למי שמעניין אותו היהדות...

tamarhp

New member
נכון, הכל תלוי באמונה

(רק לא הבנתי, האדם הדתי בנה מערכת איסורים מחשש לפגיעה באל? אנחנו לא פוגעים באל ולא יכולים לפגוע בו - אנחנו פוגעים רק בעצמו, ואת רוב "מערכת האיסורים" קיבלנו בתורה שבכתב ובתורה שבעל פה. עליה נבנו גדרות וסייגים, כי ידוע שמי שנמצא על הגבול עלול לעבור אותו, אז עדיף שמלכתחילה נהיה רחוקים מהגבול).

ליבליך

New member
התכוונתי בעיקר לחרדים

בד"כ האתרים האלה הם מטעם גופים חרדיים, שמבחינתם ההתקרבות וההכרות היא לא הכרות הדדית אלא חד צדדית. ברור וידוע לי שהציבור הדתי לאומי ה"סרוג" מכיר היטב את החברה החילונית, על הצדדים החיוביים והשליליים שבה, ואני חושב שבזכות זה הראייה שלו את העולם החילוני היא באמת בד"כ פחות סטראוטיפית, חוץ מאשר מקרים יוצאי דופן של יישובים דתיים "מבודדים" ואחידים-תרבותית, כמו למשל בחלק מההתנחלויות.

tamarhp

New member
אני גרה בהתנחלות

ואין כאן שום סטיגמות על העולם החילוני, או לפחות לא משהו ששונה משאר החברה החרדית. יכול להיות שכאן מכירים את העולם החילוני מעט פחות מאשר אלו שגרים במרכז תל אביב, אבל עדיין יש חיבור והיכרות.

תחסוך מאיתנו את הצביעות

אם מה שחשוב לך הוא קירוב לבבות ואהבת חינם בו ותתפשר, תנסה להבין את החילוני הממוצע, זה שפוחד מהדת ומהכוחניות של הממסדים הדתיים בארץ (לא בחו"ל, אגב). אבל ברור לשנינו שאתה מגחך לעצמך ברגע זה ממש, כי אין לך שום איטרס להקרב לקבוצה השונה ממך. "קירוב ללבות" ומונחים אחרים נשמעים נורא יפה כשמנסים לחזר אחרי מישהו כדי שישנה את אורח החיים שלו והאמונות שלו. בוא נעשה שלום: אתה תחזור בתשובה - תהיה חילוני, חופשי לחלוטין ויצאו מזה הרבה דברים מתוקים (אם תראה שלו, אתה תמיד יכול לחזור למה שהיית קודם). אגב, ברור לי לחלוטין שיש לך אינטרס להדגיש את הקטבים: חילונים - דתיים, במקום להסתכל על המורכבות בעם שלנו. אני, אגב, לא חילוני.

למעלה