לא נותנת לעצמי להרגיש ככה
אני מסתכלת על כל זה מנקודת מבט טיפה שונה.
חייתי תקופה די ארוכה חיים "לא שגרתיים" וזה בדיוק מה שהייתי צריכה באותו הרגע. בשנייה שהרגשתי שמיציתי ושאני כבר לא יכולה יותר, עזבתי וחיפשתי דרך טובה יותר, או מתאימה יותר, לחיות. אז עשיתי שינוי די גדול, וכרגע אני חיה חיים בורגניים לחלוטין, ונהנית מזה לגמרי.
אם וכאשר גם את זה אני אמצה, אני אעבור לדבר הבא. אני לא רוצה להשתקע בחיים שמשעממים אותי, אני לא רוצה לקום כל יום לחיים שלא טוב לי בהם.
וזה נכון לגבי עבודה, חברים, בן זוג, מקום מגורים וכו'. ברגע שאני מרגישה שזה כבר לא נכון לי, אני אומרת תודה שאני לא כבולה באזיקים ושלשלאות לשום דבר, ומחפשת את הדבר הבא שיעשה לי טוב (וזה לא שאני ממצה דברים תוך חודש. כשאני מוצאת נקודה שטוב לי בה, אני יכולה להישאר בה שנים).
נקודת המבט הבורגנית אומרת שיש לנו את כל החיים לחיות חיי שיגרה. שנות העשרים זו *ה*תקופה לחוות, להתנסות ולחפש את מה שנכון ומתאים.
השבוע בדיוק דיברתי עם מישהי בעבודה שחגגה לא מזמן יום הולדת 30. התאריך הזה גרם לה להסתכל על עשר השנים האחרונות, ולחשוב מה היא עשתה בזמן הזה. היא עבדה בהרבה עבודות שונות ומשונות (החל בעבודות בניין וכלה בPA של מנכ"ל חברה), גרה באינספור מקומות, טסה המון פעמים לחו"ל ליעדים מגוונים, הייתה בקשרים, הייתה לבד, התחתנה ועוד כהנה וכהנה.
בעוד איזה עשור בחייה היא תוכל לעשות את זה שוב? הם חושבים על ילדים, הם קנו בית, היא כבר לא תעבור דירה לאיזור שונה בארץ בכל שנה, היא לא תתנסה בעוד מגוון רחב מדי של עבודות, היא כבר לא תטוס ליעדים אקזוטיים בחו"ל לפי גחמה.
וזו הדרך לעשות את זה, כל עוד מתאפשר. לפני המשכנתא, לפני הילדים. (בתנאי שזה מתאים. אני עבדתי סה"כ ב 2-3 עבודות מאז שהשתחררתי מהצבא, וגרתי במספר דירות באותו האיזור, וזה מה שעושה *לי* טוב)
אני לא מכירה אותך ולא יודעת מה את עושה בחייך, אבל העצה הכי טובה שקיבלתי ושאני יכולה להעביר הלאה, היא שכל אחד צריך לעשות נטו מה שעושה לו טוב. העבודה שלך שגרתית ומשעממת? תחפשי עבודה אחרת. נמאס לך מהשגרה בחיי החברה? תחפשי הופעות טובות, תערוכות, סרטים - מה שאת אוהבת. נמאס לך מהאיזור שאת גרה בו? תעברי דירה למקום אחר.
אני לא מרשה לעצמי להרגיש ריקה, כי אני יודעת שאני חיה את החיים שאני רוצה לחיות. אז לשאלתך מה עושים? משנים. זה יכול להיות דבר גדול כמו דירה או עבודה, וזה יכול להיות דבר קטן, כמו שינוי מקומות הבילוי או גיחה קצרה לחו"ל כדי להתנתק מהכל, גם לסופ"ש.