לפי איזה שער נקבעת ריבית?

מצב
הנושא נעול.

המעביד שלי פיטר אותי לאחר הלידה, ב- 01/07/05 ןעד היום לא העביר אלי את פיצויי הפיטורין? אבקש לדעת כיצד מחשבים את הריבית להלנת הפיצויים הללו.

שיר ורד

New member
עזבי את חישוב הריבית

המעביד שלי פיטר אותי לאחר הלידה, ב- 01/07/05 ןעד היום לא העביר אלי את פיצויי הפיטורין? אבקש לדעת כיצד מחשבים את הריבית להלנת הפיצויים הללו.
עזבי את חישוב הריבית
את זה יעשה בית הדין לאחר תגישי תביעה. אנא פרטי , מתי היתה הלידה, מתי היית אמורה לשוב לעבודה, מהי תקופת ההודעה מראש שניתנה לך, האם המעביד קיבל אישור לפיטוריך מהמפקחת על עבודת נשים? יתכן שמגיעות לך זכויות נוספות מלבד פצויי פיטורים.

הלידה היתה ב- 03/02/05

עזבי את חישוב הריבית
את זה יעשה בית הדין לאחר תגישי תביעה. אנא פרטי , מתי היתה הלידה, מתי היית אמורה לשוב לעבודה, מהי תקופת ההודעה מראש שניתנה לך, האם המעביד קיבל אישור לפיטוריך מהמפקחת על עבודת נשים? יתכן שמגיעות לך זכויות נוספות מלבד פצויי פיטורים.
הלידה היתה ב- 03/02/05
הייתי אמורה לשוב לעבודה ב- 03/05/05 , ובאמצע אפריל הודעתי למעסיק שאני לוקחת חל"ת (הגיעה לי כי עבדתי 4 שנים במקום) כן שהייתי אמורה לחזור לעבודה מהחל"ת ב-01/07/05 מכתב הפיטורין שהוא נתן לי מתאריך ה-01/07/05 כך שאת כל הכסף הוא היה אמור להעביר לי עד ה-15/07/05 . אין לו אישור מהמפקחת על עבודת נשים מכיוון שהעילה לפיטורין היא סגירת החברה שבה עבדתי (לא פשיטת רגל) הבנתי שהוא חייב לי גם הודעה מוקדמת של 30 יום גם 45 יום בגלל פיטורין של אישה לאחר לידה, דמי הבראה, פדיון ימי חופשה שלא נוצלו,בנוסף על הפיצויים של ה-4 שנים. אני לא מתכוונת לתבוע אותו דרך בית הדין לעבודה אלה דרך עו"ד פרטי. האם כדאי לי לפעול באופן פרטי? בכל זאת האם תוכלי לענות על שאלתי לגבי חישובי הריבית על הלנת פיצויים?< תודה מראש, ופדיון ימי חופשה שלא נוצלה

שיר ורד

New member
תגובה

הלידה היתה ב- 03/02/05
הייתי אמורה לשוב לעבודה ב- 03/05/05 , ובאמצע אפריל הודעתי למעסיק שאני לוקחת חל"ת (הגיעה לי כי עבדתי 4 שנים במקום) כן שהייתי אמורה לחזור לעבודה מהחל"ת ב-01/07/05 מכתב הפיטורין שהוא נתן לי מתאריך ה-01/07/05 כך שאת כל הכסף הוא היה אמור להעביר לי עד ה-15/07/05 . אין לו אישור מהמפקחת על עבודת נשים מכיוון שהעילה לפיטורין היא סגירת החברה שבה עבדתי (לא פשיטת רגל) הבנתי שהוא חייב לי גם הודעה מוקדמת של 30 יום גם 45 יום בגלל פיטורין של אישה לאחר לידה, דמי הבראה, פדיון ימי חופשה שלא נוצלו,בנוסף על הפיצויים של ה-4 שנים. אני לא מתכוונת לתבוע אותו דרך בית הדין לעבודה אלה דרך עו"ד פרטי. האם כדאי לי לפעול באופן פרטי? בכל זאת האם תוכלי לענות על שאלתי לגבי חישובי הריבית על הלנת פיצויים?< תודה מראש, ופדיון ימי חופשה שלא נוצלה
תגובה
1. אי אפשר לתבוע דרך עו"ד אלא רק דרך בית משפט (במקרה הנדון בית הדין לעבודה). עורך הדין יכול לאיים על המעסיק בתביעה ולהגיע לפשרה ללא דיון משפטי, או להגיש את התביעה בשמך לבית הדין לעבודה. בשני המקרים עורך הדין יקח שכר טרחה על הטיפול בתיק. 2. בתי הדין ממעטים לפסוק את מלוא פצויי ההלנה בין אם מדובר על שכר עבודה ובין אם מדובר על פצויי פיטורים.לכן, בדרך כלל, בפשרה המושגת ללא תביעה, לא ישולמו פצויי הלנה כלל, אלא לכל היותר הצמדה וריבית של 4%. 3.מה שקובע את מועד תשלום השכר והפצויים זה לא מועד מכתב הפיטורים, אלא מועד סיום יחסי עובד מעביד. אם לא נאמר במכתב הפיטורים שיחסי עובד מעביד יסתיימו באותו יום, נראה לי שהם יסתיימו בתום 75 יום ממועד החזרה מתוכנן שלך. במקרה כזה, עד כה היית אמורה לקבל רק את השכר בגין חודש יולי. 4. סגירת חברה, איננה פוטרת את המעסיק מפניה למפקחת על עבודת נשים. היא זו שצריכה לקבוע אם לאשר את הפיטורים והאם לחייב אותו בתשלום של 75 יום. אני מציע שתפני אליה ותבררי מה את יכולה לעשות בדיעבד. 5. גובה פצויי הלנת שכר ופצויי הלנת פצויי פיטורים נקבע בחוק הגנת השכר, בהגשת תביעה אין צורך לחשב את גובה הפצויים הללו, אלא לציין בתביעה כי היא כוללת פצויי הלנת שכר ופצויי הלנת פצויי פיטורים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה