לעופר מקווה מאוד שתוכל לענות

מייטל4

New member
לעופר מקווה מאוד שתוכל לענות

עופר בוקר טוב . לפני כשנתיים , החבר שלי עבד בחברה שמספקת שירותי טלוויזה הגיעה לבית הלקוחה ,הלקוחה אישה בת 35-40 לחייה ,יצאה מהחדר בלבוש מינמלי חולצה שקופה וחושפנית וסימנה לו כי היא מעונינת , חבר שלי בחור בן 26 ביישן דיי חנון אני חייבת לציין , סירב לה אומנם בנימוס אבל סירב , לא עובר יותר משעה הוא מקבל טלפון ממשטרת חדרה לבאו לחקירה , היא ישבה שם והתלוננה לכאורה שהוא נגע לה בחזה ובניגוד לרצונה , חבר שלי שיש שם ולא ידע איך לאכול את הסיטואציה , בלי לחשוב אמר לי אני מצטער , קיבלנו זימון למשפט ראשון לקחנו עורך דין שאבא שלו סידר ואנחנו אחרי כמה משפטים ביום חמישי יש משפט נוסף , אני חייבת לספר לך שבכל אחד מהמשפטים היא לא הייתה נוכחת , אנחנו לא יודעים מה המטרה שלה ומה היא מנסה להשיג . העורך דין אמר שנלך על קו שאנחנו מודים כי הוא אמר לה במשטרה אני מצטער . ושלכל אחד זה יכול לקורא . האמת שאנחנו לא מודים כי לא קרה שם דבר ממה שהיא אומרת . והשאלות הם כאלה . אז אמרנו שהיא טוענת שהוא נגע לה בחזה , והיא אומרת שבעלה היה עד למרות שהוא לא היה נוכח בחדר אלא הגיע הייתה מאוחר יותר ? איים זה כביל שהוא יהיה עד ? וכן אני מודאגת , אנחנו זוג לפני חתונה שמאז שהדבר הזה התחיל חיינו השתבשו לגמרי . מפחדת נורא . מהנסיון שלך מה העונש המירבי שיכול לקרוא במקרה הזה ? עוד משהו ... בגלל שחבר שלי כזה רגיש הוא רועד ולא מסוגל לדבר , העורך דין אמר שהוא מבטל את הקטע שצריך להתעמת איתה כי אנחנו בטוחים שהוא לא יעמוד בזה . אני אודה לך מאוד אם תוכל לענות לי . שבוע טוב מייטל

תשובה

שבוע טוב מיטל, אני מבין את השאלות אבל על חלקן מאוד קשה לענות "ממרחק" ומבלי להכיר את מלוא העובדות לאשורן. למשל האם האישה מודה כי הייתה בלבוש חושפני. האם בעלך תיאר את פרטי הלבוש. האם המשטרה חיפשה את הלבוש הזה, ככול שהאישה הכחישה. האם בוצע ביניהם עימות. מה טוען הבעל שלה. ועוד ועוד. ברור לך שאני לא יכול לחזק או להחליש את הטיעון לפיו אתם מודים לכאורה במעשה שלא ביצעתם. האם המילה מצטער מהווה הודאה או משהו אחר בנסיבות שאישה טוענת שנפגעה למשל ואני-בעלך הבנתי אותה אחרת, כפי שאת מספרת? לגבי הדיונים שהמתלוננת לא באה. במידה והיא לא תבוא להעיד ואתם לא תוותרו עליה ו/או תסכימו להודות בעובדות כתב-האישום אזי המדינה תתקשה להוכיח את הנטען על-ידה. לגבי העימות. לא מוכר לי הליך משפטי שבו הנאשם אמור להתעמת עם המתלוננת בבית-משפט. ממה שמוכר לי העו"ד הוא זה אשר חוקר את המתלוננת והנאשם מקסימום מעביר לו פתק או לוחש לו באוזן שאלה כזו או אחרת. וכך להיפך לגבי הנאשם. מעבר, צריך ללמוד את הראיות בצורה יסודית ולנסות להבין מה "קרה" ומה לא! כמובן שצריך להיעזר בכל נתון שיכול לתמוך בגרסת החפות של בעלך. לגבי העונש, לא ידוע לי איזה סעיף אישום מיוחס לו ואם מדובר במעשה מגונה "רגיל", קרי, 348 (ג) אזי העונש יכול לנוע ממאסר-על-תנאי ועד למאסר בפועל או ממשי או לריצוי בעבודות שירות, הכל תלוי בכלל נסיבות המעשה והעושה. למשל, אין עבר פלילי, צעיר, האישה הייתה לבושה בלבוש חושפני והבחור פירש את המעשה כהצעה מצידה - אם רלוננטי למשל, מדובר בטעות בשיקול-דעת רגעי לנוכח האמור ועוד ועוד ועוד ועוד. בהצלחה.

למעלה