למי ששכך-תחזיתי לחודשיים הבאים:

• פותח הנושא m70
  • פורסם בתאריך

סוול

New member
האם שרבים רבים...

כפי שאני מבין את התחזיות של רובכם לחודשים הקרובים -םפטמבר-אוקטובר אתם מדברים על השפעה רבה של אפיק ים סוף ,ושינויי מזג אוייר רבים בד"כ השפעת אפיק ים סוף חזקה ,תביא עימה מגמה של רוחות צפוניות בחוף ,האם לעונה הקרובה אנו צפויים להרבה ימי רוח????

בועז ד

New member
תחזית לחורף 2003/4-צפויה בצורת

לחברים שלום: התחזית ניתנה במאי 2003 ומופיעה כאן בועז

ערן ח11

New member
תחזית ראשונית שלי לסתיו ולחורף../images/Emo41.gif:

התחזית לסתיו מתייחסת לתקופה של ספטמבר עד סוף נובמבר. טמפרטורה בחודשי הסתיו - גבוהה ב 0.5 עד 1.5 מ"צ מהממוצע, וכמות הגשמים מסוף ספטמבר עד סוף נובמבר ברוב התחנות תהיה סביב 90% - 80% מהממוצע הרב שנתי לתקופה זו. במהלך אוקטובר - אירוע של שקע קפריסאי, שעוצמתו ומידת השפעתו עלינו עדיין לא ברורה - ייתכן שנקבל חזית קרה פעילה או רק את שוליה. באמצע אוקטובר - אירוע משמעותי של אפיק ים סוף פעיל בין 14 ל 19 לאוקטובר עד סוף נובמבר צפויים עוד 1-2 אירועים של אפיק ים סוף חלשים שהשפעתם בעיקר בנגב הדרומי ובעמקי המזרח ורמת הגולן לפחות אירוע אחד של זרם סילון פעיל בין אמצע אוקטובר לסוף נובמבר. בסה"כ סתיו חמים ושחון במקצת מהרגיל, אך עדיין מרתק. בחודשים דצמבר עד פברואר - המשך המגמה של ממוצע ומטה - כמות גשם סביב 90% - 80%, ומטפרטורה ממוצעת, אולי מעט גבוהה מהרגיל. חודשי האביב - אמצע מרץ עד סוף אפריל צפויים להיות גשומים כמו הממוצע לחודשים הללו או מעט יותר סה"כ עונת הגשמים 2004 - 2003 ברוב התחנות תסתיים עם סדר גודל של 95% - 85% מהממוצע הרב שנתי. לא בצורת, אלא חורף מעט שחון. זו הערכתי כרגע. הערכה מחודשת אתן לקראת אוקטובר

jjrr

New member
ערן שלום

על בסיס מה אתה קובע את התחזית העונתית כבר עכשיו?(לא ביקורת או שני חולק עליך סקרנות כיצד קובעים תחזית רב שנתית) תודה מראש נ.ב טוב שחזרת לפורום

profesorain

New member
באופן כללי תחזיות כגון אלה

בגדר ניחושים ותחושת בטן ,זה תקף לכל התחזיות מעלה ושאף אחד לא יפגע,אני חושב שכולם מסכימים גם אלה שנתנו את התחזית תקנו אותי אם אני טועה

lion the king1

New member
פתגם בדואי אומר:

"נובמבר גשום, מבשר על חורף שחון"... והתחזית שלי היא: ספטמבר: משעמם כמעט כמו אוגוסט, שום אירוע מיוחד (אף פעם גם לא קרה שום דבר בספטמבר) אוקטובר: גשום מאד בעיקר במרכז וקצת בצפון. יהיה חם מעט מהממוצע. נובמבר:יבש וחם מהרגיל.

termometer

New member
אוקיי...

תודה על התחזית...אבל- על סמך מה קבעת שבידיוק בין ה-14 ל-19 יהיה אירוע משמעותי של אי"ס פעיל?

ערן ח11

New member
על סמך שילוב של התבססות על שנים

קודמות (סטטיסטיקה שמראה הסתברות גבוהה לאפיקי ים סוף פעילים במהלך הדקדה השניה של אוקטובר - וכשרשמתי בין 14 ל 19 לאוקטובר - לא מדובר על רצף של 5 ימים של אפיק ים סוף משמעותי (אם כי גם זה אפשרי) אלא התכוונתי שבאחד הימים הללו סבירות גבוהה לפעילות של אפיק ים סוף. כמו כן - כמו שרשם "פרופסור" - אינטואיציה אישית - שיש לכל חזאי מתחיל, ותיק , חובב. וכמבובן ניתוח מודלים לחיזוי ארוך טווח שכבר נותנים אינדיקציה עד דצמבר. ואני מדגיש - עוד חודש - חודש וחצי אעשה ריפלקציה על תחזיתי (הערכה מחודשת)

Black Sirius1

New member
טוב התחזית שלי היא...

חורף מעל הממוצע(כן..שלישי רצוף)והתקופה הגשומה יותר תהיה בשבועיים ההאחרונים של ינואר ושבועיים שלושה ראשונים של פבואר...

-הצפי שלי לספטמבר-אוקטובר

הצפי שלי לספטמבר מבחינת הטמ" הוא: חם במעלה/ שניים מן הרגיל ללא משקעים....כאשר החצי הראשון התאפיין בשרבים ובמזג האוויר קיצוני(עד כדי 40 מעלות לאורך מישור החוף.......... חציו הראשון של אוקטובר יהיה חם ויבש........אך לקראת סוף החודש תגיע הרמה לאירופה ומזג האוויר יגיע לפה בשיאו....גשמים עזים סופות רעמים וברקים ובקיצור החורף בשיאו-בסוף השנה הכנרת תתמלא ובחרמון יהיה 5 מטר שלג.......ואני עוד נחשב לפסימי לאומת לוי לב

למעלה