לקחי השואה

talia olav

New member
לקחי השואה

ההודעות האחרונות בפורום מראות כי רבים מהמשתתפים, ובכלל זה מנהל הפורום, אינם מתקרבים להבנה של משמעות השואה והנצחתה. מי שחושב שמשמעות הפורום היא איסוף קישורים ותו לא, נושא את שם השואה לשוא. את לקחי השואה המרכזיים הוא טרם למד: כיבוד כל אדם באשר הוא אדם, והגנה על קבוצות מיעוט באשר הן. אני מתביישת, בשם מאות קרובי שנספו, שפורום להנצחת השואה בתפוז משמש במה לביטויים גסי-רוח. ביטויים אלה גם מבזים את הדת היהודית שרבים ממשתפי הפורום מתיימרים לייצגה. לאחרונה הופיעו בפורום גם התבטאויות בוטות כלפי אנשים חלשים אחרים שאינם גורמים נזק. בעיני תגובת המנהל להתבטאויות אלה ביישה את הפורום יותר מההודעות המקוריות (ההזויות) עצמן. אני אינני מתכוונת להשתתף יותר בפורום כל עוד הוא מבזה את זכר קרבנות השואה - יהודים, הומוסקסואלים ואחרים.

schlomitsmile

Member
מנהל
כיון שאני מסכימה איתך,מקוה שתשארי זאת בדיוק העבודה שחשוב (בעיניי) לעשות. מודה שגם בי חלף הרהור דומה למה שכתבת, אבל לקחתי נשימה עמוקה ונישארתי.

יש לכבד כל אדם באשר הוא אדם.

נכון השואה היו קורבנות יהודים, הומואים צוענים ויש לכבד את זכרם. סיבה זאת לא נותנת הכשר לכל מיני מצעדים פרובוקטיביים דווקא בירושלים, זאת אלימות ריגשית. הקבילה ההומו / לסבית מנסה בכל מיני דרכים לקיים את המצעד. ההתנגדות בארץ גוברת יותר ויותר מוחים, אני לא מוכן לראות שני גברים בתחתונים וחזייה ואודם מתנשקים וצוחקים מכולם, אני לא מוכן שילדי ונכדי יראו שישנה תופעה כזאת. אומנם המחאה שלי פסיבית, אולי אחרים עושים אותה. אם ישנה בעיה אפשר להפגין בצורה אחר. אפילו המפלגה שפעם תמכה בהם התפוררה. חושבים "שחופש הביטוי" מעל הכל. גם לי יש חופש ביטוי. אף פעם לא שאלתי בעסקי או לקוחות שלי מה הנטיה שלו. הקהילה הכניסה בעם שיש "גאווה", ישנה תופעה שקשה לי להגדיר מהי, צריך לכבד את הזולת אבל לא להגרר לכל מיני תופעות מוזרות. התמיכה או ההתנדות חוצות את הפורומים, חברות, אבל בירושלים שם מאוד הנושא רגיש, אם הם היו מפגינים מול הממסד, למה לא בשעות העבודה שחברי הכנסת נמצאים או חברי הממשלה. דווקא בירושלים, אני לא מאמין שהמצעד בכלל יתקיים. המצעד מביא נזק או זילזול לקהילה ההומו / לסבית עצמה. דעות אלה שהם פרטיות לא באות לזלזל בקורבות השואה ואין כוונה כזאת.

schlomitsmile

Member
מנהל
השאלה היא- מה משמעות המילים היפות "לכבד את זכרם"? כל עוד מחזיקים בתקנון שפוסל סוגים מסויימים של אנשים, שרואה בהם נחותים- אלה מילים ריקות. לא ברור לי למה אתה נתפס כל הזמן לבחורים המתנשקים עם הליפסטיק. זה אחוז זניח באוכלוסיה המדוברת. זה כמו שנאמר שכל המתנחלים הם ברוך גולדשטיין. אני מבינה שתמונות של בחורים כאלה זיעזעו אותך,ואינך מצליח להשתחרר מהרושם העז. אז הרשה לי לספר לך אגדת זן חכמה: שני נזירים, נזיר זקן ונזיר צעיר, יצאו לדרכם ממנזרם למנזר אחר. בדרכם, עברו ליד נהר. על הגדה עמדה בחורה יפהפיה ובכתה- היה עליה לחצות את הנהר, אך היא אינה יודעת לשחות. לתדהמת הנזיר הצעיר, ניגש הזקן אליה, לקח אותה בזרועותיו, והעביר אותה את הנהר. ללא אומר ודברים המשיכו בדרכם. אך כשהגיעו ליעדם, כעבור שלושה ימים, לא יכול היה הנזיר הצעיר להתאפק עוד ושאל את הזקן:"אמור נא לי- איך יכולת לגעת בה? הרי אסור הדבר!" "זה ההבדל בינינו" ענה הזקן "אני העברתי אותה את הנהר והשארתי אותה שם. אתה לקחת אותה איתך שלושה ימים, עד פה".

לא כתבתי נגד הקהילה הומו / לסבית

כתבתי נגד מצעד הגאווה דווקא בירושלים. שלא מתייחסים לרגישות שדווקא שם. עובדה בשביל לרדת מהעץ, מצמצמים, מחפשים מקום סגור. אתם מאבדים עשתונות, רציתם להצטרף להפגנה של האתיופים, למה? לגרום להם נזק. יש לי זכות להתנגד לתופעה, לא כתבתי נגד שום ציבור מסויים, אין לי שום רגשות שנאה. יש אחוז מסויים של מתנגדים אלימים (ששורפים פחי אשפה בשכונתם) בשביל זה יש משטרה. אני מתנגד בצורה פסיבית, לא מתחבא מאחורי שני ניקים כדי ליצור הרגשה של רוב.

לא בני ../images/Emo13.gif

ערבה היא אני, ולא הייתי זמינה באינטרנט לאחרונה בגלל מעבר דירה. אותי אגב אתה מכיר אולי בכינוי "אמא" שבו אני מנהלת את פורום 386 , ומלבד שני כינויים אלו - אין לי עוד.

schlomitsmile

Member
מנהל
ערבה אינקץ היא אחותי האהובה אנחנו אמנם קרובות וקשורות זו לזו, אך שני בני אדם שונים. ולא שזה עניינו של מישהו, אבל רק למען הסר ספק- אחד הדברים שמבדילים בינינו הוא שהיא נשואה לאשה ואני לגבר (כך שאני אינני שייכת לקהילה ההומולסבית ובכל זאת מאמינה בכל מה כתבתי).

../images/Emo13.gif יצאנו מהארון?

אוהבת אותך !

המביא דבר בשם אומרו...

כתוב שם (וגם בחתימה שלי) "הבלוג המועדף עלי" ( או האהוב עלי, או משו כזה....) כי אחותי אכן כותבת מחוננת, ולוואי עליי יכולת הכתיבה ועוצמת הבהירות שלה.

schlomitsmile

Member
מנהל
מה הבעיה שלך בזה שאחותי "מפרסמת" את הבלוג שלי? כל אדם, ובודאי מנהל פורום, ראוי שיזהר בהפרחת האשמות.

schlomitsmile

Member
מנהל
מחניק שם בפנים...../images/Emo8.gif האמת, גם בחוץ לפעמים... ../images/Emo25.gif

masorti

New member
לא מוזר... בלתי אפשרי טכנית.

מהסיבה הפשוטה שמדינת ישראל אינה מאפשרת נישואים חד-מיניים. היא התכוונה שהיא חיה עם אשה במשק בית משותף על תקן של "ידועות בציבור". מצידי שיהיה להן לבריאות. רצונה - כבודה.

נישואין אזרחיים בכלל לא נערכים

בישראל, אבל המדינה מכירה בנישואין שנערכו במדינות ריבוניות אחרות.

masorti

New member
מדינת ישראל הכירה בנישואייך לאשה?

מן הסתם לא. הרי הישראלים הראשונים שניסו את הטריק הם כמה "זוגות" שאצו-רצו לארה"ב (נדמה לי) לפני פחות משנה כדי להתחתן ב-STATE שהתירה נישואים כאלה.

הישראלים הראשונים ש"אצו רצו"

להנשא בקפריסין - היום הם "מיין סטרים". רובם כבר לא טורחים בשובם להרשם במשרד הפנים.

למעלה