לפני חודש פרסמתי בקשר לספריי - תגובה . יוק!

לפני חודש פרסמתי בקשר לספריי - תגובה . יוק!

גם כאן וגם בכל יתר הפורומים שפרסמתי, גם בכאלה שמתרברבים בקריאת ספרים ויש תחרות מי קרא את זה ומי קרא את ההוא, מעשית, אף אחד לא בא לקבל ספרים מקוריים היסטוריים בחינם, בחינם.
(עותק יחידי נמסר ליוליקה)

ברור לי שהספרים שלי ילכו למגרה.

אפילו הספר על כרתים שמי שטייל איתו חזר מאושר שהנה יש איך לטייל ולמצות את כרתים (בספר מעל 3700 עמודים, 345 מסלולי טיול ומידע רב ביותר ומפה המתעדכנת כל העת), בשנה שעברה למשל אף אחד לא רצה את הספר כאשר ביקרו בכרתים 2017 - 242.000 ישראלים.

איך אומרים ביידיש ? לא רוצים, לא צריך.

אני כותב בשביל התיעוד, וזה שהפסדתי בכל החזיתות (למרות שהיום הספרים שלי נמצאים בספריה הלאומית) - אז אני אמשיך לחקור את כרתים ורכבת העמק בשביל עצמי ושאנשים ימשיכו עם אמירות טיפשיות כמו למשל שרוחב מסילת רכבת העמק נבע כתוצאה מטעות במפעל בבלגיה, ועוד כהנה וכהנה.....

אמרתי מה שעל ליבי, ואני לא צריך תגובות.....

סליחה שאני מתערבת ומגיבה,

יש דברים שהם כבר עובר בוטל , עבר זמנם והם לא מענינים אף אחד חוץ ממך.

לא כותבת את זה בשביל להעליב, פשוט מכניסה אותך לפרופורציה, כבר יש כנראה מספיק ספרים ומספיק סופרים וכנראה שאתה לא קלעת לטעמם של קוראים פוטנציאלים, לי למשל אם היו נותנים במתנה את הספר על רכבת העמק הייתי שמה אותו בצד ואפילו לא פותחת אותו כי זה מעניין לי את קצה הציפורן.

וגם על האי ביוון שאתה כותב ומספר עליו ממש לא מענין אותי וכנראה יש כמוני הרבה , אז אולי כדאי שתשלים עם זה.

יש מלא זמרים ומוזיקאים שעושים הקלטות אבל לא פוגעים בטעם הקהל אז שמים את התקליט הצידה וממשיכים הלאה או שמוציאים עוד כסף ועוד תקליט ולפעמים מצליח ולפעמים לא.

על מנת שאדם יקרה סופר הוא צריך שיכירו בו ובכושר הספרותי שלו ולא מספיק שיעיד על עצמו שכתב ספרים.

מי שחושב אחרת ממני מוזמן להגיב.
.

סתם להגיב כדי להגיב ?

א. מזמן השלמתי עם זה ואני חי מצויין עם עצמי ואמשיך לתעד ולאסוף מידע למרות התגובות השליליות, באופן תמוה .

ב. יש מי שמענין אותו רכבת העמק מבחינה היסטורית ויש מי שמתענינים בכרתים כי הוא רוצה לטוס לשם ולטייל באמת (ויש פרקים הנקראים "פעם ראשונה בכרתים - המסלול הקלאסי") ויש מי שרוצה את הספר מהבחינה ההיסטורית . וכך הלאה בספרים אחרים שלי

ג. לא ברור לי מהו החופש שנתת לעצמך "להכניס אותי לפרופורציה"..... באותה מידה אני יכול לאמר עלייך בתשובה לתגובה שלך, שההתעניינות שלך בהיסטוריה של המדינה שואפת לאפס, אבל לא אומר זאת.....
ואני בטוח שאם תיקלעי למצב שידרשו ממך להיבדק בפוליגרף, לא תחשבי ש-:"לאמר לפוליגרף לא" ממש לא מענין אותך. זבש"ך.

ד. למשל הספר "שוטרים מספרים" מציג את תל אביב ויפו באור שאנשים לא מכירים ומציג מידע שבחיים לא שמעתם (מה עשה אביו של יורגוס דלאראס בישראל, או, מי המפוסמת בעולם הערבי שהתגלתה באריאנה, מי הסופר המופרסם שראה קטר נוסע על הים, האם קזבלן באמת היה מישהו או דמות מומצאת, האם השוטרים בסרט "השוטר אזולאי" היו באמת שוטרים או שחקנים וכו)

ה. כבר כתבתי שאני עוסק בתיעוד היסטורי ולא ברומן רומנטי,

ו. אנחנו במדינה שבה יש דמוקרטיה וכל אחד יכול לקבל את מה שהוא רוצה ולעשות מה שהוא רוצה עם עצמו, אין אונס (חוץ מהכפיה הדתית) .

ז. נראה לי שאני כותב ללמפה אם אני מקבל תגובה מוזרה כמו:"... על מנת שאדם ייקרה(א) סופר הוא צריך שיכירו בו ובכושר הספרותי שלו ולא מספיק שיעיד על עצמו שכתב ספרים......"
ז"א אומרת כאשר כתבתי שאנשים רבים טיילו עם הספר שלי על כרתים, רכבת העמק היתה להיט בקרב יודעי דבר ואפילו היתה דרישה לתרגמו לאנגלית וגרמנית, וכך רוב ספריי - זה נכנס מאוזן אחת ויצא מהר מהשניה...
אני לא מעוניין יותר לדוש בנושא שהפך כבר לזרא בעיני בעיקר על ידי אנשים שאין להם מושג מהספרים שלי ולא קראו בהם אפילו לא שורה אחת אבל יש להם ביקורת.

לא הבנתי, זו אמירה בהשראת חסרת התרבות ?

עד כאן בנושא הזה. נקודה.

בת חן191

New member
גם אני הגבתי וכתבתי שהבעיה בי, שבגילי אני לא

קוראת דברים ארוכים וכבדים הגיל עושה את שלו
כל הגבה היא הגבה אפילו אם היא לא מוצאת חן
אני בטוחה שמה שכתבת הוא מביא תועלת להרבה אנשים
וכתוב בצורה ענינית,

כרגע אני קוראת את הסחרחרה מאת סומרט מוהם ומאד נהנית
וגם כל פעם כמה דפים

בוקר , גם אני מאוד נהנתי לקרוא

את הספורים /כתבות/מאמרים על רכבת העמק, ואשמח אם תמשיך לפרסם ספורים קצרים .אני נדגישה את הקצרים , כי גם לי , כמו לחברותי מינהר ובת חן מאמר ארוך , גדול עלי, כך שכשאני רואה ספורים ארוכים אינני מתחילה אותם , פשוט פוסחת . בזמנו הייתי קוראת הרבה מאוד , אבל , כל דבר בעיתו והכל בהתאם לגיל . בגילי הלא צעיר , חו"ל בשבילי זה יוהנסבורג בלבד, כי שם יש לי משפחה , והטיולים רק "טיולי כוכב " כשחתני הוא הנהג והמדריך . והנכדים ואני הם "הרשומים" היחידים. ואני אחראית על הדלק .נוסעים בבוקר חוזרים אחר הצהרים "למלון" .
יוליקה , איחולי לך , על שקיבלת חזרה את רגליך/גלגליך . רק לא הבנתי למה דווקא כשאת מוגבלת , אינך משתמשת בשרותיה של המנקה .
מינהר , אנחנו כן קנינו את "תמונות יפואיות " שני הספרים . מאוד נהנתי לקרוא בו . ואם תרשי לי להציע לך , קחי בספריה את הספר של מדריך הטיולים חיים קוזניץ, "מה שקרה בחול , נשאר בחו"ל " . המון ספורים קצרצרים ומקסימים על מטילים ישראליים בחו"ל . מקסים כבר אמרתי?
שיהיה לכולנו יום של כיף.

יוליקה

Member
מנהל
תודה!! המנקה שלי מעפולה

אני תמיד נוסעת להביא אותה ומחזירה אותה (10 דקות נסיעה לכל כיוון)
רצה הגורל וגם היא לא יכלה לעבוד בארבעת השבועות... התנפחה לה הרגל...

superman1234

New member
יש לי תחושה שהמטרה העיקרית שלך הינה להתלונן.

קיבלת ממני הדרכה איך אתה יכול להעלות את הספרים שלך למרשתת בלי שום קושי, כולל הספרים שמופיעים בצורת קבצים. אם אינך מבין איך לעשות זאת, בקש מבנך שיבצע זאת עבורך.
לגבי הספר שלך על כרתים, (שלא ראיתי אותו במו עיני).
איך שום סיבה שמי שנוסע לכרתים לשבוע , יקח איתן DOK שיש עליו 3700 עמודים. כשאני נסעתי (עם חברים) לכרתים, שהינו במלון AQUILA RITHYMNA BEACH שנחשב אז למלון הטוב ביותר באי. זו הייתה חופשה. לא סיורים. אני אוהב בכל זאת גם לטייל קצת, שכרתי רכב ליום אחד עם GPS, נסעתי ל chania, הסתובבתי שם בשוק המקורה ובשווקים הפתוחים , בנמל שבו עוגנות היכטות המפוארות, עלינו על אחת מהן וחזרנו חזרה למלון. מרבית הנוסעים לכרתים , נוסעים לחופשה, לא לסיורים באי.

מינהר

New member
ככל שאני זוכרת, הקטעים ששפירא הביא כאן בעבר

מסיפורי רכבת העמק היו מענינים. יתכן שאנו לא בנויים לספר שלם בעניין. אלא לקרא מידי פעם סיפור בודד.
למשל אני זוכרת את מנחם תלמי כותב סיפורים קצרים בשם תמונות יפואיות, והיה מעניין. במעריב. לעומת זה ספר עם כל הסיפורים יחד לא הייתי קונה.
אני קוראת די הרבה ספרים מן הספריה ומחזירה כמובן. לא את כל הספרים אני אוהבת. ואין לי מקום בבית לאוספים של ספרים קנויים. אפילו את האנציקלופדיה העברית אני מידי פעם שוקלת לזרוק, כדי לפנות מקום.
בקיצור מה שאני מנסה, שיהיה משמח לקרא פה מעת לעת סיפורים מענינים קצרים על רכבת העמק. או כל נושא אחר שאתה מתמחה בו. לכרתים לא נראה לי שאסע [העינים, הטיפות...המשקפים לסוגיהם.], אבל אשמח לקרא סיפורים מעניינים על מקומות והסטוריה של האי, טיפין טיפין.
בכל אופן מה שאני רוצה לומר שבספריה אני לא לוקחת כל ספר. אלא רק מה שאני חושבת שיוכל לשמח אותי ולהעביר לי את הזמן כחוויה מענינת ונוגעת ללב. ולרגש.ספרי מסע זה לא בדיוק הטעם שלי, אלא טיפין טיפין.

איזה יופי שפתחתי את הנושא יותר לענין ולעומק

מהצד הקורא, כך שאי אפשר לפספס את החשיבה שגם אם הספרים היו יוצאים לאור לא היינו עומדים בתור עם דחיפות השכם בבוקר כמו שעמדו בתור לספרים של ''הארי פוטר'' קצת פרופורציה גם לכותבי הספרים שהשקיעו עמל רב ימים כלילות ובסוף נשאר להם להתמודד עם האכזבה שאין לספר מוציא לאור ואין ביקוש לסיפורים מהעבר, אולי שווה בדיקה באיזה גינזך הסטורי לבדוק התענינות קצב החיים שלנו שועט בועט קדימה .

arye9

New member
אתה צריך לשלוח אלי, רק אני יכול להכניס

ובקשר ל 1000 ש"ח כמובן שזה לא שייך אליך.
אתה יכול לשלוח את החומר ל
[email protected]

בהצלחה ורפואה שלמה,
אריה

אף אחד לא כתב פה לשכוח את העבר,

אנחנו מתקדמים והערב נשאר בזכרונות ולא מקימים אותו לחיים כל יום מחדש.

arye9

New member
תודה, זה גדול עלי.

איך אני יכול לקבל את החומר לקריאה?
איך אני מגיע אליך?
תודה, אריה

יש כמה אפשרויות

1. להגיע אלי : חולון מגידו 11 - 0545441221
2. לבקש ממי שנמצא באיזור חולון להביא עבורך
3. לשלוח אלי זכרון נייד 8 ג'יגה , ואשלח בחזרה עם הספרים.

למעלה