לעבוד באופן פרטי? שאלות אליכם...

ורדבר

New member
לעבוד באופן פרטי? שאלות אליכם...

אני סטודנטית לתואר שני (מסיימת השנה), ושוקלת לעבוד באופן פרטי. חשבתי להתחיל בקטן, עם מטופל אחד או שניים, לא יותר, ולקנות לי הדרכה. יש לי שתי שאלות בהקשר הזה: השאלה הראשונה היא האם זה בכלל לגיטימי לדעתכם. אני יודעמת שבדרך כלל מקובל לפתוח קליניקה אחרי לימודי פסיכותרפיה, אבל אני מכירה כמה אנשים שעשו זאת קודם... השאלה השנייה - איך אנשים יפנו אליי? אשמח לקבל את התייחסותכם ....

roberto491

New member
לורדבר

שלום לך לגבי שאלתך את יכולה לעבוד באופן פרטי כמובן אם יגיעו אליך פציאנטים אין חוק לפסיכותרפיה אז כל אחד יעול אבל כדי לך להתחיל ללמוד פסיכותרפיה כי צפוי שכשיהיה חוק יגביל את הפרקטיקה הפרטית לבוגרי פסיכותרפיה לדבי לקוחות זה הסיפור בדרך כלל ההפניות הם מעמיתים או אנשים שמכירים אותך היום בשוק יש יותר מטפלים מלקוחות וללקוחות אין מזומנים אז צריך הרבה מאוד סבלנות, כמו כן חשוב בטוח מקצועי שיחסה במקרה של תביעה והרעיון לקנות הדרכה הוא טוב לפעמים מדריכים אם יש להם עודך מעבירים מטופלים למודרכים בהצלחה

עוסג

New member
קודם כל, בוודאי שזה לגיטימי

אפשרות אחת היא לפרסם בדפי זהב, לבדוק אם את יכולה לעבוד עם גופים כמו קופות החולים שמפנים אנשים. אפשרות שניה - לעבוד במקום טיפולי (מרפאות לבריאות הנפש, ייעוץ לסטודנטים) ומשם, לאט לאט לבנות שם של מטפלת שעובדת גם באופן פרטי. לפעמים, במרפאות לבריאות הנפש, יש רשימות של מטפלים שהם מציעים לאנשים.

ורדבר

New member
לroberto ולעוסג

תודה לשניכם על התגובה כמובן שכמו שרוברטו כתב - הכי טוב ללמוד פסיכותרפיה, ואני בהחלט מתכוונת לעשות זאת בעתיד. ועוסג - תודה שחשבת לאן אני יכולה לפנות. האם את מכירה עוס"ים שעובדים באופן פרטי דרך אחד המקומות שכתבת? פשוט אני יודעת שמאד קשה להתקבל למסגרות שציינת גם עקב הדרישות הגבוהות וגם עקב קיצוצים אכזריים בתקנים. אם את יודעת משהו יותר ספציפי - אני ממש אודה לך אם תפרטי. ולגבי הפרסום בדפי זהב - האמת לא חשבתי... נראה לי ממש גדול עליי, וגם חשבתי שאנשים מחפשים מטפלים דרך מכרים, מפה לאוזן.אבל אולי אני פשוט לא מכירה. תודה בכל אופן. אם יש לך עוד רעיונות - אני מאד אשמח לשמוע.

קצת סטיה לצד

אבל עניין הפסיכותרפיה פשוט נורא. לא יתכן שיחייבו אנשים לעבוד בטכניקה טיפולית שמחליטים עליה קומץ בעלי אינטרס (בודאי בעלי אינטרס לצמצם את מספר המטפלים בשוק), ושאיש אינו יכול לטעון שהיא טובה יותר מאחרות. אני שוקל ברצינות לנסות לארגן איזו מחאה בעניין הזה. מישהו כאן חושב כמוני?

shooGS1

New member
סתם שאלה ../images/Emo35.gif

פסיכותרפיה זה לא שם כולל להרבה גישות השונות זו מזו? שעובדות לפי קוים מנחים שונים? מה אתה מגדיר כלא פסיכותרפיה והיא טכניקה טיפולית?

ככל הידוע לי

אלו שזוממים לחוקק את חוק הפסיכותרפיה מתכוונים לפסיכותרפיה דינמית, זו הנלמדת גם בבתי הפסר לפסיכותרפיה של עבודה סוציאלית (בחיפה למשל). אני לא מגדיר שום טכניקה טיפולית כ"לא פסיכותרפיה". זה העניין - אני טוען שכל טכניקה טיפולית המתייחסת לנפש/רגש הינה פסיכותרפיה על פי הגדרה. בשלב מסויים התחלתי להתעניין בכל מיני דרכים חדשות לטיפול, אבחון והתסכלות על האדם. יש הרבה מאד טכניקות טיפוליות ששיכות לתחום הרפואה המשלימה שמשיגות תוצאות מצויינות בהרבה תחומים של "האדם", והן מוקעות על ידי החכמולוגים שרואים בפסיכותרפיה הדינמית את חזות הטיפול הרגשי. צרות אופקים שמבקשת להתמסד בעזרת החוק.

roberto491

New member
טעות בדברך

אבי צתטער אבל אתה טועה אני בוגר החוג לפסיכותרפיה בבר - אילן ויכוללהעיד שלמדנו את הגישה הקוגניטיבית והמערכתית לא רק את הדינמית כמו כן לגבי החוק לא מוגדר איזה סוג טיפול דינמי או קוגניטיבי או משלא יהיה אלה שיהיה בוגר חוג לפסיכותרפיה באחד החוגים המוכרים בירושלים למשל במכון מגיד לומדים פסיכותרפיה אקלקטית נכון שיש אחד או שני חוגים שהם דינמיים כהגדרתם כמו המכון הפסיכואנליטי אז זכותך לבחור לאן אתה הולך ללמוד יום טוב

ורדבר

New member
ל roberto בקשר למכון מגיד

מישהי שאני מכירה נרשמה ללמוד שם. האם אתה מכיר את המכון הזה? האם הלימודים משתווים ברמתם ללימודים בחוג לפסיכותרפיה בבר אילן? אם ידוע לך - אשמח אם תוכל לפרט קצת יותר. תודה!

roberto491

New member
ורדבר

מצטער אבל לא מכיר מספיק כדי לחוות דעה לפני 6 שנים הדרכתי משהו שלמד שם והיה נדמה לי שהוא אקלקטי מדי אבל זה היה לפני 6 שנים לילה טוב

זה טוב מאד, אבל כמו שכתבתי לורדבר

זה לא מספיק. אסור למנוע בכוח החוק הכרה של שיטות חדשות ויעילות מאד לטיפול בנפש. אלו שיטות שלא נלמדות במוסדות האקדמיים המוכרים. ככלל אני מדבר על שמירה על ראש פתוח ומוכנות לקבל רעיונות חדשים. האקדמיות הן עדיין מסגרות מקובעות להחריד בתחומים האלה.

roberto491

New member
המטרה של החוק

אבי המטרה של החוק זה לשים סדר קצת בבלגן לא יתכן שהיום מי שגמר תואר ראשון בעבודה סוציאלית או אפילו שני יוכל לעבוד באופן פרטי בלי שעבר הכשרה לכך מה זה הכשרה: עבודה במסגרת פסיכיאטרית,קבלת הדרכות מתאימות, מסלול של התמחות כמו פסיכולוגים ופסיכיאטרים זה יביא ליתר התמקצעות של המקצוע דרך אגב זה גם אחד הסיבות למעמד הנכות של עבודה סוציאלית ביחס לפסיכולוגים ופסיכיאטרים כי אין התמחות בע"ס וכל אחד עושה מה שבה לו ואני מדבר על טיפול לא על תווך או דברים אחרים כמו כן צריך להיות חובה לעובד סוציאלי שרוצה לטפל לעבור בעצמו טיפול שיפשר לו גם לפגוש ולבוא במגע עם המצוקות שלו כמו כן בחוק יקבע על ידי כל איגוד מקצועי מה הקריטריונים לקבלת הסמכה לילה טוב

אוי ואבוי ../images/Emo5.gif

עכשיו אני ממש מודאג. יותר מדי עובדים סוציאלים רוצים להיות פסיכולוגים, ואני לא מבין למה. זאת אומרת, אני בהחלט מבין למה - זה נחשב "הטיפול האמיתי" וזה גם יוקרתי. עו"ס שעובד בלשכה??? תת רמה. אני לא חושב שהסיבה לסטטוס הנמוך שלנו הוא העדר התמחות. אף אחד בציבור הרחב (שאצלו נקבע הסטטוס שלנו, אלא אם כן מתכוונים לסטטוס מקצועי אצל אנשי המקצוע) לא יודע אם יש או אין מסלולי התמחות של עבודה סוציאלית. פסיכולוגים עושים עבודה "נקיה יותר", מטפלים בדרך כלל במי שידו משגת לשלם, ומתוך כך גם נהנים מסטטוס אליטיסטי של טיפול שיכולים בד"כ להנות ממנו אנשים בעלי סטטוס גבוה מהממוצע (למרות שזו הכללה, יש בה אמת רבה). בקיצור, מתבשמים מהזוהר של עצמם. אין לי דבר נגדם. אני מתבטא קצת בחריפות כדי להבהיר עמדה. מדבריך אני מבין שאימצת את העמדה שיותר ידע שווה לטיפול טוב יותר. אוקי, יש מטפלים עתירי ידע שאסור להם לטפל. יש מטפלים חסרי השכלה אקדמית והם מטפלים מעולים. צריך לחשוב על זה ולא לדחות את זה כאירוע מקרי. האדם הוא שמטפל ולא הידע שלו. זה פשוט מזעזע לחשוב שרק מי שרכש השכלה אקדמית מ ס ו י מ ת יורשה לטפל.

roberto491

New member
נו באמת

בשביל מה למדתה עבודה סוציאלית היתה פותח קליניקה וקורא לעצמך הגורו של החיים והיתה מטפל באנשים כמו שיש כמה מנוולים שעושים את זה וגומרים נזק לאנשים ואפילו אי אפשר להעניש אותם כי לא שייכים לשום מקום כשאני מדבר על הסטטוס של עובד סוציאלי הוא נמוך עכי הוא עובד עם אוכלוסיה עם סטטוס נמוך אני לא נגד זה הרבה פעמים הבאתי בפורום את הערכתילעובדים שעושים את זה אבל אל תחפשו סטטוס וכסף כי שם אין רק בעבודה פרטית לאחר מסלול הכשרה מתאים שמבטיח שאתה יודע מה אתה עושה ולא מפטפט אז תוכל לקבל סטטוס וכסף מה לעשות זה החברה הקפיטליסטי שאנו חיים בה. אפשר לשנות אפשר ליצר חברה צוד'ת יותר אין לי בעיה אני בעד כמובן שיש צרלטנים אצל המטפלים המוסמכים וראינו איפה הם היום או בכלא או מנודים אתה יודע איתי למדו פסיכותרפיה אחיות, מטפלות במוסיקה, םסיכוגיות שיקומיות/ חינוכיות אבל באו ללמוד ולהתפתח ולקבל את האישור לעסוק בפסיכותרפיה כי ככה הם כללי המשחק ותאמין לי טוב שזה כך דרך הגב בשביל מה ללמוד BA אן תואר שני מספיק עם תעודת בגרות למה אנה נדבק לפסיכותרפיה תתחיל קודם. ערב טוב מרסלו

roberto491

New member
דרך הגב

אם תינוק כנולד יש לו אמא טובה משוויניקוט קורה good inaf mother אמא מכילה דואגת לצרכים שלו ולא שלה הוא לא יצטרך לא אותי ולא אותך ולא פסיכולוגים ופסיכיאטרים זאת אומרת שאמא "טובה" היא יותר טובה מכולנו מבחינת מקצועית ולא משנה באיזה שכונה הוא נולד, והיא לא חייבת אפילו להגיע לב"ס יסודי

טל קר

New member
מה פתאום?

אם אני אחשוב על מקומות ההתפתחות של בני כיתתי בלימודים לע"ס - מה, אם למישהו היתה אמא מכילה, אז הוא בודאות לא יכנס למשבר בעתיד ויגיע לאשפוז במחלקה פסיכיאטרית? אז היא בודאות לא תאנס ותגיע למרכז לנפגעות אונס? אז הוא בודאות לא ישכול את בנו? אז הוא בודאות לא יחלה במחלה קשה/יאבד תפקודים בריאותיים/יזדקק לבט"ל? היא בודאות לא תחלה בסרטן השד? הוא ובת זוגו בודאות לא יתגרשו? הוא לעולם לא יהיה עד לפיגוע או לתאונה קשה? עובדים סוציאלים נמצאים במחלקות פסיכיאטריות, במרכזים לטיפול בנפגעות תקיפה מינית, בטיפול בשכול, בשיקום, במיצוי זכויות, בתמיכה, בגישור בין בני זוג מתגרשים, בטיפול בטראומה ובעוד מקומות רבים אחרים. אני מאוד לא אוהבת את הגישה הזו של הדבקת הכל לאמא. כאילו הצאצא והאם חיים בואקום. לא את הדבקת כל הדברים הרעים, ולא את הדבקת כל הדברים הטובים.

roberto491

New member
סביר להניח

ויש הבדל עצום ביו תומכת למכילה זה לא מוחלט אבל ילד כזה איגדל במסגרת בטוחה יהיה לו בטחון עצמי יכלת ליחסי אוביאקט תקינין אף אחד מאיתנו לא חסין אבל ילד כזה פחות פגיע לילה טוב

למעלה