לסוכרתיים תבשיל טעים לשבועות,

shron17

New member
לסוכרתיים תבשיל טעים לשבועות,

מתכון בריא לשבועות באדיבות השף ,
הד”ר רני פולאק"

מאכלים רבים שאנו נוהגים לאכול בשבועות עתירי שומן וקלוריות,
ואינם מומלצים כדי לשמור על תזונה בריאותית, דלה בשומן ועשירה בסיבים תזונתיים.

כך למשל השימוש הניכר בגבינות עתירות שומן במאכלי החג,
עלול להשפיע בקלות רבה על רמת הכולסטרול שלנו.

ד”ר רוני פאלק, מנהל המרכז לסדנאות בישול רפואיות במרכז לאיכות חיים במרכז הרפואי הדסה בירושלים.
והמתכון נהאחט לסוכרתיים מוגש לכם באדיבותו:

מתכון לירקות שורש אפויים:
החומרים ל-10 מנות.
- 1 ראש שום מקולף ומפורק לשיניים
- 2 בצלים קצוצים- גס.
- 2 קולרבי – לחתוך לקוביות
- 2 לפת – לחתוך לקוביות
- 2 סלק -לחתוך לקוביות
- 1 בטטה קטנה חתוכה לקוביות
- 1 דלורית חתוכה לקוביות של ס”מ
- 2 גזרים קטנים לחתוך לקוביות
- 1 שורש פטרוזיליה – חתוכה לקוביות
- 1 שורש סלרי -לחתוך לקוביות
- חצי כוס עלי זעתר טריים,או קורנית,(תימין)
- מעט שמן קנולה
- מלח ופלפל
- 4 כפות שמן זית
- צנצנת יוגורט כבשים ,(רצוי בסגנון בלקני ,של מחלבות גד.)
- כפית תבלין סומק (זהו תבלין טחון ובטעמו חמצמץ).
ההכנה:
- ערבבו את ירקות השורש עם מעט מלח פלפל, זעתר או תימין,ושמן זית.
ולאפות בתנור כ -40 דקות (עד לריכוך כל הירקות),
- כשהירקות התרככו, לצקת אותם על צלחת הגשה ,(כשהם קרים או חמימים),
- צקו מעליהם את היוגורט,
פזרו מעט סומק ועירית קצוצה לקישוט ,(או כמה עלי- פטרוזיליה טריים) .
והרי לכם קדרת ירקות עשירה,צבעונית ובריאה.
הערה:
למי שרגיש למוצרי חלב ,אפשר לוותר על היוגורט.
 

ladybug4NLP

Active member
לפת וסלק הם עטירי סוכר-במיוחד מבושלים/אפויים

אז כדאי להגדיל במקום תת מעט מהירקות האחרוים
 

123diet

New member
פרופוריוצת

מעבר לזה שהמנה מתחלקת ל 10
גם כמה שמים על הצלחת חשוב וכמה אוכל
אוכלים בארוחה...
 
סלק ולפת מבושלים עתירי סוכר?! מאיפה זה לקוח?!

הסלק הוא 44% פחמימות מתפוח אדמה מבושל, 36% פחמימות מתירס ובטטה מבושלים, 50% פחמימות משעועית מבושלת.
הסלק כמו גזר טרי, וכמו בצל מבושל, מבחינת פחמימות. אני לא אוכל לפת, אבל להערכתי הלפת עוד פחות מהסלק.
 

IrisPeleg

New member
לפי הטבלה

לפי הטבלה שצרפת בשניים בינוניים יש פחות מפרוסה לחם.

אז מה אם אוכלים קצת. זה בהחלט בסדר.

גם אחד זה לא נורא
 

IrisPeleg

New member
בסלק סוכר יש הרבה סוכר

בסלק אדום אין הרבה סוכר והוא בריא ובעל אינדקס גליקמי נמוך.
ארבע סלקים קטנים שקולים למנת פחמימה (15 גרם פחמימות).
 

ladybug4NLP

Active member
הסתמכתי על ספרו של ד"ר ברנשטיין

אבל כל אחד כמובן באמונתו יחיה - או ימות.

גם בלפת וגפ בסלק יש המון סוכר.
מי שרוצה - שיצרוך כמובן
 

IrisPeleg

New member
זה מה שאמרה לי הדיאטנית

ספרו של ד"ר ברנשטיין בעייתי כי מדובר באסכולה אחרת לגמרי.

גם עגבניה בעיתית לפי התורה שלו.
 

ladybug4NLP

Active member
בינתיים יש לי תוצאות נהדרות אתו

למרות שאני חורגת פה ושם
 

denur1

New member
ד"ר ברנשטיין מאד מאד מחמיר, הוא מדבר על

36 גרם פחממות ביום שזה כולל גם הגבלה בירקות.
זו הגבלה לסוג 1, בסוג 2 שאינו תלוי באינסולין הוא מעט יותר קל.
למעשה הוא ממליץ לבדוק ולהגיע לרמת פחממות שתאפשר שמירה על ערכים תקינים, בין אלו שיש להם סוג 2 יש מגוון גדול של מצבים לכן גם רמת הפחממות משתנה בהתאם למצב.
 

IrisPeleg

New member
ולסוג 1 יש אינסולין

אם לוקחים אינסולין בשביל מה שאוכלים לא צריך להתנזר.

אני אוכלת הרבה סלק ולוקחת עבורו אינסולין והכל בסדר.
 

denur1

New member
ד"ר ברנשטיין בשיטתו מביא לערכים תקינים

בלי ההקלות הניתנות לחולי סוכרת.
לא נראה לי שאת מצליחה לשמור על ערכים של אדם בריא ,
זכותך לא לקבל את מה שברנשטיין שואף אליו, אבל הוא מביא דרך להגיע לערכים של אדם בריא,
היום יותר ויותר מסכימים שחשוב לשמור על הערכים האלו גם לסוכרתיים,
כמובן שכאשר יש תרופות בסיפור מחפשים את שביל הזהב בין הנזק מתרופות לנזק מסוכר גבוה.
מיותר לציין שד"ר ברנשטיין מביא למצב בו אין עוד צורך בתרופות ולכן אין מניעה להגיע לערכים של אדם בריא
או קרוב מאד לכך.

אחרי הכל אתרו פתוח לכל, ואין לי כל כוונה להיות יחצ"ן שלו, כל אחד בוחר את דרכו להיתנהל עם הסוכרת.
 

IrisPeleg

New member
בוא נפריד בין סוג 1 לסוג 2

גם אסף שיש לו סוג 1 ממשיך להשתמש באינסולין הוא רק לוקח פחות ויש לו פחות נפילות ועליות. האינסולין עדין שם.

שאר הדברים נתונים להחלטה של כל אחד האם הוא רוצה בזה. הכל אישי
 
איך סכרתי טייפ 1 יכול לשמור על ערכים של אדם

בריא בלי אינסולין? זה נשמע לי מאוד לא הגיוני או שלא הבנתי אותך היטב. בכל אופן אני יחסית מקפידה ושומרת על ערכים של אדם בריא (היום אני על 5.4), אני פשוט מאזנת עם האינסולין כשאני אוכלת משהו מעט יותר פחממתי מהרגיל, איזה נזק יכול להיות לאינסולין? לא הבנתי כלום.
 
למעלה