במקום לברך יצאתי ננזפת.אבל למען בתי וחבריה לפיגור לא אפסיק לבדוק ולהתריע.

עמיקםרז

New member
לתמר

שלום תמר, אני חושב שכאשר את מצטטת מישהו, כולל אותי, יהיה הוגן יותר אם לא תוציאי דברים מהקשרם. נכון, אמרתי ואני חוזר ואומר שהמערכת ראויה לאמון בסיסי, אבל זה לא אומר שצריך תמיד לשתוק. להלן הציטוט המלא: "...אבל הדבר החשוב ביותר הוא מעורבות ההורים ועינם הפקוחה, הן ברמה האישית והן ברמה של ועדי הורים. השמת ילד או בוגר במסגרת אין פירושה התנתקות ממנו והסרת אחריות. הורים, בני משפחה אחרים ואפוטרופסים בכלל חייבים להיות עם אצבע על הדופק, לפקח ולא לחשוש לשאול את השאלות המתאימות ולדרוש הסברים. ביקורים במסגרות בתדירות סבירה הם גורם חשוב מאוד בעניין זה. יחד עם זאת, כפי שכתבה אורית, הכל צריך להיות מתוך אמון בסיסי במערכת, למרות המקרים החריגים, ומתוך כוונה לסייע למערכת למלא את תפקידיה כראוי." דרך אגב, תמר, סתם מסקרן אותי לדעת אם את מוצאת נקודת אור כלשהי במערכת או באקים או בגוף אחר כלשהו, או שהכל שחור משחור? ב ב ר כ ה , עמיקם

tamar13

New member
לעמיקם

די,תפסיקו לשחק את הנעלבים,ותתחילו לקרא ולהגיב על העיקר.אפילו לא התיסתם אפילו במילה על הצעותי ועל תוכן דברי.אי אפשד כל הזמן להתייחס למחמאות.כקוראים חלילה דברים חריגים יש להתייחס אליהם בכובד ראש אקים צריך לעקוב ברצינות על כל חקירה עד סופה להסיק מסקנות ולדרוש שיפורים.ולא להסתפק בציקצוק ולעבור לסדר היום.כן,יש לי הרבה מילים טובות להגיד על מקום ואנשים נפלאים באזור חדרה אך היות ואנחנו בהמתנה איני רוצה עדין .חבל שבדרכי המאד ארוכה למקום הזה נתקלתי בהרבה מקומות גם בערים יותר גדולות שלהחמיא להם יהיה חוסר אחריות.

עמיקםרז

New member
הבנתי...

שלום תמר, הבנתי שבדרכך הארוכה-ארוכה באקים ישראל ובסניפיו, ובכלל במערכת הטיפול באדם המפגר בארץ, נתקלת רק בדברים שחורים, בציקצוקים ובהעלבויות... אמר פעם מישהו חכם: האמת היא בעיני המסתכל, דהיינו שמי שרוצה לראות את הכל שחור - זה באמת מה שהוא יראה (חבל רק שהוא מחמיץ תוך כדי כך גם כמה דברים אחרים, שאולי מפריעים לתמונה הכללית השחורה). אני מבין גם שהאמירה שלך לכל מי שמכניס את ילדו למסגרת כלשהי, שאיננה אותה מסגרת מופלאה בחדרה, שהוא חסר אחריות. טוב, אז הבנו... דרך אגב, שלא יובן שלא כהלכה: אין לי שום דבר נגד המסגרות בחדרה. ברובן ביקרתי, ויש שם גם כמה מסגרות מצויינות, אבל אני מכיר עוד כמה מסגרות ברחבי הארץ שיכולות להתחרות גם בהן... ב ב ר כ ה , עמיקם

tamar13

New member
לעמיקם,שוב?!

שוב אינך מתייחס לדברים הבאמת חשובים,ושוב אתה מתנצח איתי על הטפל.גם מילים חמות על חדרה מקפיצות אותך נגדי.אני במקומך הייתי שואלת מה היו הדברים שלא נראו לי ואולי נעלמו מעינכם ויש מקום לשפרם כדי שהביקורת שלי תהיה ביקורת בונה.טוב שיש כאלה כמו האחות של החניך מההוסטל אם ירדת לדעתי. ולאחות האנטליגנטית,ברור שהינך מרוצה הרי כפי שכתבת את מבקרת ל פ ע מ י ם .אז יבושם לך,אולי אני בלתי נסבלת אבל את בלתי אחראית.ואינני חושבת שאורית כל כך שמחה "שנצלה ממני"להיפך אורית מספיק חכמה כדי לדעת להפוך את אהבתי ודאגתי לדבר בונה .לכן גברת חביבה לא חשבתי להתייחס בכלל לדברי החנופה שלך כי הבנתי שאין בך את התבונה לדעת שכל שיפור יהיה טוב גם עבור אחיך.היי שלום.

עמיקםרז

New member
רק דבר קטן...

שלום תמר, אני מודה ומתוודה שהצלחת להתיש אותי בהתנגחויות שלך... לכן אין לי כוונה להגיב על כל פרט בהודעות שלך. אבל רק דבר אחד בנאלי רציתי להגיד לך: החיים הם לא שחור-לבן, ולכן כשמישהו רוצה להשמיע דברים של ביקורת בונה, הוא יודע להצביע גם על דברים חיוביים, וכך גם לגרום לכך שגם דברי הביקורת יישמעו ויהיו אפקטיביים. כאשר מישהו כל הזמן רק שולל, זה נראה יותר כמישהו שבאופן אובבססיבי נהנה אך ורק מלהתעסק ברפש, ואם חסר רפש הוא גם יודע לייצר אותו. אדם כזה גם רואה בכל מי שאינו מצטרף אליו חנפן חסר אחריות... עמיקם

tamar13

New member
מלת סיכום לעמיקם

אם שמת לב כל התכתובת התחילה בעקבות פרסום כתבה ע"י אורית,ובעקבות פליאתה על מיעוט התגובות.ניסיתי לנתח ממה נובעת האדישות ומיעוט התגובות.הבנתי,מי שרוצה "לשרוד" חייב לשתוק או להחמיא.אחרת ישפך עליו קיתון של רותחין,או במקרה הטוב ישאר ללא תגובה כפי שקרה ל-י כשהזכיר את ההתעללןיןת במעון רוחמה .אני מתעסקת ברפש (לדבריך)כיון שהוא ישנו וחשבתי ברב טיפשותי לעזור לפנותו.אבל כנראה שזה נח.אני מקווה שהשם יפקח עיניכם ויעזור לכם לשמור על קהילת המפגרים. הייה שלום.

tamar13

New member
נ.ב.לעמיקם

ובכלל,כל הדו שיח התחיל עם אורית.לולא נכנסת לא הייתה מותש.

עמיקםרז

New member
לתמר

שלום רב, אני ארשה לעצמי לא להגיב יותר לדברייך בפורום, אלא אם כן הם יהיו ענייניים, מה שקורה לעיתים רחוקות, לצערי, כי אני מאמין שיכולת לתרום לפורום בצורה חיובית. את רשאית מצידי להמשיך להכפיש את כל העולם ואת כל משתתפי הפורום אחד-אחד. אין לי כוונה למחוק את הודעותייך, כי חופש הדיבור בפורום יקר לי מידי, ואני מאמין (וגם רואה לפי התגובות) שהגולשים בפורום יודעים היטב איך להתיחס לדברייך. היי שלום, עמיקם

dorit11111

New member
סליחה שאני מתערבת,אבל למה את

מתכוונת "לשרוד"?הכוונה היא לשרוד בפורום?

tamar13

New member
לדורית וגם לאורית

אינך צריכה להתנצל ,להיפך כל הכבוד על ההתענינות והרגישות(נדמה לי שאת היית מהיחירים שהגיבו על הכתבה.אני חוששת לפרש את ה"לשרוד"כדי לא להקים עלי תגובות כפי שקרה בעבר כשפרשתי רמיזות.בכל אופן"הוזהרתי" בעבר "להיות בסדר" אז אני מאד משתדלת אבל לא תמיד מצליחה. לאורית אני מצרה מעט על שדרכינו לא נפגשו בחושי החייתיים אני מרגישה שיכולנו לעשות אחת למען השניה.ולו גם מעצם תפקידי.האמת היא שמאותו מקום גונב לאוזני שאינך כל כך מעורבת במערך הדיור בת"א אחרת אולי לפחות היינו מתראות.בכל אופן אני מודה על הרצון והמילים החמות .

למעלה