למלך החיות....

afon

New member
תקשיב...

אני לא מתיימר להיות שום דבר אני לא פיזיקאי או מומחה בנושאים האלו אני בסך הכול בן 15 שמתענין בדברים האלו וקורא ספרים (רוב בני הנוער בגיל הזה בקושי יודעים מה קורה לקרני אור) זה שחשבת שיש לי הכשרה כל שהיא לדברים האלה באמת הפליא אותי והחמיא לי. אני לא יכול להסביר משוואות מתמטיות ותורות שלמות אבל כן יש לי ידע ואני אומר דברים ולא מצפה שהם יהיו נכונים במאה אחוז מבחינה מתמטית אבל העיקרון נכון (כמו בתאוריית התפיחהשאמתרתי מספר דברים). ואני יודה לך מאוד אם אתה תסביר את הדברים מבחינה פיזיקלית כי כמו שהבנתי יש לך ידע גדול מאוד בנושא.

Justin Angel

New member
תודה :)

גם אני לא מושכל יותר מדי בנושא, רק שני קורסים באו"פ ומה שאני לומד מספרים ומהמנוי שלי למגזין Science News. מה שאמרתי זה שהתחום של "מה בא לפני המפץ הגדול" הוא מה שכרגע נחשב כחוד החנית בקוסמולוגיה מתקדמת, והתאוריות המעטות מאוד שקיימות בתחום הן בעיקרן מתמטיקיות בלי שום הסברים אמיתיים שיתמכו במה שנאמר. עוד 20 שנה כבר נידע הרבה יותר בתחום הזה, וביינתים אני יושב בשקט ו"מעלים" פוסט-דוקרטים בנושא מאנשים שיש להם עותקים של כאלו.

אין סוף

אני חוחושבת שההתחלה של אין סוף היא לא, לא קיימת כלל היא רק במקום בלתי מוגדר, שזה שונה מאוד. זה רק אומר שאנחנו חא יודעים אותו. המושג הזה יפה מאוד למתמטיקה, או לפיזיקה תאורטית מאוד אבל במציאות אם אתם מדברים על חומר ממשי, אז זה רק עינין של זמן עד שהמדע ימצא את הנקודה הלא מוגדרת כי , מדע עוסק במה שאנחנו עוד לא יודעים.

preacher

New member
אבל אל תציג את זה בתור עובדה

כשזה רק תאוריה ללא שום עדויות תומכות.

heaven is here

New member
אף אחד מאיתנו לא יכול

להגיד אם זה קרה או לא קרה כאשר אין עדויות לזה, אבל לא יכולות להיות עדויות כי אף אחד מאיתנו לא חי כל כך הרבה שנים שהוא ראה את המפץ הגדול או שהוא היה ביציאת מצריים כפי שכתוב בתנ"ך או כל תאוריה אחרת. לכן קיימת תאוריה! על מנת להעריך לעצמנו באמצעות אמצעים כלשהם שדבר זה כן קרה לפני שנים רבות. למפץ הגדול ישנם דברים המראים שזה אכן קרה, אך לתנ"ך לא! אנחנו לא יכולים לדעת אם באמת קרה מה שקרה לפני אלפי שנים וזה שזה כתוב באיזה ספר זה לא אומר שהספר צודק.

afon

New member
כן אני מכיר את התמונה הנ"ל...

הרעיון היה להוכיח שאחרי המפץ הגדול (כמה שניות) התחילו להיווצר אזורים עם טמפ שונה מה שגרם לכך שיכלו להיווצר אחרי זה ערפיליות ואחרי זה גלקסיות. (שאני מדבר על טמפ שונה אני מדבר על 0.002 מעלות הפרש) אם טעיתי במשהו אתם מוזמנים לתקן...

למעלה