לעזאזל איתי
פרויקט השירים

Nir of GondoliN

New member
The Nile Song

השיר השני של פינק פלויד בסאונד טראק של הסרט מור, וגם אחד השירים הכי פשוטים ואהובים עליי שלהם. השיר נפתח בקצב מהיר/איטי בריף יפה טבול בדיסטורשן (כמו כל השיר אגב). לאחר מכן מגיעים לבית שמתחיל בשירה/צעקה ל גילמור (אני חושב) בצורה עוצמתית ביותר. למעשה הליריקה דיי מטומטמת וכולה בחרוזים אבל בכל זאת למי אכפת מליריקה כשסוף סוף פינק פלויד נותנת קצת בראש. במהלך השיר אפשר לשמוע שיפור אדיר בשליטה של מייסון על התופים ביחס לאלבומים הקודמים (שיפור שלדעתי הגיע לשיאו בפומפיי). השיר מורכב בצורה של בתים שנשמעים בדיוק אותו דבר עם מעברונים יפים של מייסון. מעט אחרי האמצע יש ולו נפלא של גילמור שנשמע יותר כמו ג'ימי פייג' מאשר כמו שהוא נשמע בדרך כלל. אחרי הסולו הנחמד ממשיכה התבנית של השיר. ובסוף יש עוד סולו חביב וקטן של גילמור בתיפוף המדהים של מייסון.

lior efi

New member
goodbye blue sky

טוב, אחד השירים היותר יפים בחומה, לפי דעתי! שיר מעולה הן מבחינת מלודית והן מבחינה ליריקית! (אההה איזה ניסוח!) השיר בעיקרון מדבר על סיום של תקופה אחת, תקופה של תקווה ואופטימיות, על פני תחילתה של תקופה אחרת, של דיכוי ושל מלחמה קודרת ואפלה! אפשר להבחין כך יפה מאוד בעת צפייה בסרט, אך אם מקשיבים למוסיקה שמלווה את המילה ניתן להבחין במין מוסיקה נעימה של של פריטת גיטרה עדינה שאחר כך הופכת למין נעימה מפחידה וקודרת שכזאת! הירידות והעליות של המוסיקה שמלווה את המילים החזקות האלה מובילות אחר כך ל"פרידה אחרונה" מ"שמיים כחולים" - מהטוב והעדין, והחופשי לרעת תקופה אכזרית!

CaerBannog

New member
נו הזה עם האחו.

ראיתי שאפחד לא כתב על אומהגומה, ולא יכולתי לתת לזה להימשך. השיר מספר 5 באלבום, והראשון משני שיריו של ווטרס, גראנדמשהו מדואס. למה בחרתי דווקא בשיר הזה? כי מתוך כל האלבום הזה, כל הסבטוחה הנהדרת הזאת של פסיכדליה בצורה הקיצונית ביותר שלה, כל אחד מחברי הפלויד קיבל חצי צד בתקליט לעשות בו ולהתעלל בו כרצונו, והם בהחלט עשו זאת, בהצלחה מרובה, לפחות לדעתו של כותב זה. והינה בא לו רוג'ר ווטרס, הרבה לפני הטירוף והרבה לפני שהוא החליט שזה אשמתנו ואנחנו צריכים לשמוע מה רע לו בחיים והתיישב עם גיטרה אקוסטית, מיקרופון וקצת קולות של ציפורים לשיר את השיר המקסים והפשוט שהוא כתב על האחו שליד האוניברסיטה, גם נגינת גיטרה שהיא לא מרשימה ולא וירטואזית במיוחד אלא פשוט יפה ומהפנטת, ושירה שתקופה לפני שהוא היה מוסיף אפקטים וצרח בדרמטיות, אלא פשוט כזמר פולק אנגלי פשוט, בלי קול כזה מיוחד. בחרתי בשיר הזה דווקא, כי בתוך ים של בלאגן ואלפי כלים ורעשים לא ברורים, יושב לו רוג'ר ווטרס עם גיטרה, ומוציא רגע אחד אמיתי, של שפיות ורוגע, לא אוונדגארדי ולא בעל איזשהו מסר מנופח על תעשיית המוזיקה או החברה המודרנית, ובלי לנסות לפתוח זרם חדש או לחקור מה כל כפתור באולפן עושה, פשוט לנגן שיר. בחרתי בשיר הזה כי לפעמים צריך הפסקה, לפעמים צריך שקט, לפעמים צריך לעצור לנשום.

meandmeandme

New member
אגב גרנצסאר מדאוס..

למקרה שלא ידעתם רוג'ר ואטרס נעבק עכשיו בכמה חברות בניה שרוצות לקחת משהו כמו רבע מהאחו הזה ולהפוך אותו לאיזור מיגורים שאמור להכיל 200 אלף אנשים. רוג'ר שהיה קשור מאוד למקום בכל שנות נעוריו לא מוכן לוותר על המאבק ופעם אחרונה שבדקתי זה עדיין היה בתהליכי מסע ומתן.

Grantchester Meadows

יופי של שיר. גרנטצ'סטר מדוז הוא פרק שנמצא כמה מיילים מחוץ לקיימבריג'. ווטרס, גילמור ובארט בילו שעות רבות שם כילדים ונערים. השיר הוא אחד מיני רבים שווטרס וגילמור כתבו על קיימבריג' במהלך השנים - ובמיוחד על האיזור הכפרי שמסביב לעיר - בתור אנטי-תזה לחיי העיר הרועשים והמהירים, וכנוסטלגיה לילדות חסרת דאגות.

נימרודל

New member
כל הכבוד לו!

חברות הנ"דלן והבניה לוקחות כל רסיס טבע שנשאר לנו בעולם או בארץ לפחות. ואז כל מה שנשאר זה יערות שניטעו על ידי אדם ועצים מאותו סוג, בדרך כלל אורן, כמובן, מסודרים בשורות, כמו חיילים... זה יער זה? זאת חורשה? לא אלה פשוט עצים... כל הכבוד לו בחיים שלי לא ראיתי אחו אבל בעיקרון זה מקום בעיקר עם שיחים ושטיחי פרחים עם מעט עצים. נשמע כל כך יפה. אני עומדת מאוחרי ווטרס ב100%... אתם לא?

meandmeandme

New member
../images/Emo41.gif הודעה קטנה ../images/Emo41.gif

אני נוסע מחר בבוקר לשבוע באיילת. מן הסתם לא אוכל לפתוח את השירשור השני של שבוע הנספחים. הייתי רוצה למנות מישהו אמין לפתוח את זה בזמן (מחר בערב) ושיעשה את זה כמו שצריך (עם כוכבים בכותרת והכול). מישהו מתנדב? (אם אף אחד לא יתנדב עד שעת היציאה שלי מחר בבוקר אז אני מודיע שורה לין תיהיה זאת שתפתח את השירשור) תודה רבה.

meandmeandme

New member
|זהיורות| אני כרגע יוצא ../images/Emo18.gif

וכיוון שאין פה אף תגובה VeraLynn תיהיה זאת שתיפתח את השירשור השני של השבוע הזה. יום נעים.

למעלה