לנתח שירים

pEace LadY

New member
ניתוח בית ראשון../images/Emo25.gif

טוב זה באמת שיר שגורם לנו להרהר בנושא שפיותו של ידידינו תום פטרובר... אני בדרך כלל מזדהה עם מה שהוא כותב אבל זה שיר שצריך לשאול אותו למה לעזזל הוא התכוון בכל זאת אני אנסה לנתח אותו אם יש מתים למעלה בשמייים אז עוד מעט אני איתם מה שנשאר לקחת בינתיים הרבה אוויר ולהוציא עשן למרות הכל עדיין מקווה ש מה שהיה בעצם לא נגמר ומי אני כשהגוף באדמה נשאר
טוב אז הבית הראשון מדבר על כמה שהחיים מסריחים, כל היום מעשנים ולא עושים כלום,מרגישים כאילו הולכים למות...אבל בכל זאת היא אומרת שהיא לא רוצה שזה ייגמר (החיים) ולהשאיר את הכל מאחוריה..זתומרת היא לא רוצה למות אבל מסריח לה בחיים. טוב אמרתי לכם שזה לא יצליח

Darkness15

New member
ניתוח 2, מיאו!

אם אכן יש רוחות, אז אני אצטרף אליהן בקרוב, בגלל הסמים.. הוא יודע שהוא כבר אבוד, אז עדיף להמשיך לקחת סמים ובעצם להתאבד, למרות כל המצב החרא שלו הוא מקווה שהוא לא ימות יכ הוא ממש חולה על ההשפעה של הסמים, אבל תכל´ס, מרוב שהוא כל הזמן על סמים הוא כבר לא יודע מי הוא באמת, כל האישיות שלו נמחקה.. פזמון: אנל´א מבינה אותו.. נראה לי שאנחנו עושים את העבודה ליהודים, כי למען האמת נראה לי שהם סתם מדברים בכלליות על סמים, סקס וכו´, אבל הם אף פעם לא באמת חשבו על המשמעות העמוקה של הדברים לפני שהם כתבו (סתומרת תום), כמו שבוב דילן עשה.. אין לי פה כוונה להשמיץ אותם... הם ממש אחלה והכל..ולא תמיד חייבת להיות משמעות לכל דבר.. יום טוב! Darkness

שמע\י - לא יודע אם זה בן או בת

אני אכתוב את זה בשפת זכר, יותר קל. תאמין לי, שהיהודים, כאלה שכתבו את השירים יודעים מה הם עושים. הם כותבים את השירים תחת מצב רוח מסויים. המילים שלהם מלאות במשמעות ,שאולי רק הם יבינו. ואולי,איכשהו גם אנחנו.. ת´אמת עשינו את הרוב. אני אנתח את השיר שנייה.. ^-^אלעד.

Darkness limit

New member
אפשר גמלנסות?! למרות שאת הרבה יותר

שנונה וחכמה וטובה ומוכשרת ממני.... אממממ.. אני יעבור לחלק האחרון כי אין לי מה להוסיף על החלק הראשון... העולם הזה כל כך חסר משמעות שמה שבעצם יש לעשות בו זה להתמסטל כל היום ולהמציא משמעויות בראש... היא מקווה שאחרי שהיא תמות עדיין ישאר זכרון או זכרון של משהו שהיא עשתה, ששינה למישהו משהו... אבל היא בעצם יודעת שכשהיא תמות בעצם לא ישאר כלום כי היא היתה בסך הכל רק עוד בשר עם נשמה(?) בעולם.... ואחרי שמתים-נגמר! טה דם!

הנה הניתוח שלי...

אם יש מתים למעלה בשמיים אז עוד מעט אני איתם מה שנשאר לקחת בינתיים הרבה אויר ולהוציא עשן למרות הכל עדיין מקווה ש מה שהיה בעצם לא נגמר ומי אני כשהגוף באדמה נשאר -אם בעצם יש מלאכים, אנשים טובים,למעלה - אז אני איתם עוד מעט. כי הרי כל מה שנשאר לעשות , זה לחפות על מה שעשינו (להוציא עשן) ולקחת אויר, בשביל לנסות לחיותבתוך עולם שכזה. היא עדיין מקווה, שלעולם הזה יש סיכוי. ושזה לא הגיוני יותר שהוא ייגמר ככה!! אבל, מה היא יכולה לעשות בכלל?? היא סתם עוד גופה חסרת תועלת. אנשים עוצמים את העיניים ונרדמים כי מאוחר מה שנשאר לנסות כי בינתיים אני ערה מהשבוע שעבר ואם אני מכאן סוף סוף הולכת מה שהיה בעצם לא נגמר הכל זמני כשהגוף באדמה נשאר -אנשים כבר מוותרים (עוצמים את העיניים) והולכים אל המוות - אחרי הסיגריות וכל החראטה הזה. אבל היא? היא לא מוותר עדיין! אבל אם היא מכאן הולכת, היא מקווה שיישאר משהו מאחוריה, שיאמין במה שהיא האמינה! שלעולם יש סיכוי! אבל, זה לא יהיה לתמיד, כי גם הוא ימות. אני רואה אותו, הכל עכשיו בסדר אולי גם הוא פוחד להיות לבד רק להבין אותו שווה את כל הסבל כדאי לבנות גם בשבילי עוד ארון אחד -היא רואה את אלוהים היא מבינה שהכל דווקא לא כל כך רע במוות! היא מבינה את העולם עכשיו, וכל הסבל שהיא חוותה בו, כבר לא משנה לה. היא רוצה למות! אם החיים מתחלקים אצלי לשניים החלק הראשון נגמר מזמן מה שנשאר לקוות שבינתיים הוא יסתפק במה שיש לו שם ואם אני באמסטרדם הולך ומה שרואים משם לא רואים מכאן כמה זמני וכמה שאני קטן -החיים מתחלקים לשני חלקים. חיים ומוות. החיים, נגמרו מזמן. הוא מקווה, שהיא תהיה מאושרת שם למעלה. ואם הוא אפילו מרחוק ( השמיים) היא תראה את התקווה, אז היא תבין, כמה שכל אותם אנשים, הם קטנים! חסרי משמעות! (סיכום אישי-) בגלל זה, עדיף למות! מקווה שתהנו. ^-^אלעד.

חח,תודה.

חח, אחרי שנה ומשהו של למידה על זה. ניתוח של כל שיר בכלל, נהיה ממש ממש משעמם. אבל יותר מהיר.. ככה, שזה ממש פשוט.. וואלה, ת´אמת.. אנ´לא יודע איך לימדו אותנו דבר כזה.. לא נראה לי שזה ממש שאפשר ללמד.. פחחחח, ביצפר של מוכשרים יש לנו. ^-^אלעד.

pEace LadY

New member
בואו ננתח את מחפש תשובה!!../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

מחפש תשובה זה אחד השירים הכי יפים בעייני של היהודים....גם למיטב זכרוני הוא היה שיר מצליח (הדיסק של זה יצא ב 94 אז אני לא זוכרת) הוא כזה מלא עוצמה ורגש . טוב התלהבתי תקראו לקחתי תפיזמון. איך זה שאני מחפש תשובה ולא מוצא איך תמיד נכבה האור כשאני בוכה איך זה שאני מחפש תשובה ולא מוצא איך תמיד נהיה שחור אם אני בוכה אוקי הוא מתכוון שהוא לא מוצא את האמונה שלו בשום מקום, וכשהוא בוכה, זאת אומרת שואל שאלה קשה, כמו "אם יש אלוהים אז למה ככה וככה", אז נכבה האור, אין לאף אחד תשובה לשאלה. הכוונה שכל האנשי דת והאנשים שמאמינים באלוהים וסוגדים לו, יודעים יפה מאד להגיד שיש אלוהים אבל כצריך להסביר למה העולם כזה מסריח נהיה שחור, נכבה האור וכו וכו....זתומרת אין תשובה לשאלה. קיצר הבנו שתום פטרובר אתאיסט תגובות!!

מחפש תשובה

ת´אמת! זה שיר עוצמתי! ומדדדדהייים!!!!! אני אנתח אותו!!! אני אנתח הכל. היהודים \ מחפש תשובה זה נכון ואין לי שום פתרון אני עכשיו לבד אני פוחד מהמוות החיים מה השאירו בי ,עוד כמה צלקות בצד תמשיך להתפלל לחרש למעלה אומרים שהוא שומע כל אחד -אז ככה. הרי מן הסתם שהחירש למעלה, הוא אלוהים. כולם מתפללים, כולם מבקשים, כולם מתחננים למשהו והוא כנראה חירש או משהו,הוא לא שומע מילה! אבל חייבים למהשיך לנסות, כמו שמנסים לגעת בכוכב, יודעים שלא יכולים - אבל במקרה ו - אז למה לא. (ת´אמת, אני בטוח שהוא מדבר פהעל משהו בין חילוניים לדתיים. דעה אישית שלי - וככה אני מנתח את השיר) הוא לבד בעולם, כולם חוזרים בתשובה, והחילוניים מצטמצים פה. הוא פוחד שבגלל האמונה שלו, הוא לא ייחיה חיים טובים. איך זה שאני מחפש תשובה ולא מוצא ואיך תמיד נכבה האור כשאני בוכה איך זה שאני מחפש תשובה ולא מוצא ואיך תמיד נהיה שחור אם אני בוכה אני בוכה -מחפש תשובה , מזכיר משהו?? אני חושב שהוא אומר, כולם חוזרים בתשובה והוא לא מוצא את הדרך שלו! הוא מתייאש לגמרי כבר, עד שזה כבר הופך לתסכול! - הוא בוכה. זה נכון, בעיקר בזמן האחרון אני נראה שונה אני עף לשמיים עם כדור אחד או שניים למה אני צריך את זה? אשרי האיש שיש בו אלוהים כי את שלי אני מזמן כבר לא מוצא -הוא כבר מתוסכל לגמרי! הוא איבד תקווה, הוא כבר לוקח סמים (אני עף לשמיים עם כדור אחד או שניים) הוא יודע שהוא לא צריך את זה. אבל,מה לעשות. התסכול מצנח אותו. אין לו כבר אלוהים. הוא , את התקווה שלו , איבד מזמן! בתוך מקדש בלי אור מתפלל למעלה ת´שחור אני שואל (הבית השלישי מסתכםככה) -מקדש. שוב, מזכיר משהו?? (בית כנסת אולי?) כמה שהוא ניסה, וכמה שהוא עשה.. כלום לא עזר. אלוהים עדיין חרש. והכל למעלה שחור. אטום זה היה הניתוח שלי. מקווה שנהניתם :) ^-^אלעד.

למעלה