לסוכרתיים תבשיל טעים לשבועות,

IrisPeleg

New member
כמה היפויים יש לך?

האם ה-A1C המדהים הזה הוא הממוצע בגללל ההיפרים וההיפויים או שבדרך כלל את מאוזנת טוב.

בהחלט מרשים.

מעט מאוד

בעבר היו יותר, היום כבר כמעט ואין לי היפוים (מבחינתי זה ההישג הכי גדול שלי). אני גם בלי משאבה- עם עטי אינסולין, אבל אני באמת מקפידה מאוד על תזונה ועל הטיפול... בואי נגיד שבאיזשהו שלב הגעתי לa1c 13.6 והחלטתי שהגיע הזמן לעשות כמה שינוים, מאז זה הולך ומשתפר וכמויות ההיפויים הולכות ומצטמצמות (פעם היו לי הרבה, היום זה מאוד נדיר).

IrisPeleg

New member
נהדר ומרשים

מנסה להבין את התזונה שלך וללמוד.

אני לאחרונה משתדלת לאכול רק דברים מדידים.

כלומר, לא מגבילה את עצמי בכמות הפחמימות ביום או בארוחה אך משתדלת לאכול רק פחמימות שאני יודעת להעריך את כמובן.
משתדלת גם לא לאכול יותר משלוש מנות פחמימה בארוחה (45 גרם פחמימות).
כמו כן אני משתדלת לצרוך פחמימות מלאות. לא מצליח רק עם לחם - טבעונית וללא גלוטן - אין לחמים מלאים כאלו.
בגלל המחיר אני לא אוכלת יותר משתי פרוסות ו/או לחמניה בשבוע

גם אני ללא משאבה. זאת לא בעיה.

אני חייבת להודות, אף פעם לא הבנתי

איך אפשר לשלב טבעונות עם סכרת, זה נשמע לי כמו משהו שמאוד מקשה על האיזון... התזונה שלי ברובה הגדול מורכבת מחלבונים וירקות, לקח לי זמן להבין איך כל ירק משפיע עלי אבל הסתדרתי עם זה בסוף, פחמימות מורכבות אני צורכת אבל מעט בארוחה... יש כמויות שאני נורא מקפידה עליהם, נניח לא יותר מ2 פרוסות לחם קל ומלא, או חצי כוס חד פעמית אורז מלא... מדי פעם כמובן יש חריגות ואז אני מאזנת עם האינסולין. פחמימות פשוטות, מתוקים ופירות הוצאתי מהתפריט לחלוטין... רק כשיש לי היפו אני אוכלת תפוח.

IrisPeleg

New member
טבעונות וסוכרת

גם אני חשבתי ככה אבל בגלל בעיות קשות של תנגודת אינסולין התחלתי לנסות - בני טבעוני כבר שניתתים ככה שהבית היה ערוך לזה.

דווקא כשהתחלתי לצרוך פחמימות (בעיקר מלאות) ללא חלבון תנגודת האינסולין ירדה כמעט לגמרי.

האינסולין התחיל להגיב כמעט כמו בעבר.

היום אני ניזונה על הרבה ירקות ופחמימות במידה - 2-3 מנות בארוחה גדולה.

אני גם רעבה הרבה פחות. לא יודעת מה ההשפעה של הטיבעונות אבל גם בני אומר את זה לפעמים.

כמובן שהוא אוכל הרבה יותר פחמימות ואין לו בעיה של גלוטן. למדתי להכין לו עוגות טעימות ובהן אני לא נוגעת בגלל הקמח.

משתמשת בהרבה עדשים, חומוס, קינואה ואורז בסמטי.

פירות טריים אני לא אוכלת כבר הרבה זמן.

לפעמים ני אוכלת תפוחי מיובשים (ללא תוספת) ולוקחת אינסולין בדיוק כמו שכתוב על השקית והרמה נשארת נמוכה תמיד.

תומרונתם

New member
מנהל
כמובן שצריך להפריד בין סוגי הסכרת

בטייפ 1 אין שום כוונה להפסיק להשתמש באינסולין, אין ממנו נזק, והוא גם לא תרופה, technically

denur1

New member
בסוג 1 האינסולין הוא שמאפשר את המשך הקיום

אם תראי את התשובה הראשונה שלי בשירשור הזה הבדלתי בין הדרישות של ד"ר ברנשטיין
בין סוכרתיים סוג 1 וסוג 2 , הוא בפרוש מחמיר יותר עם סוג 1, אלו שמקבלים אינסולין ממקור חיצוני,
לגבי סוג 2 הוא פרגמתי תוך התיחסות למצב השונה של החולים.

תומרונתם

New member
מנהל
כן, ראיתי את זה למעלה

התייחסתי למה שכתבת "כמובן שכאשר יש תרופות בסיפור מחפשים את שביל הזהב בין הנזק מתרופות לנזק מסוכר גבוה".

מצטער אבל אין פה שום עניין של אמונה.

האם הפחמימה משתנה לפי האמונה? את חושבת שאם תכתבי: "גם בלפת
וגפ בסלק יש המון סוכר" אז זה יהיה נכון? {את מטעה את הקוראים).
אני לא מאמין שרופא אחראי כותב כך בספר.

IrisPeleg

New member
למה לא

אם מי שכתב את זה מאמין שצריך לצרוך 30 גרם פחמימות ביום זה מתאים לאמונה שלו.

האם אתה סופר פחמימות באבוקדו?
הוא כן.

זה לא הופך אותו ללא אחראי. זה הופך אותו לסגפן (מבחינתי)

Assaf Feldman

New member
אני לא חושב שהוא סגפן

והוא גם אינו לא אחראי, הוא פשוט מאמין שהדרך להימנע מסיבוכי הסוכרת היא לשמור על איזון של אדם בריא. כדי להגיע לכך נדרשת לניסיונו תזונה מסויימת אבל צריך להבין שהתזונה היא הכלי , היא לא המטרה.

אם אדם סוכרתי מצליח לאכול מה שבא לו ולהיות עם A1C קרוב ל5% , ללא היפויים - ד"ר ברנשטיין יהיה האחרון שיבקר אותו.

כנראה לא הסברתי טוב..

אין כאן שום קשר לאמונה בדרך מסויימת או בדיאטה זאת או אחרת.

לכתוב שלפת וסלק הם עתירי סוכר-במיוחד מבושלים/אפויים זאת שטות ממדרגה ראשונה (פשוט לא נכון).
גם אם הוא נמצא בדיאטה של 10 פחמימות בשבוע. עתיר פחמימות זה לא ביחס למה שהוא אוכל, אלא
ביחס למוצרים תחליפים אחרים.

אני מכיר מישהו שלאישתו יש A1C של 7.6- 7.2. הוא אומר לה שזה בסדר גמור, ואין לה שום סוכרת.
כאשר הערתי לו על כך, הוא אמר משפט דומה למשפט, איש באמונתו יחיה - או ימות!!!

shron17

New member
אולי לא ראית אך המתכון מתחלק ל-10 מנות,,,

כך שממילא ,הכמות של אותם ירקות שציינת איננה גדולה,לכול מנה.
2 סלקים לחלק לקוביות,כול אחד יקבל קובייה וחצי.

שנית ,רופא לסוכרת ממליץ על המתכון הזה,
כך שאתה יכול להיות רגוע.

למעלה