לחולה צליאק תמליץ על גלוטן "במידה"?
ומי שאלרגי לבוטנים? גם כן שיאכל בוטנים במידה?
אני מניח שתשובתך תהיה שעליהם להימנע ממאכלים אלה, ואז ניתן להבין מכך שיש מצבים של קיצוניות שכן מוצדקים, וכן בריא לחיות בהם.
סוכרתיים רגישים לסוכר. עליהם
להפחית סוכר בדיאטה שלהם. לא לצרוך דגנים מלאים במקום סוכר לבן. ל-ה-פ-ח-י-ת!
ואם תסתכל בהגדרה המלונית של "
רעל" תראה שמדובר גם בחומרים שעלולים לגרום לגוף למחלה, לא רק למוות.
וכן, הדיאטה המערבית הסטנדרטית כוללת פחמימות ברמה שהופכת את הסוכר בהן ל
רעל עבור הגוף, ולכן אמשיך לקרוא להן כך. זכותך לנהוג אחרת.
ואתה דווקא עונה לתשובה שלי שבה כתבתי על מתינות בצריכת פחמימות, אז הויכוח ביננו הוא על כמות הפחמימות הרצויה.
לא הלכתי למקום ה"קיצוני" של דיאטת אפס-פחמימות (יש כזו), ואני מודה שאפילו השלב הראשון בדיאטה בנוסח ברנשטיין (20 גרם פחמימות ביום) קשה לי.
אם תשאל מדוע לא הלכתי על אפס-פחמימות אענה לך שאיני חושב שיחס העלות\תועלת שבה כדאי לעומת דיאטת מעוטת פחמימות:
הגבלה נוספת מאוד גדולה של מוצרי מזון (כמו לדוגמא חלב ומוצריו), תמורת אולי עדיפות במצב הבריאות, ועדיין לא ראיתי מחקרים שתומכים בעדיפות אפס-פחמימות על מיעוט פחמימות.
אנו 30 שנה מפחיתים שומנים ומגדילים פחמימות בגלל פירמידת מזון מעוותת ושגויה, ולאן הגענו? למגיפה של מחלות לב ומרעין בישין אחרים.
אתה לא חושב שמן הראוי לחשוד
גם בפירמידת המזון המערבית שהביאה אותנו לשם?
אתה טוען שהעולם קיים 5,000 שנה, ואני טוען ש-5,000 אינם מספיקים לגוף האדם להתרגל לתזונה שהשתנתה מהקצה אל הקצה, אז כדאי שנתרכז בהסטוריה קרובה יותר, ולא ניכנס לויכוח תיאולוגי.
"אדם שחי בצורה מאוזנת" - זו הגדרה די סובייקטיבית. אני קורא לתזונה מעוטת פחמימות מאוזנת, כזו שמכניסה לגוף פחמימות במידה שהוא צריך אותן, ולא יותר מכך.
"מה אוכלות החיות" - מה זה רלבנטי? אתה חיה? יש לך גוף של חיה? הגוף שלך יכול להגיב בצורה שונה לאותה תזונה.
פירות - אלה הממתקים של הטבע. יש לאכול מהם במידה. לא צריך להתנזר.
אני דיברתי על אורך חייו של ד"ר ברנשטיין כמדד למשהו, או בכלל על אורך חייו? זו דמגוגיה מצידך להסיט את הדיון לשם ולדחוף מילים לפי.