לסוסים שבפורום.

subotaj

New member
לסוסים שבפורום.

אני בונה לי תוכנית חדשה. ורציתי לשאול על איזה תרגילים ליד הקדמית אתם ממליצים (כמות ומספר סטים). (חשוב לי גם להפעיל את 2 הראשים). מה אתם אומרים על שלושת אלה: 1 2 3 (רק עם גב ישר וחצי סבוב באגרוף)

N m k

New member
הכל תלוי בסוג האימון ומטרתו..

וגם לתקופה שאתה מתאמן.. אם אתה מתאמן חדש,תן לגוף כמה שבועות-חודשים לעכל מה עובר עליו. בהצלחה!

מתוך שלושת התרגילים

תרגיל מספר 3 עובד על הראש הארוך ודאג לזווית בכסא בין 45-60 מעלות תרגיל מספר 2 עובד על שני הראשים תרגיל מספר 1 עובד בעיקר על שריר מסייע הנקרא בראכיליס ונעזר בביספס - שים לב במצב הזה הביספס נמצא במצב קצר יחסית - משמע יכולתו לפתח כוח רב פוחתת

guymaor

New member
איפה נימצא על היד הבראכיליס הזה?

אני לא מצליח להבין לפי התמונה בExrx מישהו יכול להעלות אולי תמונה של מפתח גוף ולסמן את השריר? לא מזמן החפלתי תרגילים לכופפי המרפק ואני עושה את התרגיל הזה חשוב לעבוד על הבראכיליס? וכשאני עושה פטישים אני בעצם עובד על ה Brachioradialis שבכלל נמצא באמות בתור העיקרי? כי את הכאב אני מרגיש בביספ? מישהו מוכן בבקשה לעשות לי קצת סדר בראש?

guymaor

New member
עוד תוספת קטנה

אני הייתי בטוח שמיכוון שבשכיבה על הגב בזווית של 45-60 מעלות הראש הארוך של הביספ יותר דוממינטי והתרגיל שאני עושה יהפוך את הראש הקצר לדומיננטי יותר לפי Exrx אני טועה מה אתם אומרים?

guymaor

New member
מצטער אבל...

אולי בכל זאת? (מקפיץ
)

Rossi46 ®

New member
תשובה,

הברכיאליס עובד בכל תרגילי הבייספס בתור שריר עזר. כשאתה עושה פטישים השריר העיקרי יהיה הברכיאליס והאסיסטנט יהיה הבאכיאורדיאליס והבייספס (ועוד המון שרירים קטנים באמות). הברכיו לא יכול להיות אגוניסט מאחר והוא שריר קטן מדי.

subotaj

New member
רוסי, תודה לך על זה שהארת את דרכי

החשוכה. בעקבות המלצתך בניתי לי תוכנית חדשה לאימון והיום חזרתי מחדר כושר פשוט סחוט עם הרגשה מצוינת! ועשיתי רק 24 חזרות. פשוט אני לא מאמין שלא עבדתי ככה עד עכשיו. גם הפרטנר שלי לחדר כושר רוצה להודות לך.

guymaor

New member
תודה רבה אבל את התמונה

הזאת אני כבר מכיר הבנתי בערך לפי התמונה שעידו העלה איפה הוא על הגוף שלי עוד לא הבנתי אתה יכול בבקשה לענות על שאר השאלות?

Spit630

New member
אז בעצם תרגיל 1 הוא הכי פחות

אפקטיבי? ולמה אתה מתכוון כשאתה אומר 2 הראשים?

k a l e n

New member
הבייספ

זה בעצם שני ראשים, אחד ארוך אחד קצר. אם אני זוכר נכון, הארוך מתחיל ממפרק הכתף ונגמר איפשהו אחרי בין המרפק לפרק כף היד הקצר יותר מתחיל איפשהו בין הכתף למרפק ושוב נגמר יחד עם הארוך. הראש הארוך אם כך הוא דו מרפקי והקצר חד מרפקי

k a l e n

New member
אף אחד מחכמי הפורום ../images/Emo132.gif לא רוצה

להגיב? אני ממש לא בטוח במה שרשמתי

ההפך

הראש הקצר של הבייספס הוא זה שעובר את מפרק הכתף. הראש הקצר מתחיל ב coracoid process בשכמה - ועל כן עובר את מפרק השכמה. הראש הארוך מתחיל ב glenoid fossa בשכמה - נקודת החיבור שבין השכמה לזרוע, ולמעשה אינו עובר את מפרק השכמה עצמו. שני הראשים יורדים לאורך הזרוע והאמה, עוברים את מפרק המרפק ומסתיימים ב Radial Tuberosity באמה. על כן, הראש הקצר של הבייספס עובר שני מפרקים: מפרק הכתף ומפרק המרפק. הראש הארוך של הבייספס עובר את מפרק המרפק בלבד. בעוד הראש הארוך מבצע כפיפת מרפק בלבד, בגלל שהראש הקצר עובר את מפרק הכתף הוא משמש כמסייע גם בכפיפת כתף.

k a l e n

New member
אז

איך זה יכול להיות שהארוך באמת ארוך יותר? הוא מתחיל טיפה מתחת לקצר, ונגמר יחד איתו

למעלה