לעומת יום הסלט שעבר די בשקט, מעניין איך יעבור

סופהו 1

Well-known member
יום השוקולד.
היום, יום שישי, ה- 7 ביולי,
יום השוקולד העולמי 2023

שוקולד לא בעדיפות ראשונה אצלי.
לא חסר לי הריח מהמפעל בסוף רמת-גן, לא אוהבת גלידת שוקולד (לעיתים רחוקות טועמת את השוקולד המריר), מוותרת על עוגות שוקולד.
ואם תביאו שוקולד, שיהיה מריר וכהה, לפחות 60% מוצקי קקאו, אפשר עם גרידת תפוז, אגוזים או שקדים. (אל דאגה, אם לא תביאו, יש כאן כמה חפיסות שמחכות במקרר שמישהו ינשנש).
גם לא מתגעגעת לבונבוניירה הנצחית.

איזה מזל שהתקדמנו מעט. אם לא בעניין ההעברות, בעניין הטעם.

כהה? חלבי? ממולא? עוגה? בעד? נגד?
dark.jpg

יום שוקולד טעים וסופשבוע רגוע

דקל נור*

Well-known member
יום השוקולד.
היום, יום שישי, ה- 7 ביולי,
יום השוקולד העולמי 2023

שוקולד לא בעדיפות ראשונה אצלי.
לא חסר לי הריח מהמפעל בסוף רמת-גן, לא אוהבת גלידת שוקולד (לעיתים רחוקות טועמת את השוקולד המריר), מוותרת על עוגות שוקולד.
ואם תביאו שוקולד, שיהיה מריר וכהה, לפחות 60% מוצקי קקאו, אפשר עם גרידת תפוז, אגוזים או שקדים. (אל דאגה, אם לא תביאו, יש כאן כמה חפיסות שמחכות במקרר שמישהו ינשנש).
גם לא מתגעגעת לבונבוניירה הנצחית.

איזה מזל שהתקדמנו מעט. אם לא בעניין ההעברות, בעניין הטעם.

כהה? חלבי? ממולא? עוגה? בעד? נגד?
צפה בקובץ המצורף 81475

יום שוקולד טעים וסופשבוע רגוע
כבר לא זקוקה לחצי חבילה. מעדיפה חלב אבל קונה בדכ מריר מטעמי דיאטה. שוברת לעצמי 2 קוביות עם הקפה אחרי א"צ בעבודה. רצוי עם מלח ים או שקדים מקורמלים. פעם בכמה חודשים נזכרת שחלה עבה טריה עם נוטלה זה אחלה.

סופהו 1

Well-known member
כבר לא זקוקה לחצי חבילה. מעדיפה חלב אבל קונה בדכ מריר מטעמי דיאטה. שוברת לעצמי 2 קוביות עם הקפה אחרי א"צ בעבודה. רצוי עם מלח ים או שקדים מקורמלים. פעם בכמה חודשים נזכרת שחלה עבה טריה עם נוטלה זה אחלה.
חצי חבילה?????????????????????????????????????????????????????????????????????????
וחלב????????????
איך הילדים אומרים? OMG
פעם הגיעה לכאן אריזת שי ובה שוקולד עבודת יד, לא מוכר (לי), שנקרא רובי. הגוון של השוקולד ורדרד ואני, שחשבתי שיש בו פירות יער חמצמצים, התבדיתי.
המתיקות הרגה אותי. מזל שהקפה מר.

קוביה מריר, או שתיים, תלוי בגודל, פעם ב.. כשיש פרטנרים לשוקולד. (ולא משנה שבמקרר יש אוסף)
ולא, לא מצליחה להתחבר לשוקולד עם מלח.

קלייטון.ש

Well-known member
גם אני לא מאוהבי השוקולד. זה טעים, בסדר, אבל לא משהו שאני חושב עליו כשאין.
ואם אתה לא חושב על משהו כשאין, ומתגעגע ורוצה שיהיה כבר (כמו למשל ויסקי, במקרה שלי), אתה לא באמת אוהב.
אני כן מחובבי ממרח השחר, אבל זה כמו שחובבי שוקולד טורחים להבהיר, לא שוקולד. לי לא אכפת, לא מתווכח.

סופהו 1

Well-known member
גם אני לא מאוהבי השוקולד. זה טעים, בסדר, אבל לא משהו שאני חושב עליו כשאין.
ואם אתה לא חושב על משהו כשאין, ומתגעגע ורוצה שיהיה כבר (כמו למשל ויסקי, במקרה שלי), אתה לא באמת אוהב.
אני כן מחובבי ממרח השחר, אבל זה כמו שחובבי שוקולד טורחים להבהיר, לא שוקולד. לי לא אכפת, לא מתווכח.
אוי, קלייטון, ממרח השחר?
אני לא מחובבי השוקולד וטוענת שזה לא שוקולד. זה משהו מתוק נורא בצבע קקאו.
לדעתי, הפעם האחרונה שטעמתי ממנו היתה כשהייתי בצבא, או אם זה לא הממרח שנתנו בצבא, אז עוד בתיכון באיזה מסע, או השד יודע מה.

לא פלא שהיצרן מגדיר את הממרח, המכיל בעיקר סוכר, כ'קרם מובחר למריחה' ולא מקשר לשוקולד.
מזכיר את הקרם ה"נפלא" לעוגת שכבות המצה במאה הקודמת. מרגרינה, סוכר, קקאו..

קלייטון.ש

Well-known member
זה משהו מתוק נורא בצבע קקאו.
יש בזה 7.4% קקאו וזה די והותר. אני יודע כי ניסיתי להוסיף לזה קקאו. לא כדאי.
בכל אופן אני צורך את זה אחרי כוסית ויסקי, כשאני כבר שתוי, וכשאני שתוי הרצון שלי להתווכח הוא ממש אפס.
לא סתם אשתי מעדיפה אותי במצב הזה. וזה הדדי אצלנו, שנינו מחבבים זה את זו יותר ככה.

דקל נור*

Well-known member
מזכיר את הקרם ה"נפלא" לעוגת שכבות המצה במאה הקודמת. מרגרינה, סוכר, קקאו..
מתגעגעת לטעם הזה בדיוק. לפני כמה שנים ניסיתי לשחזר את הקרם שוקולד פרווה הזה של אמא שלי ולא הרגיש בדיוק אותו דבר.

סופהו 1

Well-known member
מתגעגעת לטעם הזה בדיוק. לפני כמה שנים ניסיתי לשחזר את הקרם שוקולד פרווה הזה של אמא שלי ולא הרגיש בדיוק אותו דבר.
חיפשתי באוסף החוברות והספרים שלקחתי לי מהאוסף העצום שהיה לאמי.
מצאתי בין דבש רותי, שוקולד דבורה ופירות ברוריה, גם עוגת קרם עם מצות. אם מתחשק לך לנסות ולבדוק, זה הקרם:
1/2 חבילה מרגרינה
1/2 כוס אבקת סוכר
1 ביצה
2 כפות קקאו
1 כף קפה נמס
2 כפות קוניאק.
אני חושבת שכבר בשנות השבעים היא הפסיקה להכין את הקרם בגלל הביצה הטריה.

דקל נור*

Well-known member
חיפשתי באוסף החוברות והספרים שלקחתי לי מהאוסף העצום שהיה לאמי.
מצאתי בין דבש רותי, שוקולד דבורה ופירות ברוריה, גם עוגת קרם עם מצות. אם מתחשק לך לנסות ולבדוק, זה הקרם:
1/2 חבילה מרגרינה
1/2 כוס אבקת סוכר
1 ביצה
2 כפות קקאו
1 כף קפה נמס
2 כפות קוניאק.
אני חושבת שכבר בשנות השבעים היא הפסיקה להכין את הקרם בגלל הביצה הטריה.
היה לי את הרצפט שלה בחוברת המתכונים בכתב ידה אבל או שהחיך שלי השתנה או שהיד שלי שונה. זה דומה למה רשמת בהתחלה. חושבת שרק מרגרינה, סוכר וקקאו🙂

סופהו 1

Well-known member
היה לי את הרצפט שלה בחוברת המתכונים בכתב ידה אבל או שהחיך שלי השתנה או שהיד שלי שונה. זה דומה למה רשמת בהתחלה. חושבת שרק מרגרינה, סוכר וקקאו🙂
אם זה רצפט ולא מרשם, ואם זה היה לפני שנים, החיך שלנו השתנה. (ואם צריך, יש קרמים ה ר ב ה יותר טעימים).

כוכבית מצויה

Well-known member
גם אצל אמא שלי זה היה ככה...
את המצות השרו בתערובת מים ויין.
מעל השכבה העליונה פיזרו קוקוס.

צליליתה1

Well-known member
הווווו....שוקולד!
למרבה שמחתי, לעת זקנה, חובבת את המריר, ומסתפקת במעט

לעניות דעתי כבר שוחחנו כאן על הנושא בעבר, וכשהצהרתי שאני חובבת גודייבה 95%, מישהי (אני יודעת מי את! ) המליצה על המריר במילוי קרם אלוהי, ומאז, גם זה נוסף לרשימת הקניות.

סופהו 1

Well-known member
הווווו....שוקולד!
למרבה שמחתי, לעת זקנה, חובבת את המריר, ומסתפקת במעט

לעניות דעתי כבר שוחחנו כאן על הנושא בעבר, וכשהצהרתי שאני חובבת גודייבה 95%, מישהי (אני יודעת מי את! ) המליצה על המריר במילוי קרם אלוהי, ומאז, גם זה נוסף לרשימת הקניות.
עניות דעתך צודקת.
מאז שהנושא עלה ובקשנו מסודית (פרה-הסטוריה) להביא לינדט מריר תפוז משוויץ כשמגיעה, הוא חזר מדי פעם.
אבל בלעדיה

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
חחח... יבואן כלשהו פתח במבצע לקראת יום השוקולד והוא מציע מכונת גלידה ב-750 ש"ח... נו טוב. אז הזמנתי. שיהיה.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
ספר לנו בהמשך אם יצאה גלידת שמנת ששווה את הקלוריות או שזו מכונה פסארה.
תראי. לדעתי, אין איזו גדולה מיוחדת במכונת גלידה;
מה שתכניסי למכונה, את תוציאי ממנה.
כי מה?
המכונה בוחשת ומקפיאה.
את ממלאת את המיכל במרכיבים שאת משתוקקת "להגליד" ואת תקבלי גלידה בהתאם. אז יש מתכונים בסיסיים ויש כמובן דימיון אישי.
וכך, במקום ללכת ולרכוש חבילת גלידה, עושים הכל בבית.
אבל אין בעיה. לאחר שאקבל את המכשיר ואנסה אותו, אספר איך יצא.

דקל נור*

Well-known member
תראי. לדעתי, אין איזו גדולה מיוחדת במכונת גלידה;
מה שתכניסי למכונה, את תוציאי ממנה.
כי מה?
המכונה בוחשת ומקפיאה.
את ממלאת את המיכל במרכיבים שאת משתוקקת "להגליד" ואת תקבלי גלידה בהתאם. אז יש מתכונים בסיסיים ויש כמובן דימיון אישי.
וכך, במקום ללכת ולרכוש חבילת גלידה, עושים הכל בבית.
אבל אין בעיה. לאחר שאקבל את המכשיר ואנסה אותו, אספר איך יצא.
השאלה מה המרקם? האם רך וענוג על הלשון או שיש קצת אניצי קרח. אפפעם לא ניסיתי להכין במכונה ביתית.

למעלה