אתה נראה לי מבין... אז שאלה ברשותך...
הקדמה: אני לא נוקט באיזושהי פרדיגמת דיאטה, אלא פשוט מנסה הרבה דברים, מקשיב להרבה עצות, מנסה, מתקן, מנסה שוב, בודק שוב וכו'... ונשאר עם מה שעושה לי הכי טוב. אני עדיין לומד, אבל עושה רושם שדי טוב לי העניין של מיעוט הפחמימות (אני לא סופר, אבל אני אוכל מעט, אם בכלל, מאכלים שנחשבים מרובי פחמיות).
עכשיו השאלה: לאחרונה התחלתי להחליף את ההליכות בנסיעות אופניים. חלקן ארוכות למדי (מעל שעה. פעם אחת אפילו שעתיים וחצי, כמובן עם מנוחות קצרות תוך כדי).
אני תוהה מה יש לגישת הLCHF לומר על תזונה לפני/בזמן/אחרי פעילות (ואותי בעיקר מטריד ה"בזמן"). מצד אחד, בזמן פעילות הגוף מצליח לספוג סוכר מהדם לתאים גם בלי אינסולין. הוא גם צריך את זה כי מדובר במקור אנרגיה זמין למדי וחשוב בזמן פעילות. מצד שני, אתה יודע, פחמימות... מצד שלישי, אם אני לא אוסיף פחמימות, הכבד עשוי להתחיל לייצר גלוקוז בעצמו. ובסיכומו של דבר אני לא רוצה לגמור את הפעילות בקפיצה היסטרית של רמות הסוכר, כי כיום פעילות גופנית זה הכלי העיקרי שלי להתמודד עם קפיצות (עובר את ה150 במגמת עליה, אני מיד יוצא לריצה של רבע שעה...פותר את כל הבעיות... אך לא ישים בסוף פעילות של שעה+)