לנתח שירים

לנתח שירים

אוקיי. אז ככה, הייתי מתחיל ראשון. אבל, אני ממש חייב לזוז... אז אני אתן למישהו אחר להתחיל... אצלנו בביצפר לקחנו שיר של אביב גפן.. וניתחנו את האמ-אמא שלו.. אז אני נותן פה שיר של היהודים.. כל אחד ייתן פירוש לכל בית.. זה ממש כייף.. תנסו... הימים שלנו\ היהודים השנים שעברו לקחו לי את הכוח הנה אני כבר פוחדת לחשוב הימים שלנו אין בם מרגוע אולי אלוהים מנסה לעזוב ויש שרואים את זה ויש שנוטים לחשוב שהכל סגור שאין דבר שכבר יעזור מאמינים בזה עד ששוקעים בחול ואם יש שם אל אחד אז אני לא יודעת למה בלילות אני לבד לא שלחת לי אף אחד שיבוא אליי כי אם יש שם אל אחד אז אני לא יודעת כמה עוד לילות אסבול לבד לא שלחת לי אף אחד אף אחד מנתחים כל בית בנפרד. זה מראה את ההשקפה של כל אחד על העולם. זה באמת נחמד. ^-^אלעד.

Darkness limit

New member
אחלה רעיון!!!!

אני אני אנייייי אני!!!!! אני לוקחת ת´פזמון!!!!! ואם יש שם אל אחד אז אנ´לא יודעת למה בלילות אני לבד לא שלחת לי אף אחד שיבוא אלי כי אם יש שם אל אחד אז אנ´לא יודעת כמה עוד לילות אני לבד לא שלחת לי אף אחד שיבוא אלי.... אזככה.... מדובר בידידתנו, לצורך העניין נקרא לה בובה´לה... אז בובה´לה אוהבת יותר מדי את עצמה וחושבת שאם אלוהים היה קיים, אז הוא בטח היה בא אליה לז**ן אותה בלילות... אבל בגלל שאלוהים לא אצלה במיטה, אז הוא גם לא קיים... בובה´לה שלנו גויינג דאון וסתם.... מתבאסת... רוצה ז*ון מאלוהים.... אוי..... אני נותנת לכם אישור לסקול אותי באבנים.. אני מסטולה, לא אשמתי

shkool

New member
אין אייקון של אבן אז אני יסקול אותך

בגולגולות

shkool

New member
טוב נו אני יתחיל...

בית ראשון: בבית הראשון מסופר על אחת שקשה לה בחיים והיא דיי בדיכאון והיא סובלת(את התשובה למה היא סובלת תגלו בבית השני). בתחילה, היא עוד מאמינה באלוהים ואומרת שאולי הוא מנסה לעזוב - כלומר, אלוהים לא עוזר לה והיא מסיקה מכך שאולי הוא מנסה לעזוב או שהיא מדברת בציניות והיא מלכתחילה לא מאמינה באלוהים. אחר כך היא מדברת על אותם האנשים שמאמינים באלוהים והם בעצם מאמינים בו לשוא כי בסופו של דבר הם "ישקעו בחול" - שוב, אפשר לראות כאן את אי האמונה של הדוברת באלוהים. בית שני: בבית הזה הדוברת מחזקת את טענתה שאלוהים לא קיים בכך שהיא מספרת שלמרות מכאובייה ולמרות שהיא סובלת אלוהים לא עושה כלום בכדי לעזור לה. היא צריכה מישהו שיעמוד לצידה(אולי חבר/אהוב) ואלוהים לא עוזר לה למצוא אותו. בסוף היא חוזרת על הטענה שאלוהים לא שלח לה אף אחד - זה מראה על הכאב הגדול שלה שהיא בודדה ואין לה אף אחד. איך היה, בסדר זה?(בסגנון ניסים בוסקילה
)

Darkness15

New member
באמת אחלה רעיון...

מדובר על נרקומן שאומר שכל השנים האלו שבהן הוא לוקח סמים לקחו לו את הכח, והוא פוחד לחשוב מה ייקרה לו בעתיד. בימים שהוא חי בהם עכשיו אין לו מרגוע כי התחיל לקחת H והוא בטורקי כל הזמן.. יש הרבה אנשים שפעם היו חברים שלו, עכשיו מסתכלים עליו מהצד ושואלים את עצמם איך הוא התדרדר כ"כ לעולם הסמים, אבל לא מנסים לעזור לו- כי הם חושבים שהוא אף פעם לא ייצא מזה ויגמור בגיל צעיר, ובגלל שהם מאמינים בזה, הנרקומנים שלא מקבלים עזרה שוקעים בחול- נקברים. עכשיו הנרקומן מדבר לאלוהים- אנשים בייאוש מחפשים מישהו להאמין ולהתרכז בו.. אבל הוא לא קונה את הבולשיט הזה, הוא אומר שאם באמת היה אלוהים, אז מישהו היה עוזר לו... טה דה!.. DARKNESS

Darkness limit

New member
חעעעעעע חעעעעעע

זה אמור לשקף ת´ראיה שלך לגבי העולם..? מסומם שכמותך! נקודונת למחשבה.. מה יקרה אם ננסה לפרק לעומק את השיר "החברה להגנת הטבע"..... מישהו שמצייר על הקירות באמבטיה..... מישהו שיושב על ספסל ליד הסופרסל.... מישהי עשירה ומטומטמת.... וואט דה פאק?!?!?!

אויש, אני אדבר ברמה שלך..שנייה..

לא לכל שיר יש משמעות. דה! מן הסתם, לשיר "החברה להגנת הטבע" אין משמעות. לשיר של היהודים הזה,יש! וכל אחד מפרש אותו בצורה שונה לפי הראייה שלו. קאפיש? יופי. אם לא, אני יכול לנקד לך. ^-^אלעד.

Darkness limit

New member
אתה תנקד?! במיוחד בשבילי?!

אז תנקד! בכיף.... אפעם אפחד לא עשה דבר כזה בשבילי... :)

sagiiltus

New member
סליחה שאני קקה אבל

אני ממש נגד ניתוח שירים לדעתי הניתוח רק מוריד מערכו של שיר/סיפור/וכו´.. כל היופי בשירים הוא שכל אחד מפרשן את השיר לעצמו, ולא לאחרים..

shkool

New member
נו, מה את רוצה. כל אחד מפרשן את זה

לעצמו, אבל מראה את הפרשנות שלו לאחרים - את לא חייבת לקבל את הפרשנות שלי...

sagiiltus

New member
אממממממ....

אני בן ואשמח לקבל יחס כבן
בכל מקרה אתם מוזמנים לפרשן בכיף
אני פשוט אמרתי את דעתי

תראה..

אתה עדיין מפרש את השיר איך שאתה רואה אותו.. אתה פשוט מרה את זה לאחרים. סבבה, זה לא חובה.. פעם גם אני הייתי נגד זה. אבל עכשיו, אחרי שעשיתי את זה עם הכיתה שלי. ואחרי שכבר עברתי את כל מה שיש לעבור בשביל להבין איך לנתח שיר , בלי לעוות את האמ-אמא שלו.. אז זה דווקא נחמד. תנסה אחי, לנסות לא עולה כסף.. ואז הזמן שהוא מבזבז, ממנו, אפשר רק ללמוד. ^-^אלעד.

sagiiltus

New member
חח אני בכל זאת אמשיך להתרכז ב...

לשמוע ולשיר את השירים ולא לנתח אותם בכוונה תחילה

עוד שיר

עוד ארון אחד\ היהודים אם יש מתים למעלה בשמיים אז עוד מעט אני איתם מה שנשאר לקחת בינתיים הרבה אויר ולהוציא עשן למרות הכל עדיין מקווה ש מה שהיה בעצם לא נגמר ומי אני כשהגוף באדמה נשאר אנשים עוצמים את העיניים ונרדמים כי מאוחר מה שנשאר לנסות כי בינתיים אני ערה מהשבוע שעבר ואם אני מכאן סוף סוף הולכת מה שהיה בעצם לא נגמר הכל זמני כשהגוף באדמה נשאר אני רואה אותו, הכל עכשיו בסדר אולי גם הוא פוחד להיות לבד רק להבין אותו שווה את כל הסבל כדאי לבנות גם בשבילי עוד ארון אחד אם החיים מתחלקים אצלי לשניים החלק הראשון נגמר מזמן מה שנשאר לקוות שבינתיים הוא יסתפק במה שיש לו שם ואם אני באמסטרדם הולך ומה שרואים משם לא רואים מכאן כמה זמני וכמה שאני קטן אני רואה אותו, הכל עכשיו בסדר אולי גם הוא פוחד להיות לבד רק להבין אותו שווה את כל הסבל כדאי לבנות גם בשבילי עוד ארון אחד הנה שיר שאני לא הצלחתי ממש לנתח. כי למרות שזה שיר מדהיים! ואחר הכי טובים שלהם! הוא בכל זאת לא ממש מלא משמעות מבחינתי.. נראה מה אתם תוציאו ממנו... ^-^ לפי דבקשת Darknes15 תהנה גבר... אני אנתח את זה אחרי שכולם ינתחו את זה כבר. שגיא - אני צוחק איתך אחי. אני יודע שאתה לא הומו! וברוך השם, אני יותר סטרייט מסרגל!! העם הנשי, כמה שהוא הכאיב לי, אני עדיין נמשך רק אליו. ^-^אלעד

sagiiltus

New member
אני לא מנתח אבל יש לי הצעה...

יש דמיון מסוים בין הרעיון של "עוד ארון אחד" ל"עידן האלוהים"... אתם מוזמנים להשוות בין שני השירים המעולים הללו!

דווקא השיר עוד ארון כיף נורא לנתח

תחשבו על זה שניה כשהם מדברים על "אני רואה אותו" הכוונה לאלוהים הם מדברים בשיר על המוות , על המתים למעלה ועליהם למטה -כאילו הם עומדים למות תפרשו כל שורה ושורה ככה ותראו זה השיר שהכי אהבתי את המשמעות שלו אצל היהודים ומלחמה שקטה כמובן(מי שמכיר את הגרסה המלאה)

CrANcH

New member
מלחמה שקטה ../images/Emo92.gif

אמממ אני מחפש מלא זמן את הגרסא המלאה של מלחמה שקטה.. איפה אני יכול להשיג??

sagiiltus

New member
כנ"ל....

יש אותו בגרסת אולפן למישהו? כי מהופעה אני חושב שאפשר להשיג...

למעלה