לפני שה-LECSO הייה נותן לכם

lili5

New member
לא רק אנטישמים אלא ממש נאצים

ראשית, יישר כח לאווה עמיחי ! כבר מזמן רציתי לכתוב על האמת הערומה אבל לא רציתי לפגום באוירת הפורום שכל כולה מתכונים, זכרונות נוסטלגיים ומראות יפים מהונגריה (לגיטימי לחלוטין). אולם אחרי הכל פשוט אין מנוס, כמו שאווה אומרת, מלהתפכח מהלצ´ו והדברים הנחמדים מהונגריה ולהזכיר בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים כי ההונגרים למעשה תפקדו בתקופת השואה כנאצים לכל דבר. הם אלה שגרשו את אמי ומשפחתה מביתם בסלובקיה וריכזו אותם בגטאות כשלב ראשון בדרך להשמדה טוטאלית, והם אלה שטבחו ביהודי בודפשט וזרקו את גופותיהם לדנובה. גם כיום כאשר ממשלת הונגריה מעודדת השקעות של ישראלים שרוכשים דירות בבודפשט, יוצאים האנטישמים שבין ההונגרים ומה הם אומרים? "היהודים משתלטים לנו על כל בודפשט" לפני מספר שנים החליטו ההונגרים "לפצות" את ניצולי השואה על אובדן יקיריהם בשואה ומה היה גובה הפיצוי? 100 שקלים לקורבן שואה. אמי קיבלה 300 שקלים עבור אביה ושני אחיה שנרצחו בשואה. ממש חוצפה ולעג לרש !!!

טומי*

New member
אני מסכים עם רוב הכותבים...

שטוענים על המציאות העגומה מבחינת היהודים בהונגריה.אנטישמיות תמיד היתה ולצערנו תמיד יהיה.קרוב לשנתיים שאני כותב בכמה פורומים בהונגריה,וכפי שאווה כתבה לא משנה מה הנושא של הפורום תמיד היהודים והציונים אשמים. רק אתמול שאלתי באחד הפורומים "מה אין לכם כבר בעיות בהונגריה? בעית הצוענים? הפשע הגובר,בעיות כלכליות?" האמת שהם פשוט מתחמקים מלענות השינא שלהם ליהודים עמוקה ולצערי גם מתרחבת.כמובן לא כל ההונגרים אנטישמים,צריך לומר גם את זה, אין לי מושג בכמה אחוזים מהאוכלוסיה מדובר.

reuven4u

New member
אווה היקרה,

אני כיום בן 29 עליתי לארץ בגיל 16, ןאני לא אמרתי לרגע אחד שבהונגריה אין אנטישמיות. כמו שאני חושב - שבכל מקום בעולם יש - כי מה לעשות - ככה הם האנשים - לא אוהבים זרים (כמו שגם כאן בישראל לא ממש אוהבים זרים - מכל הסוגים) בכל מקרה אני יודע שלא ממש עבדתי שם - לכין גם פחות יכולתי להפגש עם תגובות אנטישמיות - למורות שבשנים האחרונות היה לעבודה שלי פרויקט מסוים - שנעשה בהונגריה - והייתי שם 4 \5 חודשים כל שנה - במשך 3 שנים. יכול להיות שהיה לי מזל - אבל גם אז לא נפגעתי בשום צורה מאנטישמיות... למורות שאני ראה\שומע את הסימנים שלה בהרבה מקומות... ועוד דבר חשוב - אני ממש ממש לא רוצה להגן על ההונגרים - כל מה שהתכוונתי להגיד - שהונגריה זה בעניי יותר lecso מאשר אנטישמיות (ושוב - יכול להיות שהיה לי מזל) אבל אני חושב שככה צריך לראות את הדברים - לא להיות עוור ולא לראות אבל חשוב להתמקד בדברים החיוביים!!!!! (לא רק בקשר להונגריה - אלא באופן כללי) ותאמיני לי - אם כולם היו מתמקדים בדברים החיוביים גם אנטישמיות גם שינת זרים מכל סוג שהוא לא היה קיים לכין אני לא רוצה לשנות את ההונגרים - אני משנה רק את עצמי - אני מתמקד ב lecso יותר מאשר באנטישמיות :)) בכל מקרה אני מצטער לשמוע על כל החוויות היו לך

rob roy

New member
ואני, בתור "דור שני לשואה"

הייתי מדגיש שה- nyilasok צמחו על קרקע אנטישמית, שלא נעלמה. אני פוגש הונגרים באינטרנט, נורא נחמדים. לא כולם אנטישמים. אבל האם נעשתה איזושהי פעולה לקיעקוע הנטיות האנטישמיות שם?

כל אחד בתפיסתו - בכל זאת תקרא

את ספרו של KERTESZ - אולי תבין, שלהתעלם מהדבר לא מחסל את התופעה... אם תרצה, יכולה לתת אתרים, שאפשר לקרוא את הספרים שלו - גם אני קראתי דרך האינטרנט... אתה בחור צעיר,והחיים יפים! אני אישה מבוגרת, ועסקתי שנים בשאילת הלמה? החיים שלי גם יפים, אבל פחות תמימים...

reuven4u

New member
אשמח

אם תתני לי link בכל מקרה - אני לא רוצה להתעלם מהדבר- אני פשוט מנסה לא לשים עליו את הדגש

reuven4u

New member
דרך הגב

- מצאת תשובה לשאלת הלמה? (אני יודעה שזה אולי לא הפורום - פשוט מעניין אותי....) בכלל יש תשובה - חוץ מזה שאנשים פשוט מגעילים ולא אוהבים אחרים מהם כמו יהודים\צוענים\ערבים\מרוקאים\תימנים\עולים\שחורים\מפגרים\...

לי יש עדדין יותר שאילות, אבל למדתי

הרבה...ואני חושבת, שזה כן לפורום הזה - כי חלק מתרבות ההונגרית. האימת, מזמן הייתי רוצה לכתוב על זה, כמו שצריך...בפורומים ההונגרים גם הייה לי הזדמנות לכתוב חלקים, וגם היו כמה אנשים מאוד חכמים, שלמדתי מהם הרבה... אתה צודק, שזה חלק מסינת זרים, אבל יש נקודות חשובות, המיחדות לאנטישמיות, ליתר דיוק לאנטיישראליות, היום. אוריאנה פלצ´י כתבה חלק מהם... תקפוץ לכמה פורומים, שרשמתי את הקישור לפורטל, כמו שכתבתי, תמיד יכול לזהות אותי, כי משתמשת בשמי האמיתי. ממליצה לך לשמוע את הרצעות של פרופסור הר-סגור ביום שישי 19:00 צלי צהל - שעה היסטורית. מעולה!!!

טומי*

New member
עוד רגע תגידי שאת זקנה...../images/Emo6.gif

מה ז"א שאת אשה מבוגרת? את צעירה ברוחך ובמראה והעיקר שאת מרגישה צעירה לא?

פעם כמו הבת שלי, פעם כמו הסבתא

שלי... לראוון אני matróna

יואלשגב

New member
תגובה לאווה

נסעתי בשנים האחרונות הרבה מאד להונגריה, לא נתקלתי ביותר אנטישמיות שם מאשר במקום אחר בעולם. לצערי את היהודים לא אוהבים בשום מקום בעולם. גם לא בישראל, מצער אבל עובדה יואל

אתה מדבר על עיניין דתיים-חילוניים?

בקשר, שגם בארץ לא אוהבים את היהודים... יואל, כתבתי קודם, את דרכי לישראל...את היום שישי אצל הרב שרייבר... במשך 17 שנה בארץ הזדמן לי להכיר אנשים דתיים, חופשיים, ערבים... כואב לי, שבגלל הפוליטיזציה של הדת, בגלל אנשים לא חכמים במיוחד, הרבה ישראלים מתרחקים מהתרבות של עם היהודי...אילו הרב ש"ך הייה במקום הרב שרייבר, לעולם לא הייתי רוצה לעלות לארץ...

למעלה