למי שמתגעגע לטור...

למי שמתגעגע לטור...

תמונות יפות מופיעות באתר של איבן באסו. לדוגמא (בהקשר של הדיון על הירידות): הירידה הזו יחד עם ארמסטרונג. אני זוכר שהיה קטע הררי לפני כמה שנים שבאסו, בתור רוכב צעיר, היה כמה ק"מ מהסיום עם עוד כמה רוכבים לפני הדבוקה ובירידה בסיבוב הוא החליק על הכביש והלך לו הסיכוי לנצחון בקטע.

מנצל"ש פונאק מתארגנת מחדש

והדרך הטובה ביותר לעשות את זה, היא להעיף את כל מי שהיה קשור לפיאסקו של עונת 2004. אחרי שקאמינזד פרש, המילטון ופרז הועפו מהקבוצה, עכשיו הגיע תורם של מנהלי פונאק ב-2004 לעוף: אורס פרולר מנהל הקבוצה יוחלף ע"י ג'ון ללאנגו. אלברו פינו המנהל הספורטיבי, הועזב אף הוא מן הקבוצה השוויצרית. אולי אחרי שהעיפו את קאמניזד,המילטון,פרז,פרולר ואלברו פינו, פונאק תחזור לרכב בשביל שמיעה טובה יותר (הסלוגן המדהים של הקבוצה).

איך אפשר להתחיל את השנה

בלי קצת יאן אולריך. בקרוב מאוד, נראה את המהדורה החמישית של הקבוצה הלא כל כך מצליחה, "רק לא אולריך". וגם השנה כנראה שאולריך לא יהיה חלק מהקבוצה, אבל יכול להיות ש"החבר" הקאזחסטאני שלו...

Sybh

New member
לא היה קורה כלום

אם המראיין היה מתעלה מעל השאלות של "מה אכלת?" ו-"כמה אתה שוקל?".

מי רוכב החודש?

כידוע לכם, החודש סוף סוף נגמרת הפגרה, ומירוצי האופניים חוזרים למלא את עולמנו. הזדמנות לבדוק מי רוכב איפה בתקופה הקרובה: טור דאון אנדר (18-23/1/2005): או'גריידי, קריספיו, מייקל רוג'רס, ג'ילברטו סימוני, רובי מקיואן, אלן דייויס, איסדור נוזאל, באדן קוק. טור דה לאנגקאווי (28-01/6-02/2005): חוסבה בלוקי, יורג יאקשה, חוזה אזבדו, מייק קריד. דוחה (29/01/2005): תום בונן, תומאס ווקלר, מגנוס בקסטד, רוג'ר המונד, מקס ואן האסוויק, אקסל מרקס, רובי מקיואן, מריו צ'יפוליני. טור של קאטר (31-01/04-02/2005): אותם שמות כמו בגרנד פרי של דוחה.

levinerez

New member
רוכב על BH ../images/Emo13.gif

אולי ייקח שוב שלישי השנה אם קלודן וולורדה יתנו לו?

natyh

New member
לדעתי

בהנחה שלאנס ילך לוואלטה בלוקי הולך לקחת את הטור . היריב שלו יהיה קלודן שהקבוצה שלו + אולריך תעשה הכל כדי להפריע . סיביליה לדעתי יפתיע השנה לטובה . וולורדה ישמור כוחות לוולטה ומנצבו יהיה חזק בתמונה . כמובן שאם העניין ישתנה ולאנס ילך לטור מה שלא נראה כעת אך עלול לקרות . המשחק הוא אחר : אז או לאנס 7 או הפתעת השנה ? ואי אפשר לדעת מה יקרה , ההערכה שלי שלאנס ינצח שוב אך בדרך כלל כשכולם בטוחים שהוא מנצח , אז הוא מגמגם . יהיה מעניין שוב , אם כי קשה להניח כי אולריך יחזור על עונה כה גרועה כמו השנה , וולורדה קלודן באסו סיביליה ועוד כמה ביניהם יאקשה ישבו לו על הזנב . השאלה מה יקרה עם CSC השנה עוד שנת בלהות כמו החצי השני של 2004 אחרי שנראו בלתי מנוצחים בחצי הראשון ? או אולי להיפך חצי שנה ראשונה עלובה וחצי שני נפלא ? או אולי כל השנה נפלאה ? אצל ריס קשה לדעת ? נתי

אם כבר הזכרת את בלוקי

אז זה די מעניין שהוא פותח את השנה כל מוקדם, ויכול להיות שזה רומז על התוכניות של ליברטי לעונת 2005. הספרדים (אם אני זוכר נכון) לא מתחילים את העונה כל כך מוקדם, הם בדר"כ מתמקדים בחצי השני של העונה (וואלטה ואליפות העולם). שנה שעברה לדוגמא, רוברטו הראס כמעט ולא התחרה עד הטור (ניצח מרוץ קטעים אחד), בטור הוא היה חלש. אבל לוואלטה הוא הגיע בכושר שיא, וניצח די בקלות ובפער גדול יחסית לוואלטה, 2.13 דקות מפרנסיסקו מנשבו (סנטי פרז לא נחשב). המעבר לפרו-טור מכריח את הקבוצות הספרדיות לפזר מאמצים לאורך כל העונה, ולכן רוכב כמו בלוקי (שבאופן טבעי אמור להמקד בטור ובוואלטה) מתחיל את העונה מוקדם יותר. הניחוש שלי הוא שסאייז ישלח את בלוקי, נוזאל ויאקשה לג'ירו. והראס כנראה יוביל בטור ובוואלטה (לליברטי יש מספיק פועלים לכל הגרנד טורס). קבוצה אחרת שנמצאת בדילמה דומה, היא כמובן טי מובייל. מי יהיה המוביל ואיפה? לטי מובייל יש 3 וחצי מובילים (אולריך,וינו,קלודן והחצי זה סביליה), והם צריכים להתחלק על 3 גרנד טורס. לדעתי הארבעה לא יכולים לרכב בו זמנית ביחד, ולכן מישהו אמור ל"אכול אותה". ניחוש שלי: וינו שתמיד פותח חזק את העונה (פריס-ניס) יוביל בג'ירו, אולי עם קלודן לצידו. אולריך וקלודן יובילו בטור (סביליה מגיע כפועל), ובוואלטה סביליה ווינו יהיו המובילים. בדיסקאברי המצב גם בעייתי, אבל שם יש היררכיה ברורה (פשוט עדיין לא פירסמו אותה). ניחוש שלי: ג'ירו סאבולדלי ורוביירה (בעבר הוא הצליח לא רע בג'ירו). לאנס בטור (פועלים: פופו כתלמיד, אזבדו, רוביירה, הינקפי, אקי ועוד 3 רוכבים שיבחרו ברגע האחרון. וואלטה: לאנס מוביל, פועלים מי שישאר לו עדיין כוח. יש לי הרגשה, שלהחלטה איזה רוכב ירכב באיזה מירוץ ובאיזה תקופה, תהיה השפעה קריטית על תוצאות משחק הפנטזיה (אבל זה רק ניחוש לא מבוסס
).

חוזה לואיס "צ'וצ'ו" רוביירה

לא הייתי בטוח בטענה שלי לגביו בנוגע לג'ירו, אז בדקתי: ג'ירו 97: ניצח את קטע 19, סיים 10 כללי. ג'ירו 98: 13 כללי ג'ירו 2000: ניצח את קטע 13, מקום שמיני כללי. בעבר הלך ל"צ'וצ'ו" לא רע בכלל בג'ירו.

כנראה שהשתגעתי

כי התחלתי לנהל דיון עם עצמי, מזל שאת הדיון אני מנהל עם אדם מרתק
, אמנם קצת שחצן, אבל אפשר לסבול אותו
. באסה עם הפגרה הזו, אני רק מקווה שעוד שבועיים, אנשים יתעוררו ושוב נדבר גם על מירוצי אופניים.

ספרי רוכבים (או ספרים על רכיבה)

ספר חדש ראה אור לאחרונה, ספר שמספר את על עולם הרכיבה מעיניים של ספרינטר. הספר הוא של הרוכב הגרמני מרסל ווסט. אמנם היום הולדת שלי הוא רק במאי, אבל אני לא אכעס אם מישהו יחליט לתת לי מתנה מוקדמת (גם ה-DVD של הסרט "PRO" יתקבל בברכה).

bike3

New member
לא יאומן - הבן אדם איבד את הראיה

באחת העיניים לאחר תאונת אופנים איזה פחד!

ראלקס רוצה את סנטי פרז

הקבוצה הספרדית רוצה להחתים את סנטי פרז, שהועף מפונאק בסיום עונת 2004. ראלקס היא לא קבוצת פרו-טור (כנראה תהיה בסבב הקונטינטל של ה-UCI). התנאי לחוזה הוא, שסנטי פרז לא יושעה על ידי ה-UCI.

מצאתי אותו!!!!!!!!!!!

אמנם כבר לפני כמה שבועות ונטו הראה לי, שהוא בכלל לא הלך לאיבוד, אבל הנה סוף סוף הוכחה מלאה לכך שאיבן מאיו עדיין חי, נושם, רוכב ובעיקר מטפס. מאיו יעשה את הופעת הבכורה שלו בפרו-טור, בטיראנו-אדריטקו במרץ.

אני עדיין בונה על מאיו כאחת התקוות

הגדולות של עולם האופניים, ובמיוחד של עולם המטפסים...

natyh

New member
מאיו זובלדיה

ואיטור גונזלס ביחד בקבוצה אחת . זה חומר נפץ אמיתי ואני מצפה מהקבוצה הזו להיראות אחרת לגמרי השנה . בא נראה אם הם לא יצרפו עוד רוכבי קלמה לשעבר ואז מי יודע איך הם יראו . נתי

למעלה