למסירה כידון 38/25.4 אלומניום

asberg

New member
למסירה כידון 38/25.4 אלומניום

ירד מאופני קוונטנה רוו ישנות אבל נראה ממש איכותי של חברת ttt

אילון22

New member
כידון? אולי הגה?

כידון הוא שיבוש ישראלי של המילה הצרפתית guidon (כמו guide באנגלית) = ההגה המכוון את האופניים...

YotamKa

New member
ו-chiffre בצרפתית שזה 'ספרה', זה שיבוש של

המילה העברית, או השורש העברי ס.פ.ר.

אבל לא יכול להיות שהצרפתים משבשים משהו, אז נקרא לזה 'התפתחות'. רק בעברית משבשים.

שפות יונקות זו מזו והמקור משותף לכולן מאז מגדל בבל, ונראה אותך מביא לי את הקשר בין הגה של מכונית להגה של דיבור.

YotamKa

New member
הבלשנים סבורים שהמקור הוא 'סיפר' = אפס

בערבית.

כמובן שכל אדם שעיניו בראשו שהקשר למילה העברית ברור יותר. אולי משום שכשקבעו את מקור המילה העברית לא היתה נפוצה מחוץ למחזורי התפילה.

אילון22

New member
עדיף "הגה אופניים"... ובודאי לא "קוקפיט"...

כפי שפלצני אופניים נוהגים לקרוא לכלל מערכת ההיגוי...
(Cockpit במקור היא זירה לקרבות תרנגולים- מושג אנגלי מהמאה ה-16)

YotamKa

New member
גם 'איש ברזל' זה מושג פסול. רק שבריר-אחוז

מגופו של אדם מורכב מברזל.

תגיד, מה אכלת הבוקר?

אילון22

New member
דגני בוקר עם הרבה ברזל

מילא "כידון" מוכן לקבל- כבר נטבע בהיבריש.. אבל תגיד לי שהשימוש ב"קוקפיט" זה לא פלצנות?

YotamKa

New member
אולי משהו מסחרי

על ידיות הכידון שלי כתוב FLIGHTDECK. של שימנו.

יהיה מוזר לקרוא לזה "הגה"

אני משער שאתה צודק, אילון22, לא הייתי כאן כששיבשו מילים מצרפתית לעברית.

אבל "כידון" הושרשר על הטעות והשיבוש. נראה לך הגיוני לקרוא לזה הגה?

אילון22

New member
גם לצ'ופצ'יק של הקומקום מצאו פתרון....

אשלח שאילתה לאקדמיה ללשון העברית... יש להם לפעמים רעיונות יפים.
ד.א. אופניים הם המצאת לשון של אליעזר בן יהודה בכבודו ובעצמו

אתה בסדר אתה, יוזמה נהדרת

בבקשה עדכן כשתהיה תשובה מהאקדמיה.
אני אתפלא אם יהיה שם עברי שיקלט בשפה ויחליף את הכידון.

אילון22

New member

יש צורך בהחלפת המילה

וגם אם בהתחלה רק טהרני השפה ופלצני אופניים ישתמשו במילה החדשה יש סיכוי שמילה טובה תקלט והיו לא מעט מילים כאלה שנקלטו כשהחליטו לשות אותם לפעמים בעזרת פרסום אליטיסטי. אם יש באופנייים צורך להשריש מילים לא רלוונטיות אז קודם כל זה לחזור להגה במקום כידון ואחר כך לחזור לרמת רזיאל במקום צובה.

YotamKa

New member
אם כבר טהרני שפה, תלמד ההבדל בין להשריש ללשרש

להשריש זו פעולה של קליטה בקרקע,
לשרש זו פעולה הפוכה.

כך שהתכוונת 'לשרש מילים לא רלוונטיות', אלא אם כוונתך שמילים כאלו יישארו בז'רגון. מצורפים קישורים.

חוץ מזה, כידון מילה מצויינת ומי שעוסק בכתיבה עם דימויים יכול להשתמש בזה כמטפורה לחיים. למשל שרוכבי אופניים חיים על כידונם אם אתה מבין למה אני מתכוון.

http://milog.co.il/שרש/e_1174/מילון-עברי-עברי

http://milog.co.il/השריש/e_1763/מילון-עברי-עברי

אילון22

New member
כמו: אֱוִיל מַשְׁרִישׁ (לא אישי!)

איוב ה' (ג) אֲנִי-רָאִיתִי, אֱוִיל מַשְׁרִישׁ; וָאֶקּוֹב נָוֵהוּ פִתְאֹם.

צודק

יותם, ולפני שכתבתה על הכידון לא ידעתי על הבעיתיות של המילה. בניגוד לרבים מעמיתי אני לא טהרן שפה אבל יש מספר מילים ומושגים שיש לי אלרגיה אליהם כמו אל "צובה" שבעבר דנו בה רבות בין היתר תוך כדי טיפוס לרמת רזיאל.
אני מכיר היטב את ההבדל בין להשריש ולשרש אבל זו טעות נפוצה כמו השמטת אותיות, תחביר קלוקל(אני ממש רע בדקדוק אבל לא מהגרועים כאן) ואם תתחיל לתקן כל אחד לא תגמור עם זה.
לגבי הביקורת ש(לא רק אני) כתבתי על הכתבה שלך על לני שנראה לי שהיא הסיבה לתגובתך הנוכחית - לא זוכר שקיבלתה אי פעם ביקורת אולי כי אתה אף פעם לא טועה. אבל לך יש את יום כיפור.

ולגבי המילה "קרב" בספורט כפי שיאיר הציע: המילה קרב שנפוצה בספורט לטעמי מנציחה את הצד האגרסיבי שלו וגם המונח הלועזי שהשתרש בעברית "רוכב אגרסיבי" כמחמאה הוא בעייתי בשבילי לא פחות מאשר לך כפי שמשתמע מתגובתך.

הרבה אהבה.

יאן אני מבין את ההסתייגות שלך מהמילה קרב...

בטח בהקשר של ספורט, אבל זה לא אני, היוונים התחילו

אני מסכים שאם תהיה מילה טובה היא תקלט, אבל

בעבר הייתה פנייה של האקדמיה העברית לאיגוד הטריאתלון כדי למצוא מילה שתחליף את הטריאתלון הלועזי.
מתנצל אם אני לא מדייק, אבל מה שזכור לי הוא שרוני רצבי שהיה בהנהלה הציע את קר שלוש.
זה מעולם לא נתפס, הוצע לפני יותר מ- 15 שנים, למרות שקרב 10 לגמרי תפס בעברית ואני לא יודע כמה ידעו את השם הלועזי ללא עזרה של גוגל.

YotamKa

New member
הרבה יודעים את הלועזי, אם רק בזכות רשת

חנויות הספורט האירופית בשם הזה.

וחוץ מזה, זה דומה לטריאתלון.

בזכות הרשת? הרשה לי לפקפק...

מקצוע אולימפי יוקרתי הקיים ככזה "כמה" שנים לפני שהוקמה הרשת, לא?

למעלה