לפעמים כשאנו מסיימים את הארוחה דלת הפחממות

אבו זקן

New member
הכל נכון?

אני לא יודע אם הכלנכון, אבל אפילו אם רק חלק נכון זה מספיק... קצת מזכיר לי את פרופ. קרסו שלנו(*), רק בממדים הרבה יותר גדולים, כמו כל דבר בארה"ב.
_________________
(*) ללא ספק בעל ידע עצום ברפואה, אבל זה לא מנע מהתוכנית שלו להיות רוויה בפרסום סמוי ורפואות אליל עד שאפילו הרגולטור העצל שלנו הוריד אותה.
 
אגב: מסמך משותף של האיגוד הקרדיולוגי ועמותת

עתיד - עמותת הדיאטנים והתזונאים בישראל, משנת 2011.

כותרת המסמך: המלצות תזונתיות למניעת מחלות קרדיווסקולריות

עמוד 177 למטה – סולם הדרגות של ההמלצות.
עמוד 180 – דיאטה דלת פחמימות.
המלצה מסוג II a שמוגדרת רק כ"רצוי לשקול", אך בהתחשב במי שחתום על המסמך זו צריכה להפיג חששות שדיאטה דלת פחמימות שקולה להתאבדות לבבית.
והביאו בחשבון שזה משנת 2011. לדעתי מאז נוספו עוד הוכחות ליתרונות של דיאטה כזו.

בעמוד 221 למעלה:
אימוץ דפוסי אכילה ספציפיים עשוי להקנות יתרון במצבים רפואיים מסוימים.... "דיאטה דלת פחמימות מתאימה לאנשים עם משקל עודף ולאנשים עם תסמונת מטבולית".
נכון, הם לא חובבי שומן רווי, אבל דיאטה דלת פחמימות היא אפשרות סבירה לדיאטה, לא איזה שגעון לא מבוסס שרק מטורפים נוהים אחריו.

במידה ומישהו מחליט על דיאטה-דלת-פחמימות-דלת-שומן-רווי, איך הוא יבנה את התפריט שלו כך שיספק מספיק קלוריות כדי שלא ירעב?
שמן זית, שמן קוקוס, אבוקדו, אגוזים, שקדים הם נהדרים, אך לא מספיקים כדי להרכיב תפריט, ועל חלקם (אגוזים, שקדים) יש מגבלה.
 
לחלק מהויטמינים, והמינרלים יש מגבלה שמעליה הם

עלולים לגרום נזק. הנה כתבה בנושא.
היות ואגוזים\שקדים מאוד מזינים, יש בהם יחסית כמויות גדולות של ויטמינים ומינרלים, ולכן בקלות יחסית יכולים להביא אותך למקסימום.
נראה לי שמדובר בנזק רק במידה שמדובר בצריכה קבועה שלהם, ולא יקרה כלום אם יקרה שתחרוג מדי פעם מהמקסימום.
נראה לי שאגוזי ברזיל הכי "מפורסמים" במגבלה שלהם: 2-3 ביום בגלל הסלניום בהם.
 
תודה. חידשת לי

ידעתי על המגבלה באגוזי ברזיל אבל לא שקדים ואגוזי מלך.

אני דווקא צורך כמות גדולה מאוד של שקדים ואגוזים (4-5 קילו בחודש). אני אצטרך להפחית אותה.
 
אגב...גם אני מאוד ביקורתי לגבי פאנאטיות

ולו רק מהסיבה שכמעט תמיד אני מוצא שהגישה הקיצונית אינה התשובה ה"נכונה" במונחים סובייקטיביים שלי,
אבל אני עדיין לא פוסל גישה רק מתוך היותה של "קיצונית" בעיניי, אלא בודק את מהותה.

גם במקרה זה היחס שלי לתפריט דל-פחמימות היה מאוד ביקורתי. אני מודה שבתחילה זה נשמע לי מטורף לאכול כה מעט פחמימות ולהרבות בשומן,
אבל אחרי עשרות שעות של קריאה ברשת הבנתי ש:
א. זו לא נישה כה קיצונית - היא דווקא נחשבת די טרנדית בשנים האחרונות. איני טיפוס של טרנדים, איני נוהה אחרי טרנדים בעיוורון, אבל כאשר יותר ויותר אנשים בוחרים בדרך הזו, זה נותן יותר ביטחון שאני לא כזה קיצוני, ושיש סיכוי רב יותר שזו הגישה השפויה מבחינה בריאותית למרות שהיא שונה מאוד מהמיינסטרים.
ב. זו לא המצאה של איזה מטורפים שביקשו לבדל את עצמם. יש יותר ויותר מחקרים שמראים ששומן רווי הוא כלל לא הבעייה, אלא דווקא הפחמימות,
ובנוסף לכך מצאו בעיות רציניות בשיטות המחקר של מחקרים שייחסו בעייתיות לצריכת שומן רווי או שאיששו יתרונות בדיאטה מרובת פחמימות.
 

IrisPeleg

New member
כמה זמן אתה עושה את זה?

כמה אנשים אתה מכיר שחיו ככה 40 שנה?
 
איך אכיר אנשים שחיו כך 40 שנה

אם רק בשנים האחרונות יש יותר גילויים מדעיים בעניין הנזק של הדיאטות הסטנדרטיות והיתרונות במיעוט פחמימות?
ואם הייתי מכיר 100 כאלה, זה היה אומר משהו? לא, כי היית מביאה 100 אחרים שחיו לאורך זמן עם דיאטות סטנדרטיות.

אני חדש בעניין, רק חודש וחצי, וזה לא אומר כלום כי לא ביססתי את טיעוני על נסיוני האישי. הזכרתי אותו רק בשוליים.
לא חסרים בלוגים ברשת של אנשים שנמצאים מספר שנים בדיאטה הזו.

אני לא מעוניין לשכנע אף אחד, אלא רק לעודד חשיבה ביקורתית. אני מאמין שכמעט לכל דיאטה או גישה\דיעה בכל עניין ניתן למצוא סימוכין ברשת.
לב העניין הוא להפעיל את התאים האפורים: האם אשאר בדיאטה סטנדרטית רק בגלל שהדיאטנית טוענת שזה טוב?
אולי עדיף שאקרא על תזונה ברשת, אשמע עוד דיעות\דיאטות ואז אחליט מה אני חושב שנכון לי לעשות?
הגעתי לקריאה ברשת כשהבנתי שאני לא בנוי לארוחת בוקר שכוללת 1-2-3, ביניים שכוללת 4-5-6, יחסי פחמימות\חלבונים\שומן\קלוריות, מרחק בין ארוחות וכך הלאה.
אני לא מסוגל ללכת לפי שבלונה וחישובים בצורך כה בסיסי כמו תזונה, וזה מה שיש לדיאטנית להציע:
פיקוח מחמיר על התזונה שלנו, כי בתזונה סטנדרטית לא ניתן לסמוך על הגוף שלנו שיתקן את הנזק.
הדיאטה הסטנדרטית מנסה לשלוט בסימפטומים (סוכר בדם) ולא בגורם להם: התזונה הלקויה.

כבר 30 שנה מפמפמים לנו פחות-שומן-רווי-יותר-דגנים-ורצוי-מלאים,
ואכן הציבור נוהג כך (ניתן לראות זאת בניתוח של צריכת מוצרים אלה לאורך העשורים האחרונים), ולאן הגענו? מגפה של סוכרת, סרטן ומחלות לב.
אם זה לא גורם לך לפקפק בתזונה הסטנדרטית, אני לא אצליח בכך.
ברור שיש עוד גורמים ולא רק התזונה, אבל אני לא מאמין שמגיפות בכזה היקף מתרחשות בלי שהתזונה הסטנדרטית תורמת להן.
 

TillE

New member
אתה נראה לי מבין... אז שאלה ברשותך...

הקדמה: אני לא נוקט באיזושהי פרדיגמת דיאטה, אלא פשוט מנסה הרבה דברים, מקשיב להרבה עצות, מנסה, מתקן, מנסה שוב, בודק שוב וכו'... ונשאר עם מה שעושה לי הכי טוב. אני עדיין לומד, אבל עושה רושם שדי טוב לי העניין של מיעוט הפחמימות (אני לא סופר, אבל אני אוכל מעט, אם בכלל, מאכלים שנחשבים מרובי פחמיות).

עכשיו השאלה: לאחרונה התחלתי להחליף את ההליכות בנסיעות אופניים. חלקן ארוכות למדי (מעל שעה. פעם אחת אפילו שעתיים וחצי, כמובן עם מנוחות קצרות תוך כדי).
אני תוהה מה יש לגישת הLCHF לומר על תזונה לפני/בזמן/אחרי פעילות (ואותי בעיקר מטריד ה"בזמן"). מצד אחד, בזמן פעילות הגוף מצליח לספוג סוכר מהדם לתאים גם בלי אינסולין. הוא גם צריך את זה כי מדובר במקור אנרגיה זמין למדי וחשוב בזמן פעילות. מצד שני, אתה יודע, פחמימות... מצד שלישי, אם אני לא אוסיף פחמימות, הכבד עשוי להתחיל לייצר גלוקוז בעצמו. ובסיכומו של דבר אני לא רוצה לגמור את הפעילות בקפיצה היסטרית של רמות הסוכר, כי כיום פעילות גופנית זה הכלי העיקרי שלי להתמודד עם קפיצות (עובר את ה150 במגמת עליה, אני מיד יוצא לריצה של רבע שעה...פותר את כל הבעיות... אך לא ישים בסוף פעילות של שעה+)
 
שאלה מצוינת!

אני די "שונא" לעשות אירובי, ובטח כה ארוך כמוך אז לא התעסקתי הרבה עם השאלה הזו, אבל במהך הקריאה שלי ברשת נתקלתי בה פה ושם.
מתברר שלהיות LCHF "טהור" (ממש מעט פחמימות) ולהיות ספורטאי סיבולת (אירובי לאורך אימון ממושך) זה בעייתי,
ולכן מומלץ לספורטאי סיבולת להכניס פחמימות במידה סבירה לתפריט שלהם.
תקרא בבקשה כאן, והמשך נמצא כאן. גם ברב-שיח שבתגובות למאמרים אלה יש מידע רב.
 
מדוע "הורסים את איכות החיים"?

סוכר מאוזן הוא בכלל לא כל הסיפור כשמדובר בפחמימות. מחקרים מראים את הקשר בין פחמימות למחלות לב.

כשאתה נמנע מסוכר לבן וממתקים אתה "הורס לעצמך את איכות החיים" או מאמין שאתה עושה טוב לגוף שלך?
מדוע אתה חושב שאנו סובלים מהדיאטה שלנו? האם אינך מאמץ גישה מוטעית שגם אוכל-סוכר-וממתקים עלול לאמץ לגביך?
איני מכחיש את טעמם הטוב של פחמימות, אך חושב שיש מספיק תחליפים טובים בקרב השומנים והחלבונים, גם לנשנוש, גם במקום משהו מתוק.
הרי אם יש משהו שיוצר craving, זה פחמימות, מיד אחרי שרמת הסוכר הגבוהה שהן גרמו לה בגופנו - יורדת.

הטעם להתנזר ממשהו הוא כאשר הוא עושה רע לגוף, והיות והגוף צריך לחיות ממשהו, אנו אוכלים יותר מדברים אחרים.
אני מסכים שפסטרמה קנויה אינה אידאלית, אבל עדיין אעדיף אותה על פחמימה.
 
תפריט הדיאטה שלנו צריך להיות דל פחממות בנוסף

צריכת את צריכת החלבונים כדאי לצמצם כדי להוריד או לשמור על רמת הכולסטרול תקינה , צריך להוריד את השומנים באוכל כדי להוריד במישקל או לשמור על משקל תקין . ולפעמים אין לנו ברירה אלא לאכול פחממות כדי לשבוע ולאחר מכן להזריק אינסולין או ליטול כדור להמרצת אינסולין, כדי לאזן את רמת האינסולין שלנו.
 
כתבת נח עם שבע שגיאות

אין קשר בין אכילת שומנים למשקל.

כל עוד אתה אוכל באופן סביר (לא אוכל עד שמתפקע) לא השומן הוא זה שיגרום להשמנה או ימנע ירידה במשקל אלא הפחמימות.
כמו כן פחמימות נותנות שובע לזמן יותר קצר מאשר שומן, ולכן יביאו אותך לאכול\לנשנש הרבה יותר מוקדם מאשר שומן.
אז התוצאה של שתי השורות הללו היא שכל פעם שאתה מחליף שומן בפחמימות בשביל לשבוע, אתה עושה טעות.

רמת כולסטרול - לפחות 85% מכולסטרול מקורו בגורם התורשתי, ולכן השפעת התזונה עליו - נמוכה.
משקל תקין הוא זה שצריך להיות המטרה בעניין הכולסטרול. הוא זה שיתרום לרמה טובה יותר של כולסטרול יותר מכל שינוי תזונתי.

ואם כבר אנו בענייני כולסטרול, אז יותר מאשר חשובה הרמה שלו, חשוב היחס בין החלקים השונים שלו: LDL, HDL, גליצרידים.
 
אני סוכרתית ומה שעומד כרגע לנגד עיני הוא

לאזן את רמות הסוכר לרמה הטובה ביותר, ה- a1c היה 14 לפני 5 חודשים כעת הוא 6.2 . מכוון שהכולסטרול שלי תקין ביותר , ורצוי שארד עוד כמה ק"ג ממשקלי אני מעדיפה לאכול יותר חלבונים דלי שומן בארוחה כדי לשבוע , חומרים משמרים או שתיית קפה ותה, אני משאירה למועד מאוחר יותר, כאשר אהיה מסוגלת לוותר על עוד מזון שאהוב עלי, אציין שהפסקתי לעשן לפני כשנה, ועדיין אני מתגעגעת לסיגריה.
 
אולי הסיבה ל-craving שלך היא שאת מגדילה

את החלבון דל השומן במקום להגדיל שומן.

אולי כדאי שתשקלי הגדלה של שומנים בריאים (שמן קוקוס, אבוקדו, אגוזים) בדיאטה שלך ותבדקי כיצד משפיעים על הרעב שלך.
איני דיאטן, אך אני חושב שיש הסכמה רחבה יחסית לתועלת בשומנים המעולים הללו, כמובן במידה.
(בכוונה לא הצעתי שומנים רווים מהחי למרות שאני מצדד גם בהגדלה שלהם, דווקא בגלל שהם במחלוקת)

קישור של שומנים למשקל אינו נכון. אני מציע לך לקרוא את הקישורים הבאים:
על שומנים, כולסטרול וריצות
כמה מהר יורדים במשקל
מדריך השומנים הגדול

אני התחלתי ב-A1C של 11.8. בדיקה נוספת עוד כחודש וחצי.
 

תומרונתם

New member
מנהל
אם הייתי במצבך

וכנראה לא הייתי, כי אני לא רואה את עצמי רוצה להתנזר מפחמימות, הייתי בוחרת משהו יותר "קינוחי" כמו אגוזים או שקדים.
 
למעלה