למקרה שלא שמעתם - תארים שניים בבינתחומי

Philip Jr

New member
ככה בדיוק אני רואה זאת

אבל נראה שמיכל לא מסכימה.. בכל מקרה אני מסכים עם כל מילה.

BellA עלמה

New member
זה בערך מה שאני כתבתי

יוקרה - שימור גילדה..
אני בדעה שצריך להפוך את פסיכולוגיה טיפולית (קלינית .. חינוכית , שיקומית ושאר מקצועות הפסיכולוגיה הטיפוליים) ל עוד מקצוע ולא מקצוע מורם מעם המיועד לקרם דלה קרם (אליטה )..

Rainbow syrup

New member
אני כל כך מסכימה עם מה שאתה כותב!

Philip Jr

New member
למקרה שלא שמעתם - תארים שניים בבינתחומי

ורק גילוי נאות - אני סטודנט לשעבר בבינתחומי, ומאד שמח על כך. כיום דוקטורנט בהווה באוניברסיטת אילינוי בארה"ב. הנה לשון ההודעה שקיבלתי כסטודנט לשעבר:

"שלום רב,

אנו שמחים וגאים לשתף אתכם בהודעת המועצה להשכלה הגבוהה (מל"ג) על קבלת אשור פתיחת התכניות לתארים שניים בפסיכולוגיה קלינית (התמחות מבוגר והתמחות ילד/מתבגר) ובפסיכולוגיה חברתית (חטיבה לימודית בקבלת החלטות, חטיבה לימודית ביחסים בין-אישיים וחטביה לימודית בקונפליקט ופיוס בין קבוצות) בשנת הלימודים תשע"ה שתיפתח באוקטובר 2014.

התכניות לתארים שניים פותחו כהמשך למצוינות המאפיינת את תכנית הBA שלנו וכ"בית מקצועי" לבוגרים שלנו ולאחרים הרוצים להצטרף למשפחת בית הספר. במסגרת התארים המתקדמים יוקנו לכם כלים, מיומנויות והכשרה מעשית שתאפשר לכם להוביל ולהשתלב בעולם התעסוקה והמחקר.

נעדכן אתכם בהמשך בפרטי התכניות ובמועד פתיחת הרישום לשנת הלימודים תשע"ה."

מקווה שפתיחת התארים האלו תהווה הזדמנות לעוד אנשים ללמוד תארים מתקדמים בפסיכולוגיה ולהמשיך בתחום!

Philip Jr

New member
בהחלט

במובן שיתכן מאד ויפתחו בו (בקמפוס או מחוצה לו) מקומות להתמחות. אבל זו באמת לא הנקודה המרכזית.

22ק ו ס ם

New member
אני לא חושב שצריך להפוך אותו לעוד מקצוע

כי אחרי הכל, עדיין אנחנו מדברים כאן בדיני נפשות. מה שכן צריך לקרות זה לבסס אותו על מחקרים מדעיים וטיפולים שהוכח שהם עובדים ולסלק את אלו שלא. פסיכולוגים צריכים להפגין שקיפות בסוג הטיפול שהם נותנים, מה המטרות המדויקות של הטיפול, איך הם ידעו שהוא עובד או לא, כמה זמן זה אמור לקחת וכו'. כיום יש יותר מדי עמימות וסובייקטיביות.

בהחלט מסכימה איתך.

אני חושבת שצריך לדעת להגדיר מטרות בטיפול-ולראות אם עומדים בהם. יש אומנם מקום לאינטואיציה ומושגים מופשטים למינהם-אבל אני לא רואה היגיון בלהיתלות במשהו בינוני מינוס. אנחנו צריכים לשאוף לטיפול אפקיבי ובמידת האפשר אובקטיבי כלל הניתן.

למעלה