לסוכרתיים תבשיל טעים לשבועות,
מתכון בריא לשבועות באדיבות השף ,
הד”ר רני פולאק"
מאכלים רבים שאנו נוהגים לאכול בשבועות עתירי שומן וקלוריות,
ואינם מומלצים כדי לשמור על תזונה בריאותית, דלה בשומן ועשירה בסיבים תזונתיים.
כך למשל השימוש הניכר בגבינות עתירות שומן במאכלי החג,
עלול להשפיע בקלות רבה על רמת הכולסטרול שלנו.
ד”ר רוני פאלק, מנהל המרכז לסדנאות בישול רפואיות במרכז לאיכות חיים במרכז הרפואי הדסה בירושלים.
והמתכון נהאחט לסוכרתיים מוגש לכם באדיבותו:
מתכון לירקות שורש אפויים:
החומרים ל-10 מנות.
- 1 ראש שום מקולף ומפורק לשיניים
- 2 בצלים קצוצים- גס.
- 2 קולרבי – לחתוך לקוביות
- 2 לפת – לחתוך לקוביות
- 2 סלק -לחתוך לקוביות
- 1 בטטה קטנה חתוכה לקוביות
- 1 דלורית חתוכה לקוביות של ס”מ
- 2 גזרים קטנים לחתוך לקוביות
- 1 שורש פטרוזיליה – חתוכה לקוביות
- 1 שורש סלרי -לחתוך לקוביות
- חצי כוס עלי זעתר טריים,או קורנית,(תימין)
- מעט שמן קנולה
- מלח ופלפל
- 4 כפות שמן זית
- צנצנת יוגורט כבשים ,(רצוי בסגנון בלקני ,של מחלבות גד.)
- כפית תבלין סומק (זהו תבלין טחון ובטעמו חמצמץ).
ההכנה:
- ערבבו את ירקות השורש עם מעט מלח פלפל, זעתר או תימין,ושמן זית.
ולאפות בתנור כ -40 דקות (עד לריכוך כל הירקות),
- כשהירקות התרככו, לצקת אותם על צלחת הגשה ,(כשהם קרים או חמימים),
- צקו מעליהם את היוגורט,
פזרו מעט סומק ועירית קצוצה לקישוט ,(או כמה עלי- פטרוזיליה טריים) .
והרי לכם קדרת ירקות עשירה,צבעונית ובריאה.
הערה:
למי שרגיש למוצרי חלב ,אפשר לוותר על היוגורט.
מתכון בריא לשבועות באדיבות השף ,
הד”ר רני פולאק"
מאכלים רבים שאנו נוהגים לאכול בשבועות עתירי שומן וקלוריות,
ואינם מומלצים כדי לשמור על תזונה בריאותית, דלה בשומן ועשירה בסיבים תזונתיים.
כך למשל השימוש הניכר בגבינות עתירות שומן במאכלי החג,
עלול להשפיע בקלות רבה על רמת הכולסטרול שלנו.
ד”ר רוני פאלק, מנהל המרכז לסדנאות בישול רפואיות במרכז לאיכות חיים במרכז הרפואי הדסה בירושלים.
והמתכון נהאחט לסוכרתיים מוגש לכם באדיבותו:
מתכון לירקות שורש אפויים:
החומרים ל-10 מנות.
- 1 ראש שום מקולף ומפורק לשיניים
- 2 בצלים קצוצים- גס.
- 2 קולרבי – לחתוך לקוביות
- 2 לפת – לחתוך לקוביות
- 2 סלק -לחתוך לקוביות
- 1 בטטה קטנה חתוכה לקוביות
- 1 דלורית חתוכה לקוביות של ס”מ
- 2 גזרים קטנים לחתוך לקוביות
- 1 שורש פטרוזיליה – חתוכה לקוביות
- 1 שורש סלרי -לחתוך לקוביות
- חצי כוס עלי זעתר טריים,או קורנית,(תימין)
- מעט שמן קנולה
- מלח ופלפל
- 4 כפות שמן זית
- צנצנת יוגורט כבשים ,(רצוי בסגנון בלקני ,של מחלבות גד.)
- כפית תבלין סומק (זהו תבלין טחון ובטעמו חמצמץ).
ההכנה:
- ערבבו את ירקות השורש עם מעט מלח פלפל, זעתר או תימין,ושמן זית.
ולאפות בתנור כ -40 דקות (עד לריכוך כל הירקות),
- כשהירקות התרככו, לצקת אותם על צלחת הגשה ,(כשהם קרים או חמימים),
- צקו מעליהם את היוגורט,
פזרו מעט סומק ועירית קצוצה לקישוט ,(או כמה עלי- פטרוזיליה טריים) .
והרי לכם קדרת ירקות עשירה,צבעונית ובריאה.
הערה:
למי שרגיש למוצרי חלב ,אפשר לוותר על היוגורט.