למקרה שלא שמעתם - תארים שניים בבינתחומי

katzeran

New member
אולי הפתרון הוא להגדיל את תקני ההתמחות

ולא להגביל את כמות הלומדים

Philip Jr

New member
תגובה

קודם כל קשה לומר שיש הצפה של מוסדות לימוד בארץ, או מסלולי לימוד בכל תחום שהוא. כאקדמאי בהווה ובעתיד, סיכויי למצוא עבודה כחוקר ופסיכולוג קטנים מאד, וגם על הצד הזה צריך לחשוב. מסלול כזה מספק עבודה לחוקרים רבים, לקלינאים, לעוזרי מחקר והוראה, וכן - גם למתמחים.

וכמובן יש את הצד השני של המשוואה - אני מקווה שהרפורמה תביא איתה גם שינויים מבורכים למתמחים, כמו שכר יותר הוגן ואולי אף יותר הזדמנויות.

בכל מקרה, אני יודע באופן אישי על אינספור אנשים מצוינים, שלא קיבלו את ההזדמנות ללמוד לימודים קליניים בגלל מיעוט במקומות במוסדות הקיימים. אני לא רואה איך אפשר להפסיד מכך שלחלק מהאנשים האלו יהיה קצת יותר קל ללמוד עכשיו פסיכולוגיה קלינית.

Philip Jr

New member
אם יש לך נתונים אגב

המצביעים על כך שהמקצוע של פסיכולוגים קליניים "מוצף", ושההיצע גדול משמעותית מהביקוש - אשמח לראות.

BellA עלמה

New member
לדעתי {ואני לא סטודנטית ל... או פסיכולוגית}

זה הכל עניין כלכלי נטו .
למכללות לא ממש אכפת מה קורה עם הסטודנטים אחרי שנתיים {כל עוד יש מקומות פרקטיקום} .
התמחות זה באחריות הסטודנטים נקודה.

אני בכלל בדעה שלפסיכולוגיה קלינית יש אימג' די גבוהה . שרק הקרם דה לה קרם יכולים לעסוק בו וזה חבל.
ישנם הרבה דרכים להגיע למקום של מטפל ולהיות מקצועי . לא חייבים פסיכולוגיה קלינית בשביל זה.

Philip Jr

New member
תגובה מס' 1

ישראל ממוקמת באחד המקומות הגרועים ברשימה של רופאים PER אוכלוסיה, וגם לזה לא חסר **כתבות**, בניגוד ל - **נתונים**. לכן דווקא פתחו בי"ס לרפואה בצפת, ועדיין מנסים לייבא כמה שיותר מחו"ל. אין ספק שחסר רופאים, אז לא ברור איך הדוגמא הזו עוזרת לטיעון שלך.

Philip Jr

New member
תגובה מס' 2

מעבר לעובדה שאלו כתבות ולא נתונים, ה - "נתונים" הנ"ל לא מצביעים על בעיה של ביקוש נמוך לפסיכולוגים אך היצע גבוה. מה שהם מצביעים עליו זה שאין תקצוב למתמחים. אלה שמתוקצבים מקבלים משכורת רעב, ואין תקנים להכשיר יותר אנשים. האם זה אומר שיש מספיק פסיכולוגים טיפוליים במדינת ישראל? ממש לא, זו לוגיקה שגויה לחלוטין. אז שוב (כפי שערן אמר), צריך להגדיל את מספר ההתמחויות, לא להקטין או להשאיר במקום את ההכשרה.

ומעבר לזה, המל"ג הוא הגוף המקצועי אשר מפקח על העניין. אני מאמין שאם הם קבעו שאפשר לפתוח תוכנית נוספת, ההחלטה מבוססת על נתונים שיש צורך בכך.

Philip Jr

New member
אבל יש המתנה גם ללימודים, וגם לטיפולים!

כלומר ההגיון שלך עקום לחלוטין.. אנשים מצוינים לא מתקבלים לתארים שניים טיפוליים כי אין מקום.. ואנשים הזקוקים לטיפול מחכים חודשים כי אין מטפלים! האשמים הם משרד הבריאות, וחוסר התקנים בהתמחויות. זה השלב האמצעי הזה שהוא הבעיה. אני מנחש שאת נמצאת בו או בקרוב תהיי בו ולכן את מרגישה את מה שאת מרגישה, אבל זה לא אומר שלא צריך להכשיר אנשים בראייה לעתיד! זה ממש לא הפתרון, כי אז קורה בדיוק מה שקרה עם הרפואה, שאט אט קורסת כי לא הכשרנו אנשים גם כשנפתחו תקנים.

22ק ו ס ם

New member
יש הבדל עצום בין עורכי דין לקלינית

אין עוד מדינה בעולם שבו כל כך קשה ללמוד פסיכולוגיה קלינית וחלק מזה קשור לרצון של הגילדה לשמר את היוקרה של התואר וליצור ביקוש לו. מה הבעייה שיהיה עודף של מטפלים ואז רק הטובים יעסקו בטיפול ואילו אחרים ינשרו מהמקצוע? לגבי רפואה, דווקא היו רוצים ללמד יותר אנשים אבל זה התואר הכי יקר ולא בכל מקום יש את הכסף והאנשים שיכולים לתת הכשרה כזו.

katzeran

New member
אבל זו בכלל לא הנקודה

את מדברת על זה שיש יותר מדי סטודנטים שיוצאים מהתואר השני ולא מתקבלים להתמחות או נאלצים להמתין שנה וחצי ויותר להתמחות, מה שנכון - אבל את מתייחסת לזה כהצפה של המקצוע, מה שלא נכון. תסתכלי מה קורה בתחנות לבריאות הנפש, איזה תורי המתנה מטורפים יש. הנה, רק בתחנה שלי נאלצנו להפסיק את הקבלה של ילדים חדשים נכון לעכשיו פשוט כי אין לנו מספיק כוח אדם לתת מענה. והסיפור הזה של תורי המתנה הוא לא רק אצלנו.. אז הנקודה האמיתית היא לא שיש הצפה של המקצוע ושיש יותר מדי פסיכולוגים, נהפוך הוא. הרי אחד היעדים ברפורמה הוא להגדיל את האחוז של האזרחים שמשתמשים בשירותי בריאות הנפש (שנכון להיום נמצא קטן בחצי מהצפוי, אם אני זוכר נכון את הנתונים)

katzeran

New member
כאמור, הבעיה האמיתית היא לא ההתמחות

זה שקשה למצוא התמחות אומר שאין מספיק תקנים להתמחות. הפתרון צריך להיות יותר תקנים להתמחות - כי השירות הציבורי מבוסס על זה ואז יותר אנשים מהאוכלוסיה יוכלו להיעזר בו.

Philip Jr

New member
אני דוקטורנט בפסיכולוגיה בארה״ב

שחי בארץ עד לפני שנה. יש לציין שאני בתחום מחקרי. ראי תגובותיו של ערן, שנמצא בדיוק בשלב הזה. אין הצפה של המקצוע, להיפך. מה שיש זה מחסור בתקני התמחות, וזו סוגיה נפרדת מזו של כמה תוכניות לימוד יהיו להכשרת פסיכולוגים.

Philip Jr

New member
ואגב, לאור איפה שאני נמצא

חשבת על כך שלא מעט אנשים מעוניינים בתואר שני קליני בארץ, ומשם להמשיך להכשרה בחו״ל? דהיינו דוקטורט והתמחות בארה״ב למשל?

ואני גם רוצה לחזק את דבריו של קוסם - הטובים ביותר יקבלו התמחות וימשיכו, אלו שלא יעברו למסלולים מקבילים. בסופו של דבר זו לא סיבה לא לפתוח מסלול תואר שני ולהעניק תארים.

ולסיום, מהיכרותי עם הבינתחומי וידע שיש לי על התוכנית הנ״ל, יפתחו מקומות התמחות נוספים כחלק מה תוכנית הזו.

Philip Jr

New member
אז נסכים שלא להסכים

בין השאר מכיוון שלטעון שאני לא מבין מה קורה בארץ או שזה לא משפיע עליי בשום צורה זו כבר ממש שטות גמורה. את נותנת לרגשות שלך בנושא לעוור אותך לחלוטין. אחותי בתחום, חבריי בתחום, עמיתים שלמדתי ועבדתי איתם. ובתור מי שמנהל פה פורום שעוסק בלימודים, אני נשאר די מעודכן תודה רבה.

22ק ו ס ם

New member
מה שאת מציעה זה שישארו מטפלים גרועים

רק בגלל שיש מחסור במטפלים וזה עושה שירות דב למקצוע, שלא לדבר על אנשים שנפגעים מזה. תחרות בריאה היא מתכון מצוין לסנן את הבינוניים והגרועים במקצוע. אי אפשר לדעת מראש מי יהיה מטפל טוב ולא חשוב כמה ההכשרה טובה. במצב היום שיש מחסור חמור במטפלים ברור שצריך יותר מטפלים. להפך, דווקא בגלל שהמקצוע כל כך יוקרתי וצריך ציונים לא שפויים כדי להתקבל, יש סיבות טובות להניח שדווקא המטפלים הכי טובים מסוננים החוצה. אולי מישהו שיש לו קצת חיים ולא חורש כל היום בתואר הראשון לקבל 100 במבחנים עדיף על מישהו אובססיבי לגבי ציונים שאין לו חיים והוא פרפקציוניסט? לכל הפחות אנשים צריכים מגוון של מטפלים אם ניסיון חיים ואישיות שונה והמערכת כרגע לא תומכה בזה.

החשש שלאדם לא תהיה עבודה הוא קטן ובטח פחות רלוונטי מזה שיהיו מעט מאוד מטפלים. כל אדם יכול לעשות את השיקולים שלו ויש המון אנשים שלומדים אפילו 10 ו15 שנה ועושים דוקטורטים שלא מוצאים עבודה אז מה? הידעת שרק 1 מכל 6 אנשים שמסיים דוקטורט ימצא עבודה באקדמיה וגם זה אחרי 5 שנים? כל אחד עושה את השיקולים שלו.

אם אכן מכללות יוכלו לתת הכשרה טובה כמו שיש באוניברסיטאות לתלמידי רפואה אז איך בדיוק תהיה פגיעה בו? אם יש רופאים טובים אז זה תמיד טוב בטח לא פגיעה במקצוע. תמיד יש דרישה לאנשי מקצוע טובים מכל זוג.

למה האיכות של עורכי דין יורדת בדיוק? את יכולה לבחור עורך דין טוב תמיד. זה שיש אנשי מקצוע גרועים שלא מוצאים עבודה זה עניין שלהם.

Philip Jr

New member
זה ועוד איך הדיון

את רק לא רוצה לנהל אותו, כי את בשלב שההתמחות זה מה שמשנה לך. אם היית מטופלת (ונקווה שלא תהיי) , או היית מישהי שמנסה להתקבל ללימודים קליניים (ושמגיע לה ויכולה להיות מצוינת בזה) היית מדברת אחרת כנראה. המרחק היחסי שלי מהעניין דווקא הופך אותי להרבה יותר אוביקטיבי ממה שאת מציגה בשרשור הזה.

העיניין הוא שאת בעיני, מתמקדת בפן אחד.

נכון-אין מספיק תקנים. זו לא סיבה להפסיק להכשיר-זו סיבה לפתוח תקנים. יש פה שתי בעיות, הפיתרון לא בהכרח צריך להיות ע"ח יצירת בעיה אחרת. כי אם לא תכשירי מטפלים עכשיו-אבל בעתיד יפתחו תקנים ביחס לביקש-מי יעסוק במקצוע? "יעוץ נפשי" זה משהו שתבוע בנו-אם לא יהיו פסיכולוגים זמינים אנשים ימצאו פיתרון אחר. בין אם זה רב או קוצ'ר.
יש בעיות וצריך לפתור אותן כמו שצריך לא לכבות שריפות. הפיתרון שאת מציעה, הוא כיבוי שרפה. הפיתרון שאחרים מציעים פה-מדבר על פיתרון כוללני יותר של הבעיה.

22ק ו ס ם

New member
הבעייה שיש גבול לסינונים שאפשר לעשות

אפשר לסנן מראש חלק מהמועמדים שברור שלא יהיו מטפלים מוצלחים, אבל יש הרבה דברים שמשתנים עם הזמן שיכולים להוביל מישהו להיות מטפל גרוע. בזה שמגבילים מראש את הבחירה במטפלים לאלו שהם בעלי ציונים גבוהים מאוד, מגבילים מאוד את המטפלים העתידיים. למה שמישהו שיש לו ציונים טובים אבל לא בהכרח בשמיים לא יכול להיות מטפל טוב? המאגר של תלמידי תואר שני בעיניי מצומצם ואם יהיו יותר מקומות שאפשר ללמוד ולהתמחות אז הסינון הטבעי יעשה כמו שאת מציעה.

רק אדם טיפש או כזה שאין לו כסף יבחר עורך דין לפי המחיר. כמו שציינת, אדם שלא מברר כלום על העורך דין יכול לקבל שירות גרוע. זו אשמתו של מי ששוכר את העורך דין לא של העורך דין בהכרח.

Philip Jr

New member
אגיב רק לזה, אחרת יהיה פה שרשורפלצת

את הגילוי הנאות נתתי - אני למדתי בבינתחומי, חי בחו"ל, ועוסק במחקר, אכן. אבל זה לא משנה שדעתי קרובה לזו של ערן, קוסם, אשת המסכות, שדווקא חלקם לא במצבי אלא במצבך ובתחום הקליני..

לא פותרים בעיה של התמחויות ע"י הכשרה של פחות פסיכולוגים קליניים. אם נפעל כך, יווצר אותו המצב שנוצר עם הרופאים - אין יכולת להכשיר מספיק אנשים כדי לאייש בצורה סבירה את בתי החולים כיום.

ואני רוצה לומר עוד שני דברים. את הראשון גם ערן אמר וזה מאד בולט - ועוד איך יש עבודה לפסיכולוגים. "אין עבודה למי שכבר פסיכולוג"? זה פשוט לא נכון.. יש המון עבודה, רק אין תקציב להתמחויות שיכשירו את כל הפסיכולוגים שצריך כדי לעשות את העבודה.

והשני הוא שמעבר לזה שאת מתעלמת מצורכי המטופלים ומתמקדת בצורכי המתמחים בהווה ובעתיד, את גם מתעלמת מאלו שירצו ללמוד בחו"ל כמוני, או לעבוד באקדמיה ולעשות דוקטורט טיפולי כלשהו. לא כל מי שיעשה תואר שני קליני ילך לעשות התמחות קלינית.. וטוב שכך. אבל צריך לאפשר לאנשים ללמוד את התחום כדי שיוכלו להמשיך לכל האפיקים האלו..

BellA עלמה

New member
יאללה לקרוא את\יודע\ת ??

כתבתי כבר 1000000000000000000 פעם אנילא מטפלת באומנויות { נכון ל|הדגש היום}.
אני מתעניינת בנושא.

זהו תגובה אחרונה לכינויים לא רשומים {כאלה עם כוכבית} שנראה שהם סתם באים להתסיס

יום טוב

Rainbow syrup

New member
וואו

למעלה