לעבוד באופן פרטי? שאלות אליכם...

עוסג

New member
ההבדל בין עניים לעשירים

אתה אומר שיש עובדים סוציאלים שמטפלים בקליניקה פרטית וגורמים נזק. את אומר שעובדים סוציאלים שעובדים באופן פרטי הם מנוולים אבל אתה מעריך את אלה שמטפלים באוכלוסיה של סטטוס נמוך - אלה שלא יכולים להרשות לעצמם לשלם עבור טיפול. אז מה אתה אומר בעצם? מה שמשתמע מדבריך הוא שלעניים זה בסדר להזיק? אני דווקא נתקלתי בלא מעט פסיכולוגים שלא יודעים לטפל, ולפעמים גורמים נזק ועוגמת נפש לאנשים שהם עובדים איתם. לעומת זאת, פגשתי עובדים סוציאלים עם תואר ראשון, עם ניסיון וידע רב בעבודה טיפולית וגם בהדרכה.
 

SuperGirl 25

New member
מסכימה. אין שחור או לבן

וחוק הפסיכותרפיה לא הולך להפוך עולמות ולשנות סדרי עולם. האישיות של המטפל היא זו שקובעת, לדעתי, ואם המטפל הוא איש מוסרי, אינטלגנטי, אוהב הבריות וכד'-הוא יהיה כזה תמיד, ללא קשר לחוק כזה או אחר או עוד הכשרה כזו או אחרת.
 

roberto491

New member
חחחחח

אמרתי שיש מנוולים שאין להם שום מקצוע ומטפלים ומחשיבים את עצמם לגורו אמרתי שאני מאוד מעריך עו"ס שעובדים בלשכות או מוקדי מצוקה אחרים עבודה מאוד מתסכלת ושוחקת בלי להרוויח הרבה כסף אמרתי כדי להרוויח כסף צריך לעבוד באוםן םרטי או בתפקיד ניהולי גבוה ומשמחפש סטטוס וכסף בעבודה סוציאלית לא נמצא במקצוע הנכון כי עו"ס עובד עם אוכלוסיה שהסטטוס שלה נמוך וזה בהקשר לתלונות לפעמים בפורום על המעמד ומשכורת של עו"ס דרך הגב פסיכולוגים בשרות הציבורי מרוויחים פחות מע"ס
 
אני מתחיל להבין יותר ויותר

עד כמה אנחנו יכולים להתרחק מעצמנו במסלולי ההכשרה האלה. לא חשבתי על זה קודם, אבל כנראה שיש כאלה שלא יודעים כיצד להסתכל על עצמם כמטפלים, ולכן הם הולכים ורוכשים להם הכשרה מסויימת שתתן להם תעודת מטפלים. עכשיו הכל בסדר והם מורשים לטפל. מעניין שמטפלים גרועים בעלי הכשרה רשמית לא נחשבים שרלטנים. הרי אפשר לתבוע ממטפל גרוע להמנע מטיפול, אבל איש לא יקרא לו מתחזה מאחר והוא מחזיק בתעודה המודיעה שהוא מטפל. אגב, אני באמת לא יודע למה BA או MA או דוקטורט. אולי בגלל שאלה באמת כללי המשחק, אבל אני לא מסכים לקבל אותם ללא עוררין. אני רוצה לחשוב עליהם ולהחליט מה מידת ההגיון והצדק שבהם.
 

roberto491

New member
אני רואה שאתה

בעל נסיון רב ומגוון שמתה את עצמך ברמה של פוסק מה טוב ומה לא איך אומרים לשחקני כדורגל? לך תשפשף כמה נעלים לפני שתדבר
 
אתה יודע,

אני רק התחלתי את התואר הראשון שלי לפני החודש - ואני חושבת שזאת גם זכותי לחשוב ולהטיל ספק האם אני זקוקה לתואר או לא. בכלל, אני חושבת שזה ערך מאוד חשוב להטיל ספק בדברים שנראים לנו מובנים מאליהם, רק ככה נדע שהם באמת נכונים. אחרת תמיד נתקע עם מה שמישהו קבע לפנינו. וחבל נורא שזאת התגובה שלך.
 

roberto491

New member
לדובת הקוטב ול shooGS

אני מקבל את הערותיכם גם אני היתי מאוד בקורתי בתחילת דרכי וזה זכות אפילו חובה כך תוכלו לדעת יותר מה טוב ומה לא טוב בשבילכם התגובה של אבי היתה מתנשת אז כנרא נסחבתי קצת כי ממנו ניתן לבקש יותר אחריות באמירות, אחריות במובן של להכיר או להכיר יום טוב
 
וכשכבר לא נמצאים בתחילת הדרך,

צריך להפסיק להיות ביקורתיים? ואני קראתי שוב את ההודעה של אבי, וממש לא מצאתי מה מתנשא שם... הוא כתב באופן כללי מה הוא חושב, ולא אמר אף מילה אחת ספציפית עליך.
 

shooGS1

New member
במיוחד במצב ש...

אוניברסיטאות (אני למדתי בתל אביב), בונות את ההערכה עליך כמטפל, ב80% לפי יכולת החרישה שלך, ומידת היכולת ללעוס ולהקיא חומר, רחמנא ליצלן בלי לעבד אותו, להגיב אליו, או להביע דעה.
 

ורדבר

New member
לאבי חברוני

אני דווקא חושבת שחוק הפסיכותרפיה יעשה רק טוב למקצוע ויעלה את ערכו של עובד סוציאלי, כי היום התחום מעט פרוץ, ויש אנשים שמנצלים זאת לרעה, מגדירים עצמם כיועצים למיניהם ולמעשה פועלים בחוסר אחריות. אני לא מכירה מספיק את הרפואה המשלימה, אבל נראה לי שגם שם יש שם הרבה אנשים טובים ומסורים ולצדם יש קומץ שרלטנים שמוציאים "שם רע" לתחום. לכן אולי אם בהמשך לחוק הפסיכותרפיה יהיה גם חוק ל"אלטרנטיבים" שיגדיר מי ראוי להתהדר בהגדרה של מטפל בשיטות אלה זה ינפה את השרלטנים ויאפשר טיפול טוב יותר לכל המעוניינים. בעיקרון, אני גם נגד צרות אופקים ודוגמטיות, אבל לא נראה לי שבמקרה הזה יש סכנה כזו (גם לאור מה שroberto כתב...)
 
היום שמעתי

שמתכוונים כנראה לעשות סדר בשוק המטפלים האלטרנטיביים על ידי חקיקה כזו או אחרת. אני לא יודע עדיין פרטים, אבל זה יכול להיות אור בקצה המנהרה. בעניין הגדרה מקצועית של מישהו כפסיכותרפיסט אני טוען כי לא יתכן שטיפול יחשב כפסיכותרפיה רק אם נלמד באותם בתי ספר של מסגרות אקדמאיות. כל טיפול שנוגע ומשפיע על הנפש והרגש הוא טיפול פסיכותרפוייטי, גם אם הוא מתבסס בעיקרו על טיפול פיזי. אני לא מבין מה הלהיטות להגן על ה"פסיכותרפיה". למה לא להתייחס פשוט לטיפול ולשאוף להביא לכך שיהיה סדר בעניין, תוך שלא מתעלמים מהרבה מאד דרכים חדשות הקיימות היום לטיפול באדם.
 
אני לא כל כך מסכימה

אני מכירה כל מיני אנשים, שלאו דווקא יש להם הכשרה בתחום, אבל נותנים שירותי ייעוץ מעולים. יש את התחום שנקרא מנטורינג, ואני לא חושבת שצריך באמת הכשרה מסוימת בשביל זה - צריך תכונות אופי מאוד מסוימות, ניסיון מעשי וכישורים אישיים שלא ניתן לרכוש במסגרות אחרות. אחריותו של האדם שבא לטיפול להיות מספיק ביקורתי כדי לדעת אם הטיפול שנותנים לו מתאים לו/מספק אותו או לא. חוץ מזה שרוב האנשיםלא סתם פותחים דפי זהב ומתקשרים לטלפון הראשון שהם רואים, אלא פועלים על פי המלצות. מניסיוני, אנשים הם סופר ביקורתיים כלפיי הטיפול שהם מקבלים, ואם משהו לא מוצא חן בעיניהם הם יקומו ויעזבו, ויעברו למטפל אחר.
 
למעלה