לקח חשוב שלמדתי על חלב סויה בבתי קפה ומסעדות

האלזה

New member
אם לא מעניין אותך או מחדש לך, אל תקראי

 
גם לי הייתה פאשלה כזאת בארומה

אבל לא שתיתי כי שאלתי לפני...ביקשתי שוקו עם חלב סויה, המלצר הכין קפה, אמרתי לו שביקשתי שוקו עם חלב סויה. המלצר הכי שוקו. שאלתי, זה עם חלב סויה? אמר, לא עם חלב רגיל....:( :( בעעע
 

איניק

New member
איזה אבקות שוקו הן חלביות?

אני יודעת ש"שוקולית" הוא פרווה.....
 

l coyote l

New member
פחות בקנויות מהסופר. יותר בעייתי ברשתות הקפה.

על פי כל הדיווחים שנתקלתי בהם בשנים האחרונות, אבקות שוקו ברשתות קפה כאלה ואחרות הן חלביות.
דורש בדיקה כל פעם מחדש.
 

Queen nuli

New member
את השוקו בארומה לא מכינים מאבקה

מכינים ממטבעות שוקולד מריר לדעתי. אבל שווה לברר את הנקודה
 

merkuri

New member
תמיד לברר ולשאול

בתור אלרגית לחלב וביצים אני מאוד זהירה במה שאני אוכלת ובודקת הכל, וכך היה גם לפני הטבעונות. עד היום אני זוכרת חוויה שלילית מאוד, לפני מספר שנים הזמנתי משקה ברד על בסיס חלב סויה בבית קפה וקיבלתי חלב רגיל. הרגשתי בהשפעות מהר מאוד - מקרה מאוד לא נעים.
לבדוק, לשאול, לא לסמוך.
 

נטליטה

New member
היום ראיתי שיש להם מאפה תפוחים טבעוני

אני מזמינה שם הפוך על סויה כבר הרבה שנים (למרות שלא הייתי טבעונית, פשוט נראה לי גועל לשתות כוס חלב ענקית) ואף פעם לא פישלו. אולי בגלל שאני עומדת מול הברמן ומסתכלת עליו מכין את המשקה. חוץ מזה, אני מזהה משלוק ראשון אם יש טעות. אני מאוד אשמח לגלות שבתי קפה יפסיקו עם הגזל של 3 שקלים תוספת על חלב סויה. הרי כשקונים בכמות גדולה כמה כבר עולה להם קרטון?


הכוונה לארומה ישראל, לא תל אביב.
 
את בטוחה שהוא טבעוני?

היתה ידיעה על זה לא מזמן, שאיזה עובד שם "הלשין" שהמאפה עצמו טבעוני (ולכן הם מסמנים אותו בתפריט כ"טבעוני") אבל לפני האפייה מורחים אותו בביצה..
לא יודעת מה נסגר עם זה בסוף.
 

נטליטה

New member
הוא לא היה מרוח בכלום כי לא היה ברק על הבצק

אז אני מניחה שזה בסדר. ברור שלעולם אין לדעת, אבל זו מגמה יפה.
 

subatoi

New member
חשדות וגילוי אחר לגבי סויה

א. האם יש מה לחשוד בפלאפל, או שפלאפל תמיד "נקי"?
ב. יש טיפים איך להזהר מאטריות ביצים? אמרו לי ש"נודלס" בתפריטים זה אטריות ביצים. האמנם? בהכרח?

ולגבי סויה - מכירים את re:bar? אלה מהיוגורטים/שייקים וואטאבר? אז כשאני ואחי הורדנו את מוצרי החלב בדקנו מה הם נותנים בתחום הסויה. ניסינו כמה פעמים ותמיד קיבלנו משהו נוזלי לגמרי, לא סמיך בכלל כמו שמקבלים (תמיד) כשקונים מוצר על בסיס חלב. זה היה מאוד מאכזב כי זה ממש מוצר אחר. אתמול התחשק לי לנסות שוב, בידיעה שאקבל נוזל נטו. להפתעתי הבחור עצר באמצע ושאל אותי אם אני רוצה סמיך או נוזלי. הוא טוען שזה תלוי בכמה זמן העסק מבלה בבלנדר. ככה שזה אפשרי, רק צריך להסב את תשומת לבם.
זה שאין לי מושג מה הם שמים שעושה את העניינים סמיכים זה משהו אחר, אבל זו היתה הפתעה נעימה בכל מקרה.
 

l coyote l

New member
על נודלס / כל אטריות שהן - תמיד לשאול.

גם כי לרוב הדיפולט הוא אטריות ביצים, וגם כי יש כל מיני סוגים של אטריות יפניות וכיו"ב שמכילות ביצים.
 

l coyote l

New member
כנראה שלא. לפחות לא בדיפולט.

הרכיב העיקרי בהן הוא קמח חיטה. זה מה שאומרת ויקי, ובמיובאות של "מזרח ומערב" גם כן אין ביצים
http://goo.gl/hNjhS

זה כמובן לא פותר מלשאול כשרוצים להזמין במסעדה.
 

ירוקית7

New member
זה מה שקיוויתי

אני יודעת שהם עשויות מחיטה אבל כשאמרת שבהמון אטריות מסתתרות ביצים תהיתי אם אני לא משלה את עצמי
 

l coyote l

New member
כבר יצא לי לשאול על אודון במסעדה ולהתאכזב.

את יודעת, אין גבול ליצירתיות כשהיא באה מתוך פלצנות
 
למעלה