לפני שנים כשלמדתי באוניברסיטה העברית

meidadc

New member
את מעלה נקודה מעניינת

האם מבט בפני עצמו לא יכול להחשב להטרדה מינית?

meidadc

New member
אפשר לצרף להט וסירחון לשאלתי

אני בהחלט חוויתי את התנהגותו המתועבת

כהטרדה מינית. בזמן ההוא עדיין לא השתמשו הרבה במושג הזה, אבל החוויה היתה בהחלט כזו.

רעות1102

New member
טוב שלהטרדה מינית יש הגדרה בחוק, אחרת גם אותו

החרדי מושא החוויה של פנתרית יכול היה להאשים אותה בהטרדה מינית. אני בטוחה שהוא היה מאוד מוטרד מינית מחזה חשוף חלקית של אישה. ואני בכלל לא מתבדחת. אין גבול לרגישויות של בני אדם. מיטיבים בכך החרדים המסתירים מטווח ראייתם החל בדיני עריות וכלה בהדרת נשים, כל מאפיין אצל בן אדם מסוג נקבה, המבטא את נשיותה. כל פיסה של עור, וקול שירתה. מאחר ועור חשוף אפילו של ילדה בת שלוש (למי שלא יודע, איסור ייחוד - שהיה בשניים עם דלת סגורה - הוא כבר מגיל שלוש אפילו עם בתך יוצאת חלציך) מטריד אותם מינית. כפי שהתנגדתי בעבר לכך שהגדרת הטרדה מינית הייתה מצומצמת מדי מבחינת חוק העונשין, אני גם מתנגדת להרחבתה יתר על המידה. פנתרית מרחיבה יתר על המידה את הגדרת המושג הטרדה מינית, באופן שכל התבוננות של גבר באישה וכל פנייה של גבר לאישה יש בהם מחשבות זימה וכוונת פריצות. האם להדיר גברים מהמרחב הציבורי שיש בו נשים?

dare devil ית

New member
בהחלט!! אפילו באופן רשמי

לפי חוקי המדינה.

השאלה היא פה היא הסימטריה שמנסים לא להתיחס עליה.

האם חשיפה חלקית של השד היא דבר לגיטמי. ואם כן , האם אין טבעי הדבר שיגרור מבטים?

meidadc

New member
לפי חוקי המדינה?

תוכלי להחכים אותי בלינק שמאשש זאת?

GreenMamba

New member
שטויות

ציטוט מהחוק למניעת הטרדה מינית:

(א) הטרדה מינית היא כל אחד ממעשים אלה:
(1) סחיטה באיומים, כמשמעותה בסעיף 428 לחוק העונשין, כאשר המעשה שהאדם נדרש לעשותו הוא בעל אופי מיני;
(2) מעשים מגונים כמשמעותם בסעיפים 348 ו-349 לחוק העונשין;
(3) הצעות חוזרות בעלות אופי מיני, המופנות לאדם אשר הראה למטריד כי אינו מעונין בהצעות האמורות;
(4) התייחסויות חוזרות המופנות לאדם, המתמקדות במיניותו, כאשר אותו אדם הראה למטריד כי אינו מעונין בהתייחסויות האמורות;
(5) התייחסות מבזה או משפילה המופנית לאדם ביחס למינו או למיניותו, לרבות נטייתו המינית;
(6) הצעות או התייחסויות כאמור בפסקאות (3) או (4), המופנות למי מהמנויים בפסקאות המשנה (א) עד (ז), בנסיבות המפורטות בפסקאות משנה אלה, גם אם המוטרד לא הראה למטריד כי אינו מעונין בהצעות או בהתייחסויות האמורות: (כאן מגיעה רשימה ארוכה של אנשים שיכולת ההתנגדות שלהם להצעות מיניות היא פחותה כגון קטינים, מטופלים, נמצאים ביחסי מרות וכו')

מאיפה השטות שמבטים הם הטרדה מינית "באופן רשמי לפי חוקי המדינה"???

dare devil ית

New member
אולי ננסה שפה יפה יותר..

במקום שטויות אפשר לכתוב שלא ניראה לי, או לנסות להתדיין
זה מהפסיקה, לא מהחוק
למשל:
הטרדה מינית ללא מילים
"נעיצות מבט בחזה האישה יש בהן משום התנהגות לא ראויה בכלל, ודאי ביחסי עבודה, ודאי וודאי הטרדה מינית", כך קבעה לפני מספר שנים שופטת בית הדין לעבודה בתל-אביב, שרה מאירי, במסגרת דיון בתביעה שהגישה עובדת בכירה בבנקHSBC , שטענה כי הממונה הישיר עליה הטריד אותה מינית.

ג"נ - הנאשם במפשט הנ"ל זוכה.

GreenMamba

New member
אני לא מבינה

מצד אחד את כותבת "זה רשמי לפי חוקי המדינה"
מצד שני את מביאה פסיקה (לא חוק, פסיקה) במשפט של טוענת שהפסידה במשפט, מול שופטת שקבעה שלא היתה הטרדה מינית במקרה האמור, וגם אם עקרונית היתה יכולה אולי להיות הטרדה מכיוון שהיו שם יחסי עובד מעביד- זה לחלוטין לא המקרה של הסגולית שכידוע, בינה לבין אותו גבר לא היו יחסים כאלו

אז מה הקשר בין המקרה עליו את נסמכת (שגם אותו הבאת לחצאין), לבין מה שכתבת למעלה (שמבט הוא הטרדה מינית באופן רשמי לפי חוקי המדינה) לבין המקרה הזה?
תשובה- כלום. פשוט שום דבר.

dare devil ית

New member
נסביר לעט

ויפה ומבלי להשתמש בשפה בוטה.

יש את ספר החוקים במידנה, ובתי המפשט מפרשים אותו.
רוב החוקים כתובים בצורה של הנחיות כלליות (ככה זה במשפט המקובל, במיגוד למשפט האזרחי)
כאשר נדרש שופט לסוגיה ספציפית הוא יוצר תקדים, תקדים משפטי תקף במשפטים אחרים.
כלומר תקדים משפטי דינו (כמעט) כחוק.

להרחבה:
המשפט הקונטינטלי (אזרחי)
http://he.wikipedia.org/wiki/המשפט_הקונטיננטלי
המשפט המקובל:
http://he.wikipedia.org/wiki/המשפט_המקובל

GreenMamba

New member
כדאי כשאת מסבירה לעט

תסבירי גם לעיפרון ולמרקר.
ולענייננו:
1. טענת שמבט הוא הטרדה מינית באופן רישמי ע"פ חוקי המדינה. זה פשוט לא נכון. גם לשיטתך- מבט הוא הטרדה מינית ע"פ פירוש של שופטת לחוק ובמקרה ספציפי. ממש לא "באופן רישמי ע"פ חוקי המדינה"
2. גם לשיטתך- כלפי הנתבע לא הוגש כתב דין פלילי אלא תביעת פיצויים אזרחית במסגרת תביעה כוללת בעינייני עבודה ופיטורין- כך שאין להסיק מכאן לדין הפלילי בעניין
3. וכמובן, כמו שאימי היתה אומרת- השקר הטוב ביותר הוא מחצית האמת- השופטת קבעה שמבטים כאלו במסגרת יחסי עבודה יכולים להיחשב כהטרדה מינית. האם זה עושה מבט להטרדה מינית באופן רשמי ע"פ חוקי המדינה? ממש ממש לא. אפילו לא קרוב לזה. האם זה נוגע לעניין שהובא כאן? רחוק מאוד ממנו.

אגב, להזכירך- הנתבע יצא זכאי מכל סעיפי התביעה הזו- כולל אלו של ההטרדה המינית האמורה. חיפשתי מקרים בהם הורשע מישהו בהטרדה מינית ע"ס מבטים ומה מצאתי? נחשי בעצמך.

בקיצור, כרעי תרנגולת זה בטון מוצק לעומת הטענות שהבאת פה, שהיו במקרה הטוב חוסר הבנה ובמקרה הרע סילוף מוחלט ע"מ לשרת אג'נדה.

dare devil ית

New member
טוב...

נכון- באמת אין כזה דבר תקדים מחייב.
תנסי לבהות בחזה של בחורה בצורה בוטה.

למעלה