למי שמעניין אותו היהדות...

natan7

New member
למי שמעניין אותו היהדות...

לפעמים כשמחליטים להתקרב יותר ויותר במטרה סופית של לחזור בתשובה אז אנחנו נתקלים בבעיות של חולשה קלה של אמונה או של געגוע להתחזקויות... אני מאד ממליץ על אתר הידברות שישנם שמה הרצאות מופלאות ומקרבות ליהדות, מיידעות את השכל ומחזקות את הלב :) בתור התחלה ממליץ מאד על הרב זמיר כהן (אדם יוצא דופן) באתר אפשר לראות סרטים על מלוא נושאים, או לשמוע. יש מאמרים. ניתן לשאול שאלות ישירות את אחד הרבנים שם ועוד. אני אנסה כל כמה ימים לתת קישור להרצאה יפה ומחזקת עם פירוט אתחיל עם קישור לסרט על סיפור מרגש במאד על יהודה ברקן שחזר בתשובה בהתחלה הוא מספר קצת על חייו לפני התשובה (ואף מעלה קטעים של מתיחות :) ואח"כ עובר לסיפורו. http://hidabroot.org/site/ProDetile.asp?id=904&CategoryID=9&subID=9117&StrCategory=מאבא%20גנוב%20אל%20אבא%20שבשמיים בטוח שתהנו.. ==== אגב האתר עצמו הוא www.hidabroot.org
 
אתר "הדברות" = החזרה בתשובה

אין אצלכם כל הדברות, המטרה היחידה היא "להחזיר בתשובה" כמה שיותר אנשים. שיבושם לכם.
 

natan7

New member
ממ

אתר הידברות נועד לקירוב לבבות בין דתיין חילוניים וחרדים מי שיגלוש בו יבין זאת ולא יתווכח. לעומת זאת מי ששונא שלום הוא יגיד מה שהנך אומר אך בכל זאת אם בסופו של דבר חוזרים בתשובה מאתר הידברות אז למה לא... זה אפילו הכי טוב כי יצאו 2 דברים מתוקים
 

טלי1960

New member
לאף אדם חילוני אין עניין במלחמה בין הזרמים

השונים ביהדות, לולא נסיונות הכפייה גם לא היה נוצר הקרע הזה שאתה מנסה לאחותו. הכפייה יוצרת אנטגוניזם ובעקבותיה עלולה להווצר שנאה. התחושה שלי היא שאנשים דתיים חשים צורך עז להוכיח את צדקתם ולכפות דרכם. כאדם חילוני,אין לי שום צורך להתערב בצלחתו של אדם דתי וגם לא במנהגיו, לאדם הדתי יש צורך להתערב בצלחתי ומנהגיי , הדבר מחריף כאשר נכפים חוקי דת לכלל הציבור. הרבה אהדה לדת הם בטח לא יוצרים.
 
טלי שלום רב

קראתי בעניין את השרשור בו סיפרת על התהיות שהעלית בפורום "תנ"ך" אני מציע לך לא להתפלא על הדרך בה התנשאו מעלייך החבר'ה המאמינים כאן בפורום (אופירה, מסורתי ואריה) לא ניתן לנהל דיון עם שכמותם מכיוון שברגע שנגמרות טענותיהם הם עוברים לדבר לגופו של כותב במקום לגופו של עניין. ככה זה שיש ציבור שלם אשר לעולם לא יוכל לקבל דיעות שונות משלו יישר כח ותמשיכי לשאול שאלות קשות באדם חכם ופיקח תמיד יתעוררו ספקות ושאלות ולעולם אל לו להסתפק בתשובות כמו "ככה" או "אל תשאל, ממילא לא תבין"...
 
האדם תמיד צריך לחקור

ולשאול שאלות ואף פעם לא לקבל הכל כאמת מוחלטת. הוא צריך להגיע לכל הבירורים לפני שיחליט מהי הדרך הנכונה בשבילו. תתפלאי, אבל לאלו הלומדים קבלה יש שאלות הרבה יותר קשות ממה שתיארת....:) מאחלת לך בהצלחה, וחבל שלא ראית את הקליפים שאליהם הפניתי אותך:)
 

natan7

New member
איני יודע

איני יודע מה רצית לומר בזה. בכל מקרה אם בא לך לחקור ולבדוק קצת כפי ש"אור הגנוז" אמר\אמרה אז אני מוכן לעזור לך :)
 

ליבליך

New member
האם הוא נועד גם כדי לקררב

את הדתיים אל העולם החילוני? או ש"קירוב הלבבות" הזה הוא חד סטרי בלבד, ומהווה למעשה התנשאות דתית על החילוניות, כאילו היא נעלה ממנה? למעשה מדובר בשאלה רטורית. את אתר הידברות אני לצערי מכיר. אין שם ולו מילה אחת בזכות החילוניות. אין הבדל ביניהם לבין "דעת אמת", פרט לכיוון השכנוע.
 
את ההתנשאות הדתית תוכל לראות בפורום זה ממש

בצורה שבה "שוחחו" המאמינים עם טלי באותו שרשור שפתחה בעמוד זה ממש
 

arriy80

New member
מה הטעם?

אם לקרב אל האנשים, הרי שיש מצווה לאהוב כל יהודי, יש מצווה לעשות חסד וכדו'. לקרב אל העולם החילוני? העולם החילוני קרוב מאד! לא צריך להתאמץ ולהתקרב אליו. האדם הדתי נפגש בו ברגע שהוא יוצא מהבית. מהצעד הראשון ברחוב, לאורך כל שהותו בו. בעצם, גם בתוך הבית. כמה אחוז תכנים דתיים הרדיו משדר? האם הטלוויזיה משדרת לרוח האדם הדתי? ההתנשאות הקיימת היא של החילוניות! האדם הדתי מבקש לבטאות את עצמו באמצעים אחרים, שהרי באמצעי התקשורת הכלליים החילוניות שלטת. ואז מאשימים אותו בהתנשאות...
 

ליבליך

New member
יש טעם.

נכון, הטלוויזיה והרדיו לא משדרים הרבה תכנים דתיים, אבל נראה לי מה שיותר חשוב מאשר כמה אחוז תכנים דתיים משדרים או אילו תכנים משדרים. אני לא יודע לקבוע עד כמה אותם תכנים דתיים מעטים שמשדרים יכולים לתת לחילוני שצופה בהם תמונה נכונה על העולם הדתי - אבל אני כן יכול להגיד לך שהעולם החילוני הוא ממש לא מה שאתה רואה בטלויזיה. ואני לא מאשים בכך את הטלויזיה - הטלויזיה היא מטבעה כלי שטחי שנותן תמונת עולם שטחית, בעוד שהעולם הוא מורכב הרבה יותר מכפי שהטלויזיה מסוגלת להציג באופן מוצלח. הטלויזיה היא לא "לטובת" החילונים או הדתיים, היא פשוט מראה גם את אלה וגם את אלה באופן שטחי ולא מייצג. כשם שאדם חילוני שנחשף לעולם הדתי רק ע"י עיתונות, טלויזיה ורדיו מקבל תמונה לא מייצגת, שמפספסת הרבה מהמורכבות שבעולם הדתי, כך גם אדם דתי שלכאורה נחשף המון לעולם החילוני מקבל תמונה שהיא למעשה לא מייצגת: הוא רואה בטלויזיה בדרך כלל את רוב הדברים הגרועים והבעייתיים בחברה החילונית, והרבה פחות את הצדדים היפים והחיוביים. הטלויזיה רק תחזק את הרושם הרע של אדם דתי על החברה החילונית, כשם שהיא תחזק את הרושם הרע של חילוני על החברה הדתית. מה שאמרתי הוא שאותם אנשים בציבור הדתי שחשוב להם לתקן את הרושם השגוי שנוצר בקרב חלקים בציבור החילוני, ולהראות שיש גם דברים יפים וחיוביים בעולם הדתי, לא מכירים בכך שאותה בעיה קיימת גם בכיוון השני. גם ההתרשמות של הדתיים מהעולם החילוני היא חלקית ולא מייצגת, וגם את זה רצוי לתקן - אלא שבזה הדתיים לדעתי לא מעוניינים. אם דתיים ייחשפו גם למידע חיובי על העולם החילוני הם עוד עלולים להעדיף אותו, ואז אנה אנו באים? לכן חשוב לעולם הדתי (ובעיקר החרדי) שתמונת העולם שדתי יקבל לגבי העולם החילוני תהיה של עולם שטחי שאין בו עומק, מוסר, או ערכים. ובזה הטלויזיה והעיתונות עוזרות מאוד, כי בדיוק את הפן הזה של העולם החילוני הן יודעות להראות הכי טוב... אלא שזו לא המציאות - או לפחות, לא כולה.
 

tamarhp

New member
אדם דתי לא נחשב לעולם החילוני רק בTV

הוא פוגש אותם יומיום: באוניברסיטה, בעבודה, ברחוב, במכולת, השכנים (אם לא גרים בשכונה דתית), במשפחה (דודים, בני דודים, וכו'), בבית הכנסת ביום כיפור, באוטובוס ובכל מקום אפשרי. אולי נערים ונערות דתיים שגדלים ב"חממה" - בתי ספר דתיים, תנועת נוער דתית ואולי גם ישוב דתי - לא יוצא להם להכיר מקרוב ממש את העולם החילוני, אבל הם נפגשים בו בעבודה ובאוניברסיטה, ועובדים עם חילונים יומיום.
 

tamarhp

New member
זאת ועוד

העולם החילוני הוא בעצם עולם של אנשים שאינם מאמינים בדת מסויימת, ובעצם - אין כל כך מאפיין משותף ל"עולם החילוני" מעבר לזה, אז אין פה בדיוק מה להיחשף אליו, כי אין שום קו ברור ומוחלט, שהרי הדרך החילונית, בגדול, היא לעשות מה שבא לנו (כמובן בהגבלות חוקי המדינה, התנועה והמוסר). לעומת זאת, למרות שיש זרמים רבים ביהדות - יש קו מנחה די ברור של אמונה באלוקים, לימוד תורה וקיום המצוות.
 

ליבליך

New member
מה שכתבת מראה שלא באמת הבנת מה זה חילוניות

כי למרות שזה נשמע פרדוקסלי, אז אפילו שהדרך החילונית "בגדול" היא לעשות מה שבא לנו, רוב עצום ומוחלט של החילונים בכל זאת לא "עושים כל מה שבא להם", וכן מתנהגים לפי כללים של תרבות והתחשבות, באופן כללי בצורה חיובית, מבחירה. ונראה לי שאת העובדה הזאת הרבה אנשים דתיים - גם אם הם יודעים אותה - מתקשים במובן כלשהו להפנים. מצד שני, את בהחלט צודקת בזה שאין מאפיין משותף מחייב לעולם החילוני - ובכל זאת, הזכרת (ובצדק!) כללי מוסר, שלמרות שיש מי שמפרים אותם, נשמרים בד"כ בעולם החילוני, ואין לדת בלעדיות עליהם (ובמקרים מסויימים אלה כללים שלא קיימים בכלל בחברה הדתית). נראה לי שבחברה החילונית - לפחות בזו שאני מכיר - יש כבוד כללי מסויים כלפי הדת, בצד הסתייגות חזקה מהתנהגות של קבוצות דתיות מסויימות, ומעקרונות מסויימים בדת. אני לא יודע מה ההשקפה של החברה הדתית על החילוניות, כי אני לא חי בתוכה - אבל התרשמתי (אולי בטעות) שהיא יותר מסתייגת ופחות מכבדת מאשר הגישה החילונית כלפי הדת והחברה הדתית.
 

tamarhp

New member
התרבות היא תרבות ישראלית אחידה

שמשותפת הרבה פעמים גם לדתיים. אין פה משהו שקשור לחילוניות אלא לישראליות, מנטליות, וכדו'. לא התכוונתי ח"ו שחילוני עושה מה שבא לו ולכן הוא גונב או רוצח או אונס - אלא בדרך החיים שלו אין שום הגבלה מלבד החוק והמוסר הבסיסי המקובל. (אילו כללי מוסר קיימים בחברה החילונית ולא קיימים בדת?)
 

טלי1960

New member
בהחלט מסכימה איתך.

ההגבלות על כל אדם הן מוסריות וחוקי המדינה. לאדם דתי הרבה יותר קשה כי בנוסף על כל אלה חלים עליו חוקי התנך וההלכה שזה לא מעט מגבלות. אין ספק שלחיות כאדם דתי אתה נאלץ לחיות עם מערכת איסורים ארוכה שמקשה מאד.
 

tamarhp

New member
תלוי איך מסתכלים על זה

כמו שאת מסתכלת על חוקי המדינה כאל דבר טוב שנועד לעשות חברה מתוקנת וטובה ולמנוע פשעים ולא כאל מערכת רעה, ואל חוקי התנועה כאל מערכת הגיונית שאמורה למנוע תאונות ולא "מערכת ענישה חסרת היגיון", וכמו שאדם בוגר הבוחר לעשות דיאטה יודע שאמנם עליו להמנע ממאכלים טעימים אך זה לבריאותו בלבד - כך האדם המאמין רואה את המצוות כקווים מנחים לעולם טוב יותר, ולא כאל מערכת איסורים מקשה. אני לא אומרת שזה לא קשה לפעמים, אבל באותה מידה קשה לנו לעצור באדום כשנורא ממהרים או קשה לא לנפץ את הזכוכיות של הבית של השכנים המגעילים כי אסור לפגוע ברכוש של אדם אחר - אבל אף אחד לא חושב שבגלל זה צריך לבטל את מערכת החוק, או "כמה קשה לחיות במדינה מתוקנת עם חוקים".
 

טלי1960

New member
ההבדל הוא בהדגשים,

כשאת נמנעת מלהזיק לשכן,את גם מכירה את השכן ורואה מה עלול לקרות אם תכי אותו או תשברי חלונותיו. כלומר,תוצאות המעשים אינם נסתרים מהעין. האדם הדתי בנה מערכת איסורים מחשש לפגיעה באל. את תוצאות הפגיעה הוא אינו רואה בעין,אלא חייב להסתמך על האמונה ,כי הפגיעה אכן קיימת. יש אנשים רבים שאינם יכולים לתת אותו מקום של כבוד למשהו ערטילאי וללא הוכחות מוחשיות לקיומו ורואים בעבודת האל אוסף איסורים ללא תכלית.
 
למעלה