לפסיכולוגית האקסית המיתולוגית שלי!

לפסיכולוגית האקסית המיתולוגית שלי!

עשרים ושתיים שנה!!!!!!
לא שנה, לא שנתיים, לא חמש, לא עשר!
עשרים ושתיים שנה!!!!!!!
כל חיי הבוגרים!
ועכשיו, את אפילו לא חוזרת אלי למייל!!!!!
יומולדתי החמישים ושמונה היה אתמול.
הגעתי אלייך בגיל 33.
חשבתי שמצאתי את האימא שחיכיתי לה כל חיי.
וכנראה, אני מבינה עכשיו, את חשבת שמצאת את הבת האולטימטיבית שתאהב אותך ותעריץ אותך ותזדקק לך עד בלי די, ואף פעם לא תעזוב אותך.
עשרים ושתיים שנה: מאז שמלאו לי שלושים ושלוש עד גיל חמישים וחמש או שש.
את חיית - גידלת ילדים, אחר כך נכדים, התקדמת מקצועית, התגרשת, היה לך חבר, נסעת, חזרת, למדת.
ואני, במשך כל השנים האלה, הייתי עסוקה בלהיצמד לך לסינור.
זה בעיקר מה שעשיתי.
עשרים ושתיים שנה!!!!!!!!!
פעמים ספורות ניסיתי להתרחק, מרדתי, בעטתי, אבל לא הצלחתי. ואת גם לא עזרת לי. בלשון המעטה!
ואני נתליתי בך בכל דרך אפשרית, לא האמנתי שאצליח לשרוד אחרת:
צעקתי. צרחתי. בכיתי. איימתי. התחננתי. התחנפתי. התחנחנתי. הייתי מקסימה. הייתי כשרונית. סיפרתי בדיחות. הצחקתי אותך. נפלתי. שברתי רגל. לקחתי כדורים. הייתי חסרת אונים. הייתי מלאת כוחות. נתתי לך מתנות. הערצתי. כתבתי תפילות לאלוהים בדמותך (כן, עד כדי כך!). האשמתי אותך. התייפחתי. ריציתי.
כל דבר אפשרי.
כי לנשום בלעדייך לא האמנתי שאני יכולה.
לא נתת לי אף פעם להאמין שאני יכולה. להיפך. חיזקת והידקת והעצמת את התלות שלי בך!!!
אבל גם לנשום איתך – לא יכולתי.
כי הרגשתי שאת חונקת אותי. שאין לי מקום בקשר איתך, ומכאן שבחיים שלי, להיות באמת מחוברת לכוחות שלי ולהאמין בהם. להאמין בי.
עד שגם את כבר לא יכולת יותר לנשום איתי. ואז התרחקת.
ואני, המומה מכאב, הייתי אומרת לך שאת לא את. שמכשפה רעה גנבה אותך האמיתית, ושמה בובה בדמותך.
ואת היית מחייכת, כאילו אני הילדה הקטנה מספרת שוב סיפור נחמד, והיית מנסה להגדיל עוד ועוד את סבלנותך ליצור הזה חסר התקווה, לאישה המזדקנת הזאת שנשארת איתך ונתלית בך כל השנים כמו תינוק בן שנה, כאילו האישה המזדקנת הזאת היא באמת חסרת תקנה ותישאר עד יומה האחרון תינוקת בת שנה.
אני מאמינה שיום אחד את תיאלצי לסלוח לי על התוקפנות שלי, על השתלטנות שלי, על ההיצמדות הנואשת שלי. אחרת לא תוכלי לנשום כמו שצריך. לא באמת.
ואני מאמינה שיום אחד את תצטרכי לבקש ממני סליחה – על שכבלת אותי, על שהפכת אותי לתינוקת המקסימה שלך, ושאז, אחרי שנים, פשוט נטשת את התינוקת המזדקנת והלא-חיה הזאת, בלי שום כלים, מלבד לפעות בחשיכה, והשארת לה עוד טראומה של אימא נוטשת ומתעלמת.
אז אני מבקשת את סליחתך – על ההאשמות, על ההתפרצויות, על התוקפנויות, על הכבלים שכרכתי סביבך.
ואני מאמינה שיום אחד אצטרך לסלוח לך, גם אם לא תבקשי ממני סליחה. אחרת זה ימשיך כל הזמן להסתובב לי בנשמה. עוד ועוד ועוד. להפוך לי את הקרביים בעינוי בלתי פוסק.
אבל איך לסלוח לך.
ואיך לסלוח לך כל עוד את מעצימה את הטראומה ואפילו לא מודה בשום חלק שלך. לא מוכנה לראות ולהודות במה שהיה. במה שעשית.
אם יום אחד תודי ותקחי אחריות, זה יקל עלי להתקרב לסליחה.
יומולדת שמח לי, יומולדתי השלישי בלי ברכה ממך.

אופירA

New member
מנהל
זה מזעזע.

אגב, ג'קי, כשסיפרת בזמנו את הסיפור שלך, אני לא כל כך קראתי באותה תקופה.
כך שעד היום לא התייחסתי לסיפור שלך, כי לא ידעתי שום פרטים.

האם בעצם את אומרת שבשנים הראשונות היא לא שמה לך שום גבולות? אפילו להיפך? עודדה את התלות שלך?
ועל מה דיברתן כל השנים? מה היתה המטרה של הטיפול ואיך הוא התנהל בפועל?
למה במשך השנים הרגשת שאת רוצה להתנתק מיוזמתך (הגם שבסוף לא הצלחת, והמחריד הוא שהיא לא "עזרה לך", כלומר עודדה את התלות)?

ayalabaor

New member
סיפור קשה

אבל באמת...? 22 שנים? הייתי מעוניינת לשמוע את כל הסיפור של שני הצדדים

תשובה למייל הקצר והמתחמק מאחריות של הפסיכולוגית האקסית שלי

הייתי נורא רוצה לעשות כדברייך - הייתי נורא רוצה להשאיר אותך אחריי.
אבל אני לא מבינה איך לעשות את זה.
אני לא מבינה איך פשוט לסגור את מה שאת מכנה בקלילות וכלאחר-יד ה"פרק הזה" בחיי: עשרים ושתיים שנה!!! יותר משליש מחיי! ומרבית חיי הבוגרים!
----------------------------------------------------
הגעתי אלייך בגיל 33, שבורה ומפורקת, אבל עדיין צעירה מספיק כדי להאמין בעצמי.
ועם כל הכאוס שבו הייתי, הגעתי אלייך נקייה מסמים. נקייה מכדורים. נקייה מאלכוהול במשך שלוש שנים, אחרי שלוש שנים של חברות באיי איי.
הגעתי אלייך עם אמונה שאוכל להיות בקשרים.
שתהיה לי זוגיות.
שאצליח להקים משפחה.
סיימתי אחרי עשרים ושתיים שנה אדם שבור, מפורק, מכור לכדורים, ללא משפחה, ללא חברים, לא מאמין ביכולת שלו להיות בקשרים, נטול כלים, לא יודע להיות בקשרים, לא יודע להתחשב באנשים. וכמובן – ללא אגורה וכמעט ללא עבודה.
נכון, עם הצלחה בתחום האמנותי.
זה התחום שבו האמנת בי באמת, וזה נתן את אותותיו. לטובה.
-----------------------------------------------------------------
את היית האלוהים שלי.
ועודדת אותי להפוך אותך לאלוהים שלי.
על כל דבר היו לך תשובות.
בשבילך הייתי התינוקת הנצחית.
כשרציתי להיכנס להריון בגיל ארבעים פלוס אמרת לי "מה יש לך למהר".
כשניסיתי לגור עם שותפה לדירה וזה התחרבן אמרת לי "למה לך, תחיי לבד, בשביל מה את צריכה לגור עם מישהו".
כשהתחננתי לפנייך לבוא לאיי איי – או ללמוד במה מדובר שם סירבת בכל תוקף.
כשהתחננתי לפנייך שלא תעני לי לטלפונים, שאני לא יכולה יותר להיתלות עלייך, אמרת "אני לא יכולה לעשות דבר כזה".
לא הספקתי לפעות ממצוקה, ואת כבר היית שם לחלץ אותי, להרגיע אותי, לטפל בי.
עשרים שנה או יותר – מדי יום שישי בשבע בערב דיברת איתי בטלפון לפחות חצי שעה.
ולזה את קוראת לעשות את "מיטבך המקצועי"?????????????
------------------------------------------------------------------------------------
אני בטוחה שלא התכוונת לרע.
אבל עשית רע.
ועדיין את עושה, כשאת לא לוקחת אחריות על זה ולא מודה.
במשך שנים הייתי בוכה לך "למה אני לא מצליחה להיות בקשרים", ואת היית עונה "את עוד תצליחי".
ואחר כך במשך שנים הייתי בוכה לך "למה אני לא מצליחה להיות בקשרים" ואת היית עונה "אני לא יודעת".
ואפילו פעם אחת לא עלה על דעתך לומר לי – אולי אני לא יכולה יותר לעזור לך. אולי את צריכה ללכת למקום אחר. למישהו אחר.
פעם אחת לא עלה על דעתך להגיד לי – אולי אני זאת שלא יכולה לעזור לך, אולי מישהו אחר יצליח.
השארת אותי במקום שבו את, המטפלת המעולה והמצליחה, ורק אני המטופלת הכי דפוקה שלך שלא מצליחה להתקדם בחיים.

אז אני רוצה להגיד לך שזאת היית את.
לא אני.
או לפחות – לא רק אני!
במשך השנתיים או שלוש שאני לא בטיפול אצלך והתחלתי להבין את עומק הביצה שהשקעת אותי בה -
את הערבוב שעשית בין קשר אישי לקשר מקצועי,
את חוסר הגבולות ששמת לי,
את חוסר טיפת ההבנה המינימלית שלך לגבי העובדה שאני מכורה – לכדורים, לסמים, לאלכוהול,
ואיך במשך שנים שוב ושוב פיתית אותי להיכנס ולחזור לכדורים.
אני לא יודעת אם תעלה בך טיפת שמחה אבל אני רוצה לספר לך שבשנתיים שלוש האלה שאני לא בטיפול אצלך אני מתחילה סופסוף להבין מה זה לחיות – גם אם חיים קשים מאוד עדיין, ולא רק לשרוד.
אני רוצה שתדעי שאני בתוך תהליך ארוך של גמילה מכדורים.
שאני כמעט כבר לא לוקחת כדורים.
שאני בתהליך הדרגתי של גמילה מטיפולים פסיכולוגיים. שאני הולכת ומפחיתה את מספר המפגשים.
ושמתחילים להיות לי קשרים בעולם הזה. קשרים שבהם גם אני נותנת, ולא רק באה מהמקום הקורבני ומחכה להיות התינוקת התמידית שמחכה שיצילו אותה כמו שלימדת אותי להיות.
אני לא יודעת אם אצליח.
נכון להיום אני מצליחה.

עם טיפה פחות אגו אולי היית יכולה לומר שאכן שגית – שערבבת קשרים אישיים ומקצועיים, שלא שמת לי גבולות, שלא הודית בחוסר ההצלחה שלך איתי ולא סיימת את הטיפול כבר לפני שנים.

עם זאת, עם כל הכאב וההרגשה שנהגת איתי באופן לא צודק, ואת עדיין נוהגת כך כשאת לא לוקחת אחריות, אני מודה שאת הבסיס הראשוני הראשוני עזרת לי לבנות.
מה שלא קיבלתי כתינוקת וכילדה בת שנתיים שלוש – עזרת לי לבנות.

העניין ששם היה הטיפול צריך להסתיים אחרי שלוש או ארבע שנים.
כי לעזור לי לגדול לא הצלחת.
רק לקבל אותי כתינוקת.

אני מודה לך על זה.
כועסת עלייך על כל השאר.

הפסדתי שנים רבות מהחיים שלי בגלל הטיפול הכושל שלך.

אני מבינה שלא עשית את זה מכוונה רעה.

אני מקווה שלמדת.

ואני מבקשת סליחה באמת על כל הקושי והסבל, ואולי אפילו התופעות הפוסט-טראומטיות, שגרמתי לך.

את לא התכוונת.
אני לא התכוונתי.

אני זוכרת את העיניים הטהורות והנקיות שלך כפי שהיו בהתחלה, מלאות אהבה ואיכפתיות, העיניים שלך שעזרו לי להיוולד כתינוקת לעולם הזה לראשונה בסביבות גיל 35.

ועל העיניים שלך שלא איפשרו לי לגדול מאז ועד היום – אני אשתדל בכל מאודי לסלוח לך.

וגם לעצמי.

ברגע זה לפחות אני מרגישה שאני יכולה לומר לך ממקום נקי שאני מאחלת לך את כל הטוב שבעולם.

מזמן לא נכנסתי לתפוז

עכשיו נכנסתי וקראתי ונקרעתי. את מדהימה שגם בתוך כל הכאב הנורא הזה את מצליחה לראות מה אולי את גרמת לה ולא מפילה עליה את הכול. את מצליחה לראות אנשים אחרים בתוך הסבל שלך ולא להאשים אותם על הכול אלא למצוא גם נקודות אחרות, טובות. את באמת מדהימה ואני מאמינה בכוחות שלך

יקירתי, אלומה, תודה רבה רבה. חיממת את לבי.

והאמון בכוחות (אולי תתפלאי) הוא גם מכאן אלייך.

ושלא תחשבי - אחרי שכתבתי את המכתב הזה נתקפתי שוב כאב וזעם

נוראיים!!!!!!...............
עכשיו מתחילה שוב להרגע.....
מקווה

זה לא היה נשלט... לא הייתה בחירה....

לפחות טוב שהכול ברמה של פנטזיות ומחשבות..... ולא מתבצע בעולם הממשי!!!!! כי יש לי פנטזיות נקמה רעות ורגרסיביות עד מאוד.

הכוונה ב'תרשי לך' היא שלא תבקרי ולא תשפטי את עצמך

על הרגשות שלך. וכל עוד את יודעת להפריד בין הפנטזיות למעשים במציאות - הכול בסדר.

כן, ברור אלומה, כי יש רגעים שיש לי מחשבות מאוד אלימות

ונקמניות.
אני פשוט מרגישה ככ חסרת אונים וככ נמחקת.
וככ שהיא מכחישה כל מה שהיה.
וככ שאין ממי לבוא ולדרוש איזשהו פיצוי או לפחות הכרה בכל השנמים האלה.
אז הייתי במשפחתי המתעללת בערך בעשרים השנים הראשונות בחיי
אחרי זה עוד כעשר שנים הלכתי לאיבוד
שלוש שנים התנקיתי מסמים ואלכוהול
ואז איתה, שזה היה בעצם חיקוי/שיקוף של מה שהיה בבית הוריי עשרים ושתיים שנה
לא יודעת לאן נעלמו לי עוד עשר שנים בחישוב, :) עכפ אני עכשיו בת 58 ומתחילה את חיי כמעט מבראשית...

טוב, אני סתם נסחפת.
די.
(אני אומרת לי)
תודה אלומה

כוכבית מצויה

Well-known member
גקי, היא כנראה לא תיקח אחריות

השאלה היא מה יכול לשחרר אותך מההתעסקות בה ובמה שהיא עשתה לך חוץ מזה שהיא תיקח אחריות.
זה יכול להיות תשובות לשאלות ספציפיות, זה יכול להיות ההבנה שלך שהיא סתם לא מקצועית, זה יכול להיות תלונה לוועדת האתיקה (לא שזה יעזור לך אבל זה יכול להעמיד אותה במצב לא נעים, זה גם מחייב אותך לוותר על הסודיות שהיא מחוייבת בה כלפייך כדי שהיא תוכל לענות להם).
יש עוד מלא אפשרויות, אני לא יודעת מה האפשרות שמתאימה לך, מציעה לך לנסות לבדוק מה יכול להתאים לך.

תודה כוכבית, כן, אני מתחילה להבין את זה, כל פעם שוקע לי עוד

טיפה ועוד טיפה.
העניין שזה תהליך.
העניין שנפגעתי פגיעה כל כך גדולה שמה שאני כותבת כאן רק מגרד את קצה הקרקפת שלה.....
ואף אחד לא מודה בזה.
אף אחד לא לוקח אחריות.
וגם כשאני מנסה לכתוב על זה בפורומים כגום זה התגובות הן בדרך כלל לא פשוטות לי.
בגלל שפסיכולוגים הם אלוהים במובנים רבים היום בחברה החלילונית.
מייד אני נחשדת מה לא בסדר אצלי.

בעצם, הדבר שאני הכי זקוקה לו זה אנשים שעברו דברים דומים כמוני, כדי לא להיות על זה לבד, ולא להישפט כשאני מדברת את הכאבים שלי ומנסה לתת להם מילים, ושלא יעשו מינימליזציה והכחשה של מה שעברתי.
אני זקוקה לעוד אנשים כמוני, דומים לי, שעברו, שמבינים על מה אני מדברת.

ואני מחפשת כאלה.

אני מגיל 11 שבויה בידי הפסיכוןלוגים והפסיכיאטרים.
כעת, לפני כשנתיים, התחלתי בתהליך של השתחררות מהם.
וכשאני אני אומרת שבויה אני מדברת באותם מונחים שמדברים כשמדברים על כתות.
אני רמגישה ששטפו לי את המוח. שאני לא מסוגלת. שאני לא יכולה בלי פסיכולוגים ובלי תרופות. שיקרה לי משהו נורא.
ולראשונה אני מודה בזה ומנסה להשתחרר מזה.
אבל זה תהליך.
לא ביום ולא ביומיים.
ואני מודעת לזה.
אני צריכה קבוצה תומכת שתבין במה אני מדברת.
אני לא רוצה לפעול בפזיזות.
אני גם לא רוצה לנקום בה או לדאוג שייעשה איתה צדק - לא משנה איך קוראים לזה.
בכל אחד מהמקרים אתייסר באשמה איומה שלא תיתן לי לחיות.
תודה כוכבית. ממש תודה.

אופירA

New member
מנהל
אני חוששת שקבוצת תמיכה רק תחריף את התסכול שלך

בדיוק כמו שתגובות פה מחריפות אותו.
משום שאין הרבה (אם בכלל) מקרים כמו שלך.
אני לא מאמינה שבקבוצת תמיכה תמצאי הרגשה שאת לא לבד.
אני חוששת שאת כן לבד, עם כל הצער שבדבר.

עברת טרגדיה לא מצויה ולא שגרתית כלל וכלל. לא סביר שתמצאי דומים לך.
את חייך בהחלט תיאלצי לנהל בצל הטרגדיה הזו, כמי שקם משבי נורא. דמייני לעצמך את רון ארד משתחרר היום מכלאו - זה משהו דומה. אני חושבת בהקשר לסיפור שלך, על אותה ילדה בגרמניה או אוסטריה, שבגיל 8 נחטפה ונשבתה ע"י חוטף אכזר למשך 10 שנים, עד שנמלטה. כל חייה יעברו בצל הטראומה הלא סבירה הזו. גם אותה נערה באוסטריה שנכלאה ע"י אביה יותר מ-20 שנה, וילדה לו ילדים... היום היא משוחררת, אבל חייה יעברו בצל הטרגדיה הנוראה.

אי אפשר למחוק את העבר. אי אפשר לבטל את משקלו הכבד.
לכעס יש הצדקה ומקום, ואין לנסות להתעלם ממנו.
אני סבורה כמו אחרים, שאת צריכה עזרה של טיפול נפשי כנגד הטרגדיה הזו. ללנם מחריד לחשוב שתצטרכי לבלות את המשך חייך בטיפול נגד הנזק שנגרם מהטיפול שהלכת אליו בגלל הטרגדיה של תחילת חייך, אבל אלטרנטיבה טובה יותר אין כרגע, לעשרות השנים הבאות שאת צריכה לבלות בעולם.
והדבר הטוב ביותר שאפשר לעשות במצב הנתונים הנוכחי של רוב חייך, הוא לנקוט באלטרנטיבה המיטבית האפשרית במצב הנוכחי, שבו ברור שחייך לא יהיו נורמטיביים לעולם. אבל מי צריך להיות נורמטיבי? את צריכה לחפש את הטוב ביותר בשבילך, בכל מצב נתון בחיים.
כאשר כל אלטרנטיבה בחיים היא בחירה בשלילי ובנזק (לדעוך, לכעוס ללא צמיחה, להישבר, לשקוע, להרוס, לחדול) - אזי גם חיים שכל כולם הוא חיפוש עקשן אחר הטוב והבריא והנכון והאמיתי, גם אם לא מוצאים חס ושלום בסופו של דבר - הם חיים של בחירה בטוב ויש להם משמעות של חיים חיוביים!

אופירה, עם רוב הדברים שכתבת אני מסכימה

ומרגישה שנכונים לי.
אני בהחלט מרגישה שאני חיה היום. נאבקת ומחפשת.
אני מסכימה שהמקרה שלי נדיר, אך לא מסכימה שאין עוד אף אדם בעולם שעבר חוויות דומות לשלי.
בזמן האחרון, מתוך וכחלק ממסע החיפושים שלי, הגעתי לנושא של הכתות. קראתי על נפגעי כתות ודיברתי עם הקו החם שלהם.
לצערי ולמרבה אימתי אני רואה שב"טיפול" שעברתי יש רבים מאוד מהסממנים של כת. ושכל ה"תסמינים" שלי, אבל כולם, מתוארים בדיוק כפי שהם בתסמינים של עוזבי כתות.
אחד עשר תסמינים.
אחד לאחד.
את וכל מי שקוראת מוזמן לא להגיב מייד ב"אבל".
כבר הרבה זמן שאני קוראת וחוקרת, וזה המקום היחיד שאני מרגישה שנותן מפתחות להבנה של מה שקרה לי.
ואני בטוחה שאני לא היחידה.
בטוחה.
בטוחה.

למעלה