למכירה 5 אחוזים מפטנט עולמי בתחום הרכב

gil778

New member
למכירה 5 אחוזים מפטנט עולמי בתחום הרכב

פטנט הקשור לרכיב שימוקם ברכב לנוחותו ובריאותו של הנהג ובעל פוטנציאל להיות בעל תקן מחייב בכול רכב לריציניים בלבד ניתן לשלוח מסר ואשלח טלפון לפרטים נוספים יש 5 אחוזים המחולקים ל10 של חצאי אחוז

בד"כ הייתי מייד מוחק את ההודעה

שכן הפורום אינו לוח מודעות לפרסום מכירת פטנטים, אבל המשפט האחרון כל כך מוזר שאני חייב להבין למה הכוונה. מה זה אומר "יש 5 אחוזים המחולקים ל10 של חצאי אחוז"?

afikiminfo

New member
אולי התכוון ל"הפרט ומשול..."

לדעתי היזם התכוון שאת חמשת האחוזים שלו הוא מוכן למכור ביחידות של חצי אחוז... אלי ששון

אדנדום

New member
למה מוזר?

את הפטנטים שלי אני נוהג לחלק ל-150 יחידות של 0.66% כל אחת. ככה הרבה יותר נוח לחשב, ולכל הנדחפים נשאר מספיק.

afikiminfo

New member
יש מקרים בהם סך כל החלקים גדול מהשלם

אם ניקח לדוגמה את שוק חלפי הרכב המשומשים, שם במידה ומוכרים את כל חלקי המכונית (מכוניות לפירוק אחרי תאונה וכדומה) ניתן להגיע לרווח של 20000 אחוז. כל זה כמובן במידה ורוכשים את המכונית ולא מקבלים כסף נוסף עבור פינוי הגרוטא. רק מה, שהשוק אינו פתוח לכולם... יום טוב אלי ששון

afikiminfo

New member
מדובר על סחר - במקרה הפרטי הזה מדובר במניות

הבחור רצה בסך הכל למכור מניות במיזם. יכול היה באותה מידה לפרוט את מניותיו בחברה אחרת לאותו מספר של חלקים ולמכור באותה שיטה. יום טוב אלי ששון

gil778

New member
מה הבעיה ?! יש 5 אחוזים

את ה5 אחוזים אני מחלק ל10 יחידות שכול יחידה היא חצי אחוז כך שסך היחידות מתכמות ב 5 אחוזים.

לבעלות משותפת בפטנט יש השלכות

לבעלות משותפת בפטנט יש השלכות שאינן ידועות ו/או ברורות ל99 אחוז מהאנשים המציעים למכור חלק בפטנט, אין בזה היגיון. הגיוני למכור מניות של חברה שהיא הבעלים בפטנט או בעלת רישיון מבעל הפטנט. מלבד זאת, בדינמיקה שבין משקיעים ליזמים- אני לא מאמין שאפשר באמת לקבוע "יחידות", זה בד"כ יפוצץ את העסקה ו/או ימנע פניה של משקיעים. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה