לערבים נמאס:הם לוקחים את גורלם בידיהם

לערבים נמאס:הם לוקחים את גורלם בידיהם

בחודש האחרון אירעו 4 אירועים מכוננים במדינה והעמידה את המדינה ואזרחיה בצומת דרכים מרכזי,לאן מועדות פניה הן של המדינה והן בעיקר האוכלוסייה הערבית במדינה. האזרחים הערבים מאסו בהתייחסות המדינה לבעיותיהם ואופן הטיפול השטחי,למראית עין ,בבעיות האוכלוסייה הערבית,מאד מצער לאן הידרדרנו. האירוע הראשון,האירועים בכפר פקיעין,דובר הרבה על מה התרחש באמת בכפר.אבל כבר ניתן להסיק כמה מסקנות אפשר להכניע את המשטרה (תרתי משמע-שחרור עצורים תמורת שחרור חטופה),אם המותקף או הניזוק יהודי אז המדינה מתנהגת כמדינה יהודית ולא כמדינת חוק. באותו שבוע ,מסרו פקחי המנהל האזרחי לתושבי מאחז לא חוקי בשטחים צוו פינוי,איך הגיבו המתנחלים? ירקו עליהם,איימו עליהם,וזרקו אבנים על רכביהם.מה עשתה המשטרה?התקפלה וחזרה בבושת פנים למשרדיה? האם חזרו בכוח מוגבר אחרי כמה ימים כמו שקרה בפקיעין?ההמשך ידוע!! האירוע השני,הוא חסימת הכביש ע"י תושבי ראמה (ליד כרמיאל) כמחאה על הפסקת זרם המים בתקופה האחרונה כמה פעמים,ההפסקה נמשכת שלושה ימים!! מי יכול לסבול? כלומר התושבים החליטו לעשות מעשה ולא לחכות לרחמי המדינה או רחמי חברת מקורות,למי איכפת?! האירוע השלישי קרה בטמרה,ההורים השביתו את מערכת החינוך בעיר כמחאה על היישום הכושל ליום חינוך ארוך,אין תשתיות על רמה,אין מזגנים,השירותים כמו בשווקים,ארוחה חמה (רק בסרטים),הילדים נרדמים בשיעורים. והנה תוך כמה ימים הגיעו לכנסת וקיבלו הבטחה שהעניין יסודר בהקדם האפשרי,ואם לא יתוקנו הליקויים ,ישביתו את המערכת מחדש. ואחרון חביב,מה שקרה באצטדיון קרית אליעזר השבוע עם אוהדי בית"ר ירושלים,מעשה מביש!! תארו לעצמכם אם כך התנהגו אוהדי סחנין (ואני בטוח שהם יתנהגו אחרת משתי סיבות, לתת כבוד למת וגם יש פינה חמה לרבין בתקופת ממשלתו השנייה). ותראו את התגובות הרפות ,העילגות מצד אנשי ציבור (כי הם מפחחחחחחחחחדים),וקולו של נתניהו נידם!! וזה המחיש בצורה קטגורית שיש איפה ואיפה במדינה הזו. ואני לפני כמה שבועות הזהרתי את כולנו שהעימות הוא עניין של זמן,והמדינה בהתנהגותה המופקרת מובילה את כולנו למדרון חלקלק של עימותים והתנגשויות .

THE WIZARD 55

New member
אתה יודע מה

אני רואה את כל מה שקורה ופשוט נמאס לי כבר. אני מרגישה אשמה לא פחות במצב הזה. כבר 60 שנה שהערבים במדינה הולכים באותה דרך, עם הראש בקיר 60 שנה ועדיין לא השכילו להבין שזאת לא הדרך הנכונה. למה לא קמים הח"כים הטובים שלנו, ומטפלים בעניין הכיתות בבתי הספר בעניין המזגנים, למה להגיע למצב שילדים לא יוכלו ללמוד בגלל החום למה אין גוף שמטפל בזה, או איזה ח"כ שיעזוב רגע את עניין הפלסטינים בצד ושיתחיל לטפל בבעיות כאן!!! למה החובות בעיריות או בכפרים מגיעים למימדים עצומים כאלה?... במה שונה אזרח ערבי מיהודי? כולם משלמים ארנונה, אין כאן אפליה למה האזרחים לא מבינים שאם לא ישלמו, בסוף ימצאו את עצמם מנותקים ממיים.. האחריות היא גם שלנו אבו כרואן.. ואתה יודע מה, אני בטוחה שאם אוהדי סכנין היו מתנהגים כך, הקהל מנגד היה כבר מחסל אותם לפני טיפול המשטרה. נמאס כבר!!

respecta1

New member
את מדברת על הח"כים?

הם אחת הסיבות למה אף אחד לא רץ לטפל בבעיות אצלכם..מיעוט שולח חבורה של שונאי המדינה לכנסת..ואז מתפלא שלא תמיד מטפלים בבעיותיו.

respecta1

New member
ואוהדי סכנין? יש לך טעות ענקית פה

הם כל משחק מתנהגים ככה קריאות מוות ליהודים שרגילות אצליהם ביציעים הלאת דגל חמאס במשחק מול ביתר..ובכל משחק נגד קבוצה ישראלית גדולה קללות ושריקות בוז בהמנון ואת בחיים לא תראי שוטר נוגע בסכניני, ובטח שלא ההתאחדות תעמיד אותם לדין ההפך, יעמידו את מי שהיה נגדם לדין והשוטרים יפוצצו את מי שנגדם כמו שקרה במשחק של תל אביב - סכנין הסכנינים זרקו בקבוקים וכוסות לעבר שחקני מכבי ולעבר היציעים שהיו של אוהדי מכבי אחרי שהאוהדים של מכבי כמובן לא נשארו חייבים וזרקו חזרה הכל בתוספת כמה בקבוקים וכוסות משלהם המשטרה לא הכניסה שוטר אחד ליציעי סכנין לעומת זה עשרות שוטרים שנכנסו ליציעי מכבי ופוצצו כל הבא ליד במשחקים האלה יש להם הוראה, לא לנגוע בערבים, ואם קורה משהו- ישר ללכת ולפוצץ את היציעים של הקבוצות האחרות

THE WIZARD 55

New member
אז אתה לא זוכר את המשחק שהיה בסכנין

כמה מכות קבלו שם אוהדי סכנין..

respecta1

New member
איזה משחק

היו הרבה משחקים שנגמרו במכות בסכנין (היו הרבה משחקים שנגמרו במכות בכלל..אבל כמובן רק על זה התשקורת תדבר) רובם זה היה אוהדי הקבוצה השניה מקבלים מכות משוטרים היה את המשחק לא זוכר מה קרה בדיוק שהיה שם אינתיפאדה :N גם סכנין וגם הקבוצה השניה לא זוכר מי זה היה זרקו אחד על השני אבנים =\

משקל ח"כ כמשק הנוצה!!

אני עוקב מקרוב אחרי ביצוע ותפקוד חברי הכנסת הערביים הן בכנסת הן מחוצה לה.ההשפעה שלהם שולית ביותר. כל הצעה ישר נופלת על המקום,אין להם מחייה בכנסת!! אני סבור למה תושבי רמה צריכים לסבול בגלל התנהגות מופרעת לא אחראית של ראש המועצה!! איפה מבקר הפנים?איפה הממונה על המחוז?למה לא פיטרו את ראש המועצה?כאזרח האחריות נופלת בעיקר על המדינה ,בידיה כל הכלים לשפר את השירות לאזרח את יכולה להישאר ,כמה שעות!! בלי מיים? לגבי אוהדי סחנין,הם לא מלאכים אני יודע!! הם כל שבוע שומעים קריאות גנאי (מוחמד הומו,טועמה מחבל,ועוד פנינים) זה מקובל,זה נסבל!! אבל לא לכבד אדם מת!!אני סבור שנית שהם כן יכבדו תראי לאלה שמגיעים לסחנין,מקבלים ממתקים בשפע,ראש הקבוצה עובד ימים ולילות להרגעת האנשים.

THE WIZARD 55

New member
ולמה ההשפעה שלהם שולית?

חשבת על זה? אני הבנתי שבראמה החובות תפחו רק בגלל שהתושבים לא שילמו ארנונה ושהם עכשיו משלמים מידי חודש כ-50 אלף שקל חובות למקורות ראשש המועצה, היה צריך להפעיל גביה, ניתוק מיים פרטני, למי שלא משלם ואז נראה אם לא היו משלמים. זה ברור שאי אפשר לחיות ללא מיים.. אמרתי, אם אוהדי סכנין היו שורקים שריקות בוז, קהל האוהדים של הקבוצה השניה היה כבר מטפל בהם עוד לפני המשטרה.

כי הם מייצגים מיעוט קטן ולא ציוני בתוך

פרלמנט ציוני שבמקרה הטוב לא מסכים עם דעותיהם, ובמקרה הרע את יודעת מה.

fifanowftw

New member
סכנין שרקו בוז

כשנוגנה התקווה. שמעתי גם שהם הרימו דגלי חמאס, אבל לגבי זה אני לא בטוח..

respecta1

New member
אגב זה היה מצחיק

בדיוק השדרנים דיברו על זה שביתר שמו דגל כך ואז הצלם עשה על זה זום...הייתה דממה 10 שניות ואז חזרו למשחק :]

mike00

New member
הרימו גם דגלי חיזבאללה בזמן המלחמה...

ודרך אגב השדר ששידר את הנפת דגלי החמאס היה יורם ארבל שבלע את הלשון ל-10 שניות ואז חזר לשדר כאילו לא קרה כלום..

respecta1

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

כל הכבוד לך, שברת שיא, הצגת ארבעה אירועים בדרך הכי מעוותת שאפשר תושבי פקעין, המשטרה נכנסה לשם עם כוח של 2-3 אנשים קיבלו מכות..אז כמו בכל מדינה מתוקנת הם חזרו לשם עם כוח יותר גדול, ואז כבר קיבלו מכות קיבלו אבנים קיבלו רימון או שניים.. וגם בזה הם אשמים? החסימת כבישים? יותר שריפת צמיגים על הכביש ועמידת מספר רעולי פנים באמצע הכביש. וזה בגלל שהמועצה שלהם לא שילמה חוב של 5 מיליון שקלים לחברת מקורות שמספקת מים.. אין פה שום קשר למדינה, המועצה המקומית פישלה בגדול (כנראה חשבו שבגלל שהם ערבים גם בחוב כזה הם ימשיכו לקבל) אז לא קיבלו מים, זה כמו שאם אתה לא תשלם לחברת חשמל לא תקבל חשמל. אירוע שלישי, גם פה אשמה המועצה המקומית, היא זו שאחראית על העניין הזה.. הממשלה בטיפשותה התערבה בלי שצריך ועל זה אתם מחויבים להגיד תודה ולשתוק..כי עשו לכם טובה ענקית שלא בטוח הייתה קורת אם זה היה סתם ישוב יהודי איפה שהוא. אבל כך התנהגו אוהדי סכנין !! קריאות מוות ליהודים שרגילות אצליהם ביציעים הלאת דגל חמאס במשחק מול ביתר קללות ושריקות בוז בהמנון ועל זה אתה בחיים, אבל בחייםםםםםםםםם לא תשמע לא בתשקורת ולא בשום מקום למה? כי הם ערבים.

ינשוף4

New member
התיחסויות חד-צדדיות

התחלת מפקיעין. עניין מסובך. ועוד נשאר לראות מה יצא. המשכת לעניין הפסקת המים. מה הם רוצים, שמקורות תמשיך לספק מים גם אם לא משלמים בעבורם? אז אולי כדאי להרחיב זאת גם לגבי חשמל? וראמה אינו הישוב היחיד, או הראשון, שמקורות מפסיקה הספקת המים הסדירה בגלל אי תשלום. כאן אתה צודק לגבי מחדל הממשלה. אבל זה בכל הארץ. לא רק לגבי הישובים הערבים. את חשבונות החשמל (והטלפון) משלמים הצרכנים ישירות לספקים. וכאשר אינם משלמים- האספקה מנותקת, ואף אחד לא עושה מזה רעש. לגבי המים- יש מתווך. הרשות המקומית. אז חסרה (כבר הרבה שנים. לא רק מהיום) חקיקה שתבטיח שכספים ששלמו התושבים בעבור מים- ילכו ישירות לספק (מקורות). בלי אפשרות לשימוש אחר בהם, או לעיקולם. (ולמי שאינו משלם- לנתק. זה מוצדק). הזכרת טמרה. גם כאן- זאת לא פעם ראשונה שהורים משביתים בית ספר, או מונעים פתיחת שנת לימודים, בגלל מצב "לא מתאים". ואפילו לא פעם ראשונה בישוב ערבי. וביתר ירושלים? איך קשורה בכלל?

ואתה מתייחס בצורה אוביקטיבית?

למה התעלמת מהמקרה של המאחז בשטחים? זה לא המקרה המוכיח עד כמה יש איפה ואיפה? אם יש בעיה במים,למה האזרח צריך לסבול? איפה אחריות המדינה? יש פקידים במשרד הפנים שאמורים לבקר מקרוב אחרי התנהלות הדברים ברשויות המקומיות,איפה הם? למה החוב טפח ל-5 מליון ש"ח? לפני כמה שנים היה גם מקרה בעיר בני-ברק עם גרעון אדיר,מה עשתה המדינה? התערבה הזרימה כספים,פיזרה את המועצה,ולמה המדינה לא מתערבת?יש פריימריס במפלגת קדימה?יש בחירות בקרוב? הערבים הם ספקי קולות!! תנסה לדמיין פעם אחת, להיות אדם שבא מכוכב אחר ואז תבקר בישובים הערבים,מה תרגיש? מתי פעם תכתב על מחדלי המדינה לאורך 60 שנים? האם פעם "תטעה" ותכתוב משהו?

ינשוף4

New member
לגבי נושא המאחז

לא התעלמתי, אלא שרק לאחר ששלחתי התגובה, נוכחתי ששכחתי להתיחס אליו. לא חושב שמדובר ב"איפה ואיפה". גם לגביו- עוד נשאר לראות מה יהיה בהמשך. ולגבי נושא המים- כתבתי. הבעיה לא יחודית לישובים הערבים. גם לישובים יהודים היו נתוקי מים. והמחדל של השלטון- כבר הרבה שנים. ודבר דומה גם בעניין המשכורות לעובדי הרשויות. לדעתי דרוש חוק לפיו כספים אלה צריכים להיות בחשבונות נפרדים, שאינם ניתנים לעיקול, וכל שמוש בהם למטרה אחרת יהיה עברה פלילית. אבל נראה שלכל רמות השלטון נוח ה"בלאגן" הקיים, (משאיר יותר מקום למניפולציות), ולכן משתדלים "לא לעשות רעש" בנושא. לגבי "מחדלי הממשלה לאורך 60 שנה"- אתה צודק. אבל נראה לי שזה השתנה בשנים האחרונות. (לא שמנסה לטעון שבחמש שנים סוגרים פער מצטבר של חמשים).

רק בגלל שהם לא משלמים את חשבון המים

זה לא אומר שצריך לסגור להם את הברז!!!!!! אני מסכימה שזה קצת לא בסדר שהם לא משלמים את חשבון המים אבל נקיטת אמצעים כל כך חריפים רק בגלל אי תשלום מראה שמדובר בגזענות ואטימות כלפי התושבים כאילו הם אזרחים סוג ב' ואתה יודע מה אולי באמת המדינה רואה בהם כאזרחים סוג ב'.

למעלה