לעבוד בעריכת פטנטים

מעין107

New member
לעבוד בעריכת פטנטים

שלום, בימים אלה אני בוחנת אפשרות של הרשמה לקורס עריכת פטנטים והייתי שמחה לשמוע חו"ד על המקצוע ממישהו שכבר עובד בתחום. בעיקר מה טיב העבודה ב"יומיום", האם יש ביקוש לעבודה לאחר מכן, והאם יש עדיפות בתחום לעו"ד שעברו התמחות בפטנטים או שגם כאלה שאינם עו"ד מקבלים הזדמנות שווה? תודה מראש, מעין.

SZ Co

New member
עו"ד ועו"פ

עורך דין הוא מי שלמד באוניברסיטה משפטים, התמחה שנה אצל עו"ד ועבר את בחינות הלשכה. עורך פטנטים הוא מי שלמד באוניברסיטה תואר במדעים (מתוך רשימה סגורה), התמחה שנתיים אצל עורך פטנטים ועבר את בחינות רשות הפטנטים. בד"כ, במשרדי עורכי פטנטים יש גם כאלה וגם כאלה ותפקידיהם שונים זה מזה. אני ממליץ לפני הרשמה לקורסים לפנות למשרדי עורכי פטנטים ולשאול האם בכלל יש צורך בקורס שכזה, למיטב ידיעתי רוב המשרדים לא דורשים מעבר קורס ורוב הלימוד נעשה on the job. הודעות בנוגע לטיב העבודה כעורך פטנטים אבקש שישלחו לך במסרים פרטיים שכן זו לא מטרת הפורום. בהצלחה,

Pinkdot8

New member
יש לך מקור למשפט שכולל

"עורך פטנטים... התמחה שנתיים אצל עורך פטנטים"? לפי מה שהבנתי כדי להיות עורך פטנטים ("registered patent agent") יש: 1. להיות בעל B.Sc. בתואר המוכר ע"י ה - USPTO. 2. לעבור את בחינת ההסמכה של ה - USPTO, שהיא בחינה קשה של 100 שאלות ושנמשכת 6 שעות. http://inventors.about.com/od/patentattorneys/ht/patent_agent.htm

SZ Co

New member
היא דיברה על עו"פ ישראלי ואתה על אמריקאי

התנאים בנוגע לעו"פ אמריקאי מופיעים באתר ה-USPTO

Pinkdot8

New member
אתפוס טרמפ על השאלה

אני מעוניין להיות עורך פטנטים מכמה סיבות: 1. יש לי כמה רעיונות (Business Methods) שהייתי מעוניין להגן עליהם. 2. חוקי הפטנטים (MPEP) מאד מעניינים אותי. 3. גמישות ברישום פטנטים בעצמי ללא תלות בירוקרטית וכספית בעורכי דין. יש לי את התואר הדרוש וקצת נסיון (פטנט שלי שהוגש ואושר בזמנו על ידי עו"ד כמעט ללא מעורבות שלי ופטנט נוסף שהוגש לאחרונה שכמחצית ממנו אני כתבתי תוך Revisions עם עורכי דין). אני לא מעוניין לעבוד בתור עורך פטנטים שכיר. השאלה היא כזו - מה הדרך היעילה לעבור את המבחן בהצלחה (50% נכשלים)? אפשר לקרוא את החוק עצמו ולפתור מבחנים (מה שנראה לי כמשימה קשה מכיוון שהחוק ארוך - כ - 3000 דפים ומסורבל), להשתמש בספרים (עשרות דולרים לכל ספר), בערכות (מאות דולרים), או לקחת קורס (אלפי דולרים). מה מומלץ לדעתכם? תודה.

SZ Co

New member
בשביל סיבות אלו אין צורך להיות עו"פ

אם כל רצונך הוא לטפל בפטנטים ובבקשות שלך אינך צריך להיות עו"פ מוסמך, הדרישה להסמכה קיימת רק למקרים שבהם תהיה מעוניין לייצג אחרים - לממציא מותר לבצע כל פעולה משפטית בנוגע להמצאתו לבד (ברוב המדינות, בחלק מהמדינות במידה והממציא אינו אזרח או תושב יש חובה למייצג מקומי). כדי להיות מסוגל לערוך בקשות טובות ויותר מכך, לנהל הליך רישום מוצלח, לא מספיק להיות מעורב בעריכת שתי בקשות פטנט אלא יש צורך במעורבות בעריכת וניהול רישום של מאות בקשות פטנט תוך לימוד מתמשך של פסקי הדין וההחלטות המנהליות במדינות שונות. אגב, ה-MPEP הוא ספר הפרוצדורה ולא חוק הפטנטים (שהוא ה-USC title 35) בכל מקרה, אם ברצונך לעבור את בחינות ההסמכה בארה"ב, אני ממליץ שתבדוק את התנאים הנדרשים באתר ה-USPTO. בהצלחה,

לא ירא

New member
המבחן לקבלת רשיון עורך פטנטים

לפני שאתה קונה ספרים ומבצע קורסים באלפי דולרים, חשוב לציין שבשביל להיות עורך פטנטים אמריקאי לא מספיק לעבור את המבחן ולדעת את ה-MPEP, אלא גם צריך אזרחות אמריקאית... אם אתה מעוניין להיות עורך פטנטים ישראלי, אז בכל מקרה תצטרך לעבור התמחות בת שנתיים אצל עורך פטנטים (ולכן בכל מקרה תהיה שכיר לפחות למשך השנתיים האלו...), ולעבור בחינה בעל פה בדינים הרלוונטים, ובחינה בכתב שתבדוק את יכולתך לכתוב פטנטים. בהצלחה, אריאל עורך פטנטים

למעלה