לפי הסקר ל40% יש כרגע לפחות

sagiberg

New member
לפי הסקר ל40% יש כרגע לפחות

שני ספרים בקריאה- אז מה אתם קוראים ? אני שקועה שוב בהארי פוטר החמישי ולצידו בספר הנפלא של דאל- סיפורי הפתעה- מומלץ ביותר. אלו סיפורים קצרים, כתובים היטב ומונעים על ידי מתח נחמד

ToryMaster

New member
דאל ../images/Emo45.gif

כרגע אני לא קוראת משהו מסוים, בדיוק סיימתי ספר חמוד שקיבלתי להיום ההולדת, וכנראה אתחיל שוב את טרילוגיית הארי פוטר בקרוב (אפשר להגדיר את זה טרילוגיה בכלל?)

ToryMaster

New member
הא../images/Emo3.gif

למה לא טרילוגיה בעצם

כי בטרילוגיה אמורים

להיות שלושה חלקים לפי הגדרתה! ב"האסופית"יש טרילוגיה ועוד שניים שנוספו בהמשך אז זה קצת גבולי אבל הארי מעולם לא התיימר להסתפק בשלושה.במקרה הזה נראה לי שהמונח "סאגה"הכי מתאים וגם לגבי סדרת נארניה.לא?

Athaclena

New member
תיכף תגידי

שמדריך הטרמפיסט לגלקסיה זה לא טרילוגייה. הרי כתוב בפירוש על הכריכה שזו טרילוגיה ב-5 חלקים... אז גם הארי פוטר יכול להיות טרילוגיה! למה לא?

אבל טרילוגיה זה... ../images/Emo57.gif

טריו זה שלושה. כמו שקוואטרט זה לארבעה-לכן טרילוגיה חייבת לכלול שלושה.

Athaclena

New member
כן. אז מה?

כתוב בפירוש על הכריכה, שחור על גבי לבן (או שמא לבן על גבי כחול): The hitch-hiker's guide to the galaxy - a trilogy in five parts אולי זה לא הכי מדויק כי אין לי פה כרגע אבל ככה זה. באמת! ואני יודעת שטרילוגיה זה שלשה...

ToryMaster

New member
../images/Emo4.gif

אז גם אם זה כתוב על גבי הכריכה, זה עדיין לא אומר שזה נכון, אם טרילוגיה זה שלושה חלקים...

farseer

New member
למען האמת,

טרילוגיה זה אכן שלושה חלקים. אבל - במקרה של אדאמס - לא משנה כמה פעמים הסבירו לו שמה שהוא כתב הוא, בפירוש, לא טרילוגיה, הוא סירב להקשיב וכינה את סדרת המדריך בשם זה. אל תטעי, טרילוגיה היא שלושה חלקים בלבד. אדאמס פשוט יוצא מהמסגרת (טוב, נו, זה אדאמס)

b00

New member
המשפט האחרון שלך ../images/Emo6.gif

הוצאת לי את המילים מהפה...

חוטהשני

New member
חבל שבאמת לא המציאו שמות לספרים שיוצאים ב4 או 5 כרכים שונים ../images/Emo3.gif או שלארבעה חלקים יש שם - לסדרה עם 5 - זה צריך אולי להקרא פנטולוגיה ../images/Emo8.gif

ו-4: קווטרולוגיה... ../images/Emo57.gif

ו-8 (ששת הרומח הדרקון הראשון+שני הרייסטלינים, לדוגמה
): אוקטולוגיה.

farseer

New member
כרגע,

לפני כמה ימים סיימתי את שני הספרים הראשונים בסדרת השמש החדשה. אני מחכה שההמשכים (שיצאו עד כה באנגלית בלבד, אם כי המתרגמת הבטיחה שתרגומם יתחיל בקרוב) יגיעו אלי. ביליתי את זמני בקריאת "פרנהייט 451", אחד הספרים הבודדים שגרמו לי לצמרמורת ברגע בו קראתי את התקציר שנמצא מאחורי הספר. הוא היה נפלא, והדגיש בדיוק מה הבעיות כיום בחברה הקוראת. אף על פי שסופר יצא סביבה קיצונית במיוחד (וגם מטורפת למדי), הוא עלה על נקודות שמטרידות קוראים רבים. התעלות הטכ' על הספרים - עד לידי שריפת ספרים בתור מקצוע.

Athaclena

New member
גם אני קראתי אותו

אז אני ארשה לעצמי לענות לך (אפילו שלא שאלת אותי). עולם עתידי שבו כולם די מרוצים בגלל שהם רואים אופרות סבון (אינטראקטיביות אאל"ט) כל היום על טלויזיות בגודל קיר שלם (או כמה קירות. ואם זה כל הקירות, אז ממש חיים בתוך הסדרה). והם לא קוראים כמעט ספרים, כי כל ספר שעלול לגרום לאנשים לחשוב ולעשות משהו עם החיים שלהם מוצא מחוץ לחוק. ספר כזה שנתפס אחת דינו - להישרף. שריפת ספרים היא תפקידם של הfiremen והספר עצמו הוא על אחד מהם, איך הוא נפגש עם בחורה לא-נורמלית ומה קורה בהמשך.

The Mad Hatter

New member
...P:

(מה אני אעשה..יש לי מצבי רוח משתנים)- 1) ספר עם סיפורים קצרים של גבריאל גרסיה מרקס שאני לא זוכרת את שמו. 2) ג'ני/פול גאליקו (התחלתי לקחת מהספריה ספרים שאהבתי כשהייתי קטנה יותר בגלל הפורום הזה..P:). 3) הרומן עם הקונטרבס/צ'כוב (גם סיפורים קצרים, כדי שאני לא ארגיש יותר מידי רע כשאני עוברת ספר באמצע). 4) אגדות של האחים גרים (שוב, סיפורים קצרים. אז זה בסדר..:))

Moondust

New member
מממ../images/Emo41.gif

כרגע אני קוראת סיכומים לבגרות בהיסטוריה, זה נחשב?
לא, סתם. אני קוראת את שומרים!שומרים! של פראצ'ט, את ראי בתוך ראי של מיכאל אנדה.

למעלה