בעבר היו יותר, היום כבר כמעט ואין לי היפוים (מבחינתי זה ההישג הכי גדול שלי). אני גם בלי משאבה- עם עטי אינסולין, אבל אני באמת מקפידה מאוד על תזונה ועל הטיפול... בואי נגיד שבאיזשהו שלב הגעתי לa1c 13.6 והחלטתי שהגיע הזמן לעשות כמה שינוים, מאז זה הולך ומשתפר וכמויות ההיפויים הולכות ומצטמצמות (פעם היו לי הרבה, היום זה מאוד נדיר).
כלומר, לא מגבילה את עצמי בכמות הפחמימות ביום או בארוחה אך משתדלת לאכול רק פחמימות שאני יודעת להעריך את כמובן.
משתדלת גם לא לאכול יותר משלוש מנות פחמימה בארוחה (45 גרם פחמימות).
כמו כן אני משתדלת לצרוך פחמימות מלאות. לא מצליח רק עם לחם - טבעונית וללא גלוטן - אין לחמים מלאים כאלו.
בגלל המחיר אני לא אוכלת יותר משתי פרוסות ו/או לחמניה בשבוע
איך אפשר לשלב טבעונות עם סכרת, זה נשמע לי כמו משהו שמאוד מקשה על האיזון... התזונה שלי ברובה הגדול מורכבת מחלבונים וירקות, לקח לי זמן להבין איך כל ירק משפיע עלי אבל הסתדרתי עם זה בסוף, פחמימות מורכבות אני צורכת אבל מעט בארוחה... יש כמויות שאני נורא מקפידה עליהם, נניח לא יותר מ2 פרוסות לחם קל ומלא, או חצי כוס חד פעמית אורז מלא... מדי פעם כמובן יש חריגות ואז אני מאזנת עם האינסולין. פחמימות פשוטות, מתוקים ופירות הוצאתי מהתפריט לחלוטין... רק כשיש לי היפו אני אוכלת תפוח.
אם תראי את התשובה הראשונה שלי בשירשור הזה הבדלתי בין הדרישות של ד"ר ברנשטיין
בין סוכרתיים סוג 1 וסוג 2 , הוא בפרוש מחמיר יותר עם סוג 1, אלו שמקבלים אינסולין ממקור חיצוני,
לגבי סוג 2 הוא פרגמתי תוך התיחסות למצב השונה של החולים.
האם הפחמימה משתנה לפי האמונה? את חושבת שאם תכתבי: "גם בלפת
וגפ בסלק יש המון סוכר" אז זה יהיה נכון? {את מטעה את הקוראים).
אני לא מאמין שרופא אחראי כותב כך בספר.
והוא גם אינו לא אחראי, הוא פשוט מאמין שהדרך להימנע מסיבוכי הסוכרת היא לשמור על איזון של אדם בריא. כדי להגיע לכך נדרשת לניסיונו תזונה מסויימת אבל צריך להבין שהתזונה היא הכלי , היא לא המטרה.
אם אדם סוכרתי מצליח לאכול מה שבא לו ולהיות עם A1C קרוב ל5% , ללא היפויים - ד"ר ברנשטיין יהיה האחרון שיבקר אותו.
אין כאן שום קשר לאמונה בדרך מסויימת או בדיאטה זאת או אחרת.
לכתוב שלפת וסלק הם עתירי סוכר-במיוחד מבושלים/אפויים זאת שטות ממדרגה ראשונה (פשוט לא נכון).
גם אם הוא נמצא בדיאטה של 10 פחמימות בשבוע. עתיר פחמימות זה לא ביחס למה שהוא אוכל, אלא
ביחס למוצרים תחליפים אחרים.
אני מכיר מישהו שלאישתו יש A1C של 7.6- 7.2. הוא אומר לה שזה בסדר גמור, ואין לה שום סוכרת.
כאשר הערתי לו על כך, הוא אמר משפט דומה למשפט, איש באמונתו יחיה - או ימות!!!