לא
אמרתי שזה לא "במקרה", זה במכוון, אבל המטרה שהמצאת לעצמך בדמיון שלך ("להכשיל אותם") -- אין לך שום מידע שזו המטרה שלהם וזה מגוחך בכלל להציע כזה דבר. הליהוק הוא מכוון, אבל יש לו מטרה אחת בלבד: לעשות כסף ולהשיג רייטינג. אם המזרחים "יכשלו" או "יצליחו" בחברה הישראלית --- זה ממש לא מעניין את ההפקה, אני יכול להבטיח לך. השערה סבירה (ואין לי כמובן מידע, זה סתם ניחוש) תהיה שהם מנסים ללהק סטראוטיפים וכו' בגלל שאנשים מתחברים בקלות לסטיראוטיפים, קל להם ליצור "עלילה" בראש שקשורה לזה (ואת ההוכחה לזה). זה יוצר מתח ועניין. אנשים שחשים מקופחים בגלל המוצא שלהם יתחברו למישהו מהמוצא שלהם שמתנהג בצורה מוחצנת ואולי אפילו -- וכוחנית --- שלא דופקת חשבון -- וזה בכלל לא משנה אם המוצא הזה הוא "מזרחי" או "גרוזיני" או "אשכנזי" או "אתיופי". ואני לא נכנס פה לעניין שזה גם ממילא לא נכון --- יש בתוכנית מזרחיות שמתנהגות נפלא, ויש אשכנזיות (כמו ליז) שמתנהגות שם מגעיל. אז אם כבר, אפשר לטעון שההפקה דווקא עשתה בדיוק ההפך מלהכשיל מזרחיות, היא ליהקה מגוון רחב של אנשים, מכל הסוגים והצבעים. לא הייתי ממהר להסיק שזה "מייצג את החברה הישראלית" (כמו שאת מנסה להסיק), אבל זה בהחלט מבחר מגוון של אנשים.