קלייטון.ש
Well-known member
שכחת את אחותי הגדולה (אמנם לא דיברתי עליה הרבה) שהתגיירה בגיל 19 בגיור האורתודוקסי הכי מחמיר, נישאה לחוזר בתשובה והם חיים כחרדים קיצונים עם עשרה ילדים ואינספור נכדים, ואיך היא כעסה מילדות על אמא שלנו (שהקימה בלי לגלות לנו משפחה נוספת באנגליה במקביל למשפחה שלנו, יש לי אח בין אחותי לביני ועוד שני אחים קטנים ממני, שלושתם חיים באנגליה).איי, אני מת מהפולנים האלה, שמקבלים מחמאה ומתים במקום, ומייד. קלייטון יקר, מקורי/לא מקורי; אלתרמן/לא אלתרמן... יש לך כשרון כתיבה גדול, והלוואי שפעם תעז לפרסם את הרומן שאתה אפילו מסתיר מהמנהלת שלא לומר מאשה מס' 1 ומבנות הקומונה.
כולם חשבו שהן מנותקות ולא מדברות שנים - כי ככה הן הצהירו בפני כל המכרים - עד שכשאמא שלי נפטרה התגלה שהיה להן קשר יומיומי קרוב ואינטימי של אמא ובת לאורך תקופה ארוכה. רימו את כולם שתי אלה, אפילו אלוהים לא יודע למה. אולי אני אספר על זה פעם.
אגב גם על בעלה של אחותי יש לי מה לספר. אני משוכנע שהוא היה מאוהב לא באחותי אלא באמא שלנו, מצאה חן בעיניו השיקסע, כמו שמצאה חן בעיני הרבה גברים, שחיזרו אחריה בלהט, והיא לא דחתה את כולם. בהחלט לא דחתה אותם. לא משנה לכמה בעלים היתה נשואה. בכל אופן הוא לא חיזר בגלוי אחרי אמא שלי, אלא התחתן עם הבת שלה. בצדק, אחותי היא עותק מדויק של אמא שלי. גם בחיצוניות וגם באישיות. רק שאחותי מרוב זעזוע מההתנהגות של אמה, בחרה בדרך חיים הפוכה לגמרי.
וישנה הסבתא הסוציאליסטית אתאיסטית ופמיניסטית קיצונית - היא היתה פמיניסטית רדיקלית עוד לפני שהפמיניזם הרדיקלי בעצמו העז לחשוב שיש לו זכות קיום - שדרשה ממני ללמוד את הקפיטל בגיל 7, ודחפה לי שפינוזה וניטשה במקום טרזן וחסמבה.
כן, יש לי הרבה מה לספר. אני יכול לדעתי למלא מדף שלם בסוגת "פנטזיה בלתי סבירה בהחלט" בסטימצקי.