לקוח מפורום מרצ - לא נגענו

Roobie

New member
תעשה לי טובה

סיני הוא לא שטח פלשתיני, ולכן סביר להניח שלא אכפת לפלשתינים ממנו אתה לא באמת מתכוון להגיע למו"מ ולנסות לעבוד ככה על ארה"ב והפלשתינים, נכון? אומנם היה נחמד התרגיל שעשית לי, אבל בתכל´ס - הוא לא אומר כלום.

אני לא מנסה לעבוד על אף אחד

אני מגיע למו"מ ודורש שליטה על כל השטח (יש"ע). הם דורשים שליטה על כל השטח (כל יש"ע). אני מתפשר: שליטה בטחונית לי, שליטה אזרחית להם. שלום צודק, למרות שכרוך בויתור כואב מבחינתי. אני בפירוש מתכוון להשתמש בטיעון של סיני כי בהחזרתו קיימנו את החלטה 242.

Charlie

New member
אל תגזים בגיניסט

הערבים תובעים רק 22% מהשטח של א"י המערבית והם בקושי יקבלו 20%. הרוב נשאר בידיך. ולזה הם מסכימים. רק שאתה מעולם לא הצעת זאת.

.המוסד

New member
גם אני קיבלתי רק אחוז

מהשטח שאני רוצה, מהפרת ועד הנילוס, אבל מה לעשות, יש מה רוצים ויש מה מקבלים, בתקווה שהפלשתינים לא יקבלו את יהודה ושומרון לא הבנתי צ´ארלי מה גרם לפנייה החמורה שלך שמאלה, אולי תבהיר לי את העניין, אני אדם הוגן מאוד, ואם אגלה שהאמת והצדק אינם הולכים בדרכי, אני אתיישר לדרכם, בתקווה שגם אתה תחזור ל"סורך", אנו זקוקים לאנשים כמוך צ´ארלי!

Charlie

New member
ל"המוסד"

יש הבדל תהומי ביני ובין השמאל. אני רואה ביו"ש ערש האומה העברית והם "שטחים כבושים". אני רואה בחברון "עיר האבות" והם עיר פלשתינית. אני חושב קודם כל ב-ט-ח-ו-ן , והם על זכויות אדם, הומניזם ומשפט בינ"ל. וכן הלאה... אבל!! מדי יום מתחזקת בי התחושה שהפסדנו את המאבק שלנו על שטחי יש"ע. היו לנו מספיק הזדמנויות היסטוריות לשלוט לעד בשטח, או בחלקים נרחבים ממנו אבל חשבנו שלעולם חוסן וכוחי ועוצם ידי וכיו"ב. שילמנו את מחיר היוהרה. בכלל, אני בטוח שתסכים איתי שהבעיה המרכזית של ישראל היא לא שמאל-ימין או עתיד השטחים. הבעיה של ישראל היא שמאז 1967 אין לה אסטרטגיה ברורה. הכל טקטיקה זמנית שמתחלפת בכל פעם שמתחלף השלטון ועולה ממשלה אקראית. זו הבעיה. היום המצב חמור שבעתיים כי לממשלת שרון אין גם טקטיקה. מישהו יודע כאן מהי מדיניותו של רוה"מ? לדעתי אנחנו נמצאים כעת בצומת דרכים היסטורית - אם נדע לנצל אותה נוכל להגיע להסדר טוב ממה שנגיע לאחר מלחמה שתפרוץ חלילה. נחסוך בקורבנות ונמנע מכה למשק. הרי זו ההיסטוריה של מדינת היהודים. יוהרה, מכה, התפשרות. ד"ר אורי מילשטיין (החביב משהו על אנשי הימין) טוען כי כל הסכם מדיני של ישראל מגיע ונובע מתבוסה צבאית. אם לא נתעורר טרם פורענות, יתכן וחלילה יבוא היום בו נובס שוב, אך הפעם לא נשאר על רגלינו כדי להגיע להסכם. אני סבור כי שעון החול פועל לרעתנו וכל יום שעובר הוא עוד נקודה לחובתנו. עלינו לעשות כל שניתן כדי לסיים את הסכסוך עם הפלשתינים והעולם הערבי אחרת סופינו יהיה כמו סופה של מדינת הצלבנים.

.המוסד

New member
אז אתה אומר

שהתבוסה בשדה הקרב מחכה לנו מעבר לפינה, זה בעצם מה שגרם לך לפנות שמאלה? אם כן הרי אם רק אוכיח לך, או אסביר לך שהתבוסה אינה באופק התסכים עם עמדתי? אולי החולשה של העם גרמה לך לחשוב שאין דרך אחרת, אבל האמת שאנו יכולים לכפות על הפלשתינים אוטונומיה דמוקרטית, רק צריכים לפלוש לשטחים במובן זה שרון עושה עבודה מצוינת, לאט לאט, בלאט בלאט, הוא מתקרב לשטחים, בהתחלה זה האוריינט האוס, המקום ה"אסור", אח"כ זה שטחי A ה"אסורים", אח"כ זה לישכת עראפת ה"אסורה", אח"כ זה טילים ליד עראפת זה בכלל היה פעם עילה למלחמה, עכשיו זה טול כרם, צריך לחזק את ידו של רה"מ ושל הליכוד, בסוף אנחנו עוד נצליח אני יודע דבר אחד, ישראל לא תנצח, לא בלי אמונה ומאמר מצוין על מה שדיברת, כדאי שתיקרא אבל תיזדקק לתוכנת "Acrobat Reader 4.0" וכשאתה מגיע לקישור, אל תיבהל אם אינך רואה דבר, פשוט תלחץ על ציור של הדיסק ושמור אותו בשם כלשהו אגב, אם לא נוח לך עם הכינוי שלי, אתה יכול לקרוא לי ניר

Charlie

New member
לא די ניר

אני לא רוצה לחיות במדינה דו לאומית. אמנם היחס לא השתנה מאד מאז 1967 אבל 40% זה לא עוד מיעוט...זה משהו רציני שאיני רוצה או יכול לשלוט בו לאורך זמן.

הכל לטובה בסופו של דבר

כך אני מאמינה. עוד יבוא יום וכו-לנו נלמד להגן על כל ס"מ מארץ ישראל. זהו תיקון של עם. יום טוב יום שלום

למעלה