לפני פיזור, המלצת צפייה לפסיכופתים ששורצים כאן -

1ספי11

Well-known member
כל מחיר זה כל מחיר, כולל עשרה ישראלים על כל חטוף ששב הביתה, כולל ההגשמה של האמנה הפלסטינית וחזרת כל היהודים שמשפחתם עלתה אחרי 1917 או אחרי 1948 בחזרה לגלות, כולל מסירת כל הנגב למדינה פלסטינית בעזה. זאת המשמעות של כל מחיר.
הדרך הנבזית היא ללכת לאבסורד.

xyxy210

Well-known member
בוא ותראה שאתה לא רציונאלי
עכשיו אני אשאל ( ומקווה לקבל תשובה פשוטה )
האם תהיה מוכן להחזיר שני יהודים חיים תמורת חטוף אחד ?
נו עכשיו תתחיל להתפתל כמו כולכם .
אתה מדבר על רציונלי כאשר אין לך מושג על מה אתה מדבר.
בוא ואשאל אותך.
מה הדרך [הפרקטית-רציונלית] להחזרת החטופים ?
או שמבחינתך מוטב שהיו מתים ואז לא הייתה קיימת הדילמה הזאת. ?.

אני אקל עליך.
אחרי שתענה במטותא על השאלה הראשונה אשאל:
מה הטעם להחזיק ולתחזק כמה אלפי מחבלים בעלות של מליוני שקלים ולא לבצע החלפתם בחטופים ?

ואל תספר לי את סיפורי הסבתא שמחבל כזה או אחר מעיסקת גיבריל או גלעד שליט רצח ישראלים.
לידיעתך, ותפנים זאת היטב, על כל מחבל שנמצא בכלא, קמו שניים גרועים לא פחות חדשים. הם בד"כ גם קשורים למחבל בקשרי משפחה...

עכשו אם תציע להרוג את כל המחבלים השבויים שבידינו [במשפט/בלי משפט, לא משנה איך],
זה חרב פיפיות. גם יעלה לך בדמים מרובים עכשו ובעתיד וגם תיכנס לאחר כבוד לציר הרשע באופן רשמי.

עכשו ספר מה היית עושה ? פרקטית לא רעיונות הזויים/משיחיים כבר יש לנו כאן כמה כאלו.

Harrington

Well-known member
מנהל
אפשר לגלות כלפיה אמפאטיה והבנה
אבל מכאן ועד להצדיק עיסקת חטופים מבישה
המרחק גדול ..
מקום בו אימו של חטוף עומדת אין 'עמך ישראל' יכולים לעמוד.
לא האזנתי לדבריה של צנגאוקר. אבל מן הסתם אם תוכל להצדיק כל עסקה כדי להביא לשחרור בנה. היא לא תעשה זאת מתוך רוע, אלא מתוך כך שהיא תשכנע את עצמה שזה לא כל כך נורא וכיו"ב. איננו יכולים אלא להרכין ראש ולהאזין בשקט.

הטעות בסיפורים האלה היא בהד שאנחנו (התקשורת לצורך העניין) נותנים לדעות כאלה. להורים שמחזיקים בהם, לא שייך לבוא בטענות לענ"ד. להציג מצגי שווא כאילו זאת דעת המיינסטרים בישראל וכדו', השקר התקשורתי, היא הבעיה (ולטעמי הבושה של אותה תקשורת. אבל בידיעה שאין קו שהיא לא תחצה לקידום האג'נדה שלה, האמירה הזאת לא תשנה מאומה).

DANIAVNI

Well-known member
עינב צנגאוקר , אמו של מתן החטוף , (מסומנת ע"י הימין כאוייבת ) בראיון אצל רפי רשף .

אינטימי הערב ב-22:55

אולי גם יקרה נס ותבקשו סליחה מהמשפחות ומהחטופים.
אני מבין את כאבה של עינב ואינני רואה בה אוייבת
כשמדובר באדם קרוב בכלל ובבן בפרט מחשבתו של אדם מוטית והוא מונע ע"י רגשות ולא ע"י היגיון.

אפשר להביע אמפאטיה, להבין, לכבד אבל בשום אופן לא להסכים עימה .
אני דוחה ומגנה בתוקף אנשי ימין שביזו קרובי משפחה של חטופים, אבל לא כל מי שמתנגד לעיסקת חטופים הוא כמו אותם אנשי ימין .

הבעייה שאם נבצע עיסקת חטופים מבישה יהיו לנו עוד הרבה מקרים דומים של חטופים בעתיד עד שנתמוטט ולכן אסור לאפשר עיסקה מבישה .

ואני חוזר להשתמטות שלך מלענות האם היית מוכן להחזיר שני יהודים תמורת חטוף אחד .
אמרת שדעתך פזורה ברחבי הפורום ואין מה לחזור עליה, אם כך, אבקש הפנייה לקישור אחד מן העבר שבו אכן אקבל תשובה לשאלתי זו.

גמר חתימה טובה .

Cranio

Well-known member
אני מבין את כאבה של עינב ואינני רואה בה אוייבת
כשמדובר באדם קרוב בכלל ובבן בפרט מחשבתו של אדם מוטית והוא מונע ע"י רגשות ולא ע"י היגיון.

אפשר להביע אמפאטיה, להבין, לכבד אבל בשום אופן לא להסכים עימה .
אני דוחה ומגנה בתוקף אנשי ימין שביזו קרובי משפחה של חטופים, אבל לא כל מי שמתנגד לעיסקת חטופים הוא כמו אותם אנשי ימין .

הבעייה שאם נבצע עיסקת חטופים מבישה יהיו לנו עוד הרבה מקרים דומים של חטופים בעתיד עד שנתמוטט ולכן אסור לאפשר עיסקה מבישה .

ואני חוזר להשתמטות שלך מלענות האם היית מוכן להחזיר שני יהודים תמורת חטוף אחד .
אמרת שדעתך פזורה ברחבי הפורום ואין מה לחזור עליה, אם כך, אבקש הפנייה לקישור אחד מן העבר שבו אכן אקבל תשובה לשאלתי זו.

גמר חתימה טובה .

"ואני חוזר להשתמטות שלך מלענות האם היית מוכן להחזיר שני יהודים תמורת חטוף אחד ."

על מה אתה מקשקש?

נערך לאחרונה ב:

Cranio

Well-known member
אז גם אלה שצעקו "רבין בוגד" צדקו.
מאחר שאתה אוהב לעשות השוואות
אז תגיד,
מי שצעק "רבין בוגד " הוא-
נעקר מביתו ?
נחטף?
ביתו נשרף?
בתו נאנסה?
ילדיו כבר לא לומדים שנה ?

כשתמצא את התשובה הנכונה תענה , לא לפני.

evglev1

Well-known member
מנהל
מאחר שאתה אוהב לעשות השוואות
אז תגיד,
מי שצעק "רבין בוגד " הוא-
נעקר מביתו ?
נחטף?
ביתו נשרף?
בתו נאנסה?
ילדיו כבר לא לומדים שנה ?

כשתמצא את התשובה הנכונה תענה , לא לפני.
חלק מאלה שצעקו היו מועמדים לעקירה מביתם.

ואלה שילדיהם לא לומדים שונה לא קשורים לאמירה "רוצח" כי הצעקות היו "ביבי רוצח" לא "ביבי מפקיר את הביטחון".

Cranio

Well-known member
חלק מאלה שצעקו היו מועמדים לעקירה מביתם.

ואלה שילדיהם לא לומדים שונה לא קשורים לאמירה "רוצח" כי הצעקות היו "ביבי רוצח" לא "ביבי מפקיר את הביטחון".
שוב אתה עורך השוואות ? לא יאמן.
ההשוואה שלך בין החמאס שפלש לשטחה הריבוני של ישראל וכבש אותה באין מפריע במשך שתי יממות
ופינוי תושבי הצפון למעלה משנה בגלל ירי בלתי פוסק של החיזבאללה לבין ההתנתקות (פינוי המתנחלים ע"י ממשלת ישראל מעזה לגבולות הקו הירוק )
מוכיחה שאתם מנותקים מהמציאות .

evglev1

Well-known member
מנהל
שוב אתה עורך השוואות ? לא יאמן.
ההשוואה שלך בין החמאס שפלש לשטחה הריבוני של ישראל וכבש אותה באין מפריע במשך שתי יממות
ופינוי תושבי הצפון למעלה משנה בגלל ירי בלתי פוסק של החיזבאללה לבין ההתנתקות (פינוי המתנחלים ע"י ממשלת ישראל מעזה לגבולות הקו הירוק )
מוכיחה שאתם מנותקים מהמציאות .
זאת בדיוק הבושה, שמדינה דמוקרטית מוסמכת לפנות את אזרחיה מבתיהם.

Cranio

Well-known member
זאת בדיוק הבושה, שמדינה דמוקרטית מוסמכת לפנות את אזרחיה מבתיהם.

מסתבר שלא הפנמת עדיין
שהבושה היא רק אחת -
אויבים פלשו למדינה ריבונית , חטפו , רצחו , אנסו וטבחו בגלל שהמדינה הפקירה את תושביה ועדיין מפקירה אותם.

הפרבולה1

Well-known member
בית המשפט העליון צריך לבקש סליחה ממשפחות החטופים על זה שלא דחה על הסף עתירות שמאלנים אידיוטיים שימושיים להגביל ירי על מפגינים עזתיים מול הגדר ודחה את העתירות רק אחרי שצה"ל נאלץ להגביל את עצמו בירי על מפגינים עזתיים אלה אם כן הם חמושים.
העתירות האלו ופסק הדין שכביכול דחה את עתירתם גרמו לכך שחיילי צה"ל נמנעו לירות על העזתיית שפרצו את הגדר ב 7 לאוקטובר כי הם לא היו חמושים

ציטוט:

הטנקיסט סיפר: "אנחנו רואים כמות עזתים מטורפת מבלי שמבינים מה הם עושים ואנחנו לא מבצעים ירי כי אין להם נשקים. הצבא שלנו גם בשעת מלחמה בהפתעה שומר על מוסריות על אותם עזתיים שפורצים את הגדר בלי נשקים רק עם מקלות ומסתובבים בשטחים שלנו. הטנק שלנו לא ביצע את הירי כי באותו שלב עוד היינו מוסריים. אנחנו ראינו אזרחים מבחינתנו, עוד לא הבנו שכל מי שנכנס הוא מחבל".

Harrington

Well-known member
מנהל
בית המשפט העליון צריך לבקש סליחה ממשפחות החטופים על זה שלא דחה על הסף עתירות שמאלנים אידיוטיים שימושיים להגביל ירי על מפגינים עזתיים מול הגדר
ואז נשאלת השאלה האם וכיצד ניתן להכניס את פסה"ד ההזויים האלה של בג"צ למה שיהיה על ועדת החקירה לחקור לכשתקום בתום המלחמה. האם זה אפשרי בכלל? האם מינוי חברי הוועדה על-ידי נשיא בית המשפט העליון, יאפשר זאת גם אם הממשלה תקבע מנדט כזה לוועדה? האם מערכת המשפט אי-פעם תעמוד בפני חקירה ציבורית לאחריותה לאירועים (הרלוונטיים כאן ובכלל)?

ואז נשאלת השאלה האם וכיצד ניתן להכניס את פסה"ד ההזויים האלה של בג"צ למה שיהיה על ועדת החקירה לחקור לכשתקום בתום המלחמה. האם זה אפשרי בכלל? האם מינוי חברי הוועדה על-ידי נשיא בית המשפט העליון, יאפשר זאת גם אם הממשלה תקבע מנדט כזה לוועדה? האם מערכת המשפט אי-פעם תעמוד בפני חקירה ציבורית לאחריותה לאירועים (הרלוונטיים כאן ובכלל)?
תוכל לישון היום כמו תינוק בנושא,התשובה היא לא.

Harrington

Well-known member
מנהל
תוכל לישון היום כמו תינוק בנושא,התשובה היא לא.
אירועים אקטואליים לאומיים בדרך כלל לא משאירים אותי ער בלילה, אבל תודה על הדאגה :).

אכן התשובה ככל הנראה שלילית וחבל שכך. אמנם למערכת המשפט אכן צריכה להיות הגנה מוגברת מפני חקירות כאלה. אבל לאור חומרת האירועים והמעורבות הפוטנציאלית בפסקי הדין כגורמים שהובילו לכך או איפשרו זאת, זה בהחלט חריג שראוי להתייחס אליו.

אירועים אקטואליים לאומיים בדרך כלל לא משאירים אותי ער בלילה, אבל תודה על הדאגה :).

אכן התשובה ככל הנראה שלילית וחבל שכך. אמנם למערכת המשפט אכן צריכה להיות הגנה מוגברת מפני חקירות כאלה. אבל לאור חומרת האירועים והמעורבות הפוטנציאלית בפסקי הדין כגורמים שהובילו לכך או איפשרו זאת, זה בהחלט חריג שראוי להתייחס אליו.
ביבי שותף,הוא לא שינה את ההוראות של המערכת המשפטית ולא התריע לגביהם.

ההפך הייתה אזהרה סמויה שמי שיחרוג מההוראות ילך למשפט.

Harrington

Well-known member
מנהל
ביבי שותף,הוא לא שינה את ההוראות של המערכת המשפטית ולא התריע לגביהם.
אוקיי. אז הכנסת את ביבי לדיון וציינת ש'ביבי פויה'. אפשר לחזור כעת לדיון או שלא יהיה מנוס מלהעביר אותו לשאלת 'ביבי כן או לא' מתוך היעדר כושר להתייחס עניינית לכל נושא אחר? אנא עדכן הפעם מראש, על אף שבדרך כלל אני שמח לשרת אותך, אין לי חשק הערב לשרת סבבי רל"ביות חסרי רלוונטיות למשהו.
ההפך הייתה אזהרה סמויה שמי שיחרוג מההוראות ילך למשפט.
פויה גדול. קשור איכשהו למשהו שדיברנו עליו?

למעלה